Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

ΜΕ ΒΆΖΕΙ ΑΠ 'ΕΥΘΕΙΑς ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΑΙΝΊΑ ΑΝΑΦΈΡΕΣΑΙ ....

Ωχ, σόρρυ για τα κεφαλαία Τάκη ...

θελω εντυπωσεις οταν το δεις μην με απογοητευσεις .....

5486102c63a7c71926f94ce1aaeb2fcc

https://www.imdb.com/title/tt8709044/
Στα χνάρια των brutal ταινιών των 80s στο φτηνό στύλ του Roger Corman, εν έτη 2020,
μία ευχάριστη έκπληξη η νοσηρή οικογένεια των Crumbs,
Το ενδιαφέρον εδώ είναι στην εστίαση και διακωμώδηση των "καθώς πρέπει" ,
προβληματικών νοικοκυριών της Αμερικανικής επαρχίας,
και την συμφεροντολογικη υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας, γιατι είναι "αξιοπρεπείς και καλοί άνθρωποι",,
Τα θύματα ειναι ειρωνικοί τύποι, που ο θεατής διασκεδάζει με την ατυχία τους..
Θίγονται και άλλα θέματα, όπως καννιβαλισμός, αιμομειξία, αποτελεσματικότητα πειραμάτων..
Υπουλο ταινιάκι πραγματικά..

Είπα και εγώ, Δανέζικη ταινία θα έχει ενδιαφέρον (ευρωπαικός κινηματογράφος γαρ).

Ατύχησα.! Κατ αρχήν σκηνές πορνό (δεν είμαι πουριτανός) απ αυτές που τάχα είναι άποψη αλλά ουσιαστικά καλύπτουν τα κενά του σκηνοθέτη.

Το μονταζ άχρηστο (από σκηνή σε σκηνή ασχέτως υπόθεσης),άσε το στόρυ.

Εμ η κωλόγρια την πέφτει στον ανήλικο θετό γιό της,εμ του καταστρέφει την ζωή,εμ την βγάζει καθαρή στο τέλος.

Αει στο διάολο εν ολίγοις.

(δεν σας λέω την ταινία για να μη σας πάρω στον λαιμό μου και το έχω τύψεις..)

Δεν την λέω Νικόλα γιατί φανέρωσα όλη την υπόθεση χωρίς spoiler alert,καθότι νευριασμένος και κρετίνος!

κυριε κυριε να το πω να το πω

εξαιρετικη ταινια σκληρο δραμα χαρακτηρων με μια καταπληκτικη ερμηνεια

He Got Game (1998) 7/10

Πολύ καλό αθλητικό δράμα από τον Σπάικ Λι. Ένας κρατούμενος κάνει συμφωνία να μείνει εκτός φυλακής για μια βδομάδα ώστε να πείσει τον γιο του που είναι αστέρι στο μπάσκετ να γραφτεί σε κολλέγιο. Αν τα καταφέρει θα του μειωθεί η ποινή. Αρκετά πρωτότυπη, κυλάει αρκετά γρήγορα η ώρα. Αξίζει επίσης και το soundtrack.

Heaven Can Wait (1943) 7/10

Κλασσικό Χόλιγουντ με σκηνοθέτη τον Ernst Lubitsch του οποίου είχα δει παλαιότερα το The Shop Around the Corner (1940) και μου είχε αφήσει θετικές εντυπώσεις. Κοινωνικό δράμα στο οποίο ένας άνδρας πεθαίνει και βρίσκεται στις πύλες του Άδη όπου πρέπει να αποφασιστεί αν θα πρέπει να προχωρήσει ή όχι στη κόλαση. Για να γίνει αυτό αναπολεί προς τον Άδη τα σημαντικότερα σημεία της ζωής του. Ο πρωταγωνιστής Don Ameche που τον θυμόμουν από το Cocoon (1985) έπαιξε πολύ καλά. Τη προτείνω.

peninsulaposter1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt8850222/
Μετά το καλό Train to Busan, το sequel του είναι μία αχρείαστη συνέχεια, σαν ζόμπι με Mad Max 2,
και λίγο fast and furius μαζί.
Η δράση είναι καλή με το γνωστό γρήγορο action των Κορεατών, έχει διασκεδαστικές φάτσες,
και ενα απίθανο πιτσιρίκι, αλλά είναι γυρισμένο σαν παιδικό θρίλερ..

Silence_%282016_film%29.png

Silence (2016 film)

Περίμενα πολλά περισσότερα.

Δεν εμβαθύνει αρκετά και καταντάει ένα κλικ πάνω από εξήγηση και ιστορική καταγραφή της μη εδραίωσης του χριστιανισμού στην Ιαπωνία.

https://www.imdb.com/media/rm1879091969/tt7737786

Αρκετά καλή, δεν έχει τις υπερβολές του 2012 εστιάζει πιο πολύ στην προσπαθεία να επιβιώσει μια οικογένεια καθώς και στην αντιμετώπιση συνανθρώπων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Απάντηση: Re: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Silence_%282016_film%29.png

Silence (2016 film)

Περίμενα πολλά περισσότερα.

Δεν εμβαθύνει αρκετά και καταντάει ένα κλικ πάνω από εξήγηση και ιστορική καταγραφή της μη εδραίωσης του χριστιανισμού στην Ιαπωνία.

+1

Δεν ξαναβλέπεται και αυτή είναι η βαθμολογία μου στις ταινίες.

Αν μπορείς και θέλεις να δείς ξανά μια ταινία.

με τους αριθμούς δεν τα έχω καλά..

Eμενα παλι μου αρεσε πολυ.
Εχει δικο της ρυθμο η ταινια αυτη.
Ευχαριστως θα την ξαναεβλεπα στα κοντα

Heartbreak Ridge (1986) 7/10

Πολεμικό δράμα με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη τον Κλιντ Ίστγουντ. Ένας σκληρόπετσος λοχίας πάει κόντρα στους ανώτερούς του και προσπαθεί να ξανασμίξει με τη πρώην γυναίκα του ενώ παίρνει τον έλεγχο μιας ομάδας κακομαθημένων πεζοναυτών. Ο Ίστγουντ απολαυστικός ως λοχίας, στο πρώτο μέρος μου βγήκε αρκετό γέλιο όταν έκανε καψώνια στην ομάδα του με σκοπό να τους στρώσει. Το δεύτερο μέρος που πηγαίνουν στο πόλεμο είχε περισσότερη δράση. Γενικώς αξίζει ειδικά για τους οπαδούς του Κλιντ.

Hell in the Pacific (1968) 7/10

Κατά τη διάρκεια του Β' ΠΠ ένας Ιάπωνας και ένας Αμερικανός ναυαγούν σε ένα νησί και θα πρέπει να αφήσουν κατά μέρος την έχθρα τους αν ενδιαφέρονται να βρουν έναν τρόπο να επιβιώσουν. Θα τα καταφέρουν όμως; Πολύ καλή ταινία επιβίωσης, στηρίζεται αποκλειστικά στις ερμηνείες δύο ηθοποιών. Σπανίως βγαίνουν τέτοιου είδους ταινίες, τη προτείνω.

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Eμενα παλι μου αρεσε πολυ.
Εχει δικο της ρυθμο η ταινια αυτη.
Ευχαριστως θα την ξαναεβλεπα στα κοντα

+1
Ασε που μου αρεσει πολυ αυτος ο ηθοποιος.

Dont Listen[Voces][2020]
voces-cartel-9504.jpg

https://www.imdb.com/title/tt11750282/

Ενα παρα πολυ καλο horror απο Ισπανια που μας εχει καλομαθει τα τελευταια χρονια με την ποιοτητα τους. Το concept θυμιζει εντονα Poltergeist με τα πνευματα και το κακο που κυριαρχει στο σπιτι. Υπαρχει ενα πολυ τιμιο και σκληρο lore απο πισω για να στηριξει οτι βλεπουμε. Οι ηθοποιοι παιζουν αψογα ο ηχος με ακουστικα σε απορροφαει και σε αρκετες σκηνες ανατριχιασα. Κοιλια δεν κανει πουθενα και περνανε τα 95 λεπτα χωρις να το καταλαβετε. Αν και χαμηλου budget τα εφε ειναι αρκετα ρεαλιστικα. Μετα τους τιτλους τελους εχει 1.5 λεπτο ακομα και αναμενω και για δευτερη ταινια. Το εχω ξανα πει αλλα το Netflix τα τελευταια 2 χρονια εχει ανεβει παρα πολυ και στις ταινιες. Ειχε οντως πολυ κακο παρελθον αλλα εχει αλλαξει τελειως και μπραβο. 7.5/10

To είδα και εγώ χτες. Τεχνικά η ταινία είναι άρτια, πολύ καλογυρισμένη, με έμφαση προφανώς στον ήχο. Οι ερμηνείες είναι αξιοπρεπείς, και τα Ισπανικά για άλλη μια φορά μουσική στα αυτιά μου. Αλλά, όλα τα σεναριακά κλισέ είναι εκεί, είναι κρίμα που πλέον τα περισσότερα horror film είναι συρραφή στερεότυπων. Έτσι τελικά στο μυαλό μου θα μείνει μέτρια.

81V3tOh3iaL._SL1500_.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0069995/?ref_=nv_sr_srsg_1

Την είχα δεί πιτσιρικάς και είχα σκυλοτρομάξει.Την απέφευγα όπως ο διάολος το λιβάνι.

Την ξαναείδα χτες και την απόλαυσα.Τέτοιο θρίλερ θέλει πολλά α..α για να φτιάξεις.Ο Roeg το κατάφερε χωρίς κλισέ,στερεότυπα και συμβιβασμούς.

Ακουμπά μαγικά το κοινωνικό,προσωπικό δράμα,το μεταφυσικό,το αστυνομικό και όλα αυτά αρκούντως ανατριχιαστικά και ιδιόμορφα περιγραφικά.

Η μουσική είναι υπέροχη και συνοδεύει αρμονικά όλη την ταινία.

Από τις αγαπημένες μου ταινίες ever με κάνει ακόμα να βλέπω την Βενετία με τρόμο και απέχθεια.

Τέτοιο έργο αξίζει πολύ περισσότερο απ ότι το βαθμολογούν,ειδικά όταν μιλάμε για ταινία του '73 αλλά τι να πείς..

Re: Απάντηση: Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Dont Listen[Voces][2020]

https://www.imdb.com/title/tt11750282/

Ενα παρα πολυ καλο horror απο Ισπανια που μας εχει καλομαθει τα τελευταια χρονια με την ποιοτητα τους. Το concept θυμιζει εντονα Poltergeist με τα πνευματα και το κακο που κυριαρχει στο σπιτι. Υπαρχει ενα πολυ τιμιο και σκληρο lore απο πισω για να στηριξει οτι βλεπουμε.../QUOTE]

Ti ειναι το Lore ;;;