Ποιά interconnect;

Τα Mogami τοτε ειναι νομιζω αυτο που ψαχνεις, εκτός αν πιάνεσαι με κολλητήρι ωστε να φταξεις μονος σου!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά interconnect;

Τα καλώδια,ειδικά τα interconnect,είναι δύσκολη περίπτωση.Καταρχήν ο ρόλος τους είναι το τελικό tuning του ήχου.Η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα των μηχανημάτων που συνδέουν.Επίσης πιστεύω πως για λόγους ομοιογένειας θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί μια μόνο μάρκα για τα καλώδια του.Εγώ έχω συνδέσει το πικάπ μου(RPM 9.1)με το phono stage με το nordost heimdall(300 ευρώ).Δε λέω πως δεν μπορείς να βρεις κάτι καλό με λιγότερα λεφτά,απλά εγώ είμαι φαν των nordost και αυτά που κάνουν στον ήχο δεν τα έχω ακούσει αλλού.

Άρα φίλε μου το "κράτα τα στάνταρ αν είναι να δώσεις 50 " ήταν λίγο ισοπεδωτικό, σωστά?
Ο κανόνας που λέει ότι τα καλώδιά σου πρέπει να κοστίζουν το πολύ όσο το 10% των μηχανημάτων σου μάλλον είναι καλός οδηγός...

Απάντηση: Re: Ποιά interconnect;

Ναι ρε παιδιά..
Καταρχάς ευχαριστώ για όλες σας τις απαντήσεις όμως ομολογώ οτι είμαι πιο μπερδεμένος απο πρίν.Επίσης αυτό που μερικοί φίλοι συμforumίτες δέν καταλάβαν είναι οτι επειδή θέλω τρία ζευγάρια interconnect με ενδιαφέρει ΠΟΛΥ ο λόγος ΤΙΜΗΣ προς απόδοση με το ΠΡΩΤΟ να κινείται δε ΔΙΨΗΦΙΑ νουμερα ευρώ....

Νομιζω η καλυτερη λυση ειναι να πας σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων στυλ Βενιερης εκει νομιζω θα βρεις καλα καλωδια και φθηνα......παντως για το πικαπ να το αναφερεις .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά interconnect;

Άρα φίλε μου το "κράτα τα στάνταρ αν είναι να δώσεις 50 " ήταν λίγο ισοπεδωτικό, σωστά?
Ο κανόνας που λέει ότι τα καλώδιά σου πρέπει να κοστίζουν το πολύ όσο το 10% των μηχανημάτων σου μάλλον είναι καλός οδηγός...
Εξαρτάται πως το βλέπεις.Εγώ τουλάχιστον πλέον δεν είμαι της λογικής πώς αγοράζω κάτι φθηνό τώρα και μετά από λίγο το αλλάζω γιατί κάτι δε μου αρέσει.Ειδικά στα καλώδια προτείνω να δώσει κάποιος κάτι παραπάνω ώστε να μπορεί να στηρίξουν και μια ενδεχόμενη αναβάθμιση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά interconnect;

Εξαρτάται πως το βλέπεις.Εγώ τουλάχιστον πλέον δεν είμαι της λογικής πώς αγοράζω κάτι φθηνό τώρα και μετά από λίγο το αλλάζω γιατί κάτι δε μου αρέσει.Ειδικά στα καλώδια προτείνω να δώσει κάποιος κάτι παραπάνω ώστε να μπορεί να στηρίξουν και μια ενδεχόμενη αναβάθμιση.

Μπράβο! Και 'γώ της ίδιας λογικής είμαι. Αν σου αρέσει να κάθεσαι και να ακούς ώρες μουσική, τότε αξίζει να πληρώσεις παραπάνω. Στην περίπτωση αυτή, αν προτιμήσεις κάτι φθηνό, μετά από λίγο καιρό θα σου φανεί κάπως, θα το αλλάξεις και θα το ξανααλλάξεις... Καλύτερα να προτιμούμε το καλό απ'την αρχή παρά να φτάνουμε σ'αυτό μετά από δυό τρείς αλλαγές.

Εγώ πάλι πιστεύοντας οτι το σημαντικότερο πράγμα σε ένα σύστημα hi fi είναι το ματσάρισμα και οτι τα καλώδια μπορούν να φέρουν τον ήχο στην καλύτερη ισσοροποία προετείνω αν μπορείς να δανειστείς κανα δυό ή καλυτερα τρία και να διαλέξεις αυτό που κάθεται καλύτερα. Γενικά είμαι οπαδός του χαλκού σαν πιο ισσοροπημένο υλικό.
Άλλη λύση είναι ULTRALINK ή αν μπορείς το http://www.tnt-audio.com/clinica/shoestrings_e.html που είναι εύκολο να το κάνεις και εμένα μου έκατσε πολύ καλά με κάποιους συνδιασμούς συνοδών.