Ποιά ταινία έχετε δει τις περισσότερες φορές ???

Re: Ποια ταινια την εχετε δει τις περισσοτερες φορες???

Conan the barbarian:20-25
Alien 1:15
Alien 2:10
Scarface:10
Lord of the Rings trilogy:6

Η ψυχική διάθεση κανονίζει

Άντε να πω κι εγώ τις προτιμήσεις μου.

Ανάλογα, λοιπόν με την ψυχική μου διάθεση, οι ταινίες που δεν θα βαριέμαι να βλέπω είναι:

-Σπάρτακος (η πρώτη με Κερκ Ντάγκλας, Λώρενς Ολίβιε, Τόνυ Κέρτις κλπ.)
-2001 Οδύσσεια του Διαστήματος
-Μάτια Ερμητικά Κλειστά
Κατά σύμπτωση και οι τρεις του Κιούμπρικ.

-Kramer vs Kramer
-The magnificent seven (Yul Brynner και οι άλλοι, ένας - ένας)
-Η ζωή είναι ωραία
-Σινεμά ο Παράδεισος
-Terminator 2
-Για ποιόν χτυπάει η Καμπάνα (το πρώτο το κλασσικό με Γκάρυ Κούπερ, Ινγκριντ Μπέργκμαν και την Κ. Παξινού στο ρόλο της Πιλάρ)
-Μπεν Χουρ (η ταινία με τα περισσότερα Όσκαρ στην εποχή της)
-Michael Collins

Να σημειώσω πως η ταινιοθήκη μου δεν έχει από σύμπτωση ελληνικές ταινίες σε DVD. Υπάρχουν κάποιες σε S-VHS και D-VHS, γραμμένες από TV και από Filmnet/Nova. Επίσης, πάλι από σύμπτωση, δεν έχω DVD του Τσάπλιν.

Παρ' όλα αυτά, με ευχαρίστηση μπορώ να δω και να ξαναδώ (και βλέπω σε κάθε ευκαιρία) τις εξής:
-Η Κάλπικη Λίρα
-Οι Γερμανοί ξανάρχονται
-(Και την άλλη πάλι με τον αείμνηστο Β.Λογοθετίδη που κάνει τον στρατηγό, αλλά μου διαφεύγει ο τίτλος)
-Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο
-Ποτέ την Κυριακή

Φυισκά, με την ίδια ευχαρίστηση βλέπω πάντα ΟΛΕΣ τις ταινίες του Τσάπλιν, Νομίζω ότι είναι αξεπέραστος.

Τέλος να σημειώσω πως με ευχαρίστηση μπορώ να δω και να ξαναδώ επανειλημμένα, παρ' ότι δεν νομίζω να κυκλοφορούν ευρέως, τις εξής ταινίες:

-Η Δίκη της Νυρεμβέργης (στην Ελλάδα ήρθε νομίζω με τον τίτλο: Τα απόρρητα της Νυρεμβέργης) με τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Ρίτσαρντ Γουίντμαρκ, Σπένσερ Τρέϊσυ, Μοντγκόμερυ Κλιφτ, Τζούντυ Γκάρλαντ, Μάρλεν Ντίντριχ, τον τότε ανερχόμενο Μαξιμίλιαν Σέλλ στο ρόλο του συνήγορου των Ναζί κ.α. πολλούς καταπληκτικούς ηθοποιούς. Μια ταινία από αυτές που με σημάδεψαν.
-Ιβάν ο Τρομερός του Αϊζενστάϊν. Η έκδοση που ξανατυπώθηκε με το δεύτερο μέρος της έγχρωμο.
-Όταν περνούν οι γερανοί (Τατιάνα Σαμοΐλοβα, Αλεξέι Μπατάλοφ). Το είχε τον Απρίλιο σε μεταμεσονύχτια προβολή η ΕΤ1.
-Πόλεμος και Ειρήνη (του Σεργκέϊ Μποταρτσούκ). Το φιλμ αυτό (1968) γυρίστηκε σε 4 μέρη και συμπτύχθηκε σε δύο μέρη των 4 ωρών το καθένα. Παίχτηκε στους κινηματογράφους με την υποχρέωση να κρατηθεί μια βδομάδα το πρώτο και την επόμενη το δεύτερο μέρος. Η αρχική έκδοση, όπως ήρθε στην Ελλάδα, ομιλούσε γαλλικά. Άλλωστε, στο αυθεντικό λογοτεχνικό έργο του Τολστόϊ, πολλοί διάλογοι είναι γραμμένοι στα γαλλικά, παρ' όλο που πρόκειται για έργο της Ρώσσικης λογοτεχνίας, πράγμα το οποίο αντανακλά το πνεύμα της εποχής, μιας και όλη η Ρωσσική αριστοκρατία μιλούσε γαλλικά τότε. Αργότερα, το είδα μερικές φορές με αγγλικά, και έχανε πολύ από την μαγεία της αρχικής έκδοσης. Θεωρήθηκε η μεγαλύτερη σοβιετική κινηματογραφική παραγωγή όλων των εποχών (η αναπαράσταση της μάχης του Μποροντίνο έχει 120.000 κομπάρσους), γυρίστηκε σε φιλμ των 70 χιλιοστών και σε πλάνο Todd-AO. Ήταν από τα λίγα σοβιετικά φιλμ (ίσως το μόνο) που πήρε Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1969, καθώς και άλλες διεθνείς διακρίσεις.

Νομίζω ότι εδώ εξάντλησα τις προτιμήσεις των ταινιών που βλέπω συχνά ή που θα ήθελα να βλέπω συχνά και επαναλαμβανόμενα.

Και κάτι τελευταίο:

Αν κάποιος γνωρίζει πού μπορώ να βρω τα 4 τελευταία αναφερθέντα φιλμ σε DVD, ας μου το πει. Ευχαριστώ.

Last edited:

Πανω απο 10 φορες
Koyaanisqatsi(οι 5 ηταν την πρωτη εβδομαδα που ανακαλυψαμε την ταινια με κατι φιλους)

Ακολουθουν με 7-10 φορες
Powaqqatsi
Trainspotting
Taxi Driver

Τουλαχιστον 4-5 φορες
The Goodfellas
Kill Bill
Pulp fiction

Last edited:

Της Κακομοιρας :worshippy:

(και για να λεμε και καμια αληθεια νομιζω οτι θελοντας και μη οι ταινιες που εχουμε δει οι περισσοτεροι τις περισσοτερες φορες ,λογω τηλεορασης, ειναι "παλιες" ελληνικες κωμωδιες ;) )

Απάντηση: Ποια ταινια την εχετε δει τις περισσοτερες φορες???

The hunt for the red october.
The wild bunch.
The predator.
Όλα τα κινηματογραφικά Star-trek.
Θα σε κάνω βασίλισσα (Θ. Βεγγος)
Ούτε που θυμάμαι πόσες φορές!!!

Re: Η ψυχική διάθεση κανονίζει

Και κάτι τελευταίο:

Αν κάποιος γνωρίζει πού μπορώ να βρω τα 4 τελευταία αναφερθέντα φιλμ σε DVD, ας μου το πει. Ευχαριστώ.

Η δικη της Νυρεμβεργης εχει κυκλοφορησει σε dvd .Για τα υπολοιπα δεν ξερω και δεν το εχω ψαξει να πω την αληθεια (τα εχω σε βιντεοκασεττες ).

Εχω δει παρα πολλες φορες τα indiana jones , τα περισσοτερα εργα του Χιτσκοκ οπως και ολα τα james bond.

Ολα του κλασικου κινηματογραφου τα εχω δει πολλες φορες :Banane0:

Επισης δεν με κουραζει ποτε (και οποτε το πετυχαινω στη τηλεοραση το βλεπω ) το
''Η τελευταια Εξοδος Ριτα Χεϊγουορθ'' και οι καπνισμενες κανες.

Ακρως τρελό κι απόρρητο (TOP SECRET)
Απίθανη πτήση
Flashback (1990) http://www.imdb.com/title/tt0099581/
Εκπληκτική ταινία, την βλέπω (σε κασέτα) όποτε έχω τις μαύρες μου.....

Το Blade Runner, απειρες φορες.

Ειναι η ταινια που εχω και σε ολα τα format - vhs shvs- laser disk- dvd- syllektiko dvd - bluray βαλιτσακι με 5 bluray- παιχνιδι στον υπολογιστη (αυθεντικο εννοειται) και cd soundtrack.

Αυτές....

t-1747-1609.jpeg
kakomoiras_f.jpg

Κλασσικότατες και οι δύο, από πιθανόν την χρυσή εποχή του Ελληνικού
κινηματογράφου και της κωμωδίας!!!

1. Terminator 2
2. Heat
3. The gladiator
4. High plains drifter

Από ελληνικά:
Θα σε κάνω βασίλισσα

Αν και γενικά αποφεύγω να ξανά-δω μια ταινία, η top ταινία που για διάφορους λόγους έχω δει τις περισσότερες φορές μέχρι τώρα και σε διάφορες εκδόσεις είναι η Terminator 2. Δεύτερη ίσως έρχεται η τριλογία Back to the Future 1-3.

Matrix 1(x70),το εχω λιωσει....

1. Νονός 1-2-3 (περίπου 100 θεάσεις την καθεμία)
2. Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών 1-2-3 (περίπου 60-70 θεάσεις την καθεμία)
3. Ταξίδι στα Κύθυρα - Ο θίασος (άπειρες φορές, και το πιο περίεργο, τις βλέπω πάντα μαζί).

Απάντηση: Re: Ποια ταινια την εχετε δει τις περισσοτερες φορες???

Matrix 1(x70),το εχω λιωσει....

Δόξα τω θεώ , μάλλον το βαρέθηκες , αφού τον Μάρτη του 2007 ( ποστ #86) το είχες δει πάλι 70 φορές , άρα δεν το ξαναείδες έκτοτε :flipout::flipout:

Όλες τις ταινίες του μεγάλου Θανάση Βέγγου. Και τώρα πια, πολλές τις έχω και σε dvd.

Συνειδητά πολλές φορές μόνο την Καζαμπλάνκα. Τη βλέπω γύρω στην μια φορά τον χρόνο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και κάθε φορά ανακαλύπτω και κάτι που δεν είχα ανακαλύψει (προσέξει) πριν. Αλλιώς, σπάνια βλέπω πια έργα πάνω από τέσσερεις ως πέντε φορές. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσεις. Είδα το Mogambo τουλάχιστον 6 φορές. Την πρώτη φορά το είδα στο σινεμά Παλλάς στην Λεωφόρο Νίκης 5 φορές: Μπήκα το πρωί και βγήκα στην τελευταία προβολή (10-12μμ) - ή μάλλον με έβγαλε με πολύ ξύλο η γιαγιά μου που είχε πάρει, τρελλή στην ανησυχία, σβάρνα όλα τα σινεμά της Θεσσαλονίκης. Η ταινία είχε μόλις βγεί.