Τα εμπορικα δεν σε θελουν, τα δικα μου τα λες κουλτουριαρικα και δεν
τα θες εσυ... τραβατε με κι ας κλαιω εισαι.:slapface:
Ειδα το the collector(1965)
με Terence Stamp και Samantha Eggar.
Βλεποταν ανετα, αλλα ειναι αρκετα ξεπερασμενο.
Με την ιδια πρωταγωνιστρια ειχα βρει πααααρα πολυ καλο το
The Brood του Κρονεμπεργκ.
Υγ. Να συμφωνησω κι εγω για τα... της Χαθαγουει.
Θα συμμετειχα ανετα σε πειραμα με σκοπο να δουμε ποσο αντεχει κανεις να τα βλεπει
μεχρι να βαρεθει.Ειδικα live...
Τα εμπορικα δεν σε θελουν, τα δικα μου τα λες κουλτουριαρικα και δεν
τα θες εσυ... τραβατε με κι ας κλαιω εισαι.:slapface:
Ειδα το the collector(1965)
με Terence Stamp και Samantha Eggar.
Βλεποταν ανετα, αλλα ειναι αρκετα ξεπερασμενο.
Με την ιδια πρωταγωνιστρια ειχα βρει πααααρα πολυ καλο το
The Brood του Κρονεμπεργκ.
Υγ. Να συμφωνησω κι εγω για τα... της Χαθαγουει.
Θα συμμετειχα ανετα σε πειραμα με σκοπο να δουμε ποσο αντεχει κανεις να τα βλεπει
μεχρι να βαρεθει.Ειδικα live...
Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γυρίσανε αυτή τη ταινία. Ένα μιούζικαλ που δεν είχε τίποτα καινούργιο να πει. Χιλιοπαιγμένο σενάριο, άθλιοι τραγουδιστές στις διασκευές, ένας Τομ Κρουζ που δεν έπειθε καθόλου για rock-star και φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου. Βαρετή ταινία όσο δεν πήγαινε.
Την περισσότερη ώρα, ήμουν με το κοντρόλ του προβολέα, και πειραματιζόμουν με διάφορες ρυθμίσεις....
Προσεξε...
Κατι τετοιες διαφωνιες λυνονται συνηθως με οπλα.
Ασε που αν το συνεχισεις θα σε διαγραψω απο τον ομιλο των red-lovers στον οποιο
ειμαι ιδρυτης και προεδρος
Ον-τοπικ ειδα το Crying-fist(2005) με τον Choi Min Sik (Oldboy) στο ρολο ενος ξεπεσμενου πυγμαχου.
Aπ'οτι θυμαμαι καποιοι ψαχνονταν για κορεατικες ταινιες? Εδω ειστε παιδια.
Εξαιρετικες ερμηνειες, καλη ιστορια και μερικα εμπνευσμενα μονοπλανα
ειναι καποιες απο τις αρετες της τανιας.
Για οσους τους αρεσαν ταινιες σαν το the wrestler (αρκει να μην περιμενετε κατι εξισου αριστουργηματικο)
Μπροστα στο Dark Knight δεν πιανει μια.
Η αλήθεια είναι οτι ηταν πολυ δυσκολο να γινει παρόμοια και πόσο μάλλον καλυτερη ταινια.
Μεγάλη σε διαρκεια, απλοϊκή πολλες φορές, μένει τελικά πολύ πίσω και δεν ξεφεύγει από την μετριότητα.
Κρίμα...
Στα πολύ καλά της ταινίας η Χάθαγουέϊ, η οποία τελικά το έχει!!!!
Aχχχ..το machinist ειναι στο απολυτο top5 ταινιων που μου αρεσουν.. απλα, χωρις ακροτητες..ταινιαρα.. και ο Bale τρομερος... απο τις ελαχιστες ταινιες που θελω να δω ξανα..
Προχθες ειδα το The Dark Knight Rises... Απογοητευτηκα.. Η ερμηνειες, πλοκη, υποθεση.. ολα μετριες.. Η Hathaway μ αρεσε πολυ, ενω η Cotillard ηταν Αθλια. ειδικα στο σημειο που πεθαινει στο τελος ηταν ενα ματσο χαλια!!..
Αυτο που με χαλασε περισσοτερο ηταν το γεγονος οτι, νταξ ειναι η τελευταια ταινια της τριλογιας..ε πρεπει ααααααλλη μια φορα στο τελευταιο δευτερολεπτο, ο ηρωας να προλαβει να διωξει την μπομπα..το χω δει χιλιαδες φορες το ιδιο σεναριο..κατι ποιο προτοτυπο βρε παιδια??.. τεσπα.. για μενα παιρνει ενα 12 στα 20..
Χθες ειδα το Amazing Spiderman.. Αναλαφρη ταινια, σχετικα καλουτσικα εφε... .μου φανηκε κατα 70% ιδια με την πρωτη..αν και η πρωτη μ αρεσε περισσοτερο γιατι ειχε ποιο cartoon προσεγγηση..
Σημερα θα κατσω να δω το πρωτο Aliens!! δε εχω δει κανενα!!..αλλα επειδη μ αρεσε το Prometheus θα παρω το στορυ απτην αρχη!
Μολις ειδα τις ειδησεις για τη δοση κλπ. Ασχετο
Πριν ομως μερικες μερες ειδα μια ταινια απο το Hong-Kong (Κινα) με τιτλο Life Without Principle - http://www.imdb.com/title/tt1371585/ - ενος σκηνοθετη ονοματι Johny To (μα καλα ολοι εκει στο Hong-Kong εχουν παρει δυτικα ονοματα ή παρατσουκλια?).
Ο τυπος εκανε γκανγκστερικες ταινιες αλλα εδω κανει στροφη στο κοινωνικο σχολιο με τις επιπτωσεις που ειχε η ελληνικη κριση στις αγορες τις πατριδας του και για την αξια που δινεται στο χρημα γενικοτερα.
Εκει εκτυλισσονται κωμικοτραγικές σκηνες απειρου καλλους με φοντο την ελληνικη σημαια και το κοινοβουλιο.
Η ταινια ξεκιναει αργα αλλα απο ενα σημειο και μετα επερχετε ενα χαος: λαμογια, τοκογλυφοι, τραπεζιτες, φουκαραδες που χανουν τις οικονομιες τους, ολοι τρεχουν να σωθουν, οπως μπορει ο καθενας
Δεν ειναι καμμια ταινιαρα αλλα εχει ενδιαφερον, δεν ψυχοπλακωνει και βγαζει ενα γλυκοπικρο χιουμορ.
Προβλημα ειναι οτι υπαρχουν μονο αγγλικοι υποτιτλοι
Aχχχ..το machinist ειναι στο απολυτο top5 ταινιων που μου αρεσουν.. απλα, χωρις ακροτητες..ταινιαρα.. και ο Bale τρομερος... απο τις ελαχιστες ταινιες που θελω να δω ξανα..
Προχθες ειδα το The Dark Knight Rises... Απογοητευτηκα.. Η ερμηνειες, πλοκη, υποθεση.. ολα μετριες.. Η Hathaway μ αρεσε πολυ, ενω η Cotillard ηταν Αθλια. ειδικα στο σημειο που πεθαινει στο τελος ηταν ενα ματσο χαλια!!..
Αυτο που με χαλασε περισσοτερο ηταν το γεγονος οτι, νταξ ειναι η τελευταια ταινια της τριλογιας..ε πρεπει ααααααλλη μια φορα στο τελευταιο δευτερολεπτο, ο ηρωας να προλαβει να διωξει την μπομπα..το χω δει χιλιαδες φορες το ιδιο σεναριο..κατι ποιο προτοτυπο βρε παιδια??.. τεσπα.. για μενα παιρνει ενα 12 στα 20..
Παντως μιας και τα ανεφερες και τα 2, μου ειχε κανει εντυπωση ποσο καλος ηταν ο Μπειλ στο
Machinist και ποσο κακος στα Μπατμαν. Απιστευτη διαφορα.
Εγω ειδα το Βαλς με τον Μπασιρ. Μαλλον διαλεξα πολυ κακη περιοδο για να το δω...
Εξηγουμαι. Απο εικαστικη αποψη ηταν εντυπωσιακο. Μερικες εξαιρετικα χρησιμοποιημενες
μονοχρωμιες και ενα animation σπανιο και διαφορετικο ανεβαζαν πολυ την ταινια.Σε αυτα που ηθελε να πει
ομως η ταινια, εμπαζε πολυ. Πρωταγωνιστης ειναι ενας πρωην ισραηλινος στρατιωτης που 20 χρονια μετα
ανακαλυπτει οτι δεν εχει αναμνησεις απο τη σφαγη στη Σαμπρα και Σατιλα του Λιβανου αν και ηταν παρων.
Ξεκινα λοιπον ενα ταξιδι ανασυγκροτησης της μνημης του μεσω επαφων με πρωην συμπολεμιστες του.
Χωρις ομολογω να θυμαμαι τα ακριβη γεγονοτα, πιστευω οτι η ταινια αποτυγχανει να κανει μια εντιμη αυτοκριτικη στην αναμιξη του Ισραηλ. Ενω κατα τη διαρκεια της ειναι καταγγελτικη για το ρολο τους
(αν και περισσοτερο για τον πολεμο γενικοτερα) στο τελος χυνει την καρδαρα με το γαλα, και μαλιστα
σε κανει να αμφισβητεις και τις ιδιες τις προθεσεις του σκηνοθετη,ή των επεμβασεων που αντιμετωπισε.
Οταν δηλαδη απο τη μια δειχνει τον Ισραηλινο αρχηγο να σταματαει τη σφαγη
και προηγουμενως εχει επαναλαβει γυρω στις δεκα φορες, οπου κολλαγε και οπου δεν κολλαγε
τη φραση "τη σφαγη εκαναν οι χριστιανοι Φαλαγγιτες", δεν με πειθει καθολου.
Αν δηλαδη ενοχλησε εμενα, που φιλοχριστιανο δε με λες, μαλλον δεν μας τα ειπε και πολυ καλα.
Επαναλαμβανω παντως πως την ακριβεια της ως προς τα γεγονοτα δεν μπορω να την κρινω,
αλλα στο χρονικο πλαισιο που την ειδα και με τους βομβαρδισμους στη Γαζα τοσο προσφατους
μου φανηκε πολυ υποκριτικη.
Είδα χθες το headhunters που πρότεινε ένας φιλος προχθές,μου άρεσε αρκετά και τωρα σκοπεύω να ξεκινήσω να δω κανένα έργο απο αυτη τη λίστα με κορεατικες ταινιες που πρότεινε ένας άλλος φιλος.Μπορει να μου πει κάποιος τις 3-4 πιο καλές για να ξεκινήσω;Το oldboy το έχω δει,ευχαριστω.
Είδα χθες το headhunters που πρότεινε ένας φιλος προχθές,μου άρεσε αρκετά και τωρα σκοπεύω να ξεκινήσω να δω κανένα έργο απο αυτη τη λίστα με κορεατικες ταινιες που πρότεινε ένας άλλος φιλος.Μπορει να μου πει κάποιος τις 3-4 πιο καλές για να ξεκινήσω;Το oldboy το έχω δει,ευχαριστω.
Έχω δει τα ακόμα τα (5) Chaser, (9) The Man from Nowhere, (27) Τhe Yellow Sea, πάρα πολύ καλές ταινίες.
Tουλάχιστον αυτά τα τρία μπορεί να τα έβαζα κι ανάποδα στη λίστα
Έχω δει τα ακόμα τα (5) Chaser, (9) The Man from Nowhere, (27) Τhe Yellow Sea, πάρα πολύ καλές ταινίες.
Tουλάχιστον αυτά τα τρία μπορεί να τα έβαζα κι ανάποδα στη λίστα
+1 για το The Man from Nowhere & Τhe Yellow Sea. Αξίζει να σημειώσω οτι το Man from Nowhere μου άρεσε ακόμα πιο πολύ απο το Oldboy που είναι το πιο γνωστό και λογίζεται ως μέτρο σύγκρισης για πολλούς.
Εγώ θα προσέθετα επίσης για να κλείσω την πεντάδα μου με σειρά προτίμησης το I saw the devil (Akmareul Boatda), το Memories of murder (Salinui Chueok) και το Mother (Madeo). Οπότε:
1. The man from nowhere
2. I saw the devil
3. Memories of murder
4. Mother
5. The yellow sea