ΠΟΙΑ ΗΧΕΙΑ σε συνδυασμό με LX-70 ή ονκυο 875?

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Καλημερα,
Θα ηθελα τη γνωμη σας για αγορα ηχειων που θα ταιριαξουν με το μελοντικό μου πολυκαναλο ενισχυτή που θα είναι ένας εκ των Pioneer LX-70 ή Οnkyo 875! :antlers:

Η αγορά ΔΕΝ θα γίνει τώρα αμέσως, επειδή πρέπει να ξελασπώσω λίγο από την αγορά του JVC Dila του Δημητρη (vipcinemas) που θα γινει αύριο, και το budjet μου είναι πολύ περιορισμένο.... :violent-smiley-030:

Το δωματιο ειναι παραλληλογραμμο με διαστασεις 5 *3,5 μετρα, αλλά σε κανα εξαμηνο θα νοικιασω αλλο σπιτι και πιθανον (θα το επιδιώξω) να εχω μεγαλυτερο σαλονι για θεασεις...
Για την ώρα έχω τον Yamaha RX-V659, και από ηχεία έχω τα NS-225 slim της Yamaha για κυρίως και για surround (ηχεία κολώνες δαπέδου 2 δρόμων) και το κεντρικό της Yamaha από την ίδια σειρά C-225. Επίσης, 450 watt ενεργό sub yamaha (δεν θυμαμαι το μοντελο αυτη τη στιγμή)...

Είμαι ανάμεσα στις εξής σειρές που θα ήθελα να μου προτείνετε:
(Δεν εχω ακουσει κανενα απο αυτα ακομα, γιατι ειμαι επαρχια, αλλά θα κατεβω Αθηνα μετα τα Φώτα να δω... Θα επηρεαστώ πολύ και από τη δική σας γνώμη , γιαυτό απαντήστε μου μόνο όσοι έχετε ακουσει τα παρακατω ηχεία :)

1) Σειρά Tannoy Sensys DC

2) Σειρά 683 B&W

3) Chario ( μετά από συνομιλια που ειχα με το Μανωλη σημερα και μου τα προτεινε κι αυτος)

4) κάτι άλλο στο ιδιο οικονομικό budget....

Η χρήση που θα κάνω θα είναι :

90% ταινιες και παιχνιδια PS3
10% ακρόαση κλασσικης μουσικής και μουσικης κινηματογραφου

Με ενδιαφερει να έχω καλά μπάσα, μεσαια, αλλά και πριμα, και να δημιουργείται τρισδιαστατη αίσθηση στον ηχο οταν βλεπω ταινιες (δηλαδή να "χανονται" τα ηχεια στο χωρο και να ΜΗΝ καταλαβαινω από που έρχεται ο ήχος...)

Τέλος, να υπάρχει καθαρότητα και διαύγεια, και να διακρινεται το καθε καναλι από το άλλο χωρις να μπερδευονται μεταξυ τους...

Ακούω γνώμες και σας ευχαριστώ προκαταβολικά για το χρόνο σας... :ernaehrung004:

Υ.Γ. Έχει νόημα να κρατησω για surround τα δυο εκ των τεσσαρων ηχειων δαπεδου yamaha που αναφερω παραπανω και το sub, και να αλλάξω ΜΟΝΟ τα δύο μπροστινά ηχεία και το κεντρικό???

Ο Μανώλης μου είπε ότι δεν πειράζει αν τα πίσω ηχεία δεν έχουν την ιδια κατηγορια με τα μπροστινά, μιας και ειναι πιο δευτερευοντα, ΑΡΚΕΙ να τα στησω καλά στο χώρο μου για να δημιουργείται η αίσθηση του surround.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΠΟΙΑ ΗΧΕΙΑ σε συνδυασμό με LX-70 ή ονκυο 875?

αν ακούσεις mirage θα ξεχάσεις κάθε συμβατικό ηχείο

Κανα λινκ για αυτα έχουμε?
Σε τι τιμες κυμαινονται?

Καποια άλλη άποψη επι του θεματος? :grandpa:

miragespeakers.com
αξιζει να διαβασεις την μελετη της μιραζ στο πως διαχεεται ο ηχος στο χωρο ,
τα ποσοστα απευθειας ηχων και ανακλασεων .Συν τι υλικα χρησιμοποιουν και πως προσεγγιζουν τον ηχο του cinema

Φαίνονται ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

Από τιμές τι λένε??? Γιατί έχω την εντύπωση ότι θα είναι πολύ "τσουχτερά" για την τσέπη μου... :BDGBDGB53:

Εδω στην Ελλάδα ποιος τα πουλάει?

Είδα και τα mirage Omnisat v2 FS (με κοστος περιπου 1200 ευρω το ζευγαρι) και μου φανηκαν πολυ ωραια, οποτε τα βαζω και αυτα στη λιστα και θα ηθελα εντυπώσεις από όποιον τα έχει, ή τα έχει ακούσει....

Εχουν παρει σχεδόν τέλειες κριτικές σε όλους τους τομείς, ενώ το μόνο τους μειονέκτημα είναι ότι υστερουν λιγο στην ένταση του μπασου (κάτι που λύνεται με την παρουσια ενος sub)! :grandpa:

Εγω δε καταλαβα πως συγκρινει το πως διαχεεται ο ηχος μιας live συναυλιας με το πως διαχεεται ο ηχος ενος ηχειου απο ψηφιακη αναπαραγωγη...
Ειναι μεγαλη μουφα αυτη γιατι το καθε οργανο εκπεμπει σε διαφορετικη κατευθυνση τον ηχο του και απο διαφορετικη θεση οποτε σε μια αιθουσα γινεται πανικος απο ηχους, ανακλασεις και πηγες... ενω απο CD παιρνεις τον ηχο του ηχειου απο μικροφωνο στη σωστη θεση απο τη σωστη κατευθυνση και οχι των ανακλασεων, και σου ερχεται αναπαραγωγη απο το ηχειο σε εναν χωρο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ανακλαστηρες, μελετες κλπ αρα τον θες σαν να εισαι πχ ΜΠΡΟΣΤΑ στην ορχηστρα"... και οχι στο θεωρειο Β8 γιατι απλα ισως μια κουρτινα ή ενας καναπες, ή ενας καθρεπτης απλα κανει τον ηχο των mirage κουκουρουκου...
Οτι να'ναι δηλαδη... η λογικη υπαρχει... αλλα οι παραμετροι ειναι τελειως διαφορετικοι αρα και το αποτελεσμα... Μαρκετιν μουφα για αυτους που θα πουν "ΑΑΑΑ θα εχω ηχειο που παιζει με τις αντανακλασεις σαν το μεγαρο" και εχουν κοτσαρει και μια αιθουσα συναυλιων ετσι για μοστρα...
Και ξεχνουν οτι το σαλονι τους δεν ειναι μελετημενος χωρος για ανακλασεις...
Εκτος αν εχει κανει μελετες στο σαλονι σου η mirage Διονυση και δε το πηρες χαμπαρι!...
Το ηχειο μπορει να ειναι τελειο δε ξερω... αλλα αυτα που λενε ειναι μπαρουφες, συγνωμη...

Οτι να'ναι δηλαδη... η λογικη υπαρχει... αλλα οι παραμετροι ειναι τελειως διαφορετικοι αρα και το αποτελεσμα... Μαρκετιν μουφα για αυτους που θα πουν "ΑΑΑΑ θα εχω ηχειο που παιζει με τις αντανακλασεις σαν το μεγαρο" και εχουν κοτσαρει και μια αιθουσα συναυλιων ετσι για μοστρα...

Εκτος αν εχει κανει μελετες στο σαλονι σου η mirage Διονυση και δε το πηρες χαμπαρι!...
Το ηχειο μπορει να ειναι τελειο δε ξερω... αλλα αυτα που λενε ειναι μπαρουφες, συγνωμη...

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου, και σχεδόν ΠΟΤΕ δεν πιστευω αυτά που γραφουν τα reviews για να εντυπωσιασουν....

Άλλωστε είμαι επαγγελματιας μουσικός, και παιζω μουσική από τα 8 μου χρόνια.... ¨Εχω παίξει σε παρα πολλες αιθουσες (και στο μεγαρο) και με παρα πολλά μουσικά σχηματα μεγάλα η μικρά και ξέρω πολύ καλά ότι τον φυσικό ήχο που απολαμβανει το κοινο όταν παρακολουθεί μια συναυλία Live, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με καμία ηχογράφηση, και ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ηχείο, ακόμα και αν κοστίζει 150.000 ευρώ!!! :grandpa:

Συνεπώς, και άνοιξα αυτό το θέμα, γιατι θελω απλά στα λεφτά που διαθετω, να πάρω ό,τι καλύτερο κυκλοφορει στην αγορά σε αυτό το budjet, ΧΩΡΙΣ φυσικά να έχω τέτοιες τρελές απαιτήσεις....

Και τα mirage, μπορει να μην τα εχω ακουσει, αλλά πρέπει να είναι ΤΕΛΕΙΑ στην κατηγορια τιμης τους, και εχουν τη δυνατοτητα να συγκριθουν και με ηχεια αρκετά ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ, απο ότι διαβαζω ΚΥΡΙΩΣ σε reviews που τα έχουν γράψει απλοί χρήστες, και ΟΧΙ οι εταιριες που τα πουλανε και τα διαφημίζουν! :grandpa:

Απάντηση: Re: ΠΟΙΑ ΗΧΕΙΑ σε συνδυασμό με LX-70 ή ονκυο 875?

Εγω δε καταλαβα πως συγκρινει το πως διαχεεται ο ηχος μιας live συναυλιας με το πως διαχεεται ο ηχος ενος ηχειου απο ψηφιακη αναπαραγωγη...
Ειναι μεγαλη μουφα αυτη γιατι το καθε οργανο εκπεμπει σε διαφορετικη κατευθυνση τον ηχο του και απο διαφορετικη θεση οποτε σε μια αιθουσα γινεται πανικος απο ηχους, ανακλασεις και πηγες... ενω απο CD παιρνεις τον ηχο του ηχειου απο μικροφωνο στη σωστη θεση απο τη σωστη κατευθυνση και οχι των ανακλασεων, και σου ερχεται αναπαραγωγη απο το ηχειο σε εναν χωρο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ανακλαστηρες, μελετες κλπ αρα τον θες σαν να εισαι πχ ΜΠΡΟΣΤΑ στην ορχηστρα"... και οχι στο θεωρειο Β8 γιατι απλα ισως μια κουρτινα ή ενας καναπες, ή ενας καθρεπτης απλα κανει τον ηχο των mirage κουκουρουκου...
εσυ αγοραζεις συμφωνα με αυτα που διαβαζεις η ακους
δεν ειπα ακουσε και τα mirage? αλλα και καθε τι αλλο και μετα αποφασιζεις. Η σε συγκινουν αυτα που διαβαζεις και ετσι ψωνιζεις η σε αποπερνουν .
Οτι και αν σου προκαλουν απλα
ΑΚΟΥ μετα αποφασιζεις

Re: Απάντηση: Re: ΠΟΙΑ ΗΧΕΙΑ σε συνδυασμό με LX-70 ή ονκυο 875?

εσυ αγοραζεις συμφωνα με αυτα που διαβαζεις η ακους
δεν ειπα ακουσε και τα mirage? αλλα και καθε τι αλλο και μετα αποφασιζεις. Η σε συγκινουν αυτα που διαβαζεις και ετσι ψωνιζεις η σε αποπερνουν .
Οτι και αν σου προκαλουν απλα
ΑΚΟΥ μετα αποφασιζεις

εγω ειπα:
"Το ηχειο μπορει να ειναι τελειο δε ξερω... αλλα αυτα που λενε ειναι μπαρουφες, συγνωμη..."

Φαινεται ξεκαθαρα οτι σχολιαζα οχι τα ηχεια αλλα αυτο που ειπες:
"αξιζει να διαβασεις την μελετη της μιραζ στο πως διαχεεται ο ηχος στο χωρο"

Μπορεις να καταλαβεις λοιπον οτι ακουω και αγοραζω... και εξακολουθω να λεω οτι οτι γραφουν εκει μεσα ειναι ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ για ενα σπιτι...

Η προσωπικη μου αποψη Διονυση ειναι οτι αφου εισαι μουσικος... ακου και τα chario premium γιατι ειναι στην τιμη που ψαχνεις και πολυ καλα για οργανικη μουσικη...
Αν εισαι Αθηνα... μολις μου ερθουν μπορεις να ερθεις σπιτι μου να τα ακουσεις... αστρωτα μεν, αλλα με το δικο σου αυτι δε...
Αν παλι θες ηλεκτονικη μουσικη, "ξυραφενια" κινηματογραφικη, metal κλπ, δε ξερω αλλα τα B&W ισως ειναι καλυτερα... τα mirage δεν εχει τυχει να τα ακουσω...

Last edited:
το να κατηγορεις καθε τι ειναι ευκολο
απλα το θαβεις
το να καταξιωνεσαι στο χωρο με ενα προιον το οποιο απο οσους το εχουν ακουσει το χαρακτηριζουν μοναδικο μαλλον ειναι δυσκολο
ακου αν μπορεις τα Mirage και οτι λενε γραφτα στο χιονι.
Αλλα για να φτιαξουν κατι τοσο μοναδικο κατι ξερουν απο ηχο οι καναδοι

Καλά βρε παιδιά, μη μαλώνετε.... Θα τα ακουσω και τα δύο! :grandpa:

Τα chario premium μου τα πρότεινε και ο Μανώλης όταν του είπα ότι είμαι μουσικός...

Φίλε eNeRGy, σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! Το εκτιμώ ιδιαίτερα! :ernaehrung004:

Δε μενω Αθήνα τώρα, αλλά θα κατεβω μετα τις γιορτές προς το τελος του μηνα, γιατι εχω συγγενεις εκει, και θα σε παρω να κανονισουμε να βρεθουμε να τα πουμε και απο κοντα, σχετικα με τον ηχο...:antlers:

Καλη χρονιά σε όλους!:drummer::ADFADF1: