Ποια καλώδια?

DeepFloyd

Established Member
27 June 2006
123
Καλημέρα σε όλους, και Χρόνια Πολλά!!!

Με την ευκαιρία των γιορτών, θα αγοράσω για τον εαυτό μου έναν Arcam A90, για να τον ταιριάξω με τον τελικό P85, ώστε να διενισχύσω τα ηχεία μου.

Επομένως πρέπει να πάρω και καλώδια. Το πρόβλημα; Τα ηχεία απέχουν αρκετά από τον ενισχυτή, οπότε θέλω 6μ καλώδιο για κάθε ηχείο. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζομαι 2*(6+6)=24 μέτρα καλώδιο συνολικά, οπότε όπως καταλαβαίνετε το budget είναι πολύ σφιχτό.

Ποια είναι η γνώμη σας? Να πάρω προς το παρόν καλώδια των 2-3 ευρώ ανά μέτρο (σαν αυτά που έχω τώρα) και όταν βρω τα χρήματα να ανέβω στα 15-20 ευρώ ανά μέτρο?

Έχουν ηχητικά ακουστές διαφορές καλώδια των 3 ευρώ σε σχέση με καλώδια των 20 ευρώ (δεδομένου ότι είναι και μεγάλη η απόσταση)?

Ευχαριστώ πολύ,

Δημήτρης Κωτσάκος

Δημήτρη, αν θες τη γνώμη μου, μείνε εκεί που είσαι.
Απλά πάρε ένα καλώδιο αρκετά μεγάλης διατομής, μια και είναι μεγάλη η διαδρομή.
Η Belden έχει πολύ καλές φτηνές σειρές, πιθανότατα και η Mogami.

Για να αρχίσεις ν' ακούς καλώδια από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δώσεις γύρω στα 50-100 ευρώ το μέτρο.

Δημήτρη, αν θες τη γνώμη μου, μείνε εκεί που είσαι.
Απλά πάρε ένα καλώδιο αρκετά μεγάλης διατομής, μια και είναι μεγάλη η διαδρομή.
Η Belden έχει πολύ καλές φτηνές σειρές, πιθανότατα και η Mogami.

Για να αρχίσεις ν' ακούς καλώδια από εκεί και πέρα, θα πρέπει να δώσεις γύρω στα 50-100 ευρώ το μέτρο.

Στέργιο ευχαριστώ για τη συμβουλή, επομένως θα πάω μέχρι 5-10 ευρώ/μέτρο για να νιώθω και καλά :a0210:

Ξέρουμε πού μπορούμε να βρούμε Belden, Mogami, QED και Nordost στην Αθήνα?

Nordost στον Ορφέα.

Mogami φέρνει νομίζω ο Λάιος, αλλά θα βρεις και στην Audiosoul.

Belden φέρνει η Bon Studio, αλλά λογικά έχουν όλα τα ηλεκτρονικάδικα.

Για QED δεν ξέρω...

παμε
αναποδα παντα
τα qed δεν τα εισαγει πλεον ο μασελος
αλλα η ανταμκο
αν τωρα βαλεις ενα καλωδιο του κιλου θα σε τρωει κατι
και θα θες να το αλλαξεις
Μετα τι θα το κανεις το φτηνιαρικο?
συρμα για την μπουγαδα?
μαζεψε λευτα και παρε κατι καλο μια και καλη
δες και κατι σε monster-ultralink
αξιζουν

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, τελικά χρειάζομαι 5μ ανά ηχείο και όχι 6 που είχα υπολογίσει στην αρχή. Επομένως 2*(5+5) = 20 μέτρα συνολικά. Αν πάμε γύρω στα 10 ευρώ / μέτρο θέλουμε 200 ευρώ.

Με αυτό το κόστος σε κάθε περίπτωση SUPRA αλλά δεν μας είπες εάν μιλάμε για διπλοκαλωδιοση η όχι
Supra θα βρεις στον Ρίτσο αλλά και αλλού
Επίσης ρίξε μια ματιά και στην exclusive για κανένα VAN DEN HUL