Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μολις τελειωσε η τελευταια του Λανθιμου, "Αλπεις". Καλυτερα να μην σχολιασω περα απο το γεγονος του ανουσιουργηματος...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μπα βλεπεις και Κρονεμπεργκ εκτος απο Μπομπ Σφουγγαρακη?:flipout:
Ολα καλα ωρε?

Έχω αλλάξει επίπεδο και βλέπω Gormiti:twoguns:

Πάνο αύριο λεω να δω το A History of Violence , το έχεις δεί;

Προμηθέας

Φαντασία, φαντασία, φαντασία.... καλογυρισμένο με όμορφα σκηνικά και ωραίο story που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Προμηθέας

Φαντασία, φαντασία, φαντασία.... καλογυρισμένο με όμορφα σκηνικά και ωραίο story που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος.

Παιζει να εχεις δει αλλον Προμηθεα για να σου αρεσε..γιατι αυτο που ειδα εγω ουτε ωραιο σεναριο ειχε ουτε αγωνια μεχρι τελους...ευτυχως δεν πληρωσα για να τη δω...μαπα το καρπουζι

Μάλλον το ίδιο είδαμε, αλλά περί ορέξεως......

Πάντως αν το 1,5 ευρώ θεωρείται κόστος, ευτυχώς που δεν πλήρωσες...... -bye-

fW9okXHjeOew7eVOIYbtHuXergM.jpg

Πρώτα απ' όλα να πω οτι οι μεταφορές έργων του Shakespeare στη σημερινή εποχή σπάνια μου αρέσουν. Προτιμώ τα έργα του με πανοπλίες και σπαθιά, όχι με αλεξίσφαιρα και οπλοπολυβόλα.

Παρ' όλο λοιπόν που ο Fiennes αποφάσισε να μεταφέρει τη δράση σε αυτόν τον αιώνα, η ταινία του είναι τόσο σφιχτοδεμένη και εχει τόση ένταση ώστε τα σκηνικά και τα κοστούμια να περνούν απαρατήρητα απο ένα σημείο και μετά.

Οι ηθοποιοί, υπέροχοι. Ο Fiennes απαγγέλει πειστικά και με δύναμη ενώ η Redgrave είναι συγκλονιστική στο ρόλο της μάνας. Μόνο ο Butler έμεινε λίγο πίσω.

Σοφή η επιλογή να γίνουν τα γυρίσματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Οι φτωχογειτονιές, τα παγωμένα τοπία και τα ερείπια του εμφυλίου ταιριάζουν πολύ στο κλίμα της ταινίας.

Τέλος, να παραδεχθώ οτι δεν κατάφερα να δω όλη την ταινία. Το σαιξπηρικό κείμενο είναι αρκετά κουραστικό για βραδυνές προβολές, ειδικά όταν δεν ξέρω την υπόθεση του έργου.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.......................................
Τέλος, να παραδεχθώ οτι δεν κατάφερα να δω όλη την ταινία. Το σαιξπηρικό κείμενο είναι αρκετά κουραστικό για βραδυνές προβολές, ειδικά όταν δεν ξέρω την υπόθεση του έργου.
[/td]
[/tr]
[/table]
Παρομοιως, παρ´ολο που ειναι εντυπωσιακη ως ταινια (προσοχη: οχι θεαματικη!) - εξαιρουμενου του αταλαντου Λεωνιδα (τι τον θελουν αυτον; )

fW9okXHjeOew7eVOIYbtHuXergM.jpg

Πρώτα απ' όλα να πω οτι οι μεταφορές έργων του Shakespeare στη σημερινή εποχή σπάνια μου αρέσουν. Προτιμώ τα έργα του με πανοπλίες και σπαθιά, όχι με αλεξίσφαιρα και οπλοπολυβόλα.

Παρ' όλο λοιπόν που ο Fiennes αποφάσισε να μεταφέρει τη δράση σε αυτόν τον αιώνα, η ταινία του είναι τόσο σφιχτοδεμένη και εχει τόση ένταση ώστε τα σκηνικά και τα κοστούμια να περνούν απαρατήρητα απο ένα σημείο και μετά.

Οι ηθοποιοί, υπέροχοι. Ο Fiennes απαγγέλει πειστικά και με δύναμη ενώ η Redgrave είναι συγκλονιστική στο ρόλο της μάνας. Μόνο ο Butler έμεινε λίγο πίσω.

Σοφή η επιλογή να γίνουν τα γυρίσματα στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Οι φτωχογειτονιές, τα παγωμένα τοπία και τα ερείπια του εμφυλίου ταιριάζουν πολύ στο κλίμα της ταινίας.

Τι λέει Κώστα;Καλο;

Τι λέει Κώστα;Καλο;

Πολύ καλό. Δεν φαίνεται σε αυτά που έγραψα; :smile:

Edit: Να προσθέσω οτι πρέπει να σου αρέσει το σαιξπηρικό κείμενο. Δεν ξέρω πως είναι ελληνική μετάφραση του αλλά οι αγγλικοί διάλογοι είναι αρκετά κοντά στη γλώσσα και το ύφος του πρωτοτύπου.

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τι λέει Κώστα;Καλο;

Δεν με λενε Κωστα, αλλα να επιβεβαιωσω οτι η ταινια ειναι πολυ καλη, αρκει να ξεπερασεις την "ποητικη" εκφορα των διαλογων, που θυμιζει ελληνικη τραγωδια (ξερεις: στομφο, κλπ) πραγμα που εγω δεν μπορεσα και τη σταματησα στο μισαωρο (οπως και τις τραγωδιες: προτιμω να τις διαβαζω παρα να τις ακουω!)

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν με λενε Κωστα, αλλα να επιβεβαιωσω οτι η ταινια ειναι πολυ καλη, αρκει να ξεπερασεις την "ποητικη" εκφορα των διαλογων, που θυμιζει ελληνικη τραγωδια (ξερεις: στομφο, κλπ) πραγμα που εγω δεν μπορεσα και τη σταματησα στο μισαωρο (οπως και τις τραγωδιες: προτιμω να τις διαβαζω παρα να τις ακουω!)

Φαντάσου να δεις 3,5 ώρες θεατρικό Άμλετ απο το BBC χωρίς υπότιτλους :p

Φαντάσου να δεις 3,5 ώρες θεατρικό Άμλετ απο το BBC χωρίς υπότιτλους :p

Ελεος! Αν το έκανες μπράβο σου!!!
Είδα το memento, πολύ καλό αλλά κυρίως πρωτότυπο με το τέλος να ανατρέπει τα πάντα!

Ειδα χθες το Red Lights.
Τιποτα το ιδιαιτερο, μετρια ταινια παρα το καλο καστ

11165468_det.jpg

Planeta Bur (1962)

Εμπορικός κινηματογράφος επιστημονικής φαντασίας, από τα βάθη της Σοβιετικής Ένωσης... :laugh:

φιλε alfi αντι να μας πετας δυο φωτο και ενα imdb
απο μια ταινια που την εχει δει ολος ο κοσμος
καλυτερα να μας εγραφες την γνωμη σου
σ αρεσε η ταινια η οχι
και γιατι

Margin Call

http://www.imdb.com/title/tt1615147/

Κορυφαίο καστ, δυνατές ερμηνείες, σωστά δουλεμένο σενάριο και καλή σκηνοθεσία.

Ψαγμένο και ρεαλιστικό, χωρίς προφανείς ήρωες/αντι-ήρωες/κακούς, σχολιάζει το σύστημα και την κρίση που αυτό δημιούργησε έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πρόκειται για το Wall Street (1987) των ημερών μας και συστήνεται ανεπιφύλακτα.

http://www.imdb.com/title/tt0094291/

Margin Call

http://www.imdb.com/title/tt1615147/

Κορυφαίο καστ, δυνατές ερμηνείες, σωστά δουλεμένο σενάριο και καλή σκηνοθεσία.

Ψαγμένο και ρεαλιστικό, χωρίς προφανείς ήρωες/αντι-ήρωες/κακούς, σχολιάζει το σύστημα και την κρίση που αυτό δημιούργησε έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πρόκειται για το Wall Street (1987) των ημερών μας και συστήνεται ανεπιφύλακτα.

http://www.imdb.com/title/tt0094291/

Είσαι ωραίος. Την είχα σταμπαρει παλιότερα αλλά την ξέχασα. Το cast πάντως ειναι εκπληκτικό.