Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το "The Fault in Our Stars" είδα χτες και μου άρεσε πάρα πολύ .
Ξεκίνησε ρομαντικά , πήγε κάπου να γίνει μελαγχολικό και τελείωσε πολύ συναισθηματικό .
Από τις πιο καλές ταινίες που έχω δει .

under-the-skin.jpg

:sleep::bang:

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

11171700_800.jpg

Και στο καπάκι

11167266_800.jpg

το πρώτο το είχα ξαναδεί πριν λίγους μήνες. Εκπληκτικό τεχνικά, οπτικά, από πλευράς ρυθμού και δομής, με πολύ καλές ερμηνείες (ειδικά του Τίγρη!). Παρόλα αυτά οι μεταφυσικές αναζητήσεις κάπου δεν πείθουν. Δεν πειράζει, και μόνο για τις εικόνες του νυχτερινού ωκεανού, με τα φωσφορίζοντα ψάρια και τη φάλαινα αξίζει.

Το δεύτερο το είδαμε από περιέργεια. Για όσους δεν το ξέρουν, είναι από τις "δεύτερες" ταινίες του Hitchcock, αξίζει αν όχι για τίποτα άλλο για τη Grace Kelly, η υπόθεση διαδραματίζεται ουσιαστικά σε ένα δωμάτιο, το μεγάλο αίνιγμα δεν είναι ποιος θα σκοτώσει ποιόν, αλλά τι έγινε το κλειδί της εξώπορτας :BDGBGDB55:. Αν δεν το είδατε δείτε το, τα "δεύτερα" του Hitchcock είναι καλύτερα από τα Magnus opus των περισσότερων άλλων.

To είδα κι εγώ πρόσφατα, μετά από προτροπή του συνονόματου εορτάζοντα...
Πολύ δυνατό, θά'θελα λίγες παραπάνω εικόνες και πληροφορίες για την δυστοπία.
Έχει κάποια απίστευτα πλάνα.

Χρονια σου Πολλα, λοιπον ..... -bye-

Εαν αποκαλυπτε την πλεκτανη too soon .... το εργακι θα εχανε την μαγεια του.
Το timing και το suspens ειναι πολυ σωστα ρυθμισμενο (κατ'εμε).
Δεν καταλαβαινω τι παραπανω ηθελες γυρω απο δυστοπικη ατμοσφαιρα !

μεσα στις 10 καλυτερες της χρονιας

:ciao:

Xαντρες για ιθαγενεις.Με λιγη βιρτουοζιτε,ελαχιστους διαλογους,νομιζει οτι κανει συμβολισμους και εχει πιασει τον παπα απο τ'αρχ...
Ας γυρισει στα βιντεοκλιπ του γιατι απο σινεμα...γελανε και τα πανια....
Χιλιες φορες Λανθιμο...
Θα πρεπε να μην τσιμπας μ'αυτα...

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Xαντρες για ιθαγενεις.Με λιγη βιρτουοζιτε,ελαχιστους διαλογους,νομιζει οτι κανει συμβολισμους και εχει πιασει τον παπα απο τ'αρχ...
Ας γυρισει στα βιντεοκλιπ του γιατι απο σινεμα...γελανε και τα πανια....
Χιλιες φορες Λανθιμο...
Θα πρεπε να μην τσιμπας μ'αυτα...

Καπου μπερδεύεσαι ..
Συμβολισμός και μοντέρνος (οχι σύγχρονος) κινηματογράφος = no go!
Εδω και 50-70+ χρονια οι συμβολισμοί δεν χρησιμοποιούνται .. Ο dreyer τους απογείωσε στο μεγάλο αριστουργημα του passion of Jean d arc..
Εξάλλου ο συμβολισμός χρησιμοποιήθηκε ως εκφραστικό μέσο λόγω έλλειψης του ήχου..

Το under the skin αψηφά την ακαδημαϊκή φόρμα και ειναι περισσότερο μια αισθαντική ταινια, παρα story telling.. Αυτο διατυπώνεται περίτρανα και με τον τίτλο της..

Οι σκηνοθέτες των βιντεοκλίπ ειναι περιςςοτερο ελεύθεροι να δοκιμάσουν νέες τεχνικές αφήγηςης (σε βίντεο κλιπ) και σχεδον πάντα ολα τα νεα εφέ δοκιμάζονται σε music videos πρωτα, οπου το ρίσκο ειναι σχεδον μηδενικό ... Δεν εξαρτάται απο εισητηρια ..

Αρκετοί εχουν κανει εξαιρετικές ταινίες ή και αριστουργήματα.. Jonze, gondry, tarsem, glazer

Last edited:

Οι σκηνοθέτες των βιντεοκλίπ ειναι περισσότερο ελεύθεροι να δοκιμάσουν νέες τεχνικές αφήγησης (σε βίντεο κλιπ) και σχεδον πάντα ολα τα νεα εφέ δοκιμάζονται σε music videos πρώτα, οπου το ρίσκο ειναι σχεδον μηδενικό ... Δεν εξαρτάται απο εισητήρια ..

Λοιπον, εδω μεσα, εχουμε ανθρωπους σπουδαγμενους ..... :worshippy:

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

παντου διθυραμβικες κριτικες !!

νομισα οτι θα δω το νεο αριστουργημα
και σεβασμος στον Μπενετ Μιλερ για τις δυο πρωτες του ταινιες

ναι ξερω.....
εξαγορα της συνειδησης και της ψυχης αμερικανικο ονειρο
η μοναξια του ηρωα κλπ

η ταινια δεν μ αγγιξε
μ αρεσουν οι αργοι ρυθμοι
φυσικα υπηρξε μια οσμη σηψης καθ ολη την διαρκεια που δε ηθελες να το κλεισεις
αλλα οι φοβερες ερμηνειες που εδωσαν στους τρεις οι κριτικοι και το κοινο
με επιασαν αδιαφορο
τις βρηκα επιπεδες και ευκολες για ενα καλο ηθοποιο ( και η Αμερικη εχει τους καλυτερους ) αλλα και αξιες για Οσκαρικακι

FOXCATCER
δεν θα πω οτι εχασα δυο ωρες
αλλα θα το ξεχασω γρηγορα

γμτ, τσάμπα σε έκραξα ... μια χαρά τα είπες ....

Λυπαμαι αλλα δεν ψηνομαι ουτε απο την κριτικη,ουτε απο την ταινια.
Στα δικα μου ματια ηταν ενας εντυπωσιασμος φτηνος και τιποτα αλλο.
Αφηγησεις τετοιου ειδους εχω δει,πολλες.Η συγκεκριμμενη δεν....
Πολυ hype για το τιποτα...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Λυπαμαι αλλα δεν ψηνομαι ουτε απο την κριτικη,ουτε απο την ταινια.
Στα δικα μου ματια ηταν ενας εντυπωσιασμος φτηνος και τιποτα αλλο.
Αφηγησεις τετοιου ειδους εχω δει,πολλες.Η συγκεκριμμενη δεν....
Πολυ hype για το τιποτα...

φθηνος ηταν σιγουρα.. budget
εντυπωσιασμος με τιποτα..
δεν νομιζω οτι εντυπωσιαζεται κανεις απο την ταινια αυτη..

αν ελεγες για το the cell του tarsem .. οκ..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

φθηνος ηταν σιγουρα.. budget
εντυπωσιασμος με τιποτα..
δεν νομιζω οτι εντυπωσιαζεται κανεις απο την ταινια αυτη..

αν ελεγες για το the cell του tarsem .. οκ..

Εντυπωσιασμος σε εισαγωγικα.Απο τη μερια του σκηνοθετη και εν μερη των κριτικων.Αλλωστε ουτε εγω εντυπωσιαστηκα...
Και για το φτηνος δεν εννοω το μπατζετ βεβαια...

σε καταλαβα απο την αρχη.. γιαυτο εγραψα budget..
αν δεν σε "επιασε" μπορει να ειναι και θεμα ψυχολογιας/προετοιμασιας την στιγμη που παρακολουθησες το φιλμ..

αλλιως αισθανομαστε ενα φιλμ κατω απο διαφορετικες συνθηκες..ακομα και τεχνικες πχ μεγεθος προβολης, εξωτερικος θορυβος κτλ ποσο μαλλον ψυχολογικες..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αν δεν σε "επιασε" μπορει να ειναι και θεμα ψυχολογιας/προετοιμασιας την στιγμη που παρακολουθησες το φιλμ..

αλλιως αισθανομαστε ενα φιλμ κατω απο διαφορετικες συνθηκες..ακομα και τεχνικες πχ μεγεθος προβολης, εξωτερικος θορυβος κτλ ποσο μαλλον ψυχολογικες..

Kαταλαβαινω τι θες να πεις και γενικα οταν βλεπω μια ταινια προσπαθω να "αδειαζω" το κεφαλι μου.Αν δεν ειμαι σε τετοια φαση,απλα αποφευγω να δω την (οποιαδηποτε) ταινια,ιδιαιτερα οταν προκειται να δω κατι εξω απο το,ας πουμε,mainstream.
Το σινεμα ειναι πανω απ'ολα αισθηση και δυστυχως η συγκεκριμμενη,που απευθυνεται κυριως στην αισθηση,εμενα απλα δεν...