Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το Loveless ήταν καλύτερο από το on body and soul. Τα άλλα δεν τα έχω δει.
Ισως το πάρει το square.

Στα άλλα (δυστυχώς) μάλλον θα το πάρει το dunkirk, ισως και το phantom thread (που δεν έχω δει)

Θα ήθελα το call me by your name αλλά αποκλείεται λόγο του ότι είναι γυρισμένο στην Ιταλία .

Eιδα το The Killing of a Sacred Deer

images

Μια πρωτη σκεψη...Αξιος ο συμπατριωτης και αξια η κατακτηση του Χολυγουντ.
Ξερει να κινηματογραφει.
Δευτερη σκεψη τιμημενος και ο φοινικας του σεναριου.
Πολυ καλο εργο, με μυθο, μυστηριο αγωνια εως το τελος και αριστοτεχνικη τοποθετηση των προσωπων της εικονας του ηχου...

Εχει βεβαια πολυ αρρωστεια, θα ελεγα το θεμα του το ιδιο ειναι (η) αρρωστεια πραγμα που κανει να δω 2 φιλμ στη συνεχεια που διεπονται απο αυτην...αλλα εχει το νοημα της σαν μυθος.

Μια απο τις καλυτερες μου του 17. Ισως μεσα στις τρεις καλυτερες μαζι με Β.R. '49 και το Dunkerque...τριτη θεση που διεκδικουν κι αλλες (η πιο δυσκολη θεση) γιατι το 17 ηταν καλη χρονια για μενα.

----------------------------------------------------

@ Κωστας Ζαγγογιαννης : Eχεις δει το Wir Warren Konige ?

Ναι αλλά παίζεις εκτός έδρας σε ξένο γήπεδο. Εντός έδρας;

εντος εδρας ,call me..και α αντρικου ο πιτσιρικας
αλλα και αυτο εκτος εδρας ειναι...
δεν εχω δει φαντομ και λειντι ...
α γυναικειου η Ρομπι γιατι ειναι κουκλαρα:p

Last edited:
Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

The Snowman

Λίγο πρόχειρο στο τέλος, αλλά δεν με χάλασε.
Την είδα ευχάριστα χωρίς να βαρεθώ.
Την αδικει το 5 του imdb

εντος εδρας ,call me..και α αντρικου ο πιτσιρικας
αλλα και αυτο εκτος εδρας ειναι...
δεν εχω δει φαντομ και λειντι ...
α γυναικειου η Ρομπι γιατι ειναι κουκλαρα:p
μια χαρα, κανενα δικο μου "οσκαρ" δεν πηρε το οσκαρ,μακραν για μενα απ ολες τις οσκαρικες ,μαζι με τις υποψηφιοτητες, ηταν καλυτερο το loveless...
το χολιγουντ επειδη αγαπαει τις μουμιες και ξεπληρωνει χρωστουμενα,ο μικροτερος που πηρε αγαλματιδιο ηταν ο Πιλ(πρωτοτυπου σεναριου) 39ετων,(χαρηκα που το πηρε..ωραια ιδεα),ολοι οι αλλοι ξεφευγουν,
παραταυτα καθησα και το ειδα μεχρι της 7 το πρωι γιατι δεν παυει να ειναι μια κινηματογραφικη γιορτη(και καπως επρεπε να δικαιολογησω στον εαυτο μου την συνδρομη cosmote,αφου ο γαβρος απωλεσε νωρις τις ευρωπαικες του υποχρεωσεις:BDGBGDB55:)
δεν το δωσε στον 22χρονο Σαλαμε π.χ που το αξιζε, σε εναν πιο δυσκολο και απαιτητικο ρολο απο αυτο του τσωρτσιλ(οχι οτι ο αγαπημενος Γκαρι ηταν κακος,απεναντιας)...
χαρηκα για τον Τορο γιατι ειναι ωραιος τυπος και προφανως θα εμπνευσει νεους καλλιτεχνες να ασχοληθουν με το σινεμα του dark παραμυθιου,αλλα δικια μου προτιμιση ειναι το call me...
μπραβο στην Μακντορμαντ με την ιδιαιτερη προσωποικοτητα σε εναν πολυδιαστατο χαρακτηρα που τον ειχε στο τσεπακι..
χαρηκα και για τον Αιβορι που σε τετοια ηλικια διασκευασε τετοιο σεναριο..
πολυ καλος ο Κιμελ σαν παρουσιαστης με τα αστεια του ξεφευγοντας απο την ξυλινη ακαδημαικη προσεγγιση...
ο Λανθιμος φαινεται φετος τους καθησε βαρυς...για να ξαναμπει υποψηφιος..
και φυσικα ειχε Mαργκοτ Ρομπι και wonder woman :p

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

μια χαρα, κανενα δικο μου "οσκαρ" δεν πηρε το οσκαρ,μακραν για μενα απ ολες τις οσκαρικες ,μαζι με τις υποψηφιοτητες, ηταν καλυτερο το loveless...
το χολιγουντ επειδη αγαπαει τις μουμιες και ξεπληρωνει χρωστουμενα,ο μικροτερος που πηρε αγαλματιδιο ηταν ο Πιλ(πρωτοτυπου σεναριου) 39ετων,(χαρηκα που το πηρε..ωραια ιδεα),ολοι οι αλλοι ξεφευγουν,
παραταυτα καθησα και το ειδα μεχρι της 7 το πρωι γιατι δεν παυει να ειναι μια κινηματογραφικη γιορτη(και καπως επρεπε να δικαιολογησω στον εαυτο μου την συνδρομη cosmote,αφου ο γαβρος απωλεσε νωρις τις ευρωπαικες του υποχρεωσεις:BDGBGDB55:)
δεν το δωσε στον 22χρονο Σαλαμε π.χ που το αξιζε, σε εναν πιο δυσκολο και απαιτητικο ρολο απο αυτο του τσωρτσιλ(οχι οτι ο αγαπημενος Γκαρι ηταν κακος,απεναντιας)...
χαρηκα για τον Τορο γιατι ειναι ωραιος τυπος και προφανως θα εμπνευσει νεους καλλιτεχνες να ασχοληθουν με το σινεμα του dark παραμυθιου,αλλα δικια μου προτιμιση ειναι το call me...
μπραβο στην Μακντορμαντ με την ιδιαιτερη προσωποικοτητα σε εναν πολυδιαστατο χαρακτηρα που τον ειχε στο τσεπακι..
χαρηκα και για τον Αιβορι που σε τετοια ηλικια διασκευασε τετοιο σεναριο..
πολυ καλος ο Κιμελ σαν παρουσιαστης με τα αστεια του ξεφευγοντας απο την ξυλινη ακαδημαικη προσεγγιση...
ο Λανθιμος φαινεται φετος τους καθησε βαρυς...για να ξαναμπει υποψηφιος..
και φυσικα ειχε Mαργκοτ Ρομπι και wonder woman :p

Ωραία η περιγραφή σου (τυχερέ το είδες live!:guitarist:)Σε πολλά συμφωνώ μαζί σου

Στο μόνο που παλεύω με την αμφησημία του είναι το Call Me..

Ακόμα το παλεύω ως προς το τελικό μου συμπέρασμα.

Και εγώ χάρηκα για τον Ντελ Τορο γιατί είναι σπουδαίος παραμυθάς (αν και η ταινία του δεν..σε σχέση με άλλες του),μου άρεσαν περισσότερο οι πινακίδες,χάρηκα για τον Gary Oldman,Ηθελα περισσότερο Nolan αλλά δεν πειράζει νέος είναι ακόμα και του χρόνου να έχω και εγώ cosmote tv!!:grandpa:

ξεχασα την ζοχαδα που με πιασε με την αφιερωση σε αυτους που "πολεμησαν για την ελευθερια",τυπου βιετναμ ,ιρακ...:BDGBGDB55: και τα πολεμικα φιλμ
με βιντεοαποσπασματα απο τετοιου ειδους φιλμ τα οποια τα μισα ηταν αντιπολεμικα:slapface:..

Florida Project (2017)

the-florida-project.20180111022709.jpg

Ο πολύ ιδιαίτερος Sean Baker, με το δικό του στυλ, μας δείχνει το δέσιμο μάνας κόρης ό,τι κι αν είναι η πρώτη.
Φοβερές ερμηνείες από τις δυο κοπέλες, ειδικά η πιτσιρίκα ίσως είναι το καλύτερο παιδί που έχω δει να παίζει σινεμά τα τελευταία χρόνια.
Στους πρωταγωνιστές ο πολύ καλός Νταφόε.
Δεν έχει γρήγορο ρυθμό, δεν γίνονται *πράγματα και θάματα*,
δαπανάει πολύ χρόνο στο να μας περιγράψει την κατάσταση και τον τρόπο ζωής τους.
Ανεβαίνει σταδιακά ενώ το τέλος είναι πολύ έντονο συναισθηματικά.
Δεν είναι ταινία που θα την πρότεινα σε πολύ κόσμο, αλλά πιστεύω στους θαμώνες της κατηγορίας θα αρέσει πολύ.

Florida Project (2017)

View attachment 149842

Ο πολύ ιδιαίτερος Sean Baker, με το δικό του στυλ, μας δείχνει το δέσιμο μάνας κόρης ό,τι κι αν είναι η πρώτη.
Φοβερές ερμηνείες από τις δυο κοπέλες, ειδικά η πιτσιρίκα ίσως είναι το καλύτερο παιδί που έχω δει να παίζει σινεμά τα τελευταία χρόνια.
Στους πρωταγωνιστές ο πολύ καλός Νταφόε.
Δεν έχει γρήγορο ρυθμό, δεν γίνονται *πράγματα και θάματα*,
δαπανάει πολύ χρόνο στο να μας περιγράψει την κατάσταση και τον τρόπο ζωής τους.
Ανεβαίνει σταδιακά ενώ το τέλος είναι πολύ έντονο συναισθηματικά.
Δεν είναι ταινία που θα την πρότεινα σε πολύ κόσμο, αλλά πιστεύω στους θαμώνες της κατηγορίας θα αρέσει πολύ.

+1

7ladybird_sg00_450.jpg

Η Κουκλιτσα με τα Ροζ τωρα δικαιώνεται!:grandpa:

Συμπαθητικο ταινιακι "ενηλικιωσης",καλογραμμενο και καλοπαιγμενο,αλλα αναθεμα με και αν καταλαβα προς τι ολος ο-οσκαρικος-ντορος.
Στα 80'ς τετοιες ταινιες εβγαιναν σωρηδον,ασε που ειχαν μακραν καλυτερα soundtrack,και μεσα στην ποπ ελαφροτητα τους δεν παρελειπαν να τα πουν πολλες φορες πιο ευστοχα και πιο "οικονομικα" απο τουτο δω.
Τωρα θα μου πεις οτι ψαχνω γωνια στο δεκαρικο-η καλυτερη ταινια που εφτασε στα Οσκαρ φετος (Τρεις Επιγραφες) εχασε ακομα και το οσκαρ πρωτοτυπου σεναριου απο ενα θριλερακι που η "πρωτοτυπια" του ειναι να αναμασά θεματα απο τρομο των 70'ς.:icon15:

Το hangman δεν βλέπεται ούτε κι αν έχεις συσκευασμένα ποπκορν που λήγουν σύντομα. Ο Πατσίνο με το ανεκδιήγητο μαλλί επιμένει να καταστρέψει όλη την ιστορία του, αντί να πάει καμιά εκδρομή με τα ΚΑΠΗ.

Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη...και αυτος και ο Ντε Νιρο με τα πεθεριλίκια του ξεγραφουν τις καριερες τους για 30.000.000 δολαρια την ταινια

Το hangman βλέπεται με μια θηλιά στον λαιμό, για να βεβαιωθείς ότι όλα σε αυτό τον κόσμο είναι μάταια και να κλωτσήσεις το σκαμνί. Για να μην αφήσεις ούτε μια αμυδρή υπόνοια, ότι θα κατέβεις από το σκαμνί, βάζεις στο playlist και το Djam.

για πρωτη φορα στη ζωη μου καθησα και ειδα ολη την τελετη
μια τελετη χωρις προσωπηκοτητες γιοματη γκλαμουρια και χαζολογιδια
σωστα τα βραβεια στο παραμυθακι και στις πινακιδες για να μην ξεφυγουμε
ο Ντανιελ και ο Αντερσον κορυφαιοι ολων σωστα δεν πηραν τιποτε
ενα μεγαλο respect στον τεραστιο Roger Deakins

Δίνουμε σημασία στα Όσκαρ, ένα πανηγύρι χειρότερο κι απ' τη Γιουροβίζιον, απ την "Ακαδημία" που της ξέφυγαν όλες οι ταινίες του Χίτσκοκ για παράδειγμα ή κάτι ρεμάλια σαν τον Πήτερ Ο' Τουλ και συνεχίζει αυτό το άξιο έργο της μέχρι και σήμερα, που έτσι κι αλλιώς το "σινεμά" τείνει στην εξαφάνιση.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δίνουμε σημασία στα Όσκαρ, ένα πανηγύρι χειρότερο κι απ' τη Γιουροβίζιον, απ την "Ακαδημία" που της ξέφυγαν όλες οι ταινίες του Χίτσκοκ για παράδειγμα ή κάτι ρεμάλια σαν τον Πήτερ Ο' Τουλ και συνεχίζει αυτό το άξιο έργο της μέχρι και σήμερα, που έτσι κι αλλιώς το "σινεμά" τείνει στην εξαφάνιση.

Κάθε χώρα( άντε Ήπειρος) έχει τα βραβεία της την κουλτούρα της και τον κινηματογράφο της
1968 του Μπουλμετη ακομη η Αμερικανικη Ακαδημια δεν έχει δει για να βραβεύσει όταν δει τα λέμε... Μυρωδιαδες ειναι ολοι τους που μολις τους επιασε λιγο τον πισινο ο παραγωγος γινανε ολοι και ολες του Αγιου Ορους βοηθεια μας
κατα τα αλλα το παρτυ μετα την βραβευση ειναι ολα τα λεφτα

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

7ladybird_sg00_450.jpg

Η Κουκλιτσα με τα Ροζ τωρα δικαιώνεται!:grandpa:

Συμπαθητικο ταινιακι "ενηλικιωσης",καλογραμμενο και καλοπαιγμενο,αλλα αναθεμα με και αν καταλαβα προς τι ολος ο-οσκαρικος-ντορος.
Στα 80'ς τετοιες ταινιες εβγαιναν σωρηδον,ασε που ειχαν μακραν καλυτερα soundtrack,και μεσα στην ποπ ελαφροτητα τους δεν παρελειπαν να τα πουν πολλες φορες πιο ευστοχα και πιο "οικονομικα" απο τουτο δω.
Τωρα θα μου πεις οτι ψαχνω γωνια στο δεκαρικο-η καλυτερη ταινια που εφτασε στα Οσκαρ φετος (Τρεις Επιγραφες) εχασε ακομα και το οσκαρ πρωτοτυπου σεναριου απο ενα θριλερακι που η "πρωτοτυπια" του ειναι να αναμασά θεματα απο τρομο των 70'ς.:icon15:

Και το κεντρικο θεμα των τριων πινακιδων "κλεμμενο"ειναι απο πραγματικη ιστορια..

Δεν ειναι το ιδιο Φοινικα.Αλλο να αντλεις εμπνευση απο την πραγματικοτητα αλλα να αναπαραγεις πραγματα ηδη "παιγμενα"...

Μιλαω για την πρωτοτυπια,το πρωτοτυπο στις τρεις πινακιδες ειναι οι πινακιδες κατ ουσιαν,ο τροπος με τον οποιο διαμαρτυρεται,το οτι κυνηγαει μια μανα να βρει το δικιο της πεθαμενης κορης της δεν ειναι πρωτοτυπο,δηλαδη λεω με λιγα λογια οτι η πιο προτοτυπη ιδεα δεν ειναι του συγγραφεα..το σεναριο ειναι εξαιρετικο ετσι και αλλιως..καταρχην ολοι οι χαρακτηρες ειναι πολυδιαστατοι..