Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Προχθες ειδα την
Death Race 2000
Την ειχα δει μικρος...αλλά τωρα που την ξαναειδα...ΑΘΛΙΑ ταινια...

Χθες ειδα την
A Good Day to Die Hard
Ηταν καλουτσικη...θεωρω καλυτερη απο την προηγουμενη οπου και με ειχε παρει ο υπνος (και δεν θυμαμαι ουτε καν το στορυ)

Προχθες ειδα την
Death Race 2000
Την ειχα δει μικρος...αλλά τωρα που την ξαναειδα...ΑΘΛΙΑ ταινια...

Άθλια? Μπορεί, καρακάλτ του κερατά όμως σίγουρα!!!
Παραγωγή Roger Corman πρωταγωνιστής ο David Carradine και, κάτι που έχει ιδιαίτερη αξία για έναν καλό μας φίλο, παρουσία της Mary Woronov.

Withnail & I, 1987 (Ο φίλος μου κι εγώ)
Σκηνοθεσία Μπρους Ρόμπινσον με τους: Ρίτσαρντ Γκραντ, Πολ Μακ Γκαν, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς.

Ο Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Ε. Γκράντ) και ο Μάργουντ (Πολ Μαγκάν) είναι δύο δευτεροκλασσάτοι ηθοποιοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά. Στο μεταξύ, το 'χουν ρίξει στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και περνάνε ατελείωτες ώρες χαμένοι μέσα στις ουσίες προσπαθώντας να πνίξουν το άγχος τους και τις ανησυχίες τους. Ώσπου, μια μέρα ο θείος Μόντι του Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Γκρίφιθς), θα τους προτείνει να πάρουν τα κλειδιά του εξοχικού του. Οι δυο φίλοι, απελπισμένοι από τη ζωή στην πόλη, αποφασίζουν να δεχτούν την πρόσκληση και να φύγουν μια εβδομάδα ...διακοπές. Δυστυχώς, η εβδομάδα που τους περιμένει μόνο διακοπές δεν θα είναι, καθώς θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις από αυτές από τις οποίες ήθελαν να ξεφύγουν!

Το έγραψα για κάποιο φίλο που το είχαμε δει μαζί όταν πρωτοπροβλήθηκε στις αίθουσες και επ'ευκαιρία το ξαναείδα στον προβολέα μου.
Λονδίνο 1969 και δύο άνεργοι φίλοι παραπαίουν με τα προσωπικά και κοινωνικά αξιέξοδα. Καλτ ταινία του Μπρους Ρόμπινσον, του ανεξάρτητου βρετανικού σινεμά, που θίγει πολλά με χιούμορ και βρετανικό φλέγμα. Δεν είναι ταινία για όλη την οικογένεια, λόγω της ιδιαίτερης και αντισυμβατικής οπτικής των θεμάτων που πραγματεύεται...
Η μετάβαση στην εξοχή με την Jaguar Mark 2 και την ηχητική υπόκρουση του All along the watchtower, σκηνή ανθολογίας (για μένα τουλάχιστον!).

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The-Angels-Share-59.jpg

Κανενας δεν μπορει να σκαρωσει απλες,αισιοδοξες ιστοριες με χιουμορ και παραλληλα καυστικες,οπως οι Βρεττανοι.
Ο Κεν Λοουτς παρ'όλο που δεν μας εχει συνηθισει σε τετοιες ταινιες,τα καταφερνει μια χαρα.Βεβαια για ενα σκηνοθετη που εχει καταπιαστει με πολυ δυσκολα θεματα δινοντας μας πραγματικα διαμαντια,το συγκεκριμενο μοιαζει με βολτα στο παρκο.
Το Μεριδιο των Αγγελων δεν ειναι η καλυτερη ταινια του,παραμενει ομως ενα καθαροαιμο δημιουργημα του Λοουτς.Ολα τα συστατικα του κινηματογραφου του ειναι εδω.
Ταξικο χασμα,σαρκασμος,ρεαλιστικοτατη απεικονηση του περιθωριου,ενδιαφεροντες χαρακτηρες,καθαρα "εργατικη" ματια,απλοτητα στα εκφραστικα μεσα (βρεττανικος μινιμαλισμος γαρ),ηθικα διλληματα (αν και εδω δεν το πολυσκεφτεται).
Μονο που εδω ο,συνηθως απαισιοδοξος,Λοουτς προσθετει μια νοτα αισιοδοξιας,σαρκαστικο χιουμορ "γλυκαινοντας" τις αιχμες,χωρις ομως να το στρογγυλευει.
Απλα η ταινια του αποπνεει μια "δροσια" σε σχεση με το σκοταδι αλλων ταινιων του,που δεν της κανει καθολου κακο.

Αξιζει πραγματικα.

10/10 !!!!

Θα δώ κι´εγώ το Angel's Share το ΣΚ...
Μετά την περιγραφή του φίλου, ψήθηκα και το... "αγόρασα". :ernaehrung004:

Withnail & I, 1987 (Ο φίλος μου κι εγώ)
Σκηνοθεσία Μπρους Ρόμπινσον με τους: Ρίτσαρντ Γκραντ, Πολ Μακ Γκαν, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς.

Ο Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Ε. Γκράντ) και ο Μάργουντ (Πολ Μαγκάν) είναι δύο δευτεροκλασσάτοι ηθοποιοί που προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν δουλειά. Στο μεταξύ, το 'χουν ρίξει στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά και περνάνε ατελείωτες ώρες χαμένοι μέσα στις ουσίες προσπαθώντας να πνίξουν το άγχος τους και τις ανησυχίες τους. Ώσπου, μια μέρα ο θείος Μόντι του Γουιθνέιλ (Ρίτσαρντ Γκρίφιθς), θα τους προτείνει να πάρουν τα κλειδιά του εξοχικού του. Οι δυο φίλοι, απελπισμένοι από τη ζωή στην πόλη, αποφασίζουν να δεχτούν την πρόσκληση και να φύγουν μια εβδομάδα ...διακοπές. Δυστυχώς, η εβδομάδα που τους περιμένει μόνο διακοπές δεν θα είναι, καθώς θα αντιμετωπίσουν ακόμα πιο σουρεαλιστικές καταστάσεις από αυτές από τις οποίες ήθελαν να ξεφύγουν!

Το έγραψα για κάποιο φίλο που το είχαμε δει μαζί όταν πρωτοπροβλήθηκε στις αίθουσες και επ'ευκαιρία το ξαναείδα στον προβολέα μου.
Λονδίνο 1969 και δύο άνεργοι φίλοι παραπαίουν με τα προσωπικά και κοινωνικά αξιέξοδα. Καλτ ταινία του Μπρους Ρόμπινσον, του ανεξάρτητου βρετανικού σινεμά, που θίγει πολλά με χιούμορ και βρετανικό φλέγμα. Δεν είναι ταινία για όλη την οικογένεια, λόγω της ιδιαίτερης και αντισυμβατικής οπτικής των θεμάτων που πραγματεύεται...
Η μετάβαση στην εξοχή με την Jaguar Mark 2 και την ηχητική υπόκρουση του All along the watchtower, σκηνή ανθολογίας (για μένα τουλάχιστον!).

εγω δεν λατρευω τους Βρετανους
λατρευω τετοιες ταινιαρες
φυσικα πηρε θεση για μια νεα θεαση !!

μπραβο Γρηγορη που μας το θυμησες .

.

The Boat That Rocked http://www.imdb.com/title/tt1131729/?ref_=sr_1
Τι ταινια !!! Απίστευτες Μουσικές, παρέλαση ηθοποιών την κατα' ευχαριστήθηκα.
Και ένα κομμάτι από την ταινια.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

.
εντυπωσιακα εικονογραφημενα φουτουριστικα πλανα
σου ξεκουραζουν τα ματια
και οι δυο ωρες περναν ευχαριστα ....

αλλα μετα το τελος της προβολης
λες
Ω τι μαμ@κια εβλεπα δυο ωρες !

και θυμασαι εκεινο το Υπεροχο Μοοn

απο τις ταινιες που εχουν ενα μονο σκοπο
να κοψουν εισητηρια
OBLIVION

πόσο μου έλειψε αυτό το κομμάτι του φόρουμ..... Πόσο....

Γρηγόρη τρέχω....

Στέλιο δύο θα σου πω....

Paris, Texas...

Τι καλτ φιγούρα, τι σκηνοθετική οπτική, τι απίθανες σιωπές....Τι τρομερά τραγικά διλλήματα.

Τhe Boston Killer

Ο Fleitcher με την εκπληκτική και ανθρώπινη οπτική του πάνω στο έγκλημα και το Δίκαιο, με συνεπαίρνει κάθε φορά..... ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ....

Γρηγόρη τρέχω....

Στέλιο δύο θα σου πω....

Paris, Texas...

Τι καλτ φιγούρα, τι σκηνοθετική οπτική, τι απίθανες σιωπές....Τι τρομερά τραγικά διλλήματα.

Τhe Boston Killer

Ο Fleitcher με την εκπληκτική και ανθρώπινη οπτική του πάνω στο έγκλημα και το Δίκαιο, με συνεπαίρνει κάθε φορά..... ΚΑ-ΤΑ-ΠΛΗ-ΚΤΙ-ΚΟ....

sorry Τhe Boston Strangler of course....

Γρηγόρη τρέχω....

Στέλιο δύο θα σου πω....

Paris, Texas...

Τhe Boston Killer

Αιμίλιε, που είσαι βρε;
Κρατώ, από τις δύο εξαιρετικές ταινίες που ανέφερες, τη σλάιντ του Ry Cooder που πλαισιώνει τις "δυνατές" εικόνες του Βέντερς και από τον στραγγαλιστή, την εκπληκτική ερμηνεία του Tony Curtis με την απόκοσμη ματιά.
Ο φίλος μου κι εγώ, θα σου αρέσει, δες την...

Last edited:
Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
σου ξεκουραζουν τα ματια

λες

να κοψουν εισητηρια
OBLIVION

Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα Στέλιο όταν πήρα πρέφα τι γίνεται...
(το έγραψα και σε σποιλερ στο νήμα της ταινίας)
Η κεντρική ιδέα είναι ακριβώς η ίδια, αλλάζει μόνο το περιτύλιγμα!

Κατα τα άλλα όμως δεν την λές μαλ@κία. Ειδικά τα τεχνικά της στοιχεία αξίζουν μιας δεύτερης προσοχής.
Δεν την θεωρώ βέβαια και κάτι το συνταρακτικό σαν σύνολο. έπασχε σε πολλά.
"Κρατημένη" θα την έλεγα.

Αιμίλιε, που είσαι βρε;
Κρατώ, από τις δύο εξαιρετικές ταινίες που ανέφερες, τη σλάιντ του Ry Cooder που πλαισιώνει τις "δυνατές" εικόνες του Βέντερς και από τον στραγγαλιστή, την εκπληκτική ερμηνεία του Tony Curtis με την απόκοσμη ματιά.
Ο φίλος μου κι εγώ, θα σου αρέσει, δες την...

Πολύ σωστά Gregor....αυτά που αναφέρεις. Ανατριχίλα και τα δύο.

Λοιπόν δείτε οπωσδήποτε το "The Return" του 2003...

http://www.imdb.com/title/tt0376968/

Ενα εκπληκτικό "σκηνικό" ντυμένο με το υγρό στοιχείο παντού, με αποφάσεις προκαθορισμένες, εκ μέρος του πατέρα, που επιφέρουν τις αναμενόμενες συνέπειες στους δύο γιούς. Το τέλος του έργου θα παραμείνει χαραγμένο βαθιά στην μνήμη.....

Πολύ σωστά Gregor....αυτά που αναφέρεις. Ανατριχίλα και τα δύο.

Λοιπόν δείτε οπωσδήποτε το "The Return" του 2003...

http://www.imdb.com/title/tt0376968/

Ενα εκπληκτικό "σκηνικό" ντυμένο με το υγρό στοιχείο παντού, με αποφάσεις προκαθορισμένες, εκ μέρος του πατέρα, που επιφέρουν τις αναμενόμενες συνέπειες στους δύο γιούς. Το τέλος του έργου θα παραμείνει χαραγμένο βαθιά στην μνήμη.....

H ταινια που αναφερει ο Γρηγορης ειναι δικια μας
το Paris Texas ειναι classic δεν υπαρχουν λογια
το Return ειναι για hardcore cinefil
ο Στραγγαλιστης πολυ καλο

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν ξέρω αν έχει ήδη αναφερθεί αλλά εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μου και ήταν μια απίστευτα ευχάριστη έκπληξη. Εξαιρετικές ερμηνίες.

A Hijacking
a_hijacking.jpg

.
σου ξεκουραζουν τα ματια

λες