Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χαιρομαι που σου αρεσε.
Να ξερεις δεν ειναι ολες του ετσι.
Εγω, σε αντιθεση με τους κριτικους, τον βρισκω ή του υψους ή του βαθους. Toν γαιδαρακο ας πουμε τον βρηκα παρα πολυ ενοχλητικο στα σημαινομενα του. Μα ΠΑΡΑ πολυ... Αλλα οταν τον δεις θα το συζητησουμε, για να μη σε σποιλεριασω κιολας.
Το A Man Escaped ειναι παντως σιγουρα αριστουργημα και καλα εκανες και το ειδες.

Ο πορτοφολας σου αρεσε?μην πεις οχι...

ειδα και το λεβιαθαν το ντοκ δυστυχως οχι στο σινεμα για μενα, αλλα ευτυχως για την κυρα γιατι την εκανε στο πρωτο δεκαλεπτο,
δεν τρελαθηκα γιατι και μενα με κουρασαν και μου προκαλεσαν καποια δυσφορια τα παρατεταμενα παρα πολυ κοντινα προς το θεμα και τρεμαμενα πλανα, οπως στη κυρα που την "εκανε",αλλα περιμενα πως και πως να δω αριστουργηματικα καδρα αλλωτε σουρεαλιστικα οπως αυτο με το κεφαλι ψαριου στην αποβαθρα του ψαροκαικου και στο βαθος η μαυρη θαλασσα να καταπινει το φεγγαρι,η τους "αναποδους γλαρους" η αλλωτε ψυχεδελικα οπως αυτο με την καμερα στο πλαι του καταστρωματος πιτσιλισμενη με σταλες θαλασσας και τον ηλιο να λαμπιριζει πανω τους αποδιδοντας χρωματα και στο βαθος καδρο αγριας ομορφιας,και σκληρο φιλμ και ομορφο και δυστροπο...

Ο πορτοφολας σου αρεσε?μην πεις οχι...

ειδα και το λεβιαθαν το ντοκ δυστυχως οχι στο σινεμα για μενα, αλλα ευτυχως για την κυρα γιατι την εκανε στο πρωτο δεκαλεπτο,
δεν τρελαθηκα γιατι και μενα με κουρασαν και μου προκαλεσαν καποια δυσφορια τα παρατεταμενα παρα πολυ κοντινα προς το θεμα και τρεμαμενα πλανα, οπως στη κυρα που την "εκανε",αλλα περιμενα πως και πως να δω αριστουργηματικα καδρα αλλωτε σουρεαλιστικα οπως αυτο με το κεφαλι ψαριου στην αποβαθρα του ψαροκαικου και στο βαθος η μαυρη θαλασσα να καταπινει το φεγγαρι,η τους "αναποδους γλαρους" η αλλωτε ψυχεδελικα οπως αυτο με την καμερα στο πλαι του καταστρωματος πιτσιλισμενη με σταλες θαλασσας και τον ηλιο να λαμπιριζει πανω τους αποδιδοντας χρωματα και στο βαθος καδρο αγριας ομορφιας,και σκληρο φιλμ και ομορφο και δυστροπο...

:proud:

και μια μεγάλη σπουδή στην φύση.

Η καμερα ως επιστημονικό εργαλείο, παρατηρεί απο πολύ κοντά όλες τις πιθανες γωνίες και οπτικά πεδία.. η ανθρωπινη φύση προσπαθεί να εξουσιάσει ή να επιβιώσει, με τον πιο βιαιο τρόπο. οι μηχανικοι και βίαιοι ήχοι του πλοιοι γίνονται ένα με την μηχανική κίνηση των ψαράδων και τον βίαιο τρόπο που καθαρίζουν/σφάζουν τα ψαρια, χέλια κτλ. εργάζονται πυρετωδώς και στον ελάχιστο ελεύθερο τους χρόνο κοιτάζουν το άπειρο... η αδάμαστη φύση γύρω τους, στα μέσα του ωκεανού, δεν τους επιτρέπει ουτέ μια στάλα ζωής. ποιος ειναι τελικά ο λεβιάθαν; ποιος ο εξουσιαστής, και ποιός ο εξουσιαζόμενος;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δε σε σωζει τιποτα....
Καλα ρε ΕΡΤ δεν εβλεπες μικρος?
'Η παραεισαι μικρουλης και δεν τα προλαβες?

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εγω εβλεπα ερτ, υπαρχει περιπτωση να χω δει ολη την φιλμογραφια του και να μην θυμαμαι χριστο,ανιατη περιπτωση γιατρε μου?

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

εγω εβλεπα ερτ, υπαρχει περιπτωση να χω δει ολη την φιλμογραφια του και να μην θυμαμαι χριστο,ανιατη περιπτωση γιατρε μου?

Aποκλειεται να ειχες δει τον Πορτοφολα και να μην το θυμοσουν.'Η τον Μπαλταζαρ.

πολύ σπουδαίο ειναι το The Devil Probably, που μας δείχνει με εικόνες, τα λόγια απο τους χαρακτήρες που ακολουθούν.
τρομερό διάλογο εχει και το Diary of a Country Priest, ενω το L'argent εχει μοναδικές σκηνές.

Υπάρχουν δεκάδες με απλά θέματα, Πλατεία Αμερικής, O εχθρός μου.... άψογες.
Εγώ μόνο μπράβο έχω να πω για πολλές νέες ελληνικές ταινίες,
https://www.youtube.com/watch?v=Z0NcwXdvBjE

Αυτο το τρεϊλερ που ειδα μου αρεσε πολυ.

Θα την ψαξω την ταινια αν την βρω στο Νετ.

Μπορειτε ισως να ανοιξετε ενα νημα με συγχρονα Ελληνικα εργα. Γιατι δεν τα βρισκεις εξω.

...
'Η παραεισαι μικρουλης και δεν τα προλαβες?

ή ημουν πολυ μικρος για να τα θυμαμαι (το πιο πιθανο), ή ειμαι πολυ μεγαλος και εχω παθει αλτσχαιμερ
Διαλιεχτε

Aπο τη φραπα που εχεις συμπεραινω οτι μαλλον ησουν νινι τοτε.....:BDGBGDB55:

Aπο τη φραπα που εχεις συμπεραινω οτι μαλλον ησουν νινι τοτε.....:BDGBGDB55:

Την πατησες.
Δεν ειμαι εγω στο αβαταρ. :p Αν και μου φερνει λιγο...:chinscratch:

Τι νομιζες οτι ειμαστε ολοι, σαν εσενα την ψωναρα, που φορεσες την κουστουμια σου και εβαλες τον Μαν να σε φωτογραφισει σα "γαλαζιο παιδι"?

Ειδες φιλε αμα εχεις γνωριμιες?Μεχρι και το Μαικλ Μαν βαζεις να σε κανει δαπιτη....:ADFADF1:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ο Στελιος παντως ειμαι σιγουρος οτι "φωτογραφιζει" παλι τον Λανθιμο :flipout: ..
ειδα χτες το A Man Escaped ρε συ θεουλης ο Μπρεσον,κυκλοφορουν ολες του οι ταινιες?
ο Λανθιμος δεν γυριζει ελληνικες ταινιες

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Προσυπογράφω. Υπάρχουν πάρα πολλές καλές ελληνικές ταινίες με απλή θεματολογία αλλά και άψογη τεχνική.

για πες μας 4-5 απο τις τελευταιες 30 που εχουν γυριστει ....
και 2-3 καλα σεναρια
και 2-3 καλους σκηνοθετες

το τελευταιο 9/10 που θυμαμαι ειναι ο Βασιλιας

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

:flipout:

Που να μπει και ο opsim και να διαβασει τι εγραψα για το γαιδαρακο.

Αν θυμαμαι καλα τη γνωμη του, θα τα ξαναπουμε με τα πρωτοβροχια περιπου...:afro:

Υπάρχει και εναλλακτική ποινή: Μια που μιλάγαμε για σπουδαίες Ελληνικές ταινίες να δεις το "Δοξόμπους"!!!!!:flipout::flipout:

για πες μας 4-5 απο τις τελευταιες 30 που εχουν γυριστει ....
και 2-3 καλα σεναρια
και 2-3 καλους σκηνοθετες

το τελευταιο 9/10 που θυμαμαι ειναι ο Βασιλιας

O εχθρός μου, Suntan, To μικρό ψάρι, Νοτιάς, Έτερος Εγώ, Invisible, Πλατεία Αμερικής, Απο τα κόκαλα βγαλμένα και πολλές άλλες τυχαία έβαλα κάποιες μέσα σς 2 λεπτά που θυμήθηκα ταινίες που αξίζουν πολύ περισότερο απο αμερικανιές, γαλλικές χαζές, ανεξάρτητες και άλλες. Εγώ είμαι ευχαριστημένος πάντως.

Από όσες ανέφερες, το Suntan που έχω δει, δεν το θεωρώ κάτι σπουδαίο. Το ίδιο μοτίβο αυτισμού που πλήτει τον ελληνικό "κινηματογράφο" για δεκαετίες.
Ας μην είχε λίγο ουίσκι, λίγο θάλασσα και σεξ, θα είχε περάσει πιο απαρατήρητο κι από άνεργο σε καφετέρια.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

There Will Be Blood

there_will_be_blood_fan_poster_by_oilmanrich.jpg

Απο τις καλυτερες ταινιες του 2007. Εξαιρετικος lewis λιγο αργη σε αρκετα σημεια καταπιανεται και με θρησκεια εκει το χανει λιγο. Υπερβολικη σε μερικες σκηνες. Overall εξαιρετικη. 9/10

Broadway Danny Rose

broadway_danny_rose.jpg

Ποιοτικο χιουμορ τα δειχνει τα χρονια της σε κανει να ενδιαφερεσαι πραγματικα για τους χαρακτηρες που παιζουν. Woody Allen στα καλυτερα του. 7.5/10

Wait Until Dark

thumbnailImage

Κλασικη οσο δεν παει. Πρωτοτυπο σεναριο η Hepburn δινει ρεστα οπως και οι 3 κακοι. 8.5/10

Son Of Saul

621d89caea0e0fce37fa913bd4c6d534_500x735.jpg

Προκειται περι αριστουργηματος που λιγοι θα εκτιμησουν εξαιτιας της αργης σκηνοθεσιας. Αναμφιβολα σε βαζει στο κλιμα που επικρατουσε στο Αουσβιτς τοτε και το ολο συναισθημα η καλυτερα αναισθησια που ειχαν οι ανθρωποι εξαιτιας οσων περνουσαν. Αν ηταν αλλιωτικη η σκηνοθεσια ισως να ηταν καλυτερη αλλα ισως και να εχανε τη μοναδικοτητα της. Μην περιμενετε αισιο τελος η ταινια δειχνει τα πραγματα οπως πραγματικα ηταν.9/10
Starsky & Hutch

Starsky-and-Hutch1.png

Κλασικη κωμωδια με 2 πολυ καλους Ben Stiller και Owen Wilson. Ωραιες ατακες υποθεση μια απο τα ιδια. Βλεπετε και δευτερη φορα ανετα. 7/10
Hitman: Agent 47

hitman_agent_forty_seven.jpg

Σαν ταινια ψιλοσκουπιδι οπως και το πρωτο hitman. Σαν δραση εφε κτλ μια χαρα. Κραταει λιγο και δεν σε αφηνει σε ησυχια. Απο σεναριο κλαφτα.
5/10​
Transformers: The Last Knight

transformers_the_last_knight__2017__poster_2_by_camw1n-dbc1mjl.jpg

Εφε εφε και παλι εφε. Κορυφαια ποιοτητα εικονας και ηχου. Καπου εδω τελειωνουν τα καλα. Σεναριο απο τα lidl ηθοποιοι επισης. Αξιζει μονο για τα εφε και σε μεγαλη οθονη ειναι χαρμα. 5/10 για την ταινια 10/10 για τα εφε και ηχο.