Ποιά να πάρω???

Με τα ανωτέρω δεδομένα που παρέθεσα, τί προτείνετε? Γνωστοί μου είπαν να πάω μόνο σε led και όχι σε plasma που θεωρείται ξεπερασμένη και προβληματική τεχνολογία.

Δηλαδη συγνωμη δεν ειναι προβληματικη τεχνολογια αυτη...

clouding-samsung-d-serie-7000_69540.jpg

...και ειναι αυτη?

V10_50_blacklevel_160hrs.jpg

Tηλεοράσεις "LED" δεν υπάρχουν καν , LCD είναι με άλλο τύπο φωτισμού και παραπλανητικό όνομα για λόγους marketing.

H μόνη τηλεόραση πραγματικά LED είναι αυτή...

http://www.fullhd.gr/eidiseis/technologia/11085-sony-crystal-led-display.html

ΥΓ. Θα σου έλεγα να δεις μια από αυτές...

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/89267-LG-50PV350-vs-Samsung-PS51D530

Last edited:
Τελικά διαπιστώνω ότι, προβληματική ξε-προβληματική η τεχνολογία Πλάσμα, οι περισσότεροι προς τα εκεί κλείνετε όταν είναι να κάνετε την τελική επιλογή. Σαν να αρχίζω να καταλήγω μου φαίνεται.. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν με παίρνει ο χώρος σε ίντσες (που με παίρνει δηλαδή αν "τραβήξω" τα πράγματα λίγο..) και αν το αποτέλεσμα τηλεόραση - έπιπλο θα είναι καλαίσθητο.

Plasma και LCD-LED είναι δύο διαφορετικές τεχνολογίες με τα συν και τα πλην τους.
Τεχνολογικά οι plasma έχουν αυτόφωτο panel με ταχύτατη απόκριση, οπότε αυτές είναι πιο προηγμένες τεχνολογικά και όχι οι LED.
Στην πράξη τώρα:
Σε γενικές γραμμές οι LED έχουν πιο εντυπωσιακή εικόνα (φωτεινότητα, ευκρίνεια), καθώς και πιο μικρή κατανάλωση ρεύματος.
Οι plasma έχουν μεγαλύτερο κοντράστ, βαθύτερο μαύρο, πιο σωστή χρωματική απόδοση και ομοιομορφία στο πάνελ, καθώς και ευρύτατη γωνία θέασης.
Οι LED είναι, ας πούμε, πιο γενικής χρήσης, οι plasma προτιμούνται για ταινίες και γενικότερα για απεικόνιση πιο σκούρων πλάνων.
Ο ¨αγώνας" των κατασκευαστών plasma είναι η βελτίωση φωτεινότητας και ευκρίνειας, αντίθετα των LED βελτίωση μαύρου και ανομοιομορφίας πάνελ.
Πρέπει πρώτα να σταθμίσεις τις ανάγκες σου και έπειτα η επιλογή σου θα έρθει μόνη της.
Το ότι οι πιο πολλοί εδώ μέσα προτείνουν plasma είναι αναμενόμενο γιατί έχεις να κάνεις με υποψιασμένους.
Άμα ρωτήσεις φίλους και γνωστούς λογικά θα σου πούνε LED.
Εγώ δεν σου προτείνω κάτι, ξεκαθάρισε τι ζητάς και δες τα μοντέλα που θες από κοντά.
Πάντως αν ανέβαινες λίγο στο budget πιστεύω θα έκανες καλύτερη αγορά.

Τελικά διαπιστώνω ότι, προβληματική ξε-προβληματική η τεχνολογία Πλάσμα, οι περισσότεροι προς τα εκεί κλείνετε όταν είναι να κάνετε την τελική επιλογή. Σαν να αρχίζω να καταλήγω μου φαίνεται.. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν με παίρνει ο χώρος σε ίντσες (που με παίρνει δηλαδή αν "τραβήξω" τα πράγματα λίγο..) και αν το αποτέλεσμα τηλεόραση - έπιπλο θα είναι καλαίσθητο.

Πως να μη κλείνουμε προς τα εκεί όταν 50άρα plasma μπορείς να πάρεις με τα μισά λεφτά απ'ότι 50άρα LCD?
Κάποια πράγματα είναι και θέμα κοινής λογικής.

Εγω παντως με 50αρα g30 είμαι.3μηνες το έψαχνα και ψηριζα την μαϊμού μέχρι να δώ τι και πως.μπορω να πω πως τελικά εκανα τελεια επιλογή.στρωσιμο και μετα ολα καλα.και για παιχνίδια το βάζεις σε επιλογή παιχνιδιού αν και το γυρνάει μόνο του κ έχει τελεια εικονα και σε προειδοποιεί κάθε μισή ωρα να ξέρεις ποσο παιζεις!αντανακλαση καθόλου και φοβερή εικονα παντου...μην το φοβασαι.επεσε και η τιμή της παρα πολυ!!!

Να την πω την αμαρτία μου? Τελικά πήγα σε led, 40άρα (η αλήθεια είναι ότι έκατσε "κουτί" στο έπιπλό μου, άλλα ήδη μου φαίνεται μικρή..), smart, 3D, FHD, την SONY KDL-40EX720 από Πλαίσιο σε σούπερ τιμή είναι η αλήθεια (για το είδος αυτό και για τη συγκεκριμένη, 600 ) Η τηλεόραση έχει πολύ καλή εικόνα, ειδικά στο EPT HD, αλλά ακόμα δεν έχω δοκιμάσει πολλά πολλά. Ούτε το μάνιουαλ δε διάβασα καν.. Να είστε έτοιμοι για πολλές (πάρα πολλές..) ερωτήσεις! Πείτε μου αν θέλετε και καμιά γνώμη για τη συγκεκριμένη τηλεόραση. Λέει τίποτα συγκριτικά με τις υπόλοιπες, ανταγωνιστικές, ή μάπα το καρπούζι (πάντα με τα κριτήρια των πιο ψαγμένων..)? Ευχαριστώ..

Μεγειά σου φίλε και καλές θεάσεις.
Απαντήσεις σε πολλά θέματα θα βρείς στο σχετικό νήμα κατόχων.
Φιλική συμβουλή διάβασε πρώτα το manual πριν ρωτήσεις οτιδήποτε για να μην χάσεις τον μπούσουλα.
Τη χρησιμότητα του συνθέτου την εξέτασες πριν την αγορά της TV?
Αν συμμετείχε γυναίκα στην απόφαση πες πως δε ρώτησα!
Απλά θα μπορούσες να είχες πάρει μεγαλύτερη.

Ευχαριστώ πολύ φίλε Κώστα για τις ευχές! Λοιπόν, εδώ και κάποιους μήνες δεν παίζει.. γυναίκα (γιαυτό άλλωστε αποφάσισα να.. οργανωθώ λίγο καλύτερα στο σπίτι, χαχα..), οπότε οι αποφάσεις είναι αποκλειστικά και προς το παρόν (???) δικές μου.

Το σύνθετο που λέω είναι ολόκληρο έπιπλο, ογκώδες ("κλασικού" τύπου), με ράφια με βιβλία από πάνω και δίπλα και στήλες εκατέρωθεν της τηλεόρασης με γυάλινα ράφια, κλπ. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, δεν είναι τόσο απλό ζήτημα η.. αφαίρεσή του, αφού αυτό δεν μπήκε μόνο για την τηλεόραση. "Παρεμπιπτόντως" θα έλεγα, εδράζεται και η τηλεόραση μέσα και πάνω του.

Απλά, όταν κατασκευάστηκε πριν 10 χρόνια που μπήκα στο σπίτι, προέβλεψα έναν αξιοπρεπή χώρο κεντρικά του συνθέτου και για τηλεόραση (ίσα ίσα για μια σημερινή 40άρα..) Πού να φανταζόμουν τις μελλοντικές μου ανάγκες, ώστε να το κάνω έτσι ώστε να παίρνει μέσα του μια.. 50άρα, τουλάχιστον? Φοβάμαι βέβαια ότι τότε, το έπιπλο πέριξ της τηλεόρασης θα παραήταν..λεπτεπίλεπτο και όχι τόσο λειτουργικό/πρακτικό όσο είναι τώρα.

Τέλος πάντων, όσον αφορά τα υπόλοιπα που έγραψες, έχεις δίκιο, θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου. Ευχαριστώ και πάλι!