Ποια LED TV-PC Monitor να αγορασω;

Πιστεύεις ότι είναι καλύτερη δηλαδή από αυτές που έλεγα εγώ; Δεν είναι θέμα δηλαδή άπλα ότι υπερβάλουν στις τιμές στiς LED;

Οι led lcd είναι υπερτιμημένες τουλάχιστον...γενικώς νομίζω ότι το έχουμε αναλύσει όσο δεν πάει το θέμα.Με 500 ευρώ μπορεί να πάρεις μια χειρότερη οθόνη και απλά να λες είναι led...ή με 350 να κάνεις την δουλειά σου καλύτερα!Προφανώς και πιστεύω ότι είναι καλύτερη από αυτές που έβαλες,για αυτό και στην προτείνω...

Ναι αλλά 300+ ευρώ κ δεν έχει ούτε ηχεία ούτε TV-mpeg4 ούτε περιστρέφετε η οθόνη μια hdmi θυρα και dvi και επίσης αυτά τα αρνητικά (cheap glossy plastic bezel and stand, TN panel - poor color depth and viewing angles, made worse by the fact that it is such a large display (and will thus take up a larger field of view), 16:9 aspect ratio is inferior to 16:10, poor for web browsing and productivity applications where extra vertical resolution is desirable, poor resolution for its size - 1080p is standard on 24" displays) και κάποια άλλα που άκουσα σε αυτό το βίντεο αν θες να το δεις να μ πεις την γνώμη σ κιόλας http://www.youtube.com/watch?v=Oa0PRf790Eo&feature=related&hd=1
Καταλαβαίνω ότι το έχω κουράσει το θέμα… άπλα ψάχνω απεγνώσμενα για την σωστή λύση γιατί συνήθως τον τελευταίο καιρό κάνω λάθος επιλογές στις αγορές μου… ευχαριστώ για την κατανόηση!

Last edited:
Δεν το έχεις κουράσει...ίσα ίσα που έπεσα κάτω από τα γέλια με το παραπάνω κείμενο...άκου poor resolution για 27''....δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάλυση καταρχάς...κατά δεύτερον,το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να κατανοήσει διαφορές σε τόσο μικρή διαγώνιο.Το poor for web browsing δεν το καταλαβαίνω καν...βέβαια εάν θέλεις monitor-tv που να επικεντρωθείς στην tv...θα πρέπει να πας σε άλλη κατηγορία,άλλες ίντσες,τα πάντα!Από το video εγώ δεν βγάζω αρνητικό συμπέρασμα πάντως...όσον αφορά το design όλες έτσι είναι.

εγώ έχω το P2770hd (είναι τηλεόραση και μόνιτορ μαζί). τώρα γράφω εδώ σε λίγο θα το γυρίσω θα κλείσω το pc και θα δω αθλητική κυριακή. τα κάνει όλα αλλά πολυ μέτρια. αν θές κάτι καλό κοίτα τα dell και πάρε και ένα τιουνερ για τα τηλεοπτικά σου.

πχ αυτο http://www.msystems.gr/index.php?category=2323&product=9507

Η dell είναι 24'',τι εννοείς τα κάνει μέτρια;Όλες σε αυτές τις ίντσες εκτός της dell και των eizo έχουν tn panels...

Με Πάνελ Ips οι τιμές πόσο είναι στις 27αρες; Εχουν διαφορά από TN τόσο πολύ; Επίσης οι LED λένε ότι έχουν καλύτερα χρώματα γιατί έχουν καλύτερο spectral output. Τώρα πρόσεξα ότι η Samsung και η LG έχουν resolution είναι 1900 x 1080 και όχι 1900 x 1200 :S έχει τόση σημασία;

Καλά η Dell φτιάχνει κακάσχημες οθόνες η μ φαίνετε; :P

Last edited:
Δεν είναι το θέμα το πλαίσιο αλλά τι δείχνει...δεν έχει διαφορά 1920χ1200 με το full hd...ας μην γελιόμαστε....

Επίσης οι LED λένε ότι έχουν καλύτερα χρώματα γιατί έχουν καλύτερο spectral output.

Aυτό ισχύει μόνο για τα RGB-LED, αλλά δεν θα βρεις monitor στην τιμή που ψάχνεις με τέτοια.

Τα λευκά LED που χρησιμοποιούνται πλέον, έχουν φάσματα ισάξια ή χειρότερα των ccfl, αναλόγως του τύπου...

Αγόρασα τελικά την Samsung SM-P2770H και αυτό AverMedia H830 Hybrid Volar HD 830 USB που μ προτείνατε. Μέχρι στιγμής τεστάρω την οθόνη και φαίνετε πολύ καλή στα παιχνίδια αλλά στις ταινίες περίμενα κάτι περισσότερο σε σχέση με την παλιά μ οθόνη αλλά μάλλον περίμενα πολλά δεν ξέρω… Βασικά αυτό που με ξενερώνει πολύ και δεν ξέρω αν φτιάχνετε είναι ότι στο γύρο γύρο της οθόνης, πάνω κ κάτω έχει έναν έντονο λευκό φωτισμό που φαίνετε ιδιαίτερα στις μαύρες κ σκούρες σκηνές αλλά κ γενικά εκτός βίντεο πχ. σε εικόνες όταν είναι Full screen κτλπ. Έτσι είναι οι LCD οθόνες; η φτιάχνετε; Αν υπαρχή κάποιος τρόπος θα ήταν τέλεια! Επίσης έχετε μήπως τίποτα ρυθμίσεις να προτείνετε για καλύτερη εικόνα κτλπα;

Είναι τα ledακια στις άκρες...Αυτό ίσως φτιάξει αν μειώσεις την φωτεινότητα

Ως 1080p οθόνη,εάν απλά δεν αλλάξεις το πρωτογενές υλικό (την ανάλυση του δηλαδή) δεν πρόκειται να δεις διαφορά και λογικό.Το usb δουλεύει κανονικά;Έχεις πρόβλημα με αυτό;Όσον αφορά το θέμα με την άσπρη γραμμή...επειδή από την εικόνα λίγα καταλαβαίνω,υποθέτω ότι είναι panel bleeding.Για καλύτερο μαύρο πρέπει να κατεβάσεις μερικώς το backlight μιας και στο τέρμα,για βράδυ και ταινία είναι πολύ κουραστικό.

Είναι τα ledακια στις άκρες...Αυτό ίσως φτιάξει αν μειώσεις την φωτεινότητα

Η συγκεκριμένη είναι ccfl lcd.Εάν ήταν led lcd πιθανώς η ανομοιομορφία οθόνης,η γωνία θέασης,και η πιθανότητες για clouding θα ήταν αυξημένες.

Δικό μου λάθος..διάβαζα στα προηγούμενα ποστ οτι ήθελε το παλικάρι led και νόμιζα οτι κατέληξε σε led. τοτε πρέπει να ειναι panel bleeding..

Ως 1080p οθόνη,εάν απλά δεν αλλάξεις το πρωτογενές υλικό (την ανάλυση του δηλαδή) δεν πρόκειται να δεις διαφορά και λογικό.Το usb δουλεύει κανονικά;Έχεις πρόβλημα με αυτό;Όσον αφορά το θέμα με την άσπρη γραμμή...επειδή από την εικόνα λίγα καταλαβαίνω,υποθέτω ότι είναι panel bleeding.Για καλύτερο μαύρο πρέπει να κατεβάσεις μερικώς το backlight μιας και στο τέρμα,για βράδυ και ταινία είναι πολύ κουραστικό.

Εννοείτε ότι έχω αλλάξει την ανάλυση τις οθόνης σε 1900χ1080. Ναι έφτιαξα και το usb μια χαρά! Αυτό χρησιμοποιείς κ εσύ; Τι είναι το πάνελ bleeding; Φτιάχνετε; Κάτι για backlight δεν βρίσκω στις ρυθμίσεις… Επίσης πρόσεξα στις ταινίες μερικές φόρες σε μερικά χρώματα βγάζει λευκές γραμμές αν καταλαβαίνετε τι εννοώ… και μιλάμε για HD 720p και 1080p ταινίες.

Λευκές γραμμές;Δεν σε καταλαβαίνω απόλυτα...μήπως το παρατηρείς μόνο σε interclaced σήματα;

Έβαλα ένα παιχνίδι και εκεί που δείχνει κόκκινο χρώμα δεν το δείχνει καθαρό αλλά κυκλικές άσπρες γραμμές φαίνονται κ καλά ότι ανοίγει το κόκκινο όσο πάει αλλά δεν το δείχνει καλά. Με το πάνελ bleeding πάνω κάτω υπαρχή λύση; Διάβασα σε ένα ξενο forum και το έχουν κ άλλοι που την αγόρασαν και ο αδελφός μ που έχει στο δωμάτιο του μια sony lcd 32 ιντσών του το κάνει.