Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.μμμ
για να τον αποκαλεις Μr Φονικο οπλο
θα πρεπει να ξεχνας τον Mad τον πραγματικο !
φαινεται σε μαγεψε ο νεος ο εφετζιδικος
υπαρχει και καποιος Xριστος και ενα Braveheart

και εκεινη η σκηνη του τελους ειναι οπως την δει ο καθενας
εμενα μου ειπε αυτο

αυτα που εκαναν οι αγροι ινδιανοι ειναι πολυ λιγα μπροστα
απο αυτα που ερχονται απο τους πολιτισμενους λευκους
.....

γεια σου Γιωργαρα !!

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

δεν γνωριζω για το apocalypto (δεν το εχω παρακολουθησει)
αλλα εδω εχουμε μερικες εξαιρετικες επιλογες..

Screen_Shot_2016_01_29_at_21_50_58.png

http://www.metacritic.com/feature/the-best-movies-of-the-decade

Pan's Labyrinth... προσπερναμε ευκολα.. ισως παρει την θεση του το Victoria

4 Months, 3 Weeks and 2 Days.. δεν περιγραφετε (οχι οτι θα περιγραψω τις αλλες) ..απλα συγκλονιστικη!

WALL-E απο τα καλυτερα animation μαζι με το inside out (κλεβω ομως γιατι δεν εχω δει ακομα το Spirited Away)

Lord of the Rings: The Return of the King,.. αν με κλεισουν σε αναμορφωτηριο ισως το ολοκληρώσω.

35 Shots of Rum η Claire, παιζει να εκανε ταινιαρα, αλλα ποτε επιτελους θα κυκλοφορησει σε bluray για να το δουμε..

Yi Yi (A One and a Two) οκ εδω εχουμε ενα αριστουργημα 3 ωρων..
εχουν γραφτει πολλα κειμενα..
και οσο θα την σμιλεύει ο χρονος, θα αυξανονται.. οπως και η αξια της.

The film opens with a wedding, ends with a funeral, and includes a birth, an attempted suicide, and a murder in between. Despite the potential for melodrama in this material, the supreme restraint in Yang’s presentation gives Yi Yi a naturalistic, contemplative tone throughout. Keeping the camera at a distance, Yang lets us decide what to focus on. He does not force drama or importance on us and, at the end, we cherish what we’ve seen all the more because we feel that we have actively chosen what to consider.

http://sensesofcinema.com/2001/feature-articles/yi-yi/

Diving Bell and the Butterfly, The
Αριστουργημα..

There Will Be Blood
η αριστουργηματικη πλευρα του Hollywood

Werckmeister Harmonies οκ, ακομα αναμενω.. (για να την δω.. dvd.. no, no, no..)

Moolaade
wow, δεν περιμενα αφρικανικη ταινια σε αυτη την λιστα.. ταινιαρα απο τις λιγες.

πολυ καλες..
http://reverseshot.org/symposiums/4/the-best-of-the-decade

και εδω μερικες ακομα.. (πιο mainstream με πολλες κακες επιλογες..)
http://blogs.indiewire.com/theplaylist/the-50-best-films-of-the-decade-so-far-20150225
το dogtooth ειναι νουμερο 2.. νταξ το τερματισαν.. οχι οτι δεν ειναι καλη.. αλλα..

ομως η πιο αξιολογη και πληρης, απο ολες που εχω βρει ειναι η παρακατω
με παρααααα πολλα διαμαντια και φυσικα απο ολες τις εθνικες κινηματογραφιες.
http://www.theyshootpictures.com/21stcentury.htm
http://www.theyshootpictures.com/21stcentury_allfilms_table.php

:grinning-smiley-043

Last edited:

Δηλαδή το Sideways δεν σου άρεσε; Ίσως η καλύτερη ταινία που έχω δει με θέμα την ανδρική ψυχολογία. Και παίζει και ο Paul Giamatti. Α, και έχει θέμα το κρασί και το σεξ.

Τι άλλο να πω για να σας κάνω να την δείτε όσοι δεν την έχετε δει;

Συμφωνώ για το Sideways... αλλά βλέπω οτι προσπερνάς, και εύκολα μάλιστα, το Pan's Labyrinth....

Καθόλου δεν το προσπερνάω, απλά δε χρειάστηκε να το αναφέρω αφού το έκανε ο auteur. Αν και το έκανε μόνο για να πει ότι τη θέση του θα πάρει το Victoria. Tέλος παντων. Θα δείξει...

.μμμ
για να τον αποκαλεις Μr Φονικο οπλο
θα πρεπει να ξεχνας τον Mad τον πραγματικο !
υπαρχει και καποιος Xριστος και ενα Braveheart

και εκεινη η σκηνη του τελους ειναι οπως την δει ο καθενας
εμενα μου ειπε αυτο

αυτα που εκαναν οι αγροι ινδιανοι ειναι πολυ λιγα μπροστα
απο αυτα που ερχονται απο τους πολιτισμενους λευκους
.....

γεια σου Γιωργαρα !!

Ναι κι εμενα αυτο μου φανηκε οτι ηθελε να πει...
αλλα προσπερασες τελειως αυτο που ειπα.
Δεν πιστευω να ησουν απο αυτους που εκραζαν το Μπενινι για το τελος του ως ανιστορητο, ε?

Δεν ξεχνω τιποτε απο αυτα που αναφερεις. Απλα
1.στο Max παιζει παλι τον τρελο, οπως αργοτερα στο φονικο οπλο (μεγαλη γκαμα βρε παιδι μου). Και ο Νικολσον μια ζωη τον τρελο επαιζε, αλλα αυτος τουλαχιστον το εκανε με στυλ
2.αυτο με τα παθη δεν το ειδα γιατι ουτε το θεμα με ενδιαφερει, ουτε ειχα ορεξη να δω το θειο δραμα σε gore εκδοση. Αμα θελω να δω προβοκατορες, παω καλυτερα να δω κανενα Τριερ.
3.το Braveheart καλο, αλλα υπερβολικα υπερεκτιμημενο κατ'εμε.

Αλλα γιατι πας και μπλεκεις τις ταινιες που επαιξε με αυτες που πρωταγωνιστησε? Τεσπα, εγω δε θεωρω οτι εχει αφησει το στιγμα του σε οποιαδηποτε απο τις δυο θεσεις.

:ernaehrung004:

Yγ. +1 για το Sideways...
Oσο για το Λαβυρινθο, τον λατρευω οσο λιγες ταινιες απο το 2000 και μετα. Αυτο μαλιστα, ειναι οντως απο τις καλυτερες ταινιες της 20ετιας για μενα! Οχι το Αpocalypto.

Last edited:

Ναι κι εμενα αυτο μου φανηκε οτι ηθελε να πει...
αλλα προσπερασες τελειως αυτο που ειπα.
Δεν πιστευω να ησουν απο αυτους που εκραζαν το Μπενινι για το τελος του ως ανιστορητο, ε?
για ποιον Μπενινι λες αυτον τον χαζοχαρουμενο που εκανε το bella bella vita ?

Δεν ξεχνω τιποτε απο αυτα που αναφερεις. Απλα
1.στο Max παιζει παλι τον τρελο, οπως αργοτερα στο φονικο οπλο (μεγαλη γκαμα βρε παιδι μου). Και ο Νικολσον μια ζωη τον τρελο επαιζε, αλλα αυτος τουλαχιστον το εκανε με στυλ
μμμμ.... στο Μαντ ειδες ενα τρελο χωρις στυλ ?
2.αυτο με τα παθη δεν το ειδα γιατι ουτε το θεμα με ενδιαφερει, ουτε ειχα ορεξη να δω το θειο δραμα σε gore εκδοση. Αμα θελω να δω προβοκατορες, παω καλυτερα να δω κανενα Τριερ.
3.το Braveheart καλο, αλλα υπερβολικα υπερεκτιμημενο κατ'εμε.
να πας να δεις Τριερ κανει καλο !!

Αλλα γιατι πας και μπλεκεις τις ταινιες που επαιξε με αυτες που πρωταγωνιστησε? Τεσπα, εγω δε θεωρω οτι εχει αφησει το στιγμα του σε οποιαδηποτε απο τις δυο θεσεις.
γιατι αφησε το στιγμα του και σαν ηθοποιος και σαν σκηνοθετης ..

:ernaehrung004:

Yγ. +1 για το Sideways...
Oσο για το Λαβυρινθο, τον λατρευω οσο λιγες ταινιες απο το 2000 και μετα. Αυτο μαλιστα, ειναι οντως απο τις καλυτερες ταινιες της 20ετιας για μενα! Οχι το Αpocalypto.
ωραιος ο Λαβυρινθος αλλα οχι στις ταινιες της 20ετιας
φυσικα + 1 για το sideways

:flowers::ernaehrung004:

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Σας αλλάζω κλίμα εντελως :) που λένε και στις ειδηςεις. Με την κόρη μου εχτές πήγαμε και είδαμε τον "μικρό πρίγκηπα". Ένα καταπληκτικό διαμαντάκι με τρομερά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση. Ψυχαγωγεί τα παιδιά, προβληματίζει και συγκινεί τους μεγάλους. Με ταξίδεψε στα νιάτα μου όταν είχα πρώτο διαβάσει το μαγευτικό αυτό παραμύθι και με πλημμύρισε μία χαρμολύπη. Οι ελληνικές φωνές καταπληκτικές αλλά νομίζω ότι αξίζει να το δει κάποιος και την αγγλική version όπου δεσπόζουν φωνάρες όπως Bridges, Del Toro l, Franco etc.

Ναι Στελ, για αυτον το "χαζοχαρουμενο" λεω, που υπεγραψε και πρωταγωνιστησε στην πιο αστεια κωμωδια απο εποχης Πητερ Σελερς (Il Mostro)

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

για ριξε μια ματια εδω.. μακαρι να παρουν το παραδειγμα του νεου mad max και να παρακολουθουμε περισσοτερα τετοια εργα!
http://www.cinedogs.gr/reviews/mad-max-fury-road/#sthash.YlWUOoaf.dpbs
προσωπικα την απολαυσα χωρις καμια ενοχη λογικης σκεψης και διαλεκτικης.
ομως υπαρχει και το επιπεδο που αναφερετε παραπανω (αν εχουμε την διαθεση και το ανακαλυψουμε) ..

οπως και το τελευταιο planet of the apes (πολυ καλο)
η καθαρη φυση των ζωων και η διαφορα τους με τα "πολιτισμενα ζωα, την ανθρωπινη φυση" αλλα και την σχεση και επιρροή.
καθως την εβλεπα μου θυμισε το παρακατω κειμενο..
«Στη φύση δεν υπάρχει εξουσία, υπάρχει ηγεσία»
http://www.doctv.gr/page.aspx?itemID=SPG4340

Δηλαδή το Sideways δεν σου άρεσε; Ίσως η καλύτερη ταινία που έχω δει με θέμα την ανδρική ψυχολογία. Και παίζει και ο Paul Giamatti. Α, και έχει θέμα το κρασί και το σεξ.

Τι άλλο να πω για να σας κάνω να την δείτε όσοι δεν την έχετε δει;

Συμφωνώ για το Sideways... αλλά βλέπω οτι προσπερνάς, και εύκολα μάλιστα, το Pan's Labyrinth....

να με συγχωρειτε φιλοι μου!
αλλα σιγουρα δεν ειμαι αντικειμενικος (και δυσκολα θα ημουν) καθως τις παρακολουθησα και τις 2, κατω απο αντιξοες συνθηκες σε φεστιβαλ με γεματες αιθουσες ακομα και στα σκαλακια.
στο sideways περασα καλα, αλλα στο pan ηθελα να φυγω με το που ειδα ιπποτες..
ισως τις ξαναδω στο μελλον και αναθεωρησω αλλα σιγουρα ειναι και θεμα αισθητικης.

το ιδιο ειχα παθει και στο the fountain οπου η κακογουστη αισθητικη videogame μερικων σκηνων και ο πολυς κοσμος στην αιθουσα του φεστιβαλ δεν μου αφησαν περιθωρια..
οταν ομως το ξαναειδα σε bluray, μου αρεσε παρα πολυ, τρομερα αισθαντικα πλανα.
αν και η σκηνη "γιογκι" παραμενει κακογουστη και αχρειαστη οπως αποδόθηκε..
(εξαιρετρικο ost και απο τον Clint Mansell)
ομως ολη η ταινια εχει μια χροια απο ταρκοφσκι χωρις ομως να τον θυμιζει.
πραγμα πολυ σπουδαιο!

οχι οτι στο panet of the apes δεν ηταν τραγικη η εικονα των πιθηκων πανω στα αλογα, αλλα ειναι μια συμβαση που για καποιο λογο εκανα.
παντα οταν παρακολουθουμε κατι, παιζει ρολο και η ψυχολογια μας την δεδομενη στιγμη.

να με συγχωρειτε φιλοι μου!
αλλα σιγουρα δεν ειμαι αντικειμενικος (και δυσκολα θα ημουν) καθως τις παρακολουθησα και τις 2, κατω απο αντιξοες συνθηκες σε φεστιβαλ με γεματες αιθουσες ακομα και στα σκαλακια.
στο sideways περασα καλα, αλλα στο pan ηθελα να φυγω με το που ειδα ιπποτες..
ισως τις ξαναδω στο μελλον και αναθεωρησω αλλα σιγουρα ειναι και θεμα αισθητικης.

το ιδιο ειχα παθει και στο the fountain οπου η κακογουστη αισθητικη videogame μερικων σκηνων και ο πολυς κοσμος στην αιθουσα του φεστιβαλ δεν μου αφησαν περιθωρια..
οταν ομως το ξαναειδα σε bluray, μου αρεσε παρα πολυ, τρομερα αισθαντικα πλανα.
αν και η σκηνη "γιογκι" παραμενει κακογουστη και αχρειαστη οπως αποδόθηκε..
(εξαιρετρικο ost και απο τον Clint Mansell)
ομως ολη η ταινια εχει μια χροια απο ταρκοφσκι χωρις ομως να τον θυμιζει.
πραγμα πολυ σπουδαιο!

οχι οτι στο panet of the apes δεν ηταν τραγικη η εικονα των πιθηκων πανω στα αλογα, αλλα ειναι μια συμβαση που για καποιο λογο εκανα.
παντα οταν παρακολουθουμε κατι, παιζει ρολο και η ψυχολογια μας την δεδομενη στιγμη.

Ιππότες στο Λαβύρινθο του Πάνα; Που έγινε αυτό; Έχω χρονια που το είδα το έργο, αλλά το θυμάμαι αρκετά καλά (πιστεύω) και δε μπορώ να θυμηθώ σκηνή με ιππότες.

ca96e1879cbd1c830f590289cb667ec7.jpg

Δεν ξερω τι απηχηση μπορει να εχει ο Σαιξπηρ στις μερες μας χωρια που ημουν πολυ περιεργος να δω το πως μπορει να μεταφερθει στο πανι.Ο Κοριολανος του Ρειφ Φαινς ηταν πολυ καλος και βοηθηθηkε και απο το τρικ του Φαινς να το μεταφερει στις μερες μας (αν και αυτο απο μονο του δεν σημαινει και κατι).
Τουτος δω ο Μακβεθ διαφερει καθως ειναι αμετακινητος ιστορικα αλλα παρ'ολα αυτα δε χανει τιποτα απο τη διαχρονικοτητα του.
Η αισθητικη του ειναι ενας συνδυασμος μινιμαλ μπολιασμενου με ενα ακραιο στυλιζαρισμα,λιτα παραδοσιακο σαν σκηνικο αλλα βιρτουοζικο σκηνοθετικα.
Η ερημια των Σκωτσεζικων Χαιλαντς ενισχυει την ερημια στη ψυχη των χαρακτηρων,η φωτογραφια ειναι αριστουργηματικη.
Ολα αυτα ομως δεν θα ηταν τιποτα χωρις την ουσια.Που ειναι ο Σαιξπηρικος λογος.Και ο οποιος στην ταινια προβαλει αγεροχος,πλουσιος παρο'λο που ο σκηνοθετης κρατα το ρυθμο χαμηλα και φλατ.
Το οποιο ενδεχεται να γινεται και επιτηδες ωστε να "ενισχυσει" τις κορυφωσεις που υπαρχουν στο εργο.Πραγμα το οποιο λειτουργει δραματουργικα,βοηθουμενο και απο δυο πραγματικα στιβαρες ερμηνειες του Φασμπεντερ και της Κοτιγιαρ.
Οτι εχει αφαιρεθει απο το κειμενο για λειτουργικους λογους συμπληρωνεται απο την εικονα και αν κατι θα μπορουσε να ειναι καλυτερο θα ηταν ο ρυθμος και η κλιμακωση (οπως εγινε π.χ. απο τον Κουροσαβα στο Θρονο του Αιματος για οσους το'χουν δει) αλλα οπως ειπα αφου λειτουργει στο συνολο δεν μου πεφτει και πολυ λογος.Κυριως γιατι-το ξαναλεω-η ποιητικη του Σαιξπηρ διατηρειται και αποδιδεται εξαιρετικα,χωρις εκπτωσεις.
Ενα υποβλητικο και επιβλητικο διαμαντι..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ιππότες στο Λαβύρινθο του Πάνα; Που έγινε αυτό; Έχω χρονια που το είδα το έργο, αλλά το θυμάμαι αρκετά καλά (πιστεύω) και δε μπορώ να θυμηθώ σκηνή με ιππότες.

Κι εγω το ιδιο αναρωτηθηκα. Eκτος και αν εχει γινει μπερδεμα με τιποτα τετοιο :p, γιατι ουτε εγω θυμαμαι ο Λαβυρινθος να ειχε ιπποτες
http://www.imdb.com/title/tt3332064/?ref_=fn_al_tt_1

Btw auteur, respect για το κειμενο του Ραφαηλιδη.:worshippy:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ειναι απο το βιβλιο του η Μεγαλη Περιπετεια του Μαρξισμου.Διαβασε το αξιζει (οπως ολα του τα βιβλια δηλαδη)...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κι εγω το ιδιο αναρωτηθηκα. Eκτος και αν εχει γινει μπερδεμα με τιποτα τετοιο :p, γιατι ουτε εγω θυμαμαι ο Λαβυρινθος να ειχε ιπποτες
http://www.imdb.com/title/tt3332064/?ref_=fn_al_tt_1

λετε να μπηκα σε αλλη προβολη; :p

δεν θυμαμαι καθολου την ταινια, μπορει οι ιπποτες να ηταν στο the fountain..
βγαινω εκτος γηπεδου για προπονηση.
θα το δω (ή ξαναδω) καποια στιγμη.. αν και απο το trailer, η κινηματογραφιση και τα τερατακια δεν..

@ Gal'en, για το κειμενο δες αυτα που λεει ο σουπερμυγας. -bye-

χθες πηγα να δω κατι που φανηκε πολυ καλο.. τα πρωτα 15' τουλαχιστον ηταν υποσχομενα για κατι πολυ καλο.. μετα ηρθε ο μορφεας..
ξεκιναει με πολυ δυνατο ηχο.. δειτε το βιντεο παρακατω..

91OUlhFXmgL._SX342_.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

Ουτε γω Ιπποτες δεν θυμαμαι στο Λαβυρινθο...Θυμαμαι ομως κατι παρεμφερες στο Συντριβανι...

Ακου το Συντριβανι...:icon15:
Κατω τα χερια σας απο το Λαβυρινθο και απο τον Αρονοφσκι του παλιου καλου καιρου (τοτε που ηταν ακομα σκηνοθετης).
Αμα τον κραζετε για τοτε, τι να πει κανεις για το Νωε?

Ακου το Συντριβανι...:icon15:
Κατω τα χερια σας απο το Λαβυρινθο και απο τον Αρονοφσκι του παλιου καλου καιρου (τοτε που ηταν ακομα σκηνοθετης).
Αμα τον κραζετε για τοτε, τι να πει κανεις για το Νωε?

Ψιτ το Fountain μου αρεσε...
Ο Λαβυρινθος καταπληκτικος.Ασε που πλεον δεν πιστευω οτι θα τον ξεπερασει ποτε ο Ντελ Τορο...