ποιά LCD απέναντι στις 42PX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Απάντηση: Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Δηλαδή ψάχνουμε για:

1. LCD
2. FullHD
3. Αξιοπρεπές μαύρο
4. Αξιοπρεπή χρώματα
5. Καλή κίνηση (δηλαδή 100Hz)
6. 40-42'' στα 1000

Μπορώ να αλλάξω κατηγορία και να πάρω Γεωγραφία ? :grandpa:

επειδή μάλλον δεν υπάρχει "φως" σε LCD, να το κάνουμε:

1. LCD
2. FullHD ή HDReady 1366x768
3. Αξιοπρεπές μαύρο
4. Αξιοπρεπή χρώματα
5. Καλή κίνηση (πιθανότατα 100Hz)
6. 40-42'' στα 1100 (±)

πάλι δύσκολο είναι, αλλά ας αναζητήσουμε τη λύση με τους ελάχιστους συμβιβασμούς!

Απάντηση: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

...ας αναζητήσουμε τη λύση με τους ελάχιστους συμβιβασμούς!

και όταν λέμε ελάχιστους συμβιβασμούς, εννοούμε πάντα να μην ξεφύγουμε από τα όρια της άνετης και ευχάριστης θέασης όλων των προγραμμάτων.

Last edited:
Re: Απάντηση: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Εδω με Pioneer των 5000 ευρω και πρεπει να γινουν καποιοι συμβιβασμοι , δεν θα γινονται στις τηλεορασεις των 1000 ευρω?

Ας ειμαστε λογικοι ...-bye-

Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Ειναι κουραστικο αυτο που κανετε με τις πλασμα...
Πλασμα, πλασμα, πλασμα... ε, τσουρεκια...
Ο ανθρωπος ζηταει LCD... ελεος δηλαδη... βαρετη εμμονη καταντησε!

Ερχετε καλοκαιρι... βγαλτε την Plasma στη βεραντα να δειτε αγωνα και μετα θα πειτε το νερο νερακι...

Πως φαινονται τα προβληματα των πλασμα? παντα τα ανακαλυπτετε με τα νεα μοντελα...
"τωρα και αθορυβη" (περσι ομως δε λεγατε οτι καναν θορυβο)
"τωρα με καλη ευκρινεια που δε ζηλευουν τις LCD" (περσι ομως δε λεγατε οτι ειχαν μετροια ευκρινεια)
"τωρα με μικροτερη καταναλωση" (περσι δε λεγατε οτι ειχαν διπλασια)
"τωρα με λιγοτερη ζεστη" (περσι δε λεγατε οτι ηταν μια σομπα)
"τωρα με καλυτερη κινηση" (περσι δε λεγατε οτι δε βλεποντουσαν απο τις σκιες και φετος δε λετε οτι το "καλυτερο" δεν ειναι ακομη καλο...)

...και ειμαι σιγουρος οτι και για τα φετινα Γ@Μ@Τ@ μηχανακια... του χρονου θα βγουν τα απλυτα τους...

...γιαυτο λιγο ελεος με το κολλημα... καποιοι δεν ειμαστε χθεσινοι...

Οι LCD εχουν το μειωνεκτημα και το πλεονεκτημα της μεγαλης φωτεινοτητας... Σε απολυτο σκοταδι χανουν στο μαυρο (και κατ'επεκτασην στο κοντραστ) και σε ΟΛΕΣ τις αλλες περιπτωσεις κερδιζουν γιατι ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ!...

Το απολυτο μαυρο θελει και απολυτα σκοτεινο δωματιο... κατι που δεν ισχυει για τις περισσοτερες περιπτωσεις της ΑΓΟΡΑΣ (και οχι για την παρτη μας)...

Δινετε συμβουλες αντικειμενικες και ολοι θα ειμαστε σωστοτεροι!

Last edited:

Και επειδη οτι πληρωνεις παιρνεις... αν ηταν καλυτερες οι πλασμα θα ηταν ακριβοτερες... αυτο ισχυε στην αγορα, αυτο ισχυει και θα ισχυει για παντα ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ... δεν υπαρχουν εξαιρεσεις για τις πολυεθνικες... δειτε την 37αρα LCD της πανασονικ διπλα στιν 37αρα Plasma με διαφορα περιπου 500ευρω... και θα καταλαβετε γιατι η ιδια η πανασονικ εχει τις πλασμα πιο κατω... το FullHD και η υπεροχη της LCD τεχνολογιας σε αυτη την τιμη φαινεται απο τις τοσες "λιγες" ιντσες... φανταστειτε τι γινεται στις 42+ αυτη η διαφορα...

Ειναι τυχαιο νομιζετε οτι η 42PZ80 θα ερθει στην τιμη μιας καλης 42" LCD???
Ειναι τυχαιο που οι pioneer ειναι πανακριβες...?

Οτι πληρωνεις παιρνεις... και οι φθηνες plasma ειναι ακριβως οτι πληρωνεις... κατω του μετριου με καλο τηλεοπτικο σημα που επισης ειναι κατω του μετριου οποτε και τα βρισκουν (αχαχαχα)... μεχρι σε dvd θεασεις φαινεται η διαφορα στην ευκρινεια και την κινηση απο μια LCD...

Φίλε eΝeRGy νομίζω πως κάνεις αυτό που προσπαθείς να κατακρίνεις.

Πρότεινε εσύ μία LCD με τα χαρακτηριστικά που ζήτησε ο φίλος και επειδή ο ίδιος είναι κάτοχος "φθηνής πλάσμα" θα μπορεί πολύ εύκολα να κρίνει ποια είναι καλύτερη. Περιμένουμε τις προτάσεις σου.

Last edited:

Φίλε eΝeRGy νομίζω πως κάνεις αυτό που προσπαθείς να κατακρίνεις.

Πρότεινε εσύ μία LCD με τα χαρακτηριστικά που ζήτησε ο φίλος και επειδή ο ίδιος είναι κάτοχος "φθηνής πλάσμα" θα μπορεί πολύ εύκολα να κρίνει ποια είναι καλύτερη. Περιμένουμε τις προτάσεις σου.

+1
:ears::ears::ears::ears:

...Ο ανθρωπος ζηταει LCD...

...Δινετε συμβουλες αντικειμενικες και ολοι θα ειμαστε σωστοτεροι!
σε ότι αφορά το 1ο, ο άνθρωπος έχει plasma (42ΡΧ70 και με αλλαγή πάνελ!)
αλλά,
έχει και φίλους που φοβούνται τις πλάσμα (λόγω προδιαγραφής 1024 αντί για 1920, κινδυνολόγων πωλητών κλπ).

και επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαι ανοιχτόμυαλος, αφού οι φίλοι μου αυτοί θέλουν LCD, τότε να προτείνω LCD!
και βέβαια η εικόνα θα πρέπει να είναι τέτοια ώστε να μπορεί κανείς να παρακολουθήσει άνετα όλα τα προγράμματα που βλέπει ο μέσος θεατής.
Αλλά να μην ξεφύγουμε από το budjet που είναι €1100 ± για 42ρα.

Η ερώτηση λοιπον επανερχεται:
«ποιά LCD απέναντι στις 42 ΡX80 & PG6000 και πάντα στα €1100 max?»

Και βέβαια θα πρέπει οι απαντήσεις να:
"...Δίνετε συμβουλές αντικειμενικές και όλοι θα είμαστε σωστότεροι!"

ΥΓ
Η ερώτηση απευθύνεται και στα 2 "στρατόπεδα". Νομίζω ότι όλοι μας είμαστε καθημερινά στη θέση να συμβουλέψουμε ένα φίλο που δεν είναι τρελαμένος σαν εμάς!

Εγω σαν κατοχος 2 LCD οφειλω να ομολογησω οτι στα 1000 ευρω η PX80 και οι αλλες πλασμα χτυπανε ανετα τηλεορασεις LCD διπλασιων χρηματων.

Ο λογος? 100 Hz , response time πολυ κατω του 1 msec , πολυ καλη χρωματικη συμπεριφορα και αψογη κινηση που μπορει να μην τα βρεις σε LCD ακομη και αν δωσεις τα διπλασια λεφτα.

Οποτε γιατι η πλεοψηφια των καταναλωτων που βλεπει τηλεοπτικο σημα και DVD να δωσει τα διπλασια χρηματα και με αμφιβολα πολλες φορες αποτελεσματα?

Βεβαια και οι πλασμα εχουν τα αρνητικα τους οπως ανακλασεις , screendoor effect , image retention κτλ.

Τιποτα στην ζωη αυτη δεν ειναι τελειο.-bye-

Δεν κανω το ιδιο... δε μπηκα στη διαδικασια να του προτεινω να αγορασει Laser TV ή προτζεκτορα ενω ζηταει LCD τηλεοραση...

Αλλα αφου πρεπει να προτεινω κατι... αν κρινω απο την αποδοση/τιμη των περσινων LG 42LF75/76 τοτε και η 42LG5000 θα ειναι παλι κορυφη για τα λεφτα που ζηταει...
Δεν την εχω δει... δεν την συνηστω ανεπιφυλακτα... απλα προτεινω να την δει, βαση της εμπειριας μου στα προηγουμενα μοντελα (που υπαρχουν στην αγορα και με καλυτερη τιμη αν τον ενδιαφερουν)...

Οσο θα χασει στο μαυρο (που δε φαινεται παντα εκτος αν επικρατει απολυτο σκοταδι) θα κερδισει σε κινηση, σκιες, χρωματα, ευκρινεια απο καλη πηγη, φωτεινοτητα κλπ)
Σε περιπτωση που το τηλεοπτικο σημα της περιοχης του ή της κεραιας του σπιτιου του ειναι χαλια θα υπαρχουν ψηφιακα προβληματα στην εικονα... αλλα ειναι κατι που εγω προσωπικα δεν το βλεπω ουτε Αθηνα ουτε Ν.μακρη με την προσοχη στην εγκατασταση που εχω δωσει...

Βαση των παραπανω μπορει να επιλεξει χωρις να υπαρχει σπρωξιμο απο μερους μου, προς καποιο στρατοπεδο... (γιατι απλα ζηταει LCD και του δειχνω τα καλα και τα κακα που μπορει να συναντησει)...

Δεν ειμαι κατα τον Plasma... ουτε κολλημενος υπερ των LCD... σκεφτομαι για αγορα 2 - 37" συντομα και μαλλον για πλασμα θα παω... λογω τιμης ομως και οχι λογο υπεροχης...
Kαι στις 37" η διαφορα στην αναλυση φαινεται περισσοτερο σε HD (αν και φαινεται)... οχι ομως στις 42 (που κανει μπαμ)... οποτε δε καιγομαι για Full HD panel (ισως ομως αλλαξω γνωμη)...
Αυτο λεγεται ευελιξια... καλο ειναι να την εχουμε λοιπον... ιδιαιτερα οταν προκειτε να μιλαμε για αγορα ΑΛΛΩΝ ατομων...

Last edited:

... δε μπηκα στη διαδικασια να του προτεινω να αγορασει Laser TV ή προτζεκτορα ενω ζηταει LCD τηλεοραση...

Δεν ζητάει γνώμες για να αγοράσει τηλεόραση!!!:grandpa:

:offtopic::offtopic::offtopic:

Βασίλη -bye- τι κοιτάς σε αυτό το thread, η δικιά σου είναι 2 Χ 42 plasma (και κάτι ψιλά) :BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Υ.Γ. Με το ρεύμα τι έγινε???:offtopic:

στο post 31 ξεκαθαρίζω ακριβώς το σκεπτικό.
αυτό που γράφω στο υστερόγραφο πιστεύω ότι αφορά όλους μας!

Δεν ειμαι κατα τον Plasma... ουτε κολλημενος υπερ των LCD... σκεφτομαι για αγορα 2 - 37" συντομα και μαλλον για πλασμα θα παω... λογω τιμης ομως και οχι λογο υπεροχης...
Kαι στις 37" η διαφορα στην αναλυση φαινεται περισσοτερο σε HD (αν και φαινεται)... οχι ομως στις 42 (που κανει μπαμ)... οποτε δε καιγομαι για Full HD panel (ισως ομως αλλαξω γνωμη)...
Αυτο λεγεται ευελιξια... καλο ειναι να την εχουμε λοιπον... ιδιαιτερα οταν προκειτε να μιλαμε για αγορα ΑΛΛΩΝ ατομων...

Προσωπικά θα με ενδιέφερε ειλικρινά αν με το καλό πάρεις 37άρα πλάσμα να γράψεις τις εντυπώσεις σου σε σχέση με την LCD που έχεις ήδη.

Όσον αφορά τις τιμές μην ξεχνάς πως μιλάμε για διαφορετική τεχνολογία με διαφορετικό κόστος παραγωγής.

νομίζω ότι το γενικό συμπέρασμα έως τώρα είναι...
Εγω σαν κατοχος 2 LCD οφειλω να ομολογησω οτι στα 1000 ευρω η PX80 και οι αλλες πλασμα χτυπανε ανετα τηλεορασεις LCD διπλασιων χρηματων.

Ο λογος? 100 Hz , response time πολυ κατω του 1 msec , πολυ καλη χρωματικη συμπεριφορα και αψογη κινηση που μπορει να μην τα βρεις σε LCD ακομη και αν δωσεις τα διπλασια λεφτα.

Οποτε γιατι η πλεοψηφια των καταναλωτων που βλεπει τηλεοπτικο σημα και DVD να δωσει τα διπλασια χρηματα και με αμφιβολα πολλες φορες αποτελεσματα?

Βεβαια και οι πλασμα εχουν τα αρνητικα τους οπως ανακλασεις , screendoor effect , image retention κτλ.

Τιποτα στην ζωη αυτη δεν ειναι τελειο.-bye-
με την προσθηκη ότι όπως λένε οι κάτοχοι της ΡΧ80, το image retantion είναι μια κατάσταση που υπάρχει από ελάχιστα στην αρχή έως καθόλου μετά τις 300 ώρες.

και ότι η πιο αξιοπρεπής πρόταση LCD είναι απο τοn eNeRGy:
"αν κρινω απο την αποδοση/τιμη των περσινων LG 42LF75/76 τοτε και η 42LG5000 θα ειναι παλι κορυφη για τα λεφτα που ζηταει.."
όπου βέβαια το "κορυφή" δεν ισχύει γενικά (δηλ. μεταξυ LCD και plasma), γιατί μιλάμε για επιπεδο σαφώς κάτω απο την εικόνα της ΡΧ.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

νομίζω ότι το γενικό συμπέρασμα έως τώρα είναι...

με την προσθηκη ότι όπως λένε οι κάτοχοι της ΡΧ80, το image retantion είναι μια κατάσταση που υπάρχει από ελάχιστα στην αρχή έως καθόλου μετά τις 300 ώρες.

και ότι η πιο αξιοπρεπής πρόταση LCD είναι απο τοn eNeRGy:
"αν κρινω απο την αποδοση/τιμη των περσινων LG 42LF75/76 τοτε και η 42LG5000 θα ειναι παλι κορυφη για τα λεφτα που ζηταει.."
όπου βέβαια το "κορυφή" δεν ισχύει γενικά (δηλ. μεταξυ LCD και plasma), γιατί μιλάμε για επιπεδο σαφώς κάτω απο την εικόνα της ΡΧ.

Σε τηλεοπτικο σημα ναι... σε οτι αλλο, διαφωνω...
π.χ. Η περσινη πανασονικ full HD LCD 37αρα ηταν πολυ καλυτερη της 37αρας Plasma... και μαλιστα σε αναφορες οτι εκανε θαυματα και στο καλο τηλεοπτικο... Βαλτε διπλα διπλα τις δυο 37αρες πανασονικ (Plasma & LCD) και θα καταλαβετε ποσο καλυτερη ειναι μια LCD...

Δε καταλαβαινω επισης οτι τα 5.000ευρω που ζηταει η καλυτερη 50αρα ειναι αποδεκτα (επειδη ειναι plasma?)... ενω τα 1400 ευρω που ζηταει η καλυτερη 37αρα (επειδη ειναι LCD?) Δε τα δεχεστε...
Αναλογικα και μονο με 13" παραπανω πληρωνετε υπερτριπλασια τιμη... παλι φθηνοτερη η LCD ειναι για αυτο που προσφερει!

Εχετε 2 μετρα και 2 σταθμα... Μεχρι 42" οι LCD ειναι πολυ καλυτερες των πλασμα με το αναλογο τιμημα... και απο κει και πανω οι plasma ειναι καλυτερες των LCD ΠΑΛΙ με το αναλογο τιμημα...

Και οπως εχω πει... περιμενετε τις τιμες των fullHD πλασμα πανασονικ 85 να κανουμε συγκριση... γιατι εκει η εταιρια ξερει καλα και το "καλο" θα το κοστολογησει αναλογως και θα ξεχασετε το plasma=φθηνοτερο... και ξαφνικα θα εχει ιδια τιμη με την αναλογη LCD...

Re: Απάντηση: Re: ποιά LCD απέναντι στις 42RX80 & PG6000 και πάντα στα 1100 max?

Σε τηλεοπτικο σημα ναι... σε οτι αλλο, διαφωνω...
π.χ. Η περσινη πανασονικ full HD LCD 37αρα ηταν πολυ καλυτερη της 37αρας Plasma... και μαλιστα σε αναφορες οτι εκανε θαυματα και στο καλο τηλεοπτικο... Βαλτε διπλα διπλα τις δυο 37αρες πανασονικ (Plasma & LCD) και θα καταλαβετε ποσο καλυτερη ειναι μια LCD...

Κατά την γνώμη σου. Εγώ έχω δει 42PX70 και 37LZD70 και για μένα η πλάσμα έπαιζε καλύτερα και κόστιζε λιγότερο με 5'' παραπάνω.

Δε καταλαβαινω επισης οτι τα 5.000ευρω που ζηταει η καλυτερη 50αρα ειναι αποδεκτα (επειδη ειναι plasma?)... ενω τα 1400 ευρω που ζηταει η καλυτερη 37αρα (επειδη ειναι LCD?) Δε τα δεχεστε...
Αναλογικα και μονο με 13" παραπανω πληρωνετε υπερτριπλασια τιμη... παλι φθηνοτερη η LCD ειναι για αυτο που προσφερει!

Οι καλές 37άρες LCD ζητάνε γύρω στα 1700 λίγο παρακάτω από την 42άρα Pioneer που έχει και περίπου 25% μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης. Για την διαφορά στην απόδοση δεν χρειάζονται σχόλια.
Και οπως εχω πει... περιμενετε τις τιμες των fullHD πλασμα πανασονικ 85 να κανουμε συγκριση... γιατι εκει η εταιρια ξερει καλα και το "καλο" θα το κοστολογησει αναλογως και θα ξεχασετε το plasma=φθηνοτερο... και ξαφνικα θα εχει ιδια τιμη με την αναλογη LCD...

Οι περισσότεροι που προτιμούν πλάσμα αντί LCD δεν δίνουν την βαρύτητα που δίνεις εσύ στην ανάλυση. Για αυτό και υπάρχουν περισσότεροι κάτοχοι της Pioneer 428XD παρά της PZ70 και για αυτό θα δεις σε αρκετά νήματα προβληματισμούς για τις FullHD της Panasonic από κατόχους πλάσμα ή υποψήφιους αγοραστές (Γιάννη για σένα λέω :D).

Οι καλές 37άρες LCD ζητάνε γύρω στα 1700 λίγο παρακάτω από την 42άρα Pioneer που έχει και περίπου 25% μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης. Για την διαφορά στην απόδοση δεν χρειάζονται σχόλια.

Μιας και συμφωνουμε οτι η πανασονικ αυτη ειχε την καλυτερη εικονα στις 37 LCD...
Θα σου διορθωσω λιγο τα biased νουμερα που παρουσιαζεις (τυχαια) υπερ της πλασμα...
Τα 1700ευρω που λες δεν στεκουν... γιατι ειναι 1050ευρω (panasonic 37lzd70)... πολυ παρακατω απο την 42αρα pioneer - 1950ευρω...

Ετσι η πρωτη σου προταση θα ηταν (αν δεν ηταν biased)... "Οι καλές 37άρες LCD ζητάνε γύρω στα 1050 ΠΟΛΥ παρακάτω (-85%) από την 42άρα Pioneer που έχει μολις 14% μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης...

...ελεγες?