![]()
Δεν το ειχα δει ενω το ειχα εδω και 2 χρονια...
Λαθος μου!
Πολυ καλο, εκπληκτικη αναπαρασταση του κλιματος των αγωνων της F1.
Η ομορφια και η ασχημια της F1 μαζι, παντου...
Μου αρεσε.
Πας και βλέπεις όλα τα σαπάκια κι αφήνεις τις ταινιάρες στο μούσκιο δυο χρόνια...
Και μην πείς οτι δεν είπαμε τίποτε... :grandpa:
παρατηρωντας τα παραπανω σχολια, κατα ενα τροπο, επιβεβαιωνεται το κειμενο του Ραφαηλιδη.. Θεαματικη περιπετεια..
αν δεν ηταν μια αντιρατσιστικη ταινια θα ηταν μια αστυνομικη κτλ αλλαγη θεματος κτλ
γιατο εχει και χαμηλο metascore..
αυτο που τον ενοχλησε, δεν ειναι η επιτυχια και η αμερικανικοτητα της ταινιας, οσο η φορμα της, η οποια δυστυχως ειναι ασήμαντη ή ακομα και απαρατήρητη απο τους περισσοτερους θεατες.
το θεμα της ειναι απλα τυπικο, και ως ετσι αντιμετωπιζεται..ειναι ενα καυτο θεμα οπου φερνει εισητηρια.. οπως ακριβως ο Γαβρας του http://www.imdb.com/title/tt1951166/
καλη εβδομαδα!
Πήρε πολύ άσχημες κριτικες. θέλω κ εγώ να το δω λόγω καστ. Χαίρομαι που σου άρεσε, έτσι έχω και εγώ ελπίδες κ δεν θα το δω "με το ζόρι"![]()
Πολύ καλή ατμόσφαιρα και ρεσιτάλ από τον T. Hardy. Γενικά, το κάστινγ είναι καταπληκτικό. Αψεγάδιαστες ερμηνείες.
![]()
Πολύ καλή ατμόσφαιρα και ρεσιτάλ από τον T. Hardy. Γενικά, το κάστινγ είναι καταπληκτικό. Αψεγάδιαστες ερμηνείες.
![]()
Δεν το ειχα δει ενω το ειχα εδω και 2 χρονια...
Λαθος μου!
Πολυ καλο, εκπληκτικη αναπαρασταση του κλιματος των αγωνων της F1.
Η ομορφια και η ασχημια της F1 μαζι, παντου...
Μου αρεσε.
.
.
.
.
.
.
Πάντως και απο τις δυο θα εβαζα προσωπα σε εκεινο το νημα που δεν βρισκω πια αναφερώμενο στις εμφανισεις ηθοποιων σε δευτερου η τριτους ρόλους.
Στο πρωτο σιγουρα τον Μπενυ Χιλ. Οσο για την Κοκκινη Γραμμη...τι να πρωτοπεις... Ας μεινω μόνο στον συγκλονιστικό συμπατριωτη μας Ηλια Κοτέα πριν πάω στους Τραβολτα και Κλουνεϋ...και για τον Νολτε...τι να πει κανεις ... η για τον συζηγο της Μαντονα... Ανεπαναληπτοι όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ.
.
.
.
.
Τις τελευταίες μέρες ειδα κάποιες ταινίες
Θα μεινω σε δυο αποψε
Ειδα το Italian Job με τον Michael Cain μοναδικη ατμοσφαιρα του στυλ Jαmes Bond των 60ς στυλιστικό, fashion που εγινε παλιομοδίτικο οπότε για μερικους cult & αγαπητό ισως για τους "αγαπητικους" των καλων παλιων αυτοκινητων και λατρεις των 4 τροχων.
Αλλα επι της ουσιας τίποτα.
Η ταινία λέγεται "αστυνομική" (του 60) η κατι τετοιο (με ληστειες και μαφιες κλπ) αλλα στην ουσία δεν ειναι παρα ΜΙΑ ΦΑΡΣΑ. Με όλην την σημασία (+ καλλιτεχνική) της λέξεως.
Μεσα παιζει και ο Μπενυ Χιλ οποτε φανταζεστε οτι πρεπει να παρθει σε δευτερο βαθμο το φιλμ.
Το άλλο ενδιφέρον του φιλμ ειναι οτι διδεται σε κάποιες ωραιες σεκανς της εποχης η πόλη του Τορινου που προσωπικα αγαπω πολυ.
Ειδάλως τιποτα το ιδιαίτερο εκτος απο το στυλιστικό.
![]()
Την αδικείς την ταινία, δεν είναι κατασκοπευτική τύπου James Bond ούτε αστυνομική, αποτελεί ίσως την επιτομή "feel good" ταινίας των swinging sixties. Σημειολογικά είναι και η τελευταία χρονολογικά του είδους της, στο τέλος της δεκαετίας της αθωότητας και οικονομικής ανάκαμψης της Βρετανίας.
Θα ακολουθήσει η extravaganza του πρώτου μισού της δεκαετίας του '70 (Ziggy Stardust, T-Rex, Garry Glitter, Slade) και στο δεύτερο μισό των '70s τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν με ανεργία και οικονομική ύφεση. Η δεκαετία τελειώνει με την άνοδο της Thatcher και μαζί της τελειώνει και η Βρετανία.
Πάντως για το Italian Job και μόνο η σπανια παρουσία του Noel Coward σε ταινία αρκεί για να χαρακτηριστεί σπουδαία, συν τοις άλλοις ο Caine δίνει ρέστα ερμηνευτικά.
Και η ατάκα "you were only supposed to blow the bloody doors off" είναι ατάκα ανθολογίας.
https://www.youtube.com/watch?v=7_PX1cVuaVA
Δεν αφαιρω ουτε κομμα απο τα παραπανω.Ισως του φανηκε λιγο παρωχημενη του Ranger,με βαση τα σημερινα δεδομενα.
Περα απο τις ατακες,τον τεραστιο Noel Coward,την εμφανιση του Μπενι,τον Ραφ Βαλονε,το σαουντρακ του Quincy (και τη Μura να ανεβαινει στα στροφιλικια),και μονο το φιναλε με το πουλμαν να αιωρειται στους γκρεμους των Αλπεων και τον Caine να λεει "Ι have a great idea" εμενα μου φτανει.
Και μια και το εβαλες πολυ ευστοχα σε ιστορικα-σημειολογικα πλαισια το θεμα,oντως το The Italian Job ηταν η τελευταια ταινια που χαρακτηριζε-και χαρακτηριζοταν απο αυτο-το swinging London και εκλεινε την εποχη της αθωωτητας.Η επομενη ταινια του Caine θα ηταν προφητικη-και γι'αυτο το ιδιο εμβληματικη με το Italian Job-για τη μαυριλα που θα ερχοταν στην Αγγλια: το Get Carter...
Αν τις δεις μαζι αυτες τις ταινιες,ειναι ανατριχιαστικη η ευστοχια με την οποια περιγραφουν την αλλαγη στην ατμοσφαιρα της εποχης.
...Το Get Carter ήταν το "the shape of things to come"
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.