Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Irreversible (2002) 7/10

Έξυπνη ταινία. Μου θύμισε λίγο το Memento στην εξέλιξη του σεναρίου. Η Monica Bellucci σε αυτή τη ταινία πιο όμορφη από ποτέ.

Όταν την είχα δει την πρώτη φορά για ένα ανεξήγητο λόγο με είχε πιάσει ένα ανακάτωμα, μια ζαλάδα. Μετά διάβασα ότι επίτηδες ο σκηνοθέτης έχει προσθέσει ένα θόρυβο στην μπάντα LF που προκαλεί ναυτία! Όποτε την ξανα είδα με το sub κλειστό!

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Celda 211 (2009) 7/10

Ισπανικό αστυνομικό δράμα. Πολύ καλό. Αρκετά καλές ερμηνείες, απρόσμενο φινάλε.

Cinderella (2015) 6/10

Μέτρια διασκευή της Σταχτοπούτας. Το κινούμενο σχέδιο του 1950 απείρως ανώτερο. Μέχρι και το πιο πρόσφατο EverAfter (1998) μου είχε αφήσει καλύτερη εντύπωση.

Αν βαρεθήκατε να βλέπετε Αμερικανιές action moovies και θέλετε κάτι καλογυρισμένο και
διασκεδαστικό από την Κορέα είναι μια καλή επιλογή.Από τα καλά vampyre films..
https://www.youtube.com/watch?v=uBAK8AF6rsg

Avengers: Endgame
TRJ3-R4-920x584.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4154796/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Εξαιρετικο και εκλεισε οσο καλυτερα γινοταν την φαση 3 του συμπαντος της Marvel. Παρολη την 3ωρη διάρκεια της η ώρα πέρασε νεράκι. Σωστη ισορροπία μεταξύ χιούμορ δράματος και δράσης. Τα Easter eggs από το παρελθόν ειναι το κερασάκι στην τούρτα και τα απολαυσα αρκετα. Ο καθε χαρακτηρας πηρε τον χρονο του στην ταινια και η τελικη μαχη επικη με ολους τους χαρακτηρες που αγαπησαμε εναντια στο κακο. Μου αρεσε οσο και το Infinity War. Τα εφε η εικονα και ο ηχος στο υψιστο επιπεδο. Σιγουρα θα την ξαναδω μολις βγει σε 3D. 9/10

A League of Their Own (1992) 7/10

Πολύ καλή ταινία στη κατηγορία κοινωνικό δράμα με τον Τομ Χανκς. Είχε στιγμές συγκίνησης. Η σκηνοθέτης Penny Marshall που "έφυγε" πρόσφατα έχει κάνει επίσης τα εξίσου καλά Awakenings (1990) και Big (1988).

Against All Odds (1984) 5/10

Το τελευταίο μισάωρο μισοκοιμόμουν. Διασκευή του Out of the Past (1947) το οποίο ήταν πολύ ανώτερο. Αδιάφορη σκηνοθεσία και ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Το μόνο που άξιζε είναι το τραγούδι Take a Look at Me Now του Phil Collins.

Boyz n the Hood (1991) 7/10

Πολύ καλή. Εξαιρετικές ερμηνείες και σενάριο. Αποζημιώνει από την αρχή μέχρι το τέλος.

Buffalo '66 (1998) 7/10

Πρωτότυπη. Συμπαθητικές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές. Καλό φινάλε.

Children of Heaven (1997) 8/10

Πολύ καλή ταινία από το Ιράν. Δε μου άρεσε η απογοήτευση που άφησε το τέλος. Υποψήφια για όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 1999 και έχασε από τον Μπενίνι και το Life Is Beautiful.

Catch-22 (1970) 6/10

O Mike Nichols ήταν καλός σκηνοθέτης αλλά σε αυτή τη ταινία μέτριος. Είχε μια-δυο καλές σκηνές αλλά σε γενικές γραμμές ξεπερασμένη.

Είδα χθες το berlin syndrome ,το είχα φοβηθεί οτι θα ηταν κουραστικό
αλλά τελικά το βρήκα καλογυρισμενο με sinefile στοιχεια

The Children Act (2017) 6/10

Μετριότατη. Αν δεν ήταν η πολύ καλή Emma Thompson θα πήγαινε στα αζήτητα.

Cloudy with a Chance of Meatballs (2009) 6/10

Μέτριο κινούμενο σχέδιο για να περνά η ώρα χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Harry Potter and the Sorcerer's Stone[2001][Ultimate Extended Edition]

fe9dccd46220b8039c4d6234f475d2f9.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0241527/?ref_=fn_al_tt_1

Μια ταινια που σιγουρα ολοι θα εχουμε δει στο παρελθον. Η πρωτη ταινια που ειδα στο cinema και αυτη που καταφερε να μας βαλει στον κοσμο της μαγειας. Η ταινια προσφερει μια οικειότητα και ζεστασια στον θεατη με τους 3 μικρους μας ηρωες να κανουν το καλυτερο δυνατο. Προφανως υπαρχει μια σχετικη αφελεια αλλα συγχωρειτε μιας και μιλαμε για 11 χρονων παιδια αλλα κραταει το dark theme της μεχρι το τελος. Η Extended εκδοση προσθετει καποιες επιπλεον σκηνες που δεν χρηζουν αναφορας αλλα ουτε θα ενοχλησουν. Παρολη την διαρκεια της βλεπετε πολυ ευχαριστα χωρις να κουραζει. 7.6/10

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Δεν ξέρω αν ήταν φοβερά ικανός ή φοβερά τυχερός ο υπεύθυνος για το casting αυτής της ταινίας. Φανταστικές επιλογές ηθοποιών!

Δεν ξέρω αν ήταν φοβερά ικανός ή φοβερά τυχερός ο υπεύθυνος για το casting αυτής της ταινίας. Φανταστικές επιλογές ηθοποιών!

Ήταν η J.K.Rowling! Τουλάχιστον είχε βέτο για την επιλογή των ηθοποιών και επέμεινε για παράδειγμα ο Χάρυ Πότερ να είναι ένας χλωμό, μελαχρινό, εγγλεζάκι με γυαλιά-οι αμερικάνοι παραγωγοί ήθελαν ένα ροδαλό, ξανθό αμερικανάκι, κάτι σαν τον Κέβιν του Μόνος στο Σπίτι...

Η επιλογη του Radcliffe δεν θα μπορουσε να ειναι καλυτερη οπως και της Watson. O Grint ισως θα μπορουσε να ειναι λιγο διαφορετικος αλλα αγαπηθηκε και αυτος απο τον κοσμο ως ο φιλος του Harry που ειναι παντα διπλα του. Θα συνεχισω τον μαραθωνιο των ταινιων. Δεν εχω δει την τελευταια ταινια μεχρι σημερα ουτε γνωριζω ακριβως τι γινεται. Ενα ταξιδι μαγειας.

Harry Potter and the Chamber of Secrets[2002][Ultimate Extended Edition]
d7cbd3d041bdcae29528f52218a478a8.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0295297/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Στο ιδιο μηκος κυματος με το πρωτο με ενα πιο δεμενο σεναριο που μας βαζει ολο και πιο βαθια στον κοσμο του Hogwarts και τα μυστικα του. Οι πρωταγωνιστες μας εμφανως μεγαλυτεροι βαδιζοντας σε πιο σκοτεινα μονοπατια. Το τελος μου αρεσε περισσοτερο απο την πρωτη ταινια. Το soundtrack προκαλει δεος και δενει απολυτα με την ατμοσφαιρα. Το σημειο με τις αραχνες αρκετα creepy. Καποιες αδυναμες σκηνες δεν λειπουν βεβαια. H extended εκδοση προσθετει καποια κενα που υπαρχουν στην theatrical και δειχνει πιο ολοκληρωμενη. 7.4/10

Detroit (2017) 7/10

Ευχάριστη έκπληξη. Αληθινή ιστορία σε σκηνοθεσία της Kathryn Bigelow. Πειστική ατμόσφαιρα και καλές ερμηνείες από άγνωστους ηθοποιούς.

Infamous (2006) 6/10

Όχι κάτι ιδιαίτερο παρά τους γνωστούς ηθοποιούς. Οι ταινίες Capote (2005) και In Cold Blood (1967) είναι πιο εποικοδομητικές για το ίδιο θέμα.

61nPZDVRtJL._SY679_.jpg

Us - (2019, Jordan Peele)

Σάτιρα του Αμερικάνικου Ονείρου και πως αυτό γυρίζει σε εφιάλτη από τον Jordan Peele, ένα μαύρο σκηνοθέτη που το θέμα το έχει ζήσει στο πετσί του.
Πάρα πολύ καλό σαν ταινία και σαν σύγχρονο Αμερικανογράφημα, ο τίτλος έχει διττή σημασία -us (Εμείς) και US (United States)- και μιλάει για την Αμερική που είναι κρυμμένη κάτω απ το φανταχτερό χαλί με το οποίο κοσμεί
το φαντασιακό της. Βολή κατά ριπάς. Μόλις ένα κλίκ κάτω από το εκπληκτικό ντεμπούτο του ιδίου, το Get Out (2019). Διάδοχος του Ρομέρο, γνήσιος!

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

View attachment 163592

Us - (2019, Jordan Peele)

Σάτιρα του Αμερικάνικου Ονείρου και πως αυτό γυρίζει σε εφιάλτη από τον Jordan Peele, ένα μαύρο σκηνοθέτη που το θέμα το έχει ζήσει στο πετσί του.
Πάρα πολύ καλό σαν ταινία και σαν σύγχρονο Αμερικανογράφημα, ο τίτλος έχει διττή σημασία -us (Εμείς) και US (United States)- και μιλάει για την Αμερική που είναι κρυμμένη κάτω απ το φανταχτερό χαλί με το οποίο κοσμεί
το φαντασιακό της. Βολή κατά ριπάς. Μόλις ένα κλίκ κάτω από το εκπληκτικό ντεμπούτο του ιδίου, το Get Out (2019). Διάδοχος του Ρομέρο, γνήσιος!

Χαίρομαι που σου άρεσε και που την κατάλαβες σε βάθος.

Και εγώ την απόλαυσα..:)

Το us του αφροαμερικανου σκηνοθετη όντως ηταν καλό αλλά αρκετά πιο κάτω απο το get out, κατα την γνώμη μου.Ισχυει οτι είναι αλληγορικό
για μια διχασμένη Αμερική, αλλά το βρήκα κραυγαλέo και με χάλασε ο αφελής πατέρας. Αν είναι συνεχιστής του Romero μακάρι...Πάντως ο σκηνοθετης έχει δει αρκετό σινεμά και δείχνει τις επιρροες του.
Ακόμα για στο us διαβασα οτι είναι απο το mirror images ενος παλιου twilight zone.Και έγω χάρηκα το film και το κράτησα στο αρχείο μου...