Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Σε βραδιά καψίματος προχθές κάναμε Hangover Marathon.

3d07ea8e9b8dbe9462ad5a0a15fec809.jpg

Ο γνωστός τρελός χαβαλές και το «κινηματογραφικό» τίποτα, αλλά παράλληλα θαύμασα για μια ακόμη φορά πως ο Todd Phillips, ανάλογα με το τι θέλει να κάνει, μπορεί να προσαρμοστεί σαν χαμαιλέοντας στο είδος και να το εξυπηρετήσει σε βαθμό απογείωσης. Από τη φαρσοκωμωδία που θα χασκογελασεις και ξεχάσεις την επόμενη μέρα, στην αριστουργηματική αφήγηση του Τζόκερ.

Ωραίο το να μην έχεις στεγανά. Και σπάνιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Για να το βρίσκεις εύκολα εσύ, μπας και γράψεις και κάτι άλλο από κακίες.:slapface:

ΖΗΤΩ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΟΙ
θα συνεχισω με κακιες :music-smiley-005:
οι προηγουμενοι κακοι εφυγαν η τους διωξατε
εχει μεινει μονο ενας .... να τον προσεχετε μην τον χασετε και αυτον ειναι κριμα :Banane0::grinning-smiley-043

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Περιεργη ταινια με ιδιαιτερη σκηνοθεσια αλλα με μια ιστορια που σιγουρα εχουμε ξαναδει. Υπερτιμημενη και αδικως κερδισε το oscar. Αρκετα κλισε σε κερδιζει καπως με το συναισθηματικο δεσιμο των χαρακτηρων αλλα και εκει φτανουμε σε πολλες περιπτωσεις την υπερβολη. Εχει μια ζεστασια στο συνολο της αλλα μεχρι εκει. 6.5/10

Crawl[2019]
crawl.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8364368/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Εδω εχουμε να κανουμε με μια ταινια που θα εβαζε το star Παρασκευη βραδυ στις 11. Τιμια εφε μπολικο splatter σε μια ταινια επιβιωσης με τους 2 πρωταγωνιστες μας να τα βαζουν με μερικους αγριους αλιγατορες ωστε να σωσουν τη ζωη τους μεσα σε αντιξοες συνθηκες. Το τελος της ταινιας το ξερουμε απο το πρωτο 10λεπτο. Σε κραταει η δραση της και ο φοβος που κυριαρχει μεχρι το τελος. Για κατι χαλαρο χωρις πολλα πολλα βλεπετε. 6.2/10

Bring Me the Head of Alfredo Garcia (1974) 7/10

Αρκετά καλή. Οι ηθοποιοί έπαιξαν πολύ καλά και είχε ενδιαφέρον. Στις καλές ταινίες του Πέκινπα.

Destroyer (2018) 6/10

Τίποτα ιδιαίτερο. Ούτε η ερμηνεία της Κίντμαν ήταν αρκετή. Η ταινία ξεχνιέται αμέσως.

Scary Stories to Tell in the Dark[2019]
Scary-Stories-Teaser-Poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3387520/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Δεν ηταν κακη. Ειχε μερικες πολυ καλες σκηνες που θα προκαλεσουν φοβο στον θεατη ενα τιμιο σεναριο για το ειδος και μια ατμοσφαιρα που θυμιζει ταινιες τρομου παλιοτερων ετων. Η μικρη πρωταγωνιστρια μας εξαιρετικη στον ρολο της τα υπολοιπα παιδια απλα οκ. Αξιζει να την δειτε βραδυ με κλειστα φωτα και καλα ηχεια/ακουστικα αφηστε την να σας απορροφησει στις ιστοριες που εχει να πει. 7/10

Eιδα το A Quiet Passion
A-quiet-passion.jpg

Προκειται για μια ψυχογραφια που αφορα την μεγαλη Αμερικανιδα ποιητρια Emily Dickinson, και προβαλεται σε δυο περιοδους, μια και την πιο συντομη σαν ενα ειδους πρελουδιο σε καποα φαση της νεαρης της ηλικιας, και ενα δευτερο και κυριο μερος οταν ειναι ηδη ενηλικη και προχωροντας προς το τελος της ζωης της (σε ηλικια μολις 56 χρονων).
Ταυτοχρονα ειναι και μια σκιαγραφηση της συγχρονης της κοινωνιας της ηθικης της των ισχυρων οικγενιακων δεμων, και διαφορων σχεσεων μεταξυ δημιουργιας, καταναγκασμου και ισοτιμης αποδοχης στην εκφραση των δυο φυλων.

Πολυ εντιμο φιλμ, το οποιο σπειρεται ευκαιριακα με αριστουργηματικα αποσπασματα απο εργα της ποιητριας.
Βεβαια θα μπορεσει να τραβηξει το ενδιαφερον μονο αυτων που ενδιαφερνται ασχολουνται η ελκυονται απο την Ποιηση.
Για τους υπολοιπους μπορει να φανει βαρετο.
Για τους πρωτους θα ελεγα κατι παραπανω απο εντιμο, συγκινητικο φιλμ.

Ringu[1998]
9kkyy66naw731.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0178868/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Μια ταινια που εσκεμμενα δεν εβλεπα τοσα χρονια γιατι ειχα ακουσει για το ποσο τρομακτικη ειναι. Αν αναλογιστουμε το ποτε κυκλοφορησε μπορω να πω οτι επαναπροσδιορισε το horror genre χωρις φθηνα τεχνασματα η gore. Προφανως μεχρι σημερα εχουν βγει πιο τρομακτικες ταινιες πατώντας πανω στο ringu, δεν αναιρει ομως οτι μιλαμε για μια ταινια που στεκεται επαξια ακομα και σημερα προσφεροντας μια καταπληκτικα αποπνικτικη ατμοσφαιρα απο το πρωτο λεπτο μεχρι το τελος. Το ξετυλιγμα της ιστοριας ειναι αριστοτεχνικα φτιαγμενο, οι ηθοποιοι δειχνουν τον τρομο τους απεναντι σε αυτο που αντιμετωπιζουν και η τελικη σκηνη της Σεντακο σιγουρα θα αποτυπωθει για τα καλα στο μυαλο του θεατη. Θα δω και το αμερικανικο και ισως και το Ringu 2 αν και σαν το αυθεντικο δυσκολα να ειναι. Μπραβο στους Ιαπωνες παντα ηταν και ειναι νουμερο ενα στο horror genre. 8/10

Ringu[1998]
9kkyy66naw731.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0178868/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Μια ταινια που εσκεμμενα δεν εβλεπα τοσα χρονια γιατι ειχα ακουσει για το ποσο τρομακτικη ειναι. Αν αναλογιστουμε το ποτε κυκλοφορησε μπορω να πω οτι επαναπροσδιορισε το horror genre χωρις φθηνα τεχνασματα η gore. Προφανως μεχρι σημερα εχουν βγει πιο τρομακτικες ταινιες πατώντας πανω στο ringu, δεν αναιρει ομως οτι μιλαμε για μια ταινια που στεκεται επαξια ακομα και σημερα προσφεροντας μια καταπληκτικα αποπνικτικη ατμοσφαιρα απο το πρωτο λεπτο μεχρι το τελος. Το ξετυλιγμα της ιστοριας ειναι αριστοτεχνικα φτιαγμενο, οι ηθοποιοι δειχνουν τον τρομο τους απεναντι σε αυτο που αντιμετωπιζουν και η τελικη σκηνη της Σεντακο σιγουρα θα αποτυπωθει για τα καλα στο μυαλο του θεατη. Θα δω και το αμερικανικο και ισως και το Ringu 2 αν και σαν το αυθεντικο δυσκολα να ειναι. Μπραβο στους Ιαπωνες παντα ηταν και ειναι νουμερο ενα στο horror genre. 8/10
Για 2 μήνες έβλεπα εφιάλτες και δεν μπορούσα να κοιμηθώ μόνος σε δωμάτιο με τηλεόραση ... Και δεν ήμουν και κανένα παιδάκι... Το 2 μέτριο αν εξαιρέσεις μερικές σκηνές . Δεν έχω δει το αμερικανικό . Δεν είχε νόημα μετά το ιαπωνικό ...

Όντως από τις πιο "άρρωστες" ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Άρρωστο σενάριο, άρρωστη κινηματογράφιση,άρρωστη ατμόσφαιρα, όλα.. Α, να το δείτε το Αμερικάνικο.

Για 2 μήνες έβλεπα εφιάλτες και δεν μπορούσα να κοιμηθώ μόνος σε δωμάτιο με τηλεόραση ... Και δεν ήμουν και κανένα παιδάκι... Το 2 μέτριο αν εξαιρέσεις μερικές σκηνές . Δεν έχω δει το αμερικανικό . Δεν είχε νόημα μετά το ιαπωνικό ...

Στα 14 μου είχα τρομάξει πολύ με το ju on η κατάρα. Στα 29 μου σήμερα δεν μπορώ να πω ότι τρομαξα με το ringu όπως τότε γιατί έχω δει πολλά horror από τότε αλλά η ατμόσφαιρα του σε κρατούσε κολλημένο και ένιωθες τον τρόμο των ηθοποιών όπως και την ένταση σε πολλές στιγμές. Η τελευταία σκηνή περνει Όσκαρ στο είδος.

Όντως από τις πιο "άρρωστες" ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου. Άρρωστο σενάριο, άρρωστη κινηματογράφιση,άρρωστη ατμόσφαιρα, όλα.. Α, να το δείτε το Αμερικάνικο.
Έθεσε νέα στάνταρ για την κατηγορία και κρατιέται ακόμα και σήμερα πολύ άνετα. Ελάχιστα πίσω από τον εξορκιστή που εκείνο είναι μια κατηγορία μόνο του και έχει και άλλα genre μέσα. Δείτε σίγουρα το shutter παρόμοιο στυλ από Ταϊλάνδη. Το αγάπησα και εκείνο και τρόμαξα σε 2 3 σκηνές αρκετά.

Last edited by a moderator:

Η μεγάλη μου κόρη υπνοβατεί.
Στην κρεβατοκάμαρα έχω παλιά τηλεόραση με αποκωδικοποιητή που κλείνει αν δεν πατήσεις κάποιο κουμπί μέσα σε 3 ώρες.
Οπότε, κατά τις 3-4 η ώρα που κλείνει ο αποκωδικοποιητής, η τηλεόραση έχει χιόνια...
Έχω ξυπνήσει στις 4 η ώρα το βράδυ με τη μεγάλη όρθια μπροστά από την τηλεόραση που έδειχνε χιόνια.

Και έχω δει το Ringu... :flipout:

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Η μεγάλη μου κόρη υπνοβατεί.
Στην κρεβατοκάμαρα έχω παλιά τηλεόραση με αποκωδικοποιητή που κλείνει αν δεν πατήσεις κάποιο κουμπί μέσα σε 3 ώρες.
Οπότε, κατά τις 3-4 η ώρα που κλείνει ο αποκωδικοποιητής, η τηλεόραση έχει χιόνια...
Έχω ξυπνήσει στις 4 η ώρα το βράδυ με τη μεγάλη όρθια μπροστά από την τηλεόραση που έδειχνε χιόνια.

Και έχω δει το Ringu... :flipout:
Αμαν μπιμπίκιασα...

Επειδή αναφέρθηκαν το Ring και το Ju-On όλες οι ταινίες του καταραμένου
σύμπαντος ειναι εδώ:

Τα Japan Ring:
1. Ringu 1998 Hideo Nakata
2. Rasen (spiral) 1998 George Lida
3. Ringu 2 1999 Hideo Nakata
4. Ringu 0 2000 Norio Tsuruta

1.Sadako 3D 2012 Tsutomu Hanabusa
2.Sadako 3D 2 2013 Tsutomu Hanabusa
3.Sadako vs. Kayako (2016) Koji Shiraishi 98min

Και το κορεάτικο Ring (The Ring Virus/ Ring) 1999 Dong bin Kim

Τα USA Ring:
1. The Ring 2002 Gore Verbinski
2. The Ring Two 2005 Hideo Nakata
3. Rings 2017 Javier Gutierrez

JU-On Japan
!. Ju On 2000 Tacashi Shimizu Video
2. ju-On 2000 Tacashi shimizu

3. Ju-On: The Grudge 2002 Takashi Shimizu
4. Ju-On: The Grundge 2 2003 Takashi Simizu
5. Ju-On: Curoi Shojo 2009 Mari Asato 60min
6. ju-On: Shiroi rojo 2009 Ryuta Miyake 61min
7. Ju-on: Owari no hajimari (2014) Masayuki Ochial 64min
8. Ju-on: Za fainaru (2015) Masayuki Ochial

JU-ON USA:
1. The Grudge 2004 Takashi Shimizu
2. The Grundge 2 2006 Takashi Shimizu
3. The Grundge 3 2009 Toby Wilkins
4. The Grundge 2020 Nicolas Pesce

Οι πιό σημαντικές είναι 1,3 Japan Ring 1,2 USΑ Ring
Τα 2,3,4 Ju On Japan και 1,2 USA Ju On
Και τώρα που τα μάζεψα σε λίστα, έχω να δω τι μου λείπει...

Εγώ Ring θα ξαναδώ όταν θα μεγαλώσει η κόρη και φύγει από το σπίτι.
Έχω δει και το Αμερικάνικο αλλά και το δεύτερο Αμερικάνικο (μην ρωτάτε γιατί) αλλά ΙΜΗΟ δεν πλησιάζουν καν το Γιαπωνέζικο.
Βέβαια παίζει και το ότι είδα το Γιαπωνέζικο πρώτα και όταν τρως ξαναζεσταμένο φαγητό...

Οι παλιότεροι προτιμούν τα japan , οι νεότεροι θέλουν πιo πολύ τα στυλιζαρισμένα Αμερικάνικα. Αλλά σε ατμόσφαιρα
οι Ιάπωνες είναι άπαιχτοι, και μην ξεχάσουμε και το Dark Waters! Και φυσικά μετράει πιό βλέπεις πρώτο ...

The Autopsy of Jane Doe[2016]
MV5-BMj-A2-MTEz-Mzkz-M15-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-Mj-M2-MTM5-MDI-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3289956/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Τι πρωτοτυπο εργακι ηταν αυτο. Μπαινει πολυ δυνατα και κανει τον θεατη να απορει με το τι πραγματικα συμβαινει με αυτο το πτωμα. Προς το τελος παει υπερβολικα προς το supernatural ενω θα μπορουσε καλλιστα να μπει σε πιο mainstream οδους και να ξεδιπλωθει διαφορετικα το δευτερο μισο της ταινιας. Εφοσον αποδεχθουμε οτι η ταινια επιλεγει το υπερφυσικο για να προχωρησει θα μας κρατησει μεχρι το τελος σε μεγαλη ενταση και θα δουμε οτι παρολο που διαδραματιζετε μεσα σε ενα νεκροτομειο απο πισω υπαρχει ενα τεραστιο backstory που απορω πως το σκεφτηκε ο σκηνοθετης και το υλοποιησε. Δειτε την και απλα αφεθειτε σε οτι θα δειτε χωρις να ρωτατε τι ειναι αυτο που βλεπω. 7.7/10

Τι πρωτοτυπο εργακι ηταν αυτο. Μπαινει πολυ δυνατα και κανει τον θεατη να απορει με το τι πραγματικα συμβαινει με αυτο το πτωμα. Προς το τελος παει υπερβολικα προς το supernatural ενω θα μπορουσε καλλιστα να μπει σε πιο mainstream οδους και να ξεδιπλωθει διαφορετικα το δευτερο μισο της ταινιας. Εφοσον αποδεχθουμε οτι η ταινια επιλεγει το υπερφυσικο για να προχωρησει θα μας κρατησει μεχρι το τελος σε μεγαλη ενταση και θα δουμε οτι παρολο που διαδραματιζετε μεσα σε ενα νεκροτομειο απο πισω υπαρχει ενα τεραστιο backstory που απορω πως το σκεφτηκε ο σκηνοθετης και το υλοποιησε. Δειτε την και απλα αφεθειτε σε οτι θα δειτε χωρις να ρωτατε τι ειναι αυτο που βλεπω. 7.7/10[/CENTER]
Είναι από τα αγαπημένα μου horror και αξίζει να την δούν όλοι....

Despicable Me (2010) 6/10

Despicable Me 2 (2013) 6/10

Οικογενειακές ταινίες που μπορεί να αξίζουν για αρκετό κόσμο, κυρίως παιδιά και εφήβους. Με τη βαθμολογία που είχαν στο imdb περίμενα να δω κάτι αντάξιο της Pixar. Τελικά δε μου φάνηκαν κάτι ιδιαίτερο.