ποια οικονομικη 3D με ~1000

PARKOS

Established Member
19 June 2006
156
...μια βοήθεια..
συγγενης μου ενδιαφερεται για αγορα 3D tv και λογω κοστους περιορίζεται στα εξής σκρουτζικα μοντέλα
panasonic 47ET5 899
panasonic 50ST50 1049
samsung 51E550 930
samsung PS51D6900 955
αντε κι αυτη: samsung PS51E6500 1130

κυρια χρηση θεαση ταινιων αλλά και ποδοσφαιρου 3D μεσω ΝΟΒΑ. (σημειωση= το 3D μονο για νοβα ποδοσφαιρο)
Διακρίνετε καποιο σημαντικο ελάττωμα ή προτέρημα στα παραπανω μοντελα?
και για αμεση αγορα ποια θα προτείνατε?
μεχρι στιγμής προτιμαει το passive 3D χωρίς όμως αυτό να ειναι τοσο περιοριστικο, αν πχ μια active tv σε θεαση 2D ή ποιοτητα υπερτερει -ξεχωρίζει,
το 47" παλι με το 51" ειναι μια διαφορα...

ευχαριστω.
(αποσταση 3,5μ και φωτισμος ελεγχομενος)(οχι σονυ)(δεχομεθα και πμ)

Κυρίως θέαση ταινιών πηγαίνει κατ´αρχάς σε plasma, άρα όξω η 47ΕΤ5.
Passive 3D σημαίνει 47ΕΤ5, άρα όξω όλες οι άλλες.
Θέλει να βλέπει ποδόσφαιρο 3D μέσω NOBA. Και εγώ θέλω, και πέρυσι είδα 2+ 1/2 αγώνες (Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Τσέλσι-Μπάγερν και τη μισή ματσάρα ΠΑΟ-Ολυμπιακός).
Εννοώ ότι το 3D ποδόσφαιρο της NOBA είναι -προς το παρών- είδος προς εξαφάνιση, άρα δεν μπορεί να είναι αυτό η πρωτεραιότητά του.
Η 47ΕΤ5 ενδείκνυται για HD και για 3D, όχι για ταινίες.
Οι άλλες τηλεοράσεις είναι όλες αξιόλογες προτάσεις, πολύ καλές για ταινίες, καλύτερες οι ST50 και η Ε6500.

Last edited:
ευχαριστω jimitsis
δηλαδη για να ξεκαθαρισει καπως το τοπιο ν'αποκλεισουμε Ε550 και D6900?

-σε ταινιες 2D απο ΝΟΒΑ η ST50 υπερτερει της ΕΤ5?
-να υποθεσω ST50 και D6900 ειναι ταλεκουαλε?

-...να ρωτησω για aftersales ή θα γινει χαμος?...δηλαδη αν προκυψουν θεματα dse/banding σουξουμουξου
ποια αντιπροσωπεια θα τον εξυπηρετησει πιο "εύκολα"...εχει νοημα η αγορα προεκτασης εγγυησης (νομιζω ~200 για 2 ή 3 χρονια επιπλεον δεν θυμαμαι)?

Εφ´όσον μπορεί να ανέβει στα 1100 ευρώ, εγώ θα απέκλεια E550 και D6900.
Σαφώς και για 2D ταινίες από NOBA η ST50 υπερτερεί της ET5.
Προσωπική επιλογή:
1) ST50
2) Ε6500
Για τα θέματα aftersales κλπ, δεν μπορώ να δώσω συμβουλή.
Περίμενε όμως, γιατί η αγορά του φίλου σου (3D στα 1000~ ευρώ) είναι πιασάρικη, θα υπάρχουν και άλλες γνώμες.:chinese:

Εφόσον ο φίλος δεν έχει πρόβλημα με τις plasma νομίζω δεν έχει λόγο να ασχοληθεί με την ET5.Οι υπόλοιπες είναι αρκετά καλύτερες.Εκτός κι αν θέλει οπωσδήποτε passive 3D
Θεωρώ και με την Ε550 θα μείνει απόλυτα ικανοποιημένος

..ειχε θεμα με τις πλασμα, αλλα τον βοήθησα να το ξεπερασει :award:
....το 3D ομως είναι ο καημός του...θέλει 3D σ'αυτο δεν τα καταφερα να τον μεταπεισω...οποτε αυτο μας περιοριζει σε μεγεθος λογω κόστους (ειπαμε 1000)
...θελει λεει να βλεπει μπαρτσελονα 3d στο νοβα...τωρα τι να του πεις...ειδε την ΕΤ5 και του ψιλοαρεσε..αλλα δεν καταφερε να δει ακομη active 3D
...τον εχω σχεδον ψησει για ST50..το θεμα ειναι αν ειναι καλυτερη ...ή ιδια με τις αλλες...
γιατι διαβαζω διπλα για την ΕΤ5 και ειναι ξετρελαμενοι, ενω για την ST50 και τη samsung550 ακουω κατι ψιλογκρινιες με τα wifi , τα remote, τα bandings, τα blinkings
και αλλα οξω απο'δω.
εν τω μεταξύ οι τιμες ανεβοτεβαινουν στο σκρουτζ ανα εβδομαδα...αυτη την εβδομαδα ειχαμε λιμιταπ...τι ανωμαλιες ειναι αυτες? ξεστοκαραν ήδη?

Οι Panasonic Plasma όντως έχουν κάποια θεματάκια φέτος.Από θέμα εικόνας 2D είναι λίγο καλύτερες από Samsung,αλλά από την άλλη λιγότερο αξιόπιστες.Όπως σου είπα πριν δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με την ΕΤ5. Ας πάει να δει και το active 3D,αλλά για τόσο μικρή χρήση δε θεωρώ πως αποτελεί κριτήριο επιλογής

Tην ίδια άποψη έχω κι εγώ αλλά επίσης δεν θα απέκλεια την Ε550 .
Το καλύτερο είναι να προσπαθήσει να τις δει ο ίδιος να παίζουν με κάποιο δικό του αρχείο .
Εμένα οι αυξομειώσεις φωτεινότητας της 550 με ενόχλησαν πολύ , άλλους όχι .
το dithering που έχει η ST50 που έχω τώρα κάποιος το είδε , εγώ και 10 φίλοι που έχουν έρθει σπίτι τον καιρό που την έχω , όχι .
Για εμένα καλύτερη εικόνα από της ST50 σε αυτά τα λεφτά δεν υπάρχει , αλλά ο καθένας κρίνει με τα δικά του γούστα

Εφ´όσον μπορεί να ανέβει στα 1100 ευρώ, εγώ θα απέκλεια E550 και D6900.
Σαφώς και για 2D ταινίες από NOBA η ST50 υπερτερεί της ET5.
Προσωπική επιλογή:
1) ST50
2) Ε6500
Για τα θέματα aftersales κλπ, δεν μπορώ να δώσω συμβουλή.
Περίμενε όμως, γιατί η αγορά του φίλου σου (3D στα 1000~ ευρώ) είναι πιασάρικη, θα υπάρχουν και άλλες γνώμες.:chinese:

-να υποθεσω ST50 και D6900 ειναι ταλεκουαλε?

Η D6900 είναι περυσινό μοντέλο , πρόσεξε μην σου φορτώσουν καμία εκθεσιακή.

Για εμένα η καλύτερη από αυτές που αναφέρεις είναι η Ε6500 και μετά η ST50. Tην εικόνα πχ. σε τηλεοπτικό και γενικά με σήμα χαμηλής ποιότητας των Samsung δεν την φτάνει η Panasonic.

...μια βοήθεια..
συγγενης μου ενδιαφερεται για αγορα 3D tv και λογω κοστους περιορίζεται στα εξής σκρουτζικα μοντέλα
panasonic 47ET5 899
panasonic 50ST50 1049
samsung 51E550 930
samsung PS51D6900 955
αντε κι αυτη: samsung PS51E6500 1130

κυρια χρηση θεαση ταινιων αλλά και ποδοσφαιρου 3D μεσω ΝΟΒΑ. (σημειωση= το 3D μονο για νοβα ποδοσφαιρο)
Διακρίνετε καποιο σημαντικο ελάττωμα ή προτέρημα στα παραπανω μοντελα?
και για αμεση αγορα ποια θα προτείνατε?
μεχρι στιγμής προτιμαει το passive 3D χωρίς όμως αυτό να ειναι τοσο περιοριστικο, αν πχ μια active tv σε θεαση 2D ή ποιοτητα υπερτερει -ξεχωρίζει,
το 47" παλι με το 51" ειναι μια διαφορα...

ευχαριστω.
(αποσταση 3,5μ και φωτισμος ελεγχομενος)(οχι σονυ)(δεχομεθα και πμ)

μια ερώτηση.

τι εννοείς ποδόσφαιρο 3d από τη νόβα. αν δεν κάνω λάθος δεν έχει αρκετές μεταδόσεις σε 3d. θυμάμαι πέρσι το ντέρμπυ ήταν 3d. κάνω λάθος??? ή εννοείς να συντονίζεται σε κανάλι 2d και να το κάνει 3d μέσω της τηλεόρασης???

3D εννοω, αυτο που λεει ο Υπεριον...τους 2-3 αγωνες που θα βαλει η Νοβα...
ειναι λιγο γιδι ο συγγενης τι να κανουμε...

Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, ηταν λιαν κατατοπιστικες.

(Αρχικα νόμιζα οτι Ε6500 και D6900 θα ήταν σχεδον ιδιες...)

Οπότε το δίλημμα θα τεθει αναμεσα σε samsung Ε6500 και panasonic ST50
λογικα λογω διαφορας (εστω και μικρης) τον βλέπω να καταληγει στην πανασονικ.

Το καλύτερο θα ήταν να τις δει και τις δύο πριν αποφασίσει. Υπάρχουν και υποκειμενικά κριτήρια όπως ο σχεδιασμός που παίζουν ρόλο.

εννοειται..οτι θα τις δει πρωτα
και παλι ευχαριστω
--τελευταιο...για το θεμα επεκτασης εγγυησης με 250 για 5 χρονια...πιστευετε οτι εχει νοημα ή ειναι υπερβολή

3D εννοω, αυτο που λεει ο Υπεριον...τους 2-3 αγωνες που θα βαλει η Νοβα...
ειναι λιγο γιδι ο συγγενης τι να κανουμε...

Παιδια ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις, ηταν λιαν κατατοπιστικες.

(Αρχικα νόμιζα οτι Ε6500 και D6900 θα ήταν σχεδον ιδιες...)

Οπότε το δίλημμα θα τεθει αναμεσα σε samsung Ε6500 και panasonic ST50
λογικα λογω διαφορας (εστω και μικρης) τον βλέπω να καταληγει στην πανασονικ.

ok. σε ρώτησα μήπως είχε σκοπό να βλέπει με την μετατροπή οπότε σε αυτή την περίπτωση ήταν προτιμότερη μια passive (πχ panasonic ή lg). από τη στιγμή που μιλάμε για 3-4-5 μεταδόσεις το χρόνο είναι προτιμότερη μια πλάσμα σε 50-51 ίντσες.

όντως κάντον μια βόλτα στα μαγαζιά να αποφασίσει ο ίδιος. υποψιάζομαι ότι εκεί θα του αρέσει η πανασόνικ led :D.

εννοειται..οτι θα τις δει πρωτα
και παλι ευχαριστω
--τελευταιο...για το θεμα επεκτασης εγγυησης με 250 για 5 χρονια...πιστευετε οτι εχει νοημα ή ειναι υπερβολή

Στο multirama έχει 119 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Για εμένα αξίζει στα λεφτά αυτά.

και πανω που καταληξαμε στην 6500...γυρισε τουμπαα ο ντουνιας
τελικα το μαρτυριο της αναζητησης δεν τελειωνει ετσι ευκολα..
εχουμε λοιπον τις εξης εξελιξεις=
πηγε ειδε την 6500 και την ST50 αλλα τοσο αυτον οσο και τη συζυγο τους ενοχλησε το active 3D....
και παρόλο που αυτο θα χρησιμοποιηθει μονο για Νοβα ποδοσφαιρο 3D.. το θεωρει σημαντικο
οποτες πηγαινουμε σε λυσεις passive
και εχουμε τα εξης προτεινομενα μοντελα
πανασονικ 47ΕΤ5 899 και νιου εντρι LG 47LM670 στα 1230 παρακαλω
αξιζει η διαφορά των 300 οσον αφορα την εικονα της?
γιατι απο αισθητικης πλευρας καλα τα παει οσο και απο μπλιμπλικια που αποκλειεται να χρησιμοποιησει

εννοειται οτι και οποιαδηποτε αλλη προταση ειναι ευπροσδεκτη σ'αυτα τα χρηματα με φορα προς τα κάτω...

Last edited:
πανασονικ 47ΕΤ5 899 και νιου εντρι LG 47LM670 στα 1230 παρακαλω
αξιζει η διαφορά των 300 οσον αφορα την εικονα της?

Να δώσεις 300 ευρώ για μια χειρότερη τηλεόραση σε εικόνα είναι σίγουρο ότι δεν αξίζει.

Σαν σχεδιασμούς και μπλιμπλίκια η LG είναι σαφώς καλύτερη από την άλλη πλευρά.

ΥΓ. Το πρόβλεψε ο Βασίλης ότι θα τους κερδίσει η ET5.

ποιος ειναι αυτος ο Βασιλης? ( o papavas το ειδα)
..α ειναι και χειροτερη...ειμαι σιγουρος οτι τους κερδισε το design.
H LM620 που ειναι αρκετα οικονομικοτερη? μπορει να συγκριθει? ή ειναι 60Ηz τελικα..(δεν το εχω καταλαβει αυτο ακομη..αλλοι λενε 120 αλλοι 100 και αλλοι 60Hz)