Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

μια απο τις πιο αισθαντικές σκηνές της ταινίας, ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί ενα πολύ δυνατό στοιχειο, την θάλασσα, οπου αν νιώθουμε φόβο μπορεί να μας πνίξει αλλα αν αφεθούμε και χαλαρώσουμε, επιπλέουμε (στο βίντεο παρακάτω χρησιμοποιείτε και ως βάπτισμα καθως ο μικρος αναζητεί την ταυτότητα του και τον γνωρίζουμε όχι με τον όνομα του, αλλα ως "little")
τα υπόλοιπα τα περισσότερα τα αναφέρει στο βιντεο παρακάτω, εκτος απο το τσιγάρο που μοιράζονται και ετσι δένονται οι 2 φίλοι αλλα την ίδια στιγμή μας δείχνει ενα εκπληκτικό πλάνο με κενό χωρο και τον πρωταγωνιστή στην άκρη του κάδρου, μεγαλώνοντας την εσωτερική ενταση και μοναξιά του πρωταγωνιστή

9b8489104d3a0a7f76799afa7c5b9576.jpg
4d58e196a58642396c332ce896d12db3.jpg
622582c023c26696332984028c8a1e7f.jpg

Last edited:

Ωραίο το moonlight!
Για μένα όχι τόσο καλό όσο λέγεται (όχι μόνο εδώ μέσα) αλλά σίγουρα στις καλύτερες τις χρονιάς!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

The Other F Word (2011)

Σχετικα παλια ταινια που την ειχα δει τοτε που ειχε πρωτοβγει. Ειδα οτι βγηκε τωρα σε blue ray (και οτι αλλο αυτο συνεπαγεται), οποτε θα ειναι πιο ευκολο να την βρειτε. Συστηνεται ανεπιφυλακτα! Ειναι μια ταινια για την ενηλικιωση, την αυξηση των ευθυνων και ποσο αλλαζει η ζωη με την ελευση των παιδιων. Τι καλυτερος τροπος να δοθει αυτη η εξελιξη απο μερικους γνωστους punk rockers που πηγαν απο μια απολυτα ελευθερη αντιληψη των πραγματων σε μια κατασταση οπου εχουν να σκεφτουν και αλλους περα απο τους εαυτους του. Διανθισμενη με συγκινητικες σκηνες αλλα και μια προσπαθεια να βρεθει η ισορροπια μεταξυ του "εσωτερικου μας παιδιου" και του πατερα που πρεπει να γινουμε.

Θα αγγιξει σιγουρα τους μπαμπαδες του γκρουπ, αλλα νομιζω και οι υπολοιποι (35+ ετων) θα βρουν στιγμες μεγαλης αληθειας! Οι κατω των 30 ας κανουν οτι δεν διαβασαν καν το συγκεκριμενο ποστ :)

Ειδα το Infltrator.

Πολυ καλο εως εξαιρετικο οσον αφορα την παρουσιαση μιας εποχης, ενα ειδος revival των 80ς, που οταν το βλεπεις λες (για εμας τους καπως παλαιοτερους εζησα σε αυτην την εποχη). Το εργο βασιζεται σε μια αληθηνη ιστορια της δυεισδυσης μιας μικρης ομαδας αστυνομικων μεσα στο κυκλωμα ναρκωτικων που αγγιξε μεχρι και τον Εσκομπαρ.

Αναρωτιεσαι τι βαρια @R#*¤$ ειχαν αυτοι οι ανθρωποι που τολμουσαν κατι τετοιο. Και σου κραταει το ενδιαφερον μεχρι τελους με αναμκτα συναισθηματα για ολες τις πλευρες.

βεβαια να πω οτι απο την εποχη που ειχα δει το Carlito's Way του Ντε Παλμα εχω φαει κολημα με ταινιες που κανουν reconstitution τετοιων εποχων μεσα σε ιντιγκες του εγκληματος, που ενω σαν εγκλημα παραμενει παντα ως εχει, η ολη ατμοσφαιρα διαπνεεται απο μια ξεχωριστη κλαση.

Οι ηθοποιοι ειναι πολυ πειστικοι και "ανθρωπινοι", και ο πρωταγονιστης με ενθουσιασε απο την πρωτη σεκανς κανοντας μου μια ενεση υπενθυμησης απο σαλλες του μποουλινγκ της εποχης, και φυσικα λεγοντας αυτο δεν μπορεσα να μην επαναφερω στο μυαλο μου τον Bog Lebowski.

To φιλμ αξιζει αρκετα κατ εμε και οχι μονο απο "αρχαιολογικο" ενδιαφερον.

The-Infiltrator-900x506.jpg

locandina.jpg

Margaret - 2011 (Kenneth Lonnergan)

Μετά το Manchester By The Sea, ψάχνοντας προς τα πίσω τον Lonnergan, έπεσα πάνω στο Margaret (2011).
Η ταινία γυρίστηκε το 2005, αρχική διάρκεια είχε 3,5 ώρες, κυκλοφόρησε το 2011 πετσοκομμένη στις 2,5 ώρες.
Τώρα κυκλοφορεί και το BluRay με ολόκληρη τη βερσιόν, εγώ είδα την έκδοση που έπαιξαν τα Σινεμά.
Το τέλος μου φάνηκε λίγο ..."ξεπέτα" αλλά η υπόλοιπη ταινία είναι Αριστουργηματική: για γερά στομάχια,
σκέτος συγκινησιακός βανδαλισμός, η δυστοπία της σύγχρονης Βαβέλ, διαλυμένες ζωές, Comunication Breakdown.

Πρέπει οπωσδήποτε να βρώ το BluRay.

****1/2 /5

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κωστα Λυμπε "κυκλοφορει" απο / και br!

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Aπο τις τελευταια προτεινομενες ειδα, και συμφωνω με τις καλες κριτικες, "I, Daniel Blake" - "Take shelter".Το πρωτο μαζι με την κυρα (σπανιο πραμα!) και την ...στεναχωρησα λογω θεματος, το δευτερο οταν πρωτοβγηκε, το ειχα "ξεχασει" μα με τις πρωτες σκηνες ...ενεθυμηθην ο,τι μου αρεσε.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κωστα Λυμπε "κυκλοφορει" απο / και br!

Ναι αλλα απο οτι εχω βρει στο ψαξιμο ειναι προς το παρων λησταριο...

Βρηκα στο Amazon αλλα ειναι γυρω στα 70 ευρω και μεταχειρισμενα. Τι να πεις... Να τους βρισεις ;

Δεν κοιταω ποτε imbd για να αποφασισω αν θα δω μια ταινια.
Κοιταω το pitch, το πλαισιο που διαδραματιζεται ( αν μου λεει κατι που να ανταποκρινεται στις αναμονες αλλα και εμμονες μου ) κι αν η αφισα βγαζει καποια ατμοσφαιρα που μπορει να μου κανει..."κουκου".

Ετσι δεν ξερω ποιες θα δω, αλλα τουλαχιστον ξερω ποιες δε θα δω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ναι αλλα απο οτι εχω βρει στο ψαξιμο ειναι προς το παρων λησταριο...
Βρηκα στο Amazon αλλα ειναι γυρω στα 70 ευρω και μεταχειρισμενα. Τι να πεις... Να τους βρισεις ;
Δεν εννοω αγορα αθωο μου παιδι!

Λυμπε δυστυχως ειναι η εκδοση των 2,5 ωρων!

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

9625d4_059cea3bc2284b2a8d0f0090141997b5.jpg

"Τake Shelter" - Jeff Nichols 2011

Θρίλερ/Αλληγορία πάνω στην ανασφάλεια ενός επερχόμενου μέλλοντος ξένου προς κάθε οπτιμιστική επαγγελία ή προσδοκία. Δουλειά μεγάλου μάστορα μ έναν εκ-πλη-κτι-κό ηθοποιό.

*****/5

Εκπληκτική ταινία Λύμπε μου,ιδιοφυής σαν σκέψη και απόδοση.Σε ευχαριστώ για την πρότασή σου.

Ο φοβερός τελικά πρωταγωνιστής (Michael Shannon) ήταν φέτος υποφήφιος για Οσκαρ Β' Αντρικού ρόλου για το (επίσης καταπληκτικό)"Nocturnal Animals".

Fences
μεταφορα ενος θεατρικου στο πανι με θεατρικο στησιμο
με σκηνοθετη πρωταγωνιστη τον Ουασιγκτον, που μας ειχε φλομωσει στις μπουρδες τον τελευταιο καιρο
εδω ομως παιζει καταπληκτικα μαζι με την Ντειβις δινουν ρεστα
Μονολογοι-και διαλογοι με χιουμορ αλλα και λυρικη χροια
χτισιμο χαρακτηρων
δραμα
αποτυπωση της αμερικης μετα τον πολεμο,μεσα απο οικογενειακες και φιλικες σχεσεις..
ενδιαφερουσα..

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Fences
μεταφορα ενος θεατρικου στο πανι με θεατρικο στησιμο
με σκηνοθετη πρωταγωνιστη τον Ουασιγκτον, που μας ειχε φλομωσει στις μπουρδες τον τελευταιο καιρο
εδω ομως παιζει καταπληκτικα μαζι με την Ντειβις δινουν ρεστα
Μονολογοι-και διαλογοι με χιουμορ αλλα και λυρικη χροια
χτισιμο χαρακτηρων
δραμα
αποτυπωση της αμερικης μετα τον πολεμο,μεσα απο οικογενειακες και φιλικες σχεσεις..
ενδιαφερουσα..

Το'χω ηδη stand by...