Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Ειδα το 303 Squadron
Ενα φιλμ που περιγραφει την δημιουργια ενος σμηνους διωξης Χαρικεην απο Πολωνους πιλοτους στην Μεγαλη Βρεταννια, και ενω ειχαν δραπετευσει απο την κατεχομενη χωρα τους για να συνεχισουν τον πολεμο. Στιγμες ηρωϊσμου και ματιες στην Ευρωπαϊκη ιδιαιτεροτητα, σιγουρα ενα φιλμ απο αυτα που τα κρατη φτιαχνουν σαν ενα ειδος ενδειξης περηφανειας και για να γνωρισουν στους αλλους την ιστορια τους. Εναι καλο, οι ηθοποιοι ειναι αγνωστοι αλλα ακομα καλυτερα, οπως τα προσωπα και τα ανεκδοτα μας ειναι αγνωστα, το ιστορικο-αρχαιολογικο περιεχωμενο φαινεται αψογο. Οσο για τις σκηνες με σχηματισμους και αερομαχιες αν και πρεπει στο μεγαλο του ποσοστο να ειναι αποτελεσμα κομπιουτερ ειναι εξαιρετικα δωσμενο.

th

Ενα μεγαλο μπραβο για την κινηματογραφικη προσπαθεια της χωρας αυτης που δειχνει την εμπιστοσυνη στον εαυτο της, ακομα και με δυσκολες και ακριβες παραγωγες, και παιρνει τα πανω της.

Μια ωραια κινηματογραφικη ματια πανω σε ηρωες...

303film-780x400.jpg

Μου αρεσε και θα το ξαναδω.

20150806104434.jpg

Πολύ καλή ταινία μπράβο για την πρόταση!

Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Μετα απο καποια χρονια, δηλαδη απο τοτε που ειχε βγει (πως περνανε τα ατιμα), ξαναειδα το Prestige

1539_w_320.jpg

Oυσιαστικα το ξαναειδα για να επαληθευσω αν ειχα χασει κατι, η δεν ειχα ξεχασει κατι, γιατι δεν μπορω να πω οτι με ειχε ενθουσιασει. Παροτι εβαλε και εναν Μπαουϊ σαν Τεσλα...
Ε τελικα δεν αλλαξε κατι οσον αφορα την αποψη μου.
Ο ανταγωνισμος δυο μαγων ταχυδακτυλουργων που ειναι εμονικος και φτανει στα ακρα...αντε βαζουμε και μια δωση επιστημονικου μυστηκισμου ριχνοντας και εναν Τεσλα με αλεξιπτωτο.
Και ολο το ενδιαφερον εξαντληθηκε σε αυτα.

main-qimg-ddb286177cfe06d8c9ea73fdccece468-c

the-prestige.jpg

Καλουτσικη για μενα, αλλα οχι κατι ιδιαιτερο οπως διαδιδεται ευρεως.
Ισως επειδη ο σκηνοθετης εχει γινει πολυ In.

Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Εγώ την πέτυχα πριν μια εβδομάδα αργά το βράδυ μετά τον τελικό του gntm που έβλεπε η γυναίκα μου και την απόλαυσα για τέταρτη φορά . Μιλάει για το prestige που πρέπει να έχει ένα κόλπο για να αξίζει και το πετυχαίνει στην ίδια ταινία στο φινάλε.

Την θεωρώ από τις καλύτερες. Δεν έχω ιδέα ποιος την σκηνοθέτησε ....

Το Prestige ειναι του Κριστοφερ Νολαν και ειναι καταπληκτικη ταινια. Δεν υπαρχει φορα που να την πετυχω τηλεοραση και να μη την δω ξανα.

Και εγω την θεωρω καταπληκτικη!

ΕΙδα χθες το Marriage Story

Το περιμενα παρα πολύ καλο, ηταν απλα καλο
Αρκετα σημεια του μου φανηκαν τραβηγμένα (ισως όμως ετσι να συμβαινει σε περιπτώσεις χωρισμου)
Επισης μια κορυφωση στο τελος την περιμενα... δεν μπορω όμως να μην εξαρω το γεγονός ότι αφηνει μια πικρα στα χειλη...

Brody-MarriageStory.jpg

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

Και εγω την θεωρω καταπληκτικη!

ΕΙδα χθες το Marriage Story

Το περιμενα παρα πολύ καλο, ηταν απλα καλο
Αρκετα σημεια του μου φανηκαν τραβηγμένα (ισως όμως ετσι να συμβαινει σε περιπτώσεις χωρισμου)
Επισης μια κορυφωση στο τελος την περιμενα... δεν μπορω όμως να μην εξαρω το γεγονός ότι αφηνει μια πικρα στα χειλη...

Brody-MarriageStory.jpg

Την ειδα και τω. Στο Νετφλιξ! Φτου κακα!

Πολυ μου αρεσε επειδη θεωρω οτι ηταν αρκετα ρεαλιστικη σε ολα της. Μου θυμισε το Κραμερ εννοειται....

Ο Adam Driver παιζει πραγματικα καλα οπως και η Σκαρλετ φυσικα.

Ειναι η πρωτη ταινια νετφλιξ που μου αρεσε πολυ εως παρα πολυ και περασα ομορφα.

Και ναι εχω δει και το Ρομα και το Irishman και το two popes!

Και τα τρια δε μου αρεσαν καθολου. Ισως οι δυο παπες λιγο πιο πολυ λογω πρωταγωνιστων.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

To Prestige εκτός από καταπληκτική ταινία είναι και ιδιοφυής

Σου έρχονται διαρκώς σκασίματα που σε στέλνουν από εκεί που ήρθες.Απανωτά !!!

Κάτι παρόμοιο προσπάθησαν την ίδια χρονιά με το Illusionist αλλά έμεινε μέτρα μακρυά.

Ενας είναι ο Νόλαν..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

To Prestige εκτός από καταπληκτική ταινία είναι και ιδιοφυής

Σου έρχονται διαρκώς σκασίματα που σε στέλνουν από εκεί που ήρθες.Απανωτά !!!

Κάτι παρόμοιο προσπάθησαν την ίδια χρονιά με το Illusionist αλλά έμεινε μέτρα μακρυά.

Ενας είναι ο Νόλαν..

+1

To τρομερο ειναι οτι ενω την εχω δει πανω απο 10 φορες καθε φορα ειναι σαν να την ξαναβλεπω για .....δευτερη φορα. Ξερω το στορυ , ξερω και τις εκπληξεις αλλα ειναι τοσο σαγηνευτικο που δεν με αφηνει .

Το ιδιο ισχυει για ολες του τις ταινιες.

Ακομα και το πρωτακι του Memento.

Δειτε αυτο το διλεπτο αφιερωμα του απο το IMDB μπας και παρει κανεις μπρος και του ανοιξει ενα νημα ανταξιο του μεγαλειου του .

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To Prestige ίσως να είναι και μέσα στην 10-άδα των καλύτερων ταινιών που έχω δεί.
Στην 20-άδα είναι σίγουρα.

Καλά το illusionist ήταν πολυυυυυύ μέτριο...

Ο Νόλαν είναι ιδιοφυία και οι ηθοποιοί στο πρεστιζ πέραν κάθε κριτικής. Το μεμέντο είναι τρελό διαμαντάκι. Γενικά ο τύπος είναι μαστερ σε οτι κάνει με δική του τελείως ματιά και ιδέες.

Το Prestige για μένα είναι πάνω απ'ολα είναι μια σπουδαία αναφορά πάνω στη βιομηχανία του θεάματος και τους ανθρώπους της.
Η προσέγγιση είναι άλλοτε τρυφερή,άλλοτε δηκτική,αλλά το συμπέρασμα είναι ότι το αέναο κυνήγι της κορυφής,και κυρίως του να μείνεις εκεί επανεφευρίσκοντας τον εαυτό σου,πληρώνεται με βαρύτατο τίμημα.
Προσωπικά η αγαπημένη μου ταινία της φιλμογραφίας του.

One Magic Christmas (1985) 7/10

Δραματική φαντασίας. Μου είχε κάνει καλή εντύπωση στα παιδικά μου χρόνια. Ακόμα και σήμερα βλέπεται μια χαρά και αφήνει αίσθηση νοσταλγίας. Πολύ καλοί οι Mary Steenburgen και Harry Dean Stanton.

Klaus (2019) 7/10

Πολύ καλό κιν. σχέδιο παραγωγής Νέτφλιξ. Ευχάριστη έκπληξη. Ότι πρέπει για το πνεύμα των ημερών.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε?

+1 εδώ! Ζωρζ εκπλήσσομαι που δε σου άρεσε...

Βλεποντας την γενικη αντιδραση εδω, φανταστειτε μια αναλογη που με εκανε να ξαναδω την ταινια.
Βλεπεται αλλα... δεν συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο. Μπορω να αριθμησω τους λογους αλλα δεν εχει σημασια.
Το οτι ολα τελικα περιστρεφονται γυρω απο ενα ιστορικο προσωπο της επιστημης για να δωσει "το μαγικο", το "θεουργικο" τρυκ (πραγμα που ειναι τελειως αβασιμο) για να δωσει μια μαγεια στο φιλμ που λειπει εξ αρχης, κυριως σε ενα φιλμ με... "μαγους"... Δινουμε στο κοινο ενα απο μηχανης θεος ΤονΤεσλα (!), και μετεπειτα οι εκδικησεις κι ολη η ψευτονεμεσις μου φανηκαν πολυ τεχνητα, αντε για να φτιαχτει ενα φιλμ με καλο καστ.
Αλλα ενταξει βλεπεται ευχαριστα.
Sorry παιδες δεν ηθελα να σας χαλασω...

Δεν αποκλειεται να το ξαναδω, για καποια πλανα Βικτωριανων δρομων και σαλες θεατρων της εποχης...κυριως για ενα Μπαουϊ με τη μαυρη γατα ;)
Αλλα τιποτα που "υπερβαινει".

Ίσως έχει να κάνει και με το με ποιες προσδοκίες βλέπεις την ταινία.
Εγώ την είδα χωρίς να ξέρω απολύτως τίποτα, και μου φάνηκε ότι βρέθηκα μπροστά σε αριστούργημα
Χρόνια πριν βέβαια αλλά με ταρακούνησε!
Την κατατάσσω στις καλύτερες όπως είπε και ο Μπαμπης

Βλεποντας την γενικη αντιδραση εδω, φανταστειτε μια αναλογη που με εκανε να ξαναδω την ταινια.
Βλεπεται αλλα... δεν συμμεριζομαι τον ενθουσιασμο. Μπορω να αριθμησω τους λογους αλλα δεν εχει σημασια.
Το οτι ολα τελικα περιστρεφονται γυρω απο ενα ιστορικο προσωπο της επιστημης για να δωσει "το μαγικο", το "θεουργικο" τρυκ (πραγμα που ειναι τελειως αβασιμο) για να δωσει μια μαγεια στο φιλμ που λειπει εξ αρχης, κυριως σε ενα φιλμ με... "μαγους"... Δινουμε στο κοινο ενα απο μηχανης θεος ΤονΤεσλα (!), και μετεπειτα οι εκδικησεις κι ολη η ψευτονεμεσις μου φανηκαν πολυ τεχνητα, αντε για να φτιαχτει ενα φιλμ με καλο καστ.
Αλλα ενταξει βλεπεται ευχαριστα.
Sorry παιδες δεν ηθελα να σας χαλασω...

Δεν αποκλειεται να το ξαναδω, για καποια πλανα Βικτωριανων δρομων και σαλες θεατρων της εποχης...κυριως για ενα Μπαουϊ με τη μαυρη γατα ;)
Αλλα τιποτα που "υπερβαινει".

Δεν πειράζει Γιώργο.

Δεν μας χαλάς τίποτα.Αυτό έλλειπε,για μια ταινία.

Σε αγαπάμε ούτως ή άλλως !

One Magic Christmas (1985) 7/10

Δραματική φαντασίας. Μου είχε κάνει καλή εντύπωση στα παιδικά μου χρόνια. Ακόμα και σήμερα βλέπεται μια χαρά και αφήνει αίσθηση νοσταλγίας. Πολύ καλοί οι Mary Steenburgen και Harry Dean Stanton.

Είναι πολύ τρυφερή ταινία και χαίρομαι που την αναφέρεις.

Την βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα και πάντα μας συγκινεί.

Last edited by a moderator:

The Two Popes

Πολύ ενδιαφέρουσα με τρομερό διάλογο αλλά και λεπτό χιούμορ.

Ο διάλογος και η ηθοποιία είναι σε επίπεδο κορυφαίο.

Πραγματικά εντυπωσιάζομαι από το την τεχνική και καλλιτεχνική δυσκολία να φτιαχτεί αυτό το φιλμ. Πολύ μεγάλη πρόκληση.

Δεν προτείνεται βέβαια η ταινία γιά όλα τα γούστα , και όποιος θέλει δράση και ταχύτητα καλό είναι να την προσπεράσει.

The 2 Popes.jpg

Last edited by a moderator:

The handmaiden

Άνιση ταινία από τον σκηνοθέτη του old boy.

Θα μπορούσε να είναι αριστούργημα, κάπου όμως χάθηκε με την ανοικονόμητη διάρκεια και την ηδονοβλεπτική έως πορνογραφική διάθεση... Και είναι κρίμα αφού το σενάριο, οι ανατροπές, η σκηνογραφία, τα χρώματα, κλπ. είναι υψηλοτάτου επιπέδου. Ακόμη και οι αρχικές ερωτικές νύξεις μεταξύ των δύο κορασίδων ήταν εξαιρετικής αισθητικής, μετά όμως μας πλάκωσε στα φόρα παρτίδα πλ@κο-τέτοια και χάθηκε η μπάλα.

Το 8,1 στο ιμδβ είναι υπερβολικό, μάλλον είναι για 7, ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να είναι 8,5αρι.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
971cc32040cb8e748f34001418df67f5.jpg

A Christmas Story (1983) 7/10

Ευχάριστη οικογενειακή κωμωδία με μερικές εμπνευσμένες στιγμές. Καλή αλλά για χριστουγεννιάτικες ταινίες υπάρχουν και καλύτερες.

The Muppet Christmas Carol (1992) 7/10

Καλή οικογενειακή ταινία. Θα εκτιμηθεί περισσότερο από τους οπαδούς των μάπετ.

Το τελευταίο διάστημα είδα:
1.Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Popcorn space movie, άριστα ψηφιακά, λίγο παιδικό, αν υπήρχε κάποια
πιο ισχυρή προσωπικότητα "κακού" θα ήταν καλύτερο. Η πρωταγωνίστρια
με τον Mark Hamill κρατάνε την ταινία.
2.The Lighthouse (2019)
https://avclub.gr/forum/showthread.php/168731-The-Lighthouse post 2
3.Dark Beacon
https://www.imdb.com/title/tt3889156/
Μία ιστορία φαντασμάτων πίσω από την ερωτική σχέση δύο γυναικών.
Υπέροχη φωτογραφία, ατμόσφαιρα μυστηρίου, πρόκειται για μία αργή ταινία
με μέτριο τέλος, εκτιμώ ότι θα αρέσει περισσότερο σε γυναικείο κοινό.
4.The Promise/Puen Tee Raluek (2017)
https://www.imdb.com/title/tt7232438/
Kορεάτικη δραματική horror ghost story, με θέμα την αυτοκτονία μίας
νέας κοπέλας της ανώτερης αστικής τάξης εξ' αιτίας μιας οικονομικής κρίσης,
που χτύπησε τον τομέα των κατασκευών.
Η υπόσχεση, αφορά την αδελφική φίλη της κοπέλας, που την τελευταία στιγμή
δεν αυτοκτόνησε και αυτή, όπως είχε υποσχεθεί στην φίλη της.
Εντυπωσιακά πλάνα, καλοί ηθοποιοί, λίγο κλισέ τα τρομάγματα, αλλά τίμια
κλασσική Κορεάτικη ταινία!