Ποια κεραία να επιλέξω;

Αν θες να πιάνεις από 2 ή περισσότερα κέντρα εκπομπής ταυτόχρονα, δεν κάνει καμία από αυτές. Θα βοηθούσε στην επιλογή σου αν έλεγες για που πρόκειται να εγκατασταθεί!

Ποια κεραια φιλε arva θα βοηθουσε για 2 η περισσοτερα κ.ε; Η περιοχη πιστευω ξερεις πολυ καλα ποια ειναι! Χαχα προοριζεται για εγκατασταση γειτονα σε πολυ καλυτερο σημειο απο το δικο μου με προορισμο υμηττο η αιγινα

Χμμμ... Δύσκολο να σου απαντήσω! Γιατί δεν κάνεις μία δοκιμή με τη δικιά σου που την έχεις και πρόχειρη κι αν δουλέψει πάρε μία ίδια!

μαλλον αυτο θα κανω.απλα η δικια μου εχει τσιμπιμενη τιμη κ ελεγα μηπως μπορουσε να την γλιτωσει με λιγοτερα λεφτα πχ της ikusi

Last edited by a moderator:
Αν πιάσει με τη δικιά σου, θα το διακινδύνευες να πάρεις κάποια άλλη; Ίσως η καλύτερη για την περίπτωση να ήταν η ALCAD αλλά είσαι σε τόσο δύσκολο σημείο που θα έπρεπε να ρισκάρεις για την αγορά της κεραίας...

Παιδιά καλησπέρα.'Εχω πρόβλημα ΜΟΝΟ με τα 3 ψηφιακά της Ερτ και λέω να αγοράσω την TELEVES DAT-75.
Χωρίς ενισχυτή γύρω στο 100άρικο έχει.
Είναι καλή κεραία?Λέει ότι με ενισχυτή και ρεύμα φθάνει ως τα 31db απολαβή.Nα xρησιμοποιήσω και ρεύμα λέτε???

Εχεις ψάξει ολόκληρη την εγκατάσταση και έχεις καταλήξει ότι φταίει η κεραία?
Και γιατί πιστεύεις ότι πρέπει να πάρεις τόσο μεγάλη κεραία?

Αν θες πες μας περισσότερες λεπτομέρειες για την εγκατάσταση.

- Σε ποιά περιοχή είσαι?
- Σε ποιό κέντρο εκπομπής κοιτάει η κεραία?
- Έχεις εμπόδια και αν ναι τί είδους μέχρι το κέντρο εκπομπής?
- Τι εξοπλισμό έχεις τώρα (κεραία, καλώδιο, ενισχυτή, διακλαδωτή, πρίζες), σε τί κατάσταση βρίσκεται (σκουριά, φθορές) και πόσες θέσεις (πρίζες) τηλεόρασης έχει η εγκατάστασή σου?

Φίλε Τάσο έχω μπλέξει...!Ο ηλεκτρολόγος παιδευόταν 2 ώρες και παρότι βελτιώθηκε η κατάσταση,ακόμα κολλάνε τα ρημάδια της ΕΡΤ.
Και πολλές φορές έχει και μαύρη οθόνη για ώρα.Kai άλλα σπίτια στην Παιανία έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Επίσης και τα Everest στα Γλυκά Νερά έχουν το ίδιο θέμα με την Ερτ!!

Παιανία μένω,Υμηττό κοιτάω.
Δεν βλέπω να έχω εμπόδιο μέχρι το κέντρο εκπομπής.
Έχω μια Televes εδώ και 4 χρόνια,δεν θυμάμαι μοντέλο!
Έχει ίσα με 5 πρίζες το σπίτι.Και πιστεύω ότι είναι σοβαρή αιτία αυτό.

Ο Ηλεκτρολόγος τσέκαρε τις πρίζες,διόρθωσε ότι μπορούσε.Άλλαξα και τα καλώδια μέσα στο σπίτι εντωμεταξύ.Από την πρίζα ως την τηλεόραση.
Ο ενισχυτής γραμμής δεν έκανε δουλειά....
Απλά θέλω να πάρω ότι μπορώ από την κεραία σε DB,γι'αυτό λέω να πάω σε αυτή την λύση της Τeleves HD75.

Last edited:
Δεν φταίει η κεραία σου. Κάτι στην εγκατάστασή σου δεν είναι σωστό! Μέγα λάθος που φώναξες ηλεκτρολόγο!!!! Τι δουλειά ήθελε;;; Να σου αλλάξει λάμπες ή να σου ελέγξει τα ρεύματα;;; Οι ηλεκτρολόγοι ξέρουν τη δουλειά αυτή εμπειρικά και συμπεριφέρονται στις ενώσεις καλωδίων RF λες κι είναι καλώδια ρεύματος!!! Αν είχε έρθει εγκαταστάτης ηλεκτρονικός θα είχε βρει τι έφταιγε και δεν θα έφευγε σηκώνοντας τα χέρια ψηλά!!! Είναι ανεπίτρεπτο να είσαι κάτω ακριβώς από το κέντρο εκπομπής, χωρίς να είσαι στη σκιά του και να μη μπορεί να σου φτιάξει τη λήψη!!! Όπως ανεπίτρεπτο ήταν να σου βάλει ενισχυτή γραμμής για να σου "φτιάξει" το πρόβλημα!!! Ευτυχώς που ήρθε η ψηφιακή τηλεόραση και θα καθαρίσει το τοπίο!

Φίλε Τάσο έχω μπλέξει...!Ο ηλεκτρολόγος παιδευόταν 2 ώρες και παρότι βελτιώθηκε η κατάσταση,ακόμα κολλάνε τα ρημάδια της ΕΡΤ.
Και πολλές φορές έχει και μαύρη οθόνη για ώρα.Kai άλλα σπίτια στην Παιανία έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Επίσης και τα Everest στα Γλυκά Νερά έχουν το ίδιο θέμα με την Ερτ!!

Παιανία μένω,Υμηττό κοιτάω.
Δεν βλέπω να έχω εμπόδιο μέχρι το κέντρο εκπομπής.
Έχω μια Televes εδώ και 4 χρόνια,δεν θυμάμαι μοντέλο!
Έχει ίσα με 5 πρίζες το σπίτι.Και πιστεύω ότι είναι σοβαρή αιτία αυτό.

Ο Ηλεκτρολόγος τσέκαρε τις πρίζες,διόρθωσε ότι μπορούσε.Άλλαξα και τα καλώδια μέσα στο σπίτι εντωμεταξύ.Από την πρίζα ως την τηλεόραση.
Ο ενισχυτής γραμμής δεν έκανε δουλειά....
Απλά θέλω να πάρω ότι μπορώ από την κεραία σε DB,γι'αυτό λέω να πάω σε αυτή την λύση της Τeleves HD75.

Μονοκατοικία; Αν ναι, ξέρεις ποια είναι η πρίζα εισόδου στο διαμέρισμα; Σε αυτή έχεις βάλει TV; Εικόνα έχεις; Εκεί είναι το κλειδί. Να δεις τι εικόνα έχεις από πρίζα σε πρίζα. Αν στην πρώτη υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν απώλειες από την κεραία μέχρι τη πρίζα. Αν όχι, υπάρχει κάποιο πρόβλημα από εκεί και κάτω.

Last edited:
Εγω ευτυχως δεν εχω θεμα περιοχης/εμποδιων, κτλ. Ουτε πιο παλια, ουτε τωρα. Την βγαζω τωρα με μια κεραια 20 ευρω και εδινε και απο τα δυο κεντρα Υμηττο και Αιγινα στον ενα δεκτη Η/Υ.

Αυτο που εχω δει ομως ειναι οτι μερικες κεραιες συμπεριφερονται λες και εχουν band stop φιλτρο ή μαλλον σαν να εχουν ενα notch φιλτρο. Και ετσι δεν πιανουν καλα ενα συγκεκριμενο κομματι συχνοτητων ή ακομα και μια μονο συχνοτητα.
Οποτε οτι καλωδιο και να εχεις, οτι καλωδιωση (πριζες κτλ) τα καναλια δεν θα ερχονται...

Το ιδιο ομως μου εχει συμβει και με αναλογικο δεκτη τηλεορασης. Η συγκεκριμενη τηλεοραση ειχε προβλημα στο Mega (Υμηττο).
Οποτε οτι κεραια και να εβαζα, που δοκιμασα και σε αλλη κεραια, δοκιμασα και αλλη τηλεοραση και εκεινη επαιζε καλα, δεν θα ειχα αποτελεσμα.

Last edited:
Ο ενσωματωμένος της Samsung έχει θέμα με τα ψηφιακά της Ερτ αλλά και ο Crystal Audio HD μου κάνει νερά παλι με την ΕΡΤ!Λιγότερα βέβαια αλλά παραμένει πρόβλημα.
Στην αρχή νομίζαμε ότι έφταιγε ο ενσωματωμένος της SAMSUNG!!!
Όλα τα άλλα κανάλια παίζουν απροβλημάτιστα ΠΑΝΤΑ!
Όταν παίζει χωρίς να κολλάει βγάζει καλύτερο σήμα στην στάθμη σήματος.Όταν κολλάει,πέφτει και η ποιότητα θυμάμαι,εκτός της έντασης.Μέχρι και 0 έχει γράψει στην ποιότητα!ένταση νομίζω 50% έχει γράψει στο χαμηλότερο???
Να κάνω κανά ευχέλαιο ρε μάγκες???

50% ένταση για εμένα είναι πρόβλημα καθαρά καλωδιακό ή πρίζας/πριζών. Η κεραία πιθανόν στοχεύει καλά, αλλά η ένταση είναι τι έχεις από κεραία και κάτω. Στα της Digean πχ Mega/ANT1 κλπ, τι νουμεράκια έχεις μιας και είναι απροβλημάτιστα; Ένταση/Στάθμη.

Φίλε τώρα το θυμήθηκα...Έχω τον Crystal Audio HD...Μόνο το μικρό μοντέλο,ο Prime SD,έχει ένδειξη έντασης!
Ο HD έχει ένδειξη μόνο ποιότητας στο σήμα του...!
Απίστευτο και όμως Ελληνικό...

Ο ηλεκτρολόγος είχε πεδιόμετρο μαζί του?

Πρώτα ξεκινάς και παίρνεις μετρήσεις (ένταση, MER & BER) από την κεραία σου με πεδιόμετρο σε όλα τα κανάλια.
Άν είσαι οκ, μετράς το καλώδιο πριν μπει στον ενισχυτή. Μετά μετράς την έξοδο, του ενισχυτή, την έξοδο του splitter, την έξοδο της 1ης πρίζας του διαμερίσματος και τέλος τις υπόλοιπες πρίζες με και χωρίς το καλώδιο που συνδέεις τον δέκτη/tv.

Μόνο έτσι θα εντοπίσεις σίγουρα που είναι το πρόβλημα.

Καλημέρα... Μένω ηλιούπολη... σχετικά ψηλά. Μπορείτε να μου προτείνετε μια κεραία για τα ψηφιακά? Εχω διαβάσει το forum αλλά έχω μπορδευτεί λίγο... Ευχαριστώ.