Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Να ξαναβαλω Μαρτι Φελντμαν?

Δεν χρειάζεται ο Φελντμαν.

Καλύτερα να το ψάξεις λίγο στο ίντερνετ. Μετά κανε και την γαλλική μετάφραση.

Με εκτίμηση,
auteur

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Είδα το son of Saul ... υψηλή καλλιτεχνία, ψηλαφεί τα όρια της ανθρώπινης φύσης, κορυφαίο το εύρημα να θολώνουν τα του φόντου για να αποτρέπει την συνήθεια να κοιτάξουμε από την κλειδαρότρυπα, όπως όταν βλέπουμε ειδήσεις για τους τόσους δυστυχισμένους ... πρέπει βέβαια να έχεις κουράγιο για να την συνεχίσεις, καθώς κάθε στιγμή η απελπισία των ημερών μας σε καλεί να πατήσεις το στοπ για να γλυτώσεις την κατάρρευση ...

Είδα το revenant ... Δεν ξέρω τι ψάχνει αυτός ο Ιναρίτου ... αν σε όλη την ταινία το μόνον που σκέφτεσαι είναι ''βρε τα θηρία, πως το γύρισαν αυτό ; '' , τότε ο μεξικανός κάνει κάτι πολύ λάθος ... κρίμα ... ουδεμία συναισθηματική εμπλοκή ... καταπληκτικός ο Τομ Χάρντυ, σε έναν εύκολο όμως -για το ερμηνευτικό του ανάστημα- ρόλο ... Ο Λίο έχει κάνει πολύ καλύτερες δουλειές, αλλά καλά έκανε και πήρε αγαλματάκι, αφού αυτό θεωρείται πως σφραγίζει ότι τέλος πάντων σφραγίζει ...

Είδα το 99 homes ... εξαιρετικό, πάντα στα πλαίσια που μπορεί να κινηθεί κάποιος μέσα από το χολυγουντιανό σύστημα ... με ενθουσιάζει συνεχώς τα τελευταία χρόνια ο καταπληκτικός Μάικλ Σάννον ...

Είδα το Νebraska ... τι να λέμε ... αριστούργημα ... για μένα (που έχει τύχει να ζήσω 2,5 χρόνια στην αμερικανική επαρχία, και ίσως αυτό παίζει τον ρόλο του) είναι 10/10 ...

Είδα το Crimson Peak ... πρωτόλειος ρομαντισμός με την sturm und drag καθαρότητα του όρου ... μου άρεσε πολύ, απλά είμαι και such a sucker για τέτοια θεάματα ... η ζωή δεν αξίζει να την ζήσεις αν δεν βιώσεις κάποια καταστροφικά συναισθήματα στο απόλυτο ...

Αυτά για τα θεάματα μου των τελευταίων μηνών ... εννοείται ότι είδα και αρκετά πιο δεύτερα πραγματάκια ... απλά ίσως δεν αξίζουν αναφοράς ...

Δεν αφαιρω ουτε κομμα απο τα περισσοτερα που εγραψες.Μια ενσταση εχω στο 99 Homes για τον (υπερβολικο κατ'εμε) καταγγελτικο της λογο και το διδακτισμο της.
Ο Σαννον ειναι υπεροχος.
To Crimson Peak κι εγω το γουσταρα (το'χα γραψει και στο νημα της ταινιας),αν και βρηκα αναιμικο το σεναριο.Απο την αλλη τετοιο ρομαντισμο δυσκολα βρισκεις...

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ειδα μολις το La Pazza Gioia.
Δεν γνωριζω το τιτλο στα Ελληνικα αλλα θα το αναγνωρισετε απο την αφισα.

la-pazza-gioia-1.jpg

Ειναι ενα φιλμ πολυ καλο, αλλα που πρεπει να ξεπερασεις καποια κουραση που δημιουργει μεχρι ενος σημειου. Για να μη γινει παρεξηγηση.
Η κουραση δεν ειναι ουτε γιατι ειναι αργο, ουτε γιατι η ιστορια δεν τρεχει ουτε γιατι δεν κεντριζει το ενδιαφερον σε καθε στιγμη.
Αυτο το συναισθημα ειναι απολυτα φυσικο γιατι ... η τρελλα ειναι κουραστικη. Μεχρι να συντονιστεις με την πραγματικοτητα της.
Απο ενα σημειο και μετα παει κρεσεντο, μεχρι ενα μεγαλο σημειο συγκινησης που ερχεται στο τελευταιο κεφαλαιο του φιλμ. Συγκινησης πρωταρχικης και αμεσης.

Εχει πολλα gags αλλα μην νομισετε οτι ειναι κομωδια για να το δειτε. Σε καμμια περιπτωση. Τραγωδια ειναι.

Υπαρχουν και 2-3 σκηνες που θα μπορουσαν να μεινουν cult γι αυτους που την ειδαν, οπως αυτη με την μουσικη Τσαϊκοφσκυ με τα κρυσταλα, αυτη με την Λαντσια (βλεπε αφισα) που βγαινει "τρελλα" στο δρομο, αυτη κατω απο το νερο, η της συναντησης στην παραλια...

Το Ιταλικο σινεμα λιγοστευει, οπως ολα τα αλλα που λεμε, αλλα υπαρχει ακομα.
Απο αυτα που κραταω στο μυαο μου οταν ξεχνω πολλα αλλα.

Η αδελφη της Καρλας εκπληκτικη στον ρολο της...plus vraie que nature ! Kαι η συναδελφος της στον ρολο που παιζει ισαξια.

Επισης ολοι οι ηθοποιοι κυριως αυτοι που παιζουν τους γιατρους, φοβεροι χαρακτηρες.

4.jpg

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The girl on the train.... Μιλάμε για την πατάτα αν σκεφτούμε τι Ντόρος έγινε πριν πρβληθει. Περίμενα κάι εγώ ο έρμος ΤΗΝ ανατροπή στο τέλος μετά από τόση ώρα παρακολουθώντας το πορτρέτο της ψυχοτικης παλαβης νυμφομανους μέσης αμερικανιδας νοικοκυρας8 για να δω μια φούσκα... Ένα προβλέψημο από μια στιγμή και μετά τέλος που το έχω ξαναδεί σε μια ντουζίνα ταινίες της σειράς.... Κρίμα... Χάσιμο χρόνου..
2d876ec6324ccaafb099cb89011175d4.jpg

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λέω τώρα μήπως και έχεις τον δίσκο των Del Byzanteens; Κάποτε (τότε) τον είχα αλλά στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών χάθηκε και δεν μπόρεσα να τον ξαναβρώ.
(Υγ. Τελικά βρήκα κάποια κομμάτια στο youtube.)

Last edited:

Λέω τώρα μήπως και έχεις τον δίσκο των Del Byzanteens; Κάποτε (τότε) τον είχα αλλά στα πλαίσια πολιτιστικών ανταλλαγών χάθηκε και δεν μπόρεσα να τον ξαναβρώ.
(Υγ. Τελικά βρήκα κάποια κομμάτια στο youtube.)

giphy.gif

The vinyl version of course.

:ADFADF1:

O Tζαρμους το ειχε απο την αρχη.
Οταν εκανε εικονα ηταν σαν να εκανε ηχο ταυτοχρονα. Και τι ηχο, απο αυτον που αλλαζουν ζωες.

Ειναι μια απο τος τρεις που περιμενω να δω αυτη την χρονια μολις μου γινουν "προσβασιμες".

Tickled (2016)

Ειχα ακουσει πολυ καλα σχολια και ειπα να του ριξω μια ματια. Ενδιαφερον θεμα, που τελικα δεν εχει καμμια σχεση με τον τιτλο. Ειναι κριμα να πω οτιδηποτε αλλο. Ακομα και αν δεν το δειτε, ριξτε μια ματια στη wikipedia για το θεμα. Δειτε και το Sherlock S04E02 συνοδευτικά.

Tickled (2016)

Ειχα ακουσει πολυ καλα σχολια και ειπα να του ριξω μια ματια. Ενδιαφερον θεμα, που τελικα δεν εχει καμμια σχεση με τον τιτλο. Ειναι κριμα να πω οτιδηποτε αλλο. Ακομα και αν δεν το δειτε, ριξτε μια ματια στη wikipedia για το θεμα. Δειτε και το Sherlock S04E02 συνοδευτικά.

thanks, το εχει και στο netflix.

ισως σου αρεσει το The Imposter (2012)

Περνάς ευχάριστα τις 2 ώρες που διαρκεί περίπου. Αξιοπρεπέστατη αναπαράσταση των '70. Δύο αταίριαστοι πρωταγωνιστές (τι θυμίζει; τι θυμίζει) Σε αρκετές στιγμές, γέλασα αβίαστα.
"The Nice Guys"
http://www.imdb.com/title/tt3799694/?ref_=nv_sr_1

Περνάς ευχάριστα τις 2 ώρες που διαρκεί περίπου. Αξιοπρεπέστατη αναπαράσταση των '70. Δύο αταίριαστοι πρωταγωνιστές (τι θυμίζει; τι θυμίζει) Σε αρκετές στιγμές, γέλασα αβίαστα.
"The Nice Guys"
http://www.imdb.com/title/tt3799694/?ref_=nv_sr_1
Το συγκεκριμένο το είδα σε αρκετές top10 λίστες κριτικών και όπως το everybody wants some, πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί έχει πάρει το καλές κριτικές.

Έχει χαβαλε, αλλά μέχρι εκεί. Άποψη μου.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Το συγκεκριμένο το είδα σε αρκετές top10 λίστες κριτικών και όπως το everybody wants some, πραγματικά δεν κατάλαβα γιατί έχει πάρει το καλές κριτικές.

Έχει χαβαλε, αλλά μέχρι εκεί. Άποψη μου.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Συνήθως βλέπω κάτι χωρίς να βλέπω κριτικές. Τώρα, για λίστα top10, δεν διάβασα κάπου, αλλά και προσωπικά πάντα, δεν θα το έβαζα με την καμία. Όπως το γράφεις . Έχει την πλάκα της.

Ίσως γιατί και τα δύο είναι καλές αναπαραστασεις προηγούμενων δεκαετιών. Δεν έχω δει το nice guys, αλλά το everybody είναι ένα καλό feel good movie χωρίς να είναι επιτηδευμενο. Δεν είναι αριστούργημα αλλά δεν είναι και λίγο να πετύχεις τα παραπάνω.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To Nice Guys το εφτιαξε ο τυπος που εγραψε τα Φονικα Οπλα (απο τα καλυτερα buddie movies),ο Σειν Μπλακ.Ο ιδιος εφτιαξε και το τριτο Iron Man και το Kiss Kiss Bang Bang.
Γενικα τα αναλαφρα buddie movies ειναι η σπεσιαλιτε του.Το Nice Guys δεν ξεφευγει απο αυτη τη φορμα,εχει καλο διδυμο,καλη χημεια αλλα το στορυ ειναι αδυναμο και η ταινια κανει μια κοιλια και χανει σε ρυθμο,κατι που σε τετοιες ταινιες ειναι το Α και το Ω.Βαλε και οτι το γελιο σε καποιες στιγμες βγαινει και λιγο εκβιαστικα και να γιατι,ενω βλεπεται ευχαριστα (εχει και ωραια 70'ς αναπαρασταση) στο τελος λες κριμα θα μπορουσε να ειναι σουπερ στο ειδος της αλλα....αλλα.

Dark Shadows
MV5BMjc0NzAyMzI1MF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTE0NDQ1Nw@@._V1_.jpg

Αρχικά μου φάνηκε σοβαρή, χωρίς να ξέρω κάτι για την ταινία, αλλά με ξενέρωσε απίστευτα αυτό το γλυκανάλατο ύφος που δεν είναι ούτε κωμωδία αλλά ούτε και θρίλερ. Μου θύμισε Sweeny Todd. Πέρασε ευχάριστα η ώρα αλλά θα την προτιμούσα είτε καθαρή κωμωδία είτε ψυχολογικό θρίλερ (αν και εφόσον ήταν εφικτό).

Train to Busan (2016)

Πολυ αξιολογο genre movie. Ειχα ακουσει απειρα καλα πριν το δουμε με τη συζυγο και μαλλον περιμεναμε να ειναι ακομα καλυτερο. Μην παρεξηγησετε, ειναι καλη ταινια για αυτο που προσφερει και δεν ειμαι καν οπαδος του ειδους. Τα εφε με τα ζομπι και ο τροπος που κινουνται (ειδικα οταν ειναι μαζα) ειναι καταπληκτικος και ντροπιαζει ταινιες blockbuster οπως το world war z, οπου απορει κανεις τι στο καλο εκαναν τα λεφτα του budget. Θεωρω οτι η ταινια επρεπει να ειναι 20-30' πιο μικρη για να ειναι πιο "σφιχτη". Κλεβει την παρασταση ο "συζυγος της εγκυου"....

medium_563dccd118d61d5a8ec89c86d93522d0-ove-poster.jpg

En man som heter Ove απο το ομότιτλο βιβλίο του Fredrik Backman.

Υπέροχη ταινία, δημιουργεί έντονα συναισθήματα και προβάλει πολλές παθογένειες της ιδιοσυγκρασίας των Σουηδών. Σαφώς πιο συμπαγής και περιεκτική απο το βιβλίο, ωραία γυρισμένη, με καλό soundtrack και με δώσεις χιούμορ μέσα σε όλη την δραματικότητά της.

Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω το imbd. Αυτή η υπέροχη ταινία έχει βαθμολογία μονο 5.9. Απίστευτο, για μένα αξίζει τουλάχιστον 8. Δε θα πω τίποτα για την υπόθεση, η γυναίκα μου την είδε γνωρίζοντας μονο τους συντελεστές Brendan Gleeson, Emma Thompson και Daniel Bruhl και έπαθε σοκ (με την καλή έννοια). Δίνουν και οι τρεις ρεσιτάλ ερμηνείας. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν ότι ο Gleeson μιμείται γερμανική προφορά, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος. Εξαιρετική αναπαράσταση εποχής, πολύ καλή σκηνοθεσία από τον Vincent Perez (δεν το περίμενα), σφιχτός ρυθμός και σενάριο με λιτούς διαλόγους χωρίς φιοριτούρες. Δείτε το οπωσδήποτε.

Alone in Berlin

alone-in-berlin-banner-xlarge.jpg

Κάποιες φορές δεν καταλαβαίνω το imbd. Αυτή η υπέροχη ταινία έχει βαθμολογία μονο 5.9. Απίστευτο, για μένα αξίζει τουλάχιστον 8. Δε θα πω τίποτα για την υπόθεση, η γυναίκα μου την είδε γνωρίζοντας μονο τους συντελεστές Brendan Gleeson, Emma Thompson και Daniel Bruhl και έπαθε σοκ (με την καλή έννοια). Δίνουν και οι τρεις ρεσιτάλ ερμηνείας. Το μόνο που δε μου άρεσε ήταν ότι ο Gleeson μιμείται γερμανική προφορά, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος. Εξαιρετική αναπαράσταση εποχής, πολύ καλή σκηνοθεσία από τον Vincent Perez (δεν το περίμενα), σφιχτός ρυθμός και σενάριο με λιτούς διαλόγους χωρίς φιοριτούρες. Δείτε το οπωσδήποτε.

Alone in Berlin

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Την είδα και εγώ και συμφωνώ μαζί σου! ;)

Από τις λίγες φορές που διαφωνώ τόσο και εγώ με το Imdb! :cool:
8/10 και από μένα!

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα..

Περισσότερα:
http://www.myfilm.gr/v2/site-map/homepage/movies/81-drama/758-alone-in-berlin-2016