Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Lincoln..Μια ταινία που αξίζει να δει κανείς για τη μεγαλειώδη ερμηνεία του D.D Lewis,για την άψογη μεταφορά της εποχής,κοστούμια-σκηνικά κτλ,και για να αναρωτηθεί πως αυτό το σκορποχώρι έγινε υπερδύναμη..Θα προκαλέσει την υπομονή σας με τους αργούς ρυθμούς και τις άξεστες Γιάνκικες ρητορείες,αλλα είπαμε..Ο Lewis αφήνει άφωνο ακόμα και τον πιο αδαή.Εξαιρετικός για άλλη μια φορά και ο Tommy Lee Johnes.

Κατά τη γνώμη μου δεν άξιζε αυτό της Καλύτερης σκηνοθεσίας.

το σκεφτόμουν να το βάλω με επιφύλαξη αυτό της σκηνοθεσίας γιατί σηκώνει πολύ συζήτηση, προσωπικά μου άρεσε πάντως η σκηνοθεσία μιας και κατάφερε να μην βαρεθώ δευτερόλεπτο.

το σκεφτόμουν να το βάλω με επιφύλαξη αυτό της σκηνοθεσίας γιατί σηκώνει πολύ συζήτηση, προσωπικά μου άρεσε πάντως η σκηνοθεσία μιας και κατάφερε να μην βαρεθώ δευτερόλεπτο.

Χωρίς να έχω δει ακόμα όλες τις υποψήφιες ταινίες, διαβάζοντας όμως τα σχόλια πολύ καλών φίλων εδώ μέσα των οποίων τη γνώμη σέβομαι, πιστεύω ότι μάλλον είτε ο Hanneke είτε ο Spielberg έπρεπε να το πάρουν.

Χωρίς να έχω δει ακόμα όλες τις υποψήφιες ταινίες, διαβάζοντας όμως τα σχόλια πολύ καλών φίλων εδώ μέσα των οποίων τη γνώμη σέβομαι, πιστεύω ότι μάλλον είτε ο Hanneke είτε ο Spielberg έπρεπε να το πάρουν.

για τον Hanneke που το είδα και έχω άποψη διαφωνώ. Πολύ καλή η ταινία, καλύτερη από το Life of Pie, αλλά από θέμα σκηνοθεσίας δεν μου έκανε κάτι. Απλή λιτή και απέριττη... με κούρασε λίγο...

Last edited by a moderator:

για τον Hanneke που το είδα και έχω άποψη διαφωνώ. Πολύ καλή η ταινία, καλύτερη από το Life of Pie, αλλά από θέμα σκηνοθεσίας δεν μου έκανε κάτι. Απλή λιτή και απέριττη... με κούρασε λίγο...

Θα τις δω και θα γράψω κι εγώ τη γνώμη μου.....προσεχώς.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και μαλιστα για την πιο αντι-Σπηλμπεργκ ταινια του....Παρ'ολα αυτα αν αξιζε ενα οσκαρ σκηνοθεσιας,θα ηταν αυτο,κατα τη γνωμη μου.

Lincoln..Μια ταινία που αξίζει να δει κανείς για τη μεγαλειώδη ερμηνεία του D.D Lewis,για την άψογη μεταφορά της εποχής,κοστούμια-σκηνικά κτλ,και για να αναρωτηθεί πως αυτό το σκορποχώρι έγινε υπερδύναμη..Θα προκαλέσει την υπομονή σας με τους αργούς ρυθμούς και τις άξεστες Γιάνκικες ρητορείες,αλλα είπαμε..Ο Lewis αφήνει άφωνο ακόμα και τον πιο αδαή.Εξαιρετικός για άλλη μια φορά και ο Tommy Lee Johnes.

Διαφωνω μονο ως προς τις "γιανκικες ρητοριες".
Θεωρω οτι οι διαλογοι ηταν κοφτεροι,ενταγμενοι πληρως στο πνευμα της εποχης εκεινης,αλλα και (στο μετρο του δυνατου) ιστορικα ακριβεις.Οπως επισης οτι και ο,εξαιρετικος,σεναριογραφος αλλα και ο (επιρρεπης κατα τ'αλλα σε τετοια) Σπηλμπεργκ,αποφευγουν σαν το διαολο τον ευκολο εντυπωσιασμο με φανφαρες,πλην κανα δυο περιπτωσεων που ειναι αναγκαιες για την απαραιτητη κλιμακωση της εντασης στην ταινια.

ρε θα σε βρίσω....

4 οσκαρ πήρε, Καλύτερη Σκηνοθεσία, Μουσική, Οπτικά Εφέ και Φωτογραφία

ε τα άξιζε και τα 4.

κατά τα άλλα, ούτε τίποτα βαθυστόχαστο είναι, ούτε να σε βάλει να σκεφτείς κάτι, ούτε τίποτα ιδιαίτερο, αλλά μια πολύ ευχάριστη ταινία.

Μα έγραψα οτι απο άποψης εικόνων(φωτογραφίας δλδ) ήταν εκπληκτικό....

Ε καλά τώρα τα όσκαρ έτσι και αλλιώς σαν θεσμός δεν μου λέει κάτι και αναφερόμενος σε αυτά με ειρωνική διάθεση, αυτό ήθελα να "καυτηριάσω"... Το καλύτερης σκηνοθεσίας θα το κατατάξω(σαν απόδοση δλδ) σε αυτό με το όσκαρ γυναικείας ερμηνείας για την Lawrence που όχι μόνο δεν το άξιζε αλλά ήταν και καραμπινάτη εξόφθαλμη μαλακία που δεν το έδωσαν στην καταπληκτική Riva...

Ούτε ο Spielberg θα το άξιζε.... δεν μου άρεσε....

Last edited:

Πάνο,για αυτό ακριβως χαρακτήρισα τους μονόλογους των γερουσιαστών-δανδήδων γιανκικες ρητορείες,αυτη ήταν η πολιτική ντοπιολαλιά της εποχής.Απο τα ράντσα,τα βαμβακοχώραφα και το μαστίγιο στις μαυρες πλάτες,στο κοινοβούλιο..Με την αντίστοιχη γλώσσα και ύφος..

Πάνο,για αυτό ακριβως χαρακτήρισα τους μονόλογους των γερουσιαστών-δανδήδων γιανκικες ρητορείες,αυτη ήταν η πολιτική ντοπιολαλιά της εποχής.Απο τα ράντσα,τα βαμβακοχώραφα και το μαστίγιο στις μαυρες πλάτες,στο κοινοβούλιο..Με την αντίστοιχη γλώσσα και ύφος..

Ok τωρα καταλαβα τι εννοεις...
Απεναντι ομως σ'αυτην την παραθεση των ρητοριων,οι δημιουργοι τοποθετουν τον κεραυνοβολο λογο του Θαντεους Στηβενς (ο Τομμυ Λη Τζοουνς σε διαστημικη εμηνεια και σε ακριβεστατη ενσαρκωση του Στηβενς) και τη διαλεκτικη του Λινκολν με τις ευστοχες παραβολες του και τη μεταφορικη τους εννοια.
Ουσιαστικα αυτη η ταινια δημιουργει πολιτικη συζητηση,και οχι μονο.Ειναι και ενα κλεισιμο ματιου απεναντι σ'αυτο που συμβαινει σημερα στις ΗΠΑ με το Tea Party.
Kαι δεν εξαγνιζει μια σημαντικη ιστορικη περιοδο,ουτε την παρουσιαζει με νετερμινισμο.Με μια απολυτη και περιχαρακωμενη αποψη που την αποκλειει απο το σημερα.
Αυτο που για μενα την κανει σημαντικη ειναι η "διαλεκτικη" της διαθεση και ο προβληματισμος της στην ερμηνεια των ιστορικων γεγονοτων.

Last edited:

Τι όμορφες ταινίες... Απλές, λιτές, με πράγματα που μπορούν να σε κάνουν να ξεχάσεις την καθημερινότητα...μέσα στην "διαφορετικότητα" τους και να σου αφήσουν το χαμόγελο στα χείλη, στο τέλος τους...

Μπράβο στους τρεις πρωταγωνιστές που την απογείωσαν....(η καλύτερη εμφάνιση του Guy Pearce ever....).....

The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

http://www.imdb.com/title/tt0109045/

Y.Γ Ευχαριστώ superfly που άθελα σου την εμφάνισες μπροστά μου.....

Υ.Γ Νο2 Η ταινία δεν είναι για ομοφοβικούς ή γενικότερα ρατσιστές.....

Y.Γ Ευχαριστώ superfly που άθελα σου την εμφάνισες μπροστά μου.....

Το αντιθετο την εβαλα επιτηδες...;)
Η ταινια ειναι διαμαντι...
Ποιος το πιστευε οτι ο μεγαλος cockney (Terence Stamp) θα επεστρεφε απο την αφανεια με τετοια εμφανιση....
Ασε που μαθαμε και δυο σπουδαιους Αυστραλους (Weaving,Pearce)...

Btw τα κοστουμια ειναι αριστουργηματικα.Ενα απο τα δικαιοτερα οσκαρ που δοθηκαν ποτε.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το αντιθετο την εβαλα επιτηδες...;)
Η ταινια ειναι διαμαντι...
Ποιος το πιστευε οτι ο μεγαλος cockney (Terence Stamp) θα επεστρεφε απο την αφανεια με τετοια εμφανιση....
Ασε που μαθαμε και δυο σπουδαιους Αυστραλους (Weaving,Pearce)...

Btw τα κοστουμια ειναι αριστουργηματικα.Ενα απο τα δικαιοτερα οσκαρ που δοθηκαν ποτε.

Τα κουστούμια ήταν εξαιρετικά..... Οι σκηνές με τον Pearce πάνω στο λεωφορείο με φορέματα απο άλλη διάσταση και το περιβάλλον να απογειώνει την εικόνα, ήταν απερίγραπτες...

και πάλι ευχαριστώ....

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

παιζει με τις σιωπες του
και το φως που του ριχνει ο Γιανους Καμινσκι στο προσωπο
η Σαλι Φλιντ δεν μ αρεσε
συγκλονηστικος τομι λη τζοουνς μεσα σε ενα απιθανο μακιγιαζ

δεν την βρηκα καθολου κουραστικη
δεν ηταν ο Σπλιμπεργκ που ξερω και δεν παω
εδω με μια θεατρικη αφηγηση
φιαχνει μια απολυτα κινηματογραφικη ταινια .....

Δημοκρατια σημαινει οτι χανουμε καποιες ελευθεριες
οπως το να καταπιεζουμε ελευθερα τους αλλους

LINCOLN

.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

παιζει με τις σιωπες του
η Σαλι Φλιντ δεν μ αρεσε

LINCOLN
.

Θα γκρεμισε κανας φουρνος....:award:

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

παιζει με τις σιωπες του
η Σαλι Φλιντ δεν μ αρεσε

LINCOLN

.

Αν και δεν μου έκανε καμία αίσθηση, ως προς το σύνολο, θα συμφωνήσω στα επι μέρους....που παραθέτεις...

Υ.Γ Μην πειράζετε τον Σπύρο.......ρε......