Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Θά συμφωνησω με τον Στέλιο,πώς δεν φτάνει το Les Olvidados..
Eκείνο ήταν ποίημα ..

Και μένα μου αρεσε η ταινια τής Γκράνικ και ειχα γράψει δυό πολύ κολακευτικά λογια στο αντιστοιχο νήμα και μάλιστα σε σχέση μέ τις λοιπές υποψηφιες τών Οσκαρ ήταν μακραν η καλυτερη...Νταξ ο ''Μαύρος κύκνος',απλά δε υπαρχει...

Η περιοχή ,στην οποια αναφερεται η ταινια,ειναι η επονομαζομενη και Dustball,μιά περιοχή σύγχρονης κόλασης,πού καταστράφηκε απο την υπερεντατική καλλιέργεια τών αφεντικών...

Η Μητρόπολη τού δυτικού ''πολιτισμού'' τσακίζει τά αποπαίδια της(αυτά που η ιδια δημιουργησε) και η ανθρωπινη ζωή δεν κοστίζει παρά δεκάρες .Καί όποιος,κατά λάθος αντέξει,άντεξε.

Last edited:

+1000
Αλλά ζωή ανθρώπινη δεν έζησε....

Aπίστευτη περιοχή πάντως κάπου στο Μιζούρι..

Εμένα πιό πολύ μέ παρέπεμψε το τοπίο ,αλλά και τά σπιτια , στό ''Οταν ξέσπασε η βια'' τού Μπούρμαν.

Aπίστευτη περιοχή πάντως κάπου στο Μιζούρι..

Εμένα πιό πολύ μέ παρέπεμψε το τοπίο ,αλλά και τά σπιτια , στό ''Οταν ξέσπασε η βια'' τού Μπούρμαν.

+10000000
Χα,χα δεν το ανεφερα πριν γιατι δεν ηθελα να μπερδεψω τα πραγματα.
Και εγω ετσι το ειδα σαν ενα Deliverance(ή ενα Southern Comfort του Walter Hill χωρις τη Λουιζιανα) απο μεσα...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αυτο μαλλον το ειπες κατα λαθος !!

αν σας αρεσε τοσο πολυ η ταινια να δειτε και το FROZEN RIVER
δεν ειναι η πρωτη φορα που οι Αμερικανοι φιαχνουν τετοιες ταινιες

.

Μπράβο που μου το θύμησες! Το Παγωμένο Ποτάμι της Κόρτνεϊ Χαντ και το The Visitor του Τόμας μακ Κάρθι ήταν από τις καλύτερες ταινίες του ανεξάρτητου Αμερικανικού κινηματογράφου το 2009. Και πράγματι το Frozen River ομοιάζει στη θεματική με το Winter's Bone.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Η ταινια αν ηταν μουσικη θα ηταν κατι απο αυτα τα gothic country που βαζεις.

η gothic country, η free folk και η 'επικράτεια' του Noise, είναι τα μόνα πεδία που εξακολουθεί να παίζει κάτι, όσον αφορά το σύγχρονο underground.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Oχι: το είπα γιατί ...ξέχασα.
Ξέχασα πως οι άνθρωποι, μετά το 1970, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά πια :aetsch:

μετα το 1980 ....

οσο για την ταινια μια χαρα ειναι για την εποχη της
στην δικια μου εποχη αλλοιως τα αξιολογουσαμε τα αριστουργηματα

:tee::hello:

Y. Γ ελα τωρα δεν ειναι ολα λαθος !!

;)

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

+10000000
Χα,χα δεν το ανεφερα πριν γιατι δεν ηθελα να μπερδεψω τα πραγματα.
Και εγω ετσι το ειδα σαν ενα Deliverance(ή ενα Southern Comfort του Walter Hill χωρις τη Λουιζιανα) απο μεσα...

Χαίρομαι για το ταυτόσημο των απόψεων.

http://avclub.gr/forum/showpost.php?p=1056126797&postcount=2308

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

cvR4a1RTCYmrxWK.jpg

Σταυρωμένοι Εραστές (1954) - Kένζι Μιζογκούτσι

chikamatsu.jpg

:worshippy:

:worshippy::worshippy:

Ε καλά...Αλλοιμονο...
Μέγας...
Αν δεν έχεις δεί τα άλλα δυό του αριστουργήματα ,μιάς και μπήκες στο mood..δές τα οπωσδήποτε Κάλλη...

Ουγκέτσου Μονογκατάρι..

Και :Eπιστάτης Σάνσο..

Kαλλη οταν βλεπουμε τετοιες ταινιες
δεν γραφουμε μονο τους τιτλους

θελουμε κατι περισσοτερο !

.

:worshippy::worshippy:

Ε καλά...Αλλοιμονο...
Μέγας...
Αν δεν έχεις δεί τα άλλα δυό του αριστουργήματα ,μιάς και μπήκες στο mood..δές τα οπωσδήποτε Κάλλη...

Ουγκέτσου Μονογκατάρι..

Και :Eπιστάτης Σάνσο..

Σπύρο ναι, θα τα δω οπωσδήποτε (αρκεί να τα βρω βέβαια!). Ακριβώς όπως το είπες, αριστούργημα.
Εξαιρετική απόδοση των ηθών και του περιβάλλοντος της εποχής εκείνης.

Kαλλη οταν βλεπουμε τετοιες ταινιες
δεν γραφουμε μονο τους τιτλους

θελουμε κατι περισσοτερο !

.

Στέλιο μου είναι από τις φορές που δεν μπορώ να πω τίποτα, παρά μόνο το 'αριστούργημα' που έγραψα παραπάνω.
Γιατί δεν "με βοηθάς"; και λόγω πείρας και δικαιωματικά, λόγω της αγάπης σου στους Ιάπωνες (Όζου , Κουροσάβα .....)
:2thumb22sup:

Σπύρο ναι, θα τα δω οπωσδήποτε (αρκεί να τα βρω βέβαια!). Ακριβώς όπως το είπες, αριστούργημα.

Και τις 3 ταινίες τις είχε δώσει η εφημερίδα "Το Ποντίκι" πριν 1-2 χρόνια. Ντρέπομαι που το λέω αλλα δεν τις έχω δει ακόμα. :o

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Υπάρχουν και σε καλά καταστήματα ενοικιάσεως ..Προσωπικά εκεί τά βρήκα..
Μάλιστα με την ευκαιρια της αναφοράς σου, ειδικά τον Σάνσο ,θα τον ξαναδώ σύντομα.

Ήταν εκείνο το καλοκαίρι πριν 4-5 χρόνια που οι τρεις προαναφερθείσες ταινίες του Μιζονγκούτσι εξήλθαν σε αναπαλαιωμένη κόπια στους κινηματογράφους. Τις είδα μονοκοπανιά και έτσι γνώρισα το μαγικό κόσμο του σκηνοθέτη.
Κουροσάβα - Όζου - Μιζονγκούτσι η αγία τριάδα του Ιαπωνέζικου κινηματογράφου. Βέβαια υπάρχουν και άλλοι. Όσιμα, Κομπαγιάσι (αλήθεια τι υπέροχη ταινία το Χαρακίρι!!!).
Το περιοδικό Σινεμά είχε προσφέρει μία κασετίνα με δύο ταινίες του Μιζονγκούτσι πριν 2-3 χρόνια. Αλλά νομίζω πως υπάρχουν προς πώληση ακόμα και στο Metropolis.

Αλλαγή κλίματος τώρα.
Είδα το αμερικανικό Drive του Δανού Nicolas Winding Refn.
Ένα έξοχα κινηματογραφημένο L.A. που παραπέμπει στη Neon ατμόσφαιρα του Mann και ένα αριστοτεχνικά στημένο νεο - noir.
Με πολύ συναίσθημα αλλά και βία.
Ο σχεδόν βουβός Ryan Gosling επικεφαλής των ηθοποιών της γενιάς του. Μπορεί να μην είναι ο νέος McQueen, αλλά μπορεί να είναι ο νέος De Niro.
Αλαβάστρινη η ομορφιά της Carey Mulligan. Δεν το φωνάζει. Απλά είναι.
Αξίζει τα λέφτα του.