Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Sing Street (2016)

Πολυ καλο σκορ στο imdb και στο metacritic, εξαιρετικες κριτικες απο ανθρωπους που εμπιστευομαι και ταιριαζει το γουστου τους με το δικο μου, αλλα..... εμενα και της συζυγου δεν.
Καλογυρισμενη και οι νεαροι ηθοποιοι εξαιρετικοι. Ενα σημειο που χωλαινουν τετοιες ταινιες ειναι το καστ, αλλα εδω δεν υπηρχε τετοιο προβλημα. Μαλιστα, ο μεγαλος αδερφος και ο Eamon ηταν οι αγαπημενοι μου χαρακτηρες. Ο πρωταγωνιστης ηταν λιγο γλυκαναλατος, αλλα την δουλεια του την εκανε μια χαρα. Η αποτυπωση της εποχης μοιαζει να ειναι σωστη. Δεν ημουν στο δουβλινο το '83 και δεν μπορω να πω με σιγουρια :) . Επισης, ειχε πλακα ο τροπος που αλλαζαν μουσικο στυλ, αλλα και εμφανιση, μετα απο καθε νεο ακουσμα. Αυτο πραγματικα μου θυμισε σχολικα χρονια και τις "φασεις" που περνουν οι πιτσιρικαδες :) Τα τραγουδια που γραφουν, "κατι σου θυμιζουν" απο διαφορα συγκροτηματα της εποχης και αυτο ηταν πραγματικα διασκεδαστικο.

Δυστυχως η βασικη πλοκη της ταινιας δεν με αγγιξε συναισθηματικα και βαρεθηκα. Ειδαμε με τη συζυγο την μιση, δεν μας αρεσε και με το ζορι ειδαμε την υπολοιπη, με την ελπιδα οτι θα αλλαζε κατι προς το καλυτερο. Δυο σημεια της ταινιας βρηκα εξαιρετικα, αλλα η ταινια επελεξε να μην αφιερωσει πολυ χρονο εκει. α) τη σχεση των γονεων και το επερχομενο διαζυγιο και β) τον εξαιρετικο χαρακτηρα του μεγαλου αδερφου. Ο "μονολογος" του προς το τελος της ταινιας ηταν το μονο σημειο που με συγκινησε.

Εχω ακουσει να το αναφερουν σαν "μοντερνα ταινια John Hughes". Οι ταινιες του, θυμαμαι οτι μου αρεσαν. Βεβαιως οταν της ειχα δει ημουν ακριβως στο ηλικιακο target group :D Αντικειμενικα ομως, το Breakfast club, που ειναι η ταινια του που μου εχει "μεινει", αν και διαδραματιζεται εντος ενος σχολειου, διαπραγματευεται θεματα μεγαλυτερου ευρους, οπως η κοινωνικη αποδοχη, η αναγκη ενταξης αλλα και το γεγονος οτι "στο τελος ολοι ειμαστε ιδιοι". Αυτα ειναι θεματα με τα οποια το Sing Street δεν ασχολειται...

Προταση μου, αν πιστευετε οτι το θεμα ειναι ενδιαφερον, δειτε 30'. Μεχρι τοτε θα καταλαβετε αν θα σας αρεσει ή οχι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

A Hijacking (2012)

Το ειχα στα "προς θεαση" εδω και καιρο, αλλα αυτο το ΣΚ βρεθηκαν οι ιδανικες συνθηκες. Ειχα δει οτι ειχε παρει καλες κριτικες, ειχα δει και προσφατα το εξαιρειτικο A War (2015) του ιδιου σκηνοθετη-σεναριογραφου και ημουν προετοιμασμενος για αριστουργημα.... Η ταινια ειναι καλη, απλα την περιμενα ακομα καλυτερη. Ο τροπος που εχει γυριστει παραπεμπει πιο πολυ σε ντοκυμαντερ, παρα σε "κλασσικη" ταινια, και αυτο πιστευω οτι ειναι ηθελημενο (αν και θελω να δω και καμμια ακομη του ταινια πρωτα για να ειμαι σιγουρος). Απο την ταινια λειπει παντελως η δραση και οι φανφαρες. Υπαρχουν ολες και ολες 3-4 σκηνες αυξημενης εντασης και αυτο τους προσδιδει ακομα μεγαλυτερη σημασια, επειδη αν και δεν γινεται "χαμος", ο θεατης καταλαβαινει τι διακυβεβευεται. Οι σκηνες βιας ειναι επισης ελαχιστες, αλλα η απειλη της υπαρχει καθολη την διαρκεια της πειρατειας.

Θεωρω οτι το προβλημα της ταινιας ειναι οτι ειναι τοσο "στεγνη" που δυσκολα μπορει να την αγαπησει καποιος. Πραγματικα χαρηκα που την ειδα και σε κανενα σημειο δεν ενιωσα οτι βαριεμαι. Ο (κλασσικος πλεον) πιλου ασμπαεκ ειναι καλος, αλλα ολα τα λεφτα ο Soren Malling. Δυστυχως, απο τους πειρατες δεν ξεχωρισε κανεις. Νομιζω οτι αυτη ηταν η μεγαλη αδυναμια της ταινιας σε αντιθεση με το, "πιο hollywood", Captain Phillips που πατησε πανω στην εξαιρετικη ερμηνεια του Barkhad Abdi για να απογειωθει.

Ο σκηνοθετης παντως εχει δειξει καλα σημαδια γραφης και σεβομαι απολυτα το γεγονος οτι συχνα γραφει και το σεναριο. Επισης, προσεγγιζει τα θεματα με τα οποια καταπιανεται απο μια σκοπια που (τουλαχιστον σε εναν ξενο παρατηρητη, δεν εχω ζησει εκει) μοιαζει πολυ "ντοπια δανεζικη" και καθιστα τις ταινιες του πρωτοτυπες. Το A War παντως, πιστευω οτι ειναι σκαλες ανωτερο.

πολύ ωραια τα σχόλια σου!

για μένα το sing street ηταν απο τα διαμάντια της χρονιάς.
το θέμα της (πάντα προσωπικά μιλώντας) δεν ειναι ο πρωταγωνιστής αλλα ο αδερφός.
ειναι ολοι αυτοι οι "άφαντοι" ήρωες που στρώνουν το δρόμο και δίνουν σιωπηλές και σταθερές μάχες.

αν δεις και το The Sacred Triangle (θα το βρεις στο youtube) θα διαπιστώσεις μια κοινή συνισταμένη.
ειναι αυτοι που εκμεταλεύτηκαν στον μέγιστο βαθμό όλες τις ευκαιρίες για να αναδειχτούν.
ηταν άριστοι στην κατανόηση των ευκαιριών και εκμεταλεύτηκαν ο ένας τον άλλο..

το sing street αναφέρεται στην απελευθερωτική δύναμη της μουσικής, σε όλες τις μορφές καταπίεσης (κοινωνική, πολιτική, οικογενειακη, και φυσικά απο την ιδια την καταπίεση του ευατού μας)
η οικογένεια, ο κοινωνικός περίγυρος δεν ειναι καθόλου τυχαία στην ταινία.
Η μουσική στην αρχή παρουσιάζεται μόνο κάτι φαινομενικό, όπως και ο χαρακτήρας που ψαχνει το cool και την αποδοχή, την ταυτότητα του.
όλα αυτα γίνονται για να αγαπηθεί, για να ξεφύγει απο την μίζερη πόλη του και την ίδια του την ύπαρξη. ομως για να γίνει το άλμα χρειάζεται μια μεγάλη ώθηση.
χαρακτηριστική η σκηνή που αναφέρεις..
τα γραφω λίγο μπερδεμενα αλλα δυστυχως δεν έχω χρόνο και κάνω άλλα πράγματα παράλληλα..

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

@αουτερ
Eχεις (υπο)δηλωσει αρκετες φορες παγερη αδιαφορια για το στορι, την πλοκη και το σεναριο γενικοτερα των ταινιων που βλεπεις.
Το Νεκροταφειο ας πουμε (που σου αρεσε) ειναι μια ταινια μεγαλου μηκους με σεναριο τριων γραμμων.
Ολα καλα ως εδω... κι εμενα ενιοτε μου αρεσουν ταινιες που το οπτικο κομματι υπερισχυει και το σεναριο ειναι πιο...καχεκτικο. Βλεπε Ρεβεναντ!
Ομως οταν βλεπω σεναριακα καραγκιοζιλικια, εξυπνακιστικα κολπα και πραγματα που μπαινουν στην ταινια μονο και μονο για να το παιξει ο δημιουργος εξυπνοτερος απο το θεατη (βλεπε Goodnight), τοτε τσιναω λιγο. Δεν ανεχομαι να με κοροιδευουν καταμουτρα με τα τεκταινομενα μιας ταινιας μονο και μονο γιατι οι εικονες της ειναι... αισθαντικες. Επισης δεν εχω γραμμενο το περιεχομενο για χαρη της φορμας. Αν καποιος το κανει βεβαια, με γεια του με χαρα του!
Aλλα αν ειναι ανοιγοντας τα λινκ σου να αρχισω να το κανω κι εγω... thanks but no thanks.-bye-

@galen

το goodnight mommy (το πολυσυζητημένο αυτο έργο) ειναι δημιούργημα της γυναίκας του Ούλριχ Ζάιντλ, ενος ασυμβίβαστου στοχαστή που εναντιώνεται σταθερά σε ότι μας καταπιέζει και θεωρούμε ταμπου. Οι εινόνες και τα θέματα του δεν ειναι για όσους δεν μπορούν να αντικρίσουν τον ευατό τους και την ανθρώπινη φύση.

ενα εξαιρετικό κειμενο για ενα πολύ καλο doc.

http://www.cinedogs.gr/reviews/basement/#sthash.hM2pFqxc.XmvAeLI0.dpbs

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

αναμένοντας το νέο του doc safari..

@αουτερ
Eχεις (υπο)δηλωσει αρκετες φορες παγερη αδιαφορια για το στορι, την πλοκη και το σεναριο γενικοτερα των ταινιων που βλεπεις.
Το Νεκροταφειο ας πουμε (που σου αρεσε) ειναι μια ταινια μεγαλου μηκους με σεναριο τριων γραμμων.
Ολα καλα ως εδω... κι εμενα ενιοτε μου αρεσουν ταινιες που το οπτικο κομματι υπερισχυει και το σεναριο ειναι πιο...καχεκτικο. Βλεπε Ρεβεναντ!
Ομως οταν βλεπω σεναριακα καραγκιοζιλικια, εξυπνακιστικα κολπα και πραγματα που μπαινουν στην ταινια μονο και μονο για να το παιξει ο δημιουργος εξυπνοτερος απο το θεατη (βλεπε Goodnight), τοτε τσιναω λιγο. Δεν ανεχομαι να με κοροιδευουν καταμουτρα με τα τεκταινομενα μιας ταινιας μονο και μονο γιατι οι εικονες της ειναι... αισθαντικες. Επισης δεν εχω γραμμενο το περιεχομενο για χαρη της φορμας. Αν καποιος το κανει βεβαια, με γεια του με χαρα του!
Aλλα αν ειναι ανοιγοντας τα λινκ σου να αρχισω να το κανω κι εγω... thanks but no thanks.-bye-
Αχ βρε γκαλεν επαναλαμβανομαστε και κουράζουμε.. Αλλά λέω, αλλά γράφεις, χανόμαστε στην μετάφραση. Το goodnight σου ειχα γράψει και τοτε, ότι δεν παίρνει στα σοβαρά τον εαυτό του. Παίρνει όλα τα κλισέ της αφήγησης του είδους και τα αναστρεφει. Δεν είναι ταινιάρα αλλά το κάνει περίτεχνα και ευφυέστατα. Περιμένεις κάτι που δεν στο δίνει ποτέ... Παιχνίδι φόρμας είναι, όπου το περιεχόμενο του είναι η φόρμα του και το ίδιο το είδος. (αν θυμάμαι καλά κιόλας γιατί πέρασαν χρόνια)
Σίγουρα ομως δεν έχει ουδεμία σχέση με αισθαντικές εικόνες.

θα πάθεις κατι αν δεις τα παραπάνω βίντεο;
μην ανησυχείς δεν θα σου αλλάξουν την κοσμοθεωρια.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

@galen

το goodnight mommy (το πολυσυζητημένο αυτο έργο) ειναι δημιούργημα της γυναίκας του Ούλριχ Ζάιντλ, ενος ασυμβίβαστου στοχαστή που εναντιώνεται σταθερά σε ότι μας καταπιέζει και θεωρούμε ταμπου.

Και αυτο τι εχει να κανει με το θεμα μας και την (όποια υποτιθεμενη) αξια του εργου?

@galen

Οι εινόνες και τα θέματα του δεν ειναι για όσους δεν μπορούν να αντικρίσουν τον ευατό τους και την ανθρώπινη φύση.

Οπερ μεθερμηνευομενον, ειμαι ενας απο αυτους?

θα πάθεις κατι αν δεις τα παραπάνω βίντεο;

Πιθανον.
Βλεποντας το Goodnight παντως επαθα.
Και οποιος παθαινει, μαθαινει...

Περιμένεις κάτι που δεν στο δίνει ποτέ...

Οντως!
Εγω ας πουμε περιμενα μια ταινια που να βλεπεται.
Δε μου την εδωσε ποτε...

Παιχνίδι φόρμας είναι, όπου το περιεχόμενο του είναι η φόρμα του και το ίδιο το είδος.

Αυτο τωρα, ή πολυ βαθυ/ποιητικο/αισθαντικο ηταν, ή παραδεχτηκες εμμεσως οτι δεν ειχε περιεχομενο...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Και αυτο τι εχει να κανει με το θεμα μας και την (όποια υποτιθεμενη) αξια του εργου?
οταν μιλάς στο αντίθετο φίλο για την αξία του "εργου" και την απελευθερωτική δύναμη του έρωτα, συστήνεσαι;

Οπερ μεθερμηνευομενον, ειμαι ενας απο αυτους?
αν αναρωτίεσαι, έχεις βάλει ήδη τον ευατό σου μέσα...

Πιθανον.
Βλεποντας το Goodnight παντως επαθα.
Και οποιος παθαινει, μαθαινει...

οποιος παθαίνει ισως και να μαθαίνει,
οποιος μαθαίνει ομως, παθαίνει;
ή μήπως μαθαίνει να ακρωτηριάζει τις αισθήσεις του;

Οντως!
Εγω ας πουμε περιμενα μια ταινια που να βλεπεται.
Δε μου την εδωσε ποτε...

Αυτο τωρα, ή πολυ βαθυ/ποιητικο/αισθαντικο ηταν, ή παραδεχτηκες εμμεσως οτι δεν ειχε περιεχομενο...

αν μπορείς να ξεχωρίζεις το περιεχόμενο απο την μορφή οκ,
ένα έργο ειναι κυρίως θέμα αναζήτησης μορφής, καθώς αυτό αντικρίζεις πρώτα.

το ειχαμε πει και παλιότερα και συμφώνησες.
αν δώσεις το ίδιο σενάριο σε 10 σκηνοθέτες, θα πάρεις 10 διαφορετικές ταινιες.
εγραψα οτι το σενάριο δεν ειναι απαραίτητο για ένα εργο. οτι είναι απλά η αφορμή για δημιουργία.

ψαξε βρες το diabolique απο criterion και δες το

• Selected-scene commentary by French-film scholar Kelley Conway

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

sorry που πετάγομαι αλλά Το Αλογο του Τορίνο (2011-Μπελα Ταρ) το έχεις δεί;
το σενάριο παίζει να είναι και λιγότερο από τρείς γραμμές.
αλλά η ταινία είναι εκ των ων ουκ άνευ.
αν δεν το έχεις δεί, σπεύσε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

sorry που πετάγομαι αλλά Το Αλογο του Τορίνο (2011-Μπελα Ταρ) το έχεις δεί;
το σενάριο παίζει να είναι και λιγότερο από τρείς γραμμές.
αλλά η ταινία είναι εκ των ων ουκ άνευ.
αν δεν το έχεις δεί, σπεύσε.

Καλα κανεις και πεταγεσαι.
Και βεβαια το εχω δει και μου αρεσε παρα πολυ!(*)
Επιβαλλεται και σε υποβαλλει. Οντως το σεναριο ειναι ακομα λιγοτερο, πραγμα που αποδεικνυει αυτο που ελεγα παραπανω. Δεν εχω κανενα προβλημα να δω μια τετοιου ειδους ταινια. Ενιοτε μπαινουν και στις (πολυ) αγαπημενες μου.
Δε με πειραζει καθολου το "μικρο" σεναριο. Το κακο σεναριο ομως με πειραζει αφανταστα.

(*) Φυσικα και αυτο οπως και ο,τι αλλο εχω δει απο Μπελα Ταρ, οσο και να μου αρεσει το αντιμετωπιζω με κριτικη διαθεση... και η αληθεια ειναι οτι βρισκω καποια πραγματα που με ενοχλουν εντονα και στη φορμα και στο περιεχομενο των ταινιων του. Αλλα αυτα δεν ειναι αρκετα για να με εμποδισουν απο το να απολαυσω τις ταινιες του. Ειδικα τις τελευταιες. Αντιθετα σε καποιες αλλες ταινιες, οσο καλα (βλεπε Goodight mommy) ή ακομα και ποοοολυ καλα (βλεπε Whiplash) στοιχεια να εχει η φορμα τους, το περιεχομενο ειναι τοσο απωθητικο...
Οποτε για να απαντησω και στον αγαπητο αουτερ και να καταλαβει που διαφωνω, (χωρις να παρω θεση για το αν χρειαζεται το σεναριο) θεωρω επιβεβλημενο για καθε θεατη να αντιμετωπιζει κριτικα το περιεχομενο μιας ταινιας και να μην μενει στο ποσο ικανοποιει τις αισθησεις του αυτο που βλεπει. Αυτο το τελευταιο το θεωρω ακρως επικινδυνο ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Καλα κανεις και πεταγεσαι.
Και βεβαια το εχω δει και μου αρεσε παρα πολυ!(*)
Επιβαλλεται και σε υποβαλλει. Οντως το σεναριο ειναι ακομα λιγοτερο, πραγμα που αποδεικνυει αυτο που ελεγα παραπανω. Δεν εχω κανενα προβλημα να δω μια τετοιου ειδους ταινια. Ενιοτε μπαινουν και στις (πολυ) αγαπημενες μου.
Δε με πειραζει καθολου το "μικρο" σεναριο. Το κακο σεναριο ομως με πειραζει αφανταστα.

(*) Φυσικα και αυτο οπως και ο,τι αλλο εχω δει απο Μπελα Ταρ, οσο και να μου αρεσει το αντιμετωπιζω με κριτικη διαθεση... και η αληθεια ειναι οτι βρισκω καποια πραγματα που με ενοχλουν εντονα και στη φορμα και στο περιεχομενο των ταινιων του. Αλλα αυτα δεν ειναι αρκετα για να με εμποδισουν απο το να απολαυσω τις ταινιες του. Ειδικα τις τελευταιες. Αντιθετα σε καποιες αλλες ταινιες, οσο καλα (βλεπε Goodight mommy) ή ακομα και ποοοολυ καλα (βλεπε Whiplash) στοιχεια να εχει η φορμα τους, το περιεχομενο ειναι τοσο απωθητικο...
Οποτε για να απαντησω και στον αγαπητο αουτερ και να καταλαβει που διαφωνω, (χωρις να παρω θεση για το αν χρειαζεται το σεναριο) θεωρω επιβεβλημενο για καθε θεατη να αντιμετωπιζει κριτικα το περιεχομενο μιας ταινιας και να μην μενει στο ποσο ικανοποιει τις αισθησεις του αυτο που βλεπει. Αυτο το τελευταιο το θεωρω ακρως επικινδυνο ...

ψαχνεις νοημα και λογική παντου..
οταν ομως σταματήσεις μαρτυρικά να ψάχνεις, θα αρχίσεις να ανακαλυπτεις..
μεγάλη συζήτηση..

αλλο να κοιτας απλα εικόνες (tarsem κτλ) και αλλο αυτο πχ που κάνει το cemetery of splentor, o Μαλλικ κτλ
κανε ενα κόπο ομως
https://www.politeianet.gr/books/97...a-gia-to-stul-peri-kinimatografofilias-127620

Η αντιπάθεια προς το στυλ, είναι πάντοτε μια αντιπάθεια προς ένα συγκεκριμένο στυλ. Δεν υπάρχουν έργα τέχνης χωρίς στυλ, μόνο έργα τέχνης που ανήκουν σε διαφορετικές, περισσότερο ή λιγότερο σύνθετες, στυλιστικές παραδόσεις και συμβάσεις. Αυτό σημαίνει ότι, σε γενική θεώρηση, η έννοια του στυλ έχει μια συγκεκριμένη, ιστορική σημασία. Που δεν είναι μόνο ότι τα στυλ ανήκουν στο χρόνο και στον τόπο τους· ούτε μόνο ότι η αντίληψή μας για το στυλ ενός έργου τέχνης φορτίζεται πάντα από τη συνειδητοποίησή μας περί της ιστορικότητας αυτού του έργου, τη θέση του μέσα στη χρονολογία. Παραπέρα: το πώς βλέπουμε ένα στυλ, είναι μια πράξη ιστορικής συνείδησης. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)

Εσυ παλι παρακαμπτεις το νοημα, αδιαφορωντας για την επιδραση που εχει αυτο σε σενα ως θεατη.

Ομως το εργο τεχνης εκτος απο την αισθητικη σου διαμορφωνει και εσενα και καθε θεατη. Προτιμας να το αφηνεις να το κανει εν αγνοια σου? Καθε θεατης εχει τα φιλτρα του για να φιλτραρει αυτα που βλεπει. Σε εχει απασχολησει ποτε τι περναει απο τα δικα σου?

Άλλο παρακαμπτω το νόημα και άλλο αυτό που γράφω..

Η μαρτυρικη αναζήτηση νοήματος, δεν αφήνει περιθώρια και ανοιχτό πεδίο για κριτική σκέψη και ακρωτηριαζει τις αισθήσεις. Δεν μπορείς να έχεις κριτική σκέψη αν είσαι συνέχεια φοβισμένος (αν δεν γίνεις δεκτικός στις αισθήσεις σου), αν οι εικόνες δεν σου αφήνουν περιθώρια.

Ένα έργο τέχνης πρωτίστως απευθύνεται στις αισθήσεις.
Αν το κατανοήσεις κιόλας, ακόμα καλύτερα.

https://youtu.be/VUNiM1Gu8yU

https://youtu.be/j9xzEYf28MA

Last edited:

Αλλο μαρτυρικη αναζητηση του νοηματος και αλλο αυτο που γραφω εγω.
Ποιος ειναι φοβισμενος?
Στις δυο τελευταιες σου προτασεις συμφωνουμε.
Δε μας λες ομως τι γινεται αν δεν το κατανοησεις.
Προσπαθουμε μεν, αλλα νομιζω οτι εν προκειμενω οι οπτικες μας γωνιες φανταζουν ασυμπτωτες.

Κοινός Παρονομαστής (2014)
Απλοϊκή ταινια στο θέμα χωρίς υπερβολές με έναν εξαιρετικό Κυριακίδη, για το πως βλέπουν 4 διαφορετικοί άντρες τις γυναίκες. Το μόνο που με χάλασε ήταν ο χαρακτήρας τις Ανδριάνας.
Είχε καταπληκτική εικόνα όταν την είδα για λίγο προχτές στον SΚΑΙ και έλεγα μήπως την βρω κάπου σε HD ώστε να την απολαύσω με παρέα ολόκληρη αλλά δεν στάθηκα τυχερός.
Μπορείτε να την δείτε στο ΥΤ

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Την είδα χθες βράδυ στο λινκ που παρέθεσες. Ωραία ταινία, όπως γράφεις απλοϊκή, ίσως και μινιμαλιστική θα έλεγα, αλλά μέσα απο αυτήν την απλότητα ήταν η ομορφιά της. Και η ερμηνεία του Κυριακίδη αλλά και του Αντωνίου ήταν εξαιρετικές. Ο Χαραλαμπίδης δε θα καταφέρει ποτέ να με πείσει, νομίζω οτι παίζει πάντα τον ίδιο ρόλο με τον ίδιο τρόπο. Ο δε Κυριακίδης μου θύμισε τον ρόλο του στον αστυνομικό στα Νήσος 1 και 2.

Ταινία που προβληματίζει και βάζει σε πολλές σκέψεις όσους είμαστε γονείς. Αν δεν διάβαζα το ποστ σου δεν θα την είχα δει, ευχαριστώ!

Σήμερα λόγω του ότι απο το προηγούμενο Σ/Κ είμαστε άρρωστοι οικογενειακώς, ήθελα να δώ κάτι χαλαρό , με λίγο δράση και γέλιο αν γίνεται. Και έπεσα πάνω σε αυτήν.
The Brothers Grimsby

MV5BMjE0NTE3MjMwNV5BMl5BanBnXkFtZTgwMDc5NjQxODE@._V1_SY1000_SX675_AL_.jpg

Συνήθως απολαμβάνω το βρετανικό χιούμορ και η συγκεκριμένη ταινία επιβεβαιώσε τον κανόνα, χωρίς όμως το χιούμορ της να είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο. Αντιθέτως ο συνήθης κάφρος αλλά ιδιοφυής Sacha Baron Cohen βρίσκει τον χαμένο για σχεδόν 30 χρόνια αδερφό του και βρίσκονται μαζί σε μια περιπέτεια γεμάτη πιστολίδια εκρήξεις και καφρίλα.
Πέρασε ευχάριστα η ώρα είναι η αλήθεια, και για το είδος της πιστεύω είναι καλή. Επίσης μέσα απο την όλη γελοιότητα της κατάστασης καταφέρνει και περνάει και 1-2 μηνύματα.

Την είδα χθες βράδυ στο λινκ που παρέθεσες. Ωραία ταινία, όπως γράφεις απλοϊκή, ίσως και μινιμαλιστική θα έλεγα, αλλά μέσα απο αυτήν την απλότητα ήταν η ομορφιά της. Και η ερμηνεία του Κυριακίδη αλλά και του Αντωνίου ήταν εξαιρετικές. Ο Χαραλαμπίδης δε θα καταφέρει ποτέ να με πείσει, νομίζω οτι παίζει πάντα τον ίδιο ρόλο με τον ίδιο τρόπο. Ο δε Κυριακίδης μου θύμισε τον ρόλο του στον αστυνομικό στα Νήσος 1 και 2.
Ταινία που προβληματίζει και βάζει σε πολλές σκέψεις όσους είμαστε γονείς. Αν δεν διάβαζα το ποστ σου δεν θα την είχα δει, ευχαριστώ!

Χαίρομαι που σου άρεσε και συμφωνώ απόλυτα με το από πάνω, είναι δείγμα ταινίας που αγάπησε ο κόσμος αλλά μίσησαν η κριτική

Σήμερα λόγω του ότι απο το προηγούμενο Σ/Κ είμαστε άρρωστοι οικογενειακώς, ήθελα να δώ κάτι χαλαρό , με λίγο δράση και γέλιο αν γίνεται. Και έπεσα πάνω σε αυτήν.
The Brothers Grimsby
Συνήθως απολαμβάνω το βρετανικό χιούμορ και η συγκεκριμένη ταινία επιβεβαιώσε τον κανόνα, χωρίς όμως το χιούμορ της να είναι ιδιαίτερα εκλεπτυσμένο. Αντιθέτως ο συνήθης κάφρος αλλά ιδιοφυής Sacha Baron Cohen βρίσκει τον χαμένο για σχεδόν 30 χρόνια αδερφό του και βρίσκονται μαζί σε μια περιπέτεια γεμάτη πιστολίδια εκρήξεις και καφρίλα.
Πέρασε ευχάριστα η ώρα είναι η αλήθεια, και για το είδος της πιστεύω είναι καλή. Επίσης μέσα απο την όλη γελοιότητα της κατάστασης καταφέρνει και περνάει και 1-2 μηνύματα.

Περαστικά κιόλας,
Για έμενα η κορυφαία του ήταν The Dictator με την κατάπληκτη ομιλία στο τέλος.

Έχει μείνει μια μέρα ακόμα μέχρι να σταματήσουν οι δηλώσεις συμμετοχής για το Android Media Player Που κληρώνει η συντονιστική ομάδα της κατηγορίας των Δορυφορικών, όσοι δεν έχετε δηλώσει ακόμη συμμέτοχη μόλις που προλαβαίνετε. Πατήστε πάνω στο όνομα του player να μεταφερθείτε στο αντίστοιχο νήμα MECOOL BB2 pro

Μόλις είδα το "el cuerpo" που πρότεινε ο king κάποιες σελίδες πιο πριν... Πραγματικά εξαιρετικό όσοι δεν το έχουν δεί πρέπει να το δουν άμεσα...Δεν λέω τίποτα για την υπόθεση γιατί δεν πρέπει..Το μόνο που απορώ είναι με την βαθμολογία στο imdb είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που της αξίζει.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

The Infiltrator
opvg.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1355631/?ref_=nv_sr_1

Την ειδα κυριως για τον Cranston και για το οτι ειχε να κανει με αληθινη ιστορια σχετικα με την εποχη του Escobar.Καθολου ασχημη χωρις υπερβολες με πολυ ωραια ροη καθολη την διαρκεια.Οσοι εχετε αγαπησει το narcos δειτε την σιγουρα οι υπολοιποι προσπεραστε και δειτε πρωτα το narcos και μετα αυτο. 7/10

United 93

M9rEd.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0475276/?ref_=nv_sr_1

Η ημερα που καταστραφηκαν οι διδυμοι πυργοι και πως εγινε ολο αυτο.Τα αεροπλανα ηταν 4. 2 στους πυργους 1 στο πενταγωνο και ακομα ενα πηγαινε για τον λευκο οικο. Δειχνει πως εγιναν ολα και κυριως το τεταρτο αεροπλανο που ειναι η πτηση united 93 και πως απετρεψαν την συγκρουση με τον λευκο οικο.Βλεπετε αλλα μπορει να κουρασει ειδικα οι σκηνες που δειχνει το κεντρο ελεγχου επικρατει ενα μπερδεμα με οτι γινετε. 6.5/10

The Hidden Face[La cara oculta]

hidden-poster.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1772250/?ref_=nv_sr_1

Ακομη μια ισπανικια ταινια επισης μυστηριου.Κυλαει αρκετα ησυχα για το πρωτο 40λεπτο αλλα μετα μπαινει στο κυριως μερος.Αρκετα ψυχοφθορο με οτι περναει η πρωταγωνιστρια.Ειναι μια μιξη θριλερ μυστηριου. 8/10

@Gal'en

Στα λέει και ο φίλος σου. Αν την είδες..
(όπως και ο Μαλικ στο Knight of cups)
2531bb00175bd032954255c22388cada.jpg

Εννοειται οτι την ειδα.
Αφου εγραψα και σχετικα.
(νομιζω):jester:

πολυ καλη ταινια. οχι τυπικά sci-fi αλλα περισσότερο εγκεφαλική σκεπτόμενων ανθρώπων ταινια που παραπατάει στο στιλ του prisoners του ιδιου σκηνοθέτη αλλα οχι (ευτυχως) και του «Sicario» του οποιου ειναι κλασεις ανωτερη .Αν περιμένεις εφέ και θέαμα τυπικής sci-fi ταινίας ξεχασετη. Σε αλληγορικό επίπεδο παντως η ταινία έχει πολλές αναγνώσεις. συστήνεται ανεπιφύλακτα.
http://www.imdb.com/title/tt2543164/?ref_=nv_sr_1" target="_blank">http://www.imdb.com/title/tt2543164/?ref_=nv_sr_116299420_1935979953296412_653854013266439498_n.jpg

Eιδα ειδα...και τι δεν ειδα...

Ξεκινω λοιπον.

_Elvis & Nixon

elvis-and-nixon.jpg

Δεν με ενθουσιασε σαν ταινια. Ιως επιπλεον γιατι ο ηθοποιος που παιζει τον Πρισλε"υ δεν του μοιαζει καθολου. Αλλα εχει καποιο ενδιαφερον κυριως προς το τελος του εργου και οσον αφορα το γεγονος το ιδιο, την προσωπικοτητα του ποεδρου, οσο και το πνευμα της εποχης.

_Τhe nice guys

529694.jpg

Kαλο αλλα χωρις κατι παραπανω. Στα συν του βεβαια ειναι το καστινγκ που ειναι καταπληκτικο. Το ντουετο συμπληρωματικο. Και ο Ρασσελ εχει παρει τα κιλα του με τα χρονια αλλα τα φοραει ωραια, και οταν ριχνει ξυλο ειναι πολυ πειστικος ;) O Ραϊαν πιο λεπτεπιλεπτος ντεκανταντ αλλα πονηρος σαν αλεπου. Επισης ενα πολυ θετικο ειναι το artistic design, που θα βυθισει τους πιο νοσταλγικους σε γλυκες αναμνησεις της νιοτης τους η αυτης των γονιων του μεσα στα τελη 70ς. Ακομα και το πορνο ειχαι μια...class... Βεβαια το σεναριο θα μπορουσε να ειναι λιγο πιο δουλεμενο, θα ελεγα θα μπορουσαν να μουν δυο ιστοριες μεσα στον χωρο. Αλλα ενταξει αυτο ειναι περναει η ωρα ευχαριστα και τε επαναλαμβανω...νοσταλγικα.

_Child 44

child-44.jpg

Πολυ καλο, με ενα σκοτεινο αγχος που συνοδευει την υπαρξη σε καθε διαδρομο, καθε πεζοδρομιο, καθε δωματιο, καθε βιομηχανικο μπλοκ, ακομα και σε καθε αγροτικη φαρμα.
Η υποθεση ειναι ενα θριλερ, που αφορα ενα σηριαλ κιλλερ μικρων αγοριων, αλλα το ολο πλαισιο ειναι ο κομμουνιστικος παραδεισος και το.."συστημα αισθησεων του".
Ειναι ενα φιλμ που οσο και να σφιγγει την καρδια καπου νιωθεις "ευτυχισμενος", γιατι το μυαλο σου παει στο "τι τυχη ειχα".
Ολοι οι ερμηνευτες ειναι στο απογειο της τεχνης τους, απολυτα πειστικοι πολυπλοκοι και συγκινητικοι.

_ Kubo

1016496_fr_kubo_et_l_epee_magique_1465457860429.jpg

Μαγευτικο, ποιητικο και τελικα...με νοημα. Μεσα στην νεα και γενικη com περι νεου αυξημενου ανθρωπου, περι post-humanism κλπ, αυτο το μικρο πετραδι κινουμενων σχεδιων-+animation, ειναι ενα ομορφο μηνυμα αντι-προαγανδας αφοροντας υποσχεσεις παντοδυναμιας και αιωνιοτηας. Ενα bras d'honneur εναντι μιας εωσφορικης προπαγανδας που αρχιζει να κυριαρχει στα μιντια, ξεκινοντας απο την σιλικον βαλεϋ.
Και το must της υποθεσης .... απευθυνεται σε παιδια.

Βεβαια βλεπεται και γινεται κατανοητο σε διαφορα επιπεδα. Οπως καθε μεγαλο φιλμ. Απο τα καλυτερα που εχω δει τελευταια για μικρους και μεγαλους, αμυητους και μυημενους. 5 αστερια.

Εξαιρετικο και σπανιο.