Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Παλι δεν προσθετει τιποτα.

Δεν ειδες την ταινια παει και τελειωσε. Ουτε κρυο ουτε ζεστη μπορεις να εκφερεις περι αυτης
Μπορώ να εκφέρω όλα όσα διάβασα και τις πληροφορίες που έχω.

Εξάλλου δεν εκφέρω άποψη για την ταινία παρά μόνο ότι ο φίλος παραπάνω που δεν του άρεσε δεν είναι μόνος του, αλλά έχει και την πλειοψηφία των critics με το μέρος του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Καλο απόγευμα!

Πρεπει να ειναι fan των κριτικων που την εθαψαν

( ποιοι ειναι αυτοι αραγε για να εχουμε καλο ρωτημα ? )

Last edited by a moderator:
Μπορώ να εκφέρω όλα όσα διάβασα και τις πληροφορίες που έχω.

Εξάλλου δεν εκφέρω άποψη για την ταινία παρά μόνο ότι ο φίλος παραπάνω που δεν του άρεσε δεν είναι μόνος του, αλλά έχει και την πλειοψηφία των critics με το μέρος του. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Συμπαρασταση στο μελος που την συγκρινε με τον Σεφερλη δηλαδη.

Την πλειοψηφια των κριτικων που την ειδες ? Γνωριζεις τον ορο πλειοψηφια τι σημαινει ?

Την πλειοψηφια των κριτικων που την ειδες ? Γνωριζεις τον ορο πλειοψηφια τι σημαινει ?
Γνωρίζεις το metacritic πως λειτουργεί και τι σημαίνουν τα χρώματα;

50 και κίτρινο χρώμα πάντως σίγουρα δεν είναι πολύ καλό και ενθαρρυντικό.

Αν δεις κόκκινο και κάτω από 30 πάντως δες την γιατί μπορεί να είσαι τόσο κακή, που καταλήγει να γίνεται καλή. Αν βέβαια κάποιος έχει έξτρα χρόνο για χάσιμο.

Οι περισσοτεροι εδω μεσα συμφωνουν οτι η ταινια απο τις πολυ καλες της εποχης μας.

Ο καθενας (μπορει καλλιστα να αφορα εσενα αυτος ο ορος μιας και εισαι μειοψηφια στην κριτικη σου ) μπορει καλλιστα να την συγκρινει με τον Σεφερλη.

Απο οπου και να την πιασεις αυτην την συγκριση δεν υφισταται.

Χοντραδα το λιγοτερο , ελλειψη καποιας πιο ευφυους και αρμοζουσας συγκρισης στην καλυτερη.

Σου συνιστω να δεις/διαβασεις λιγο την ιστορια του Συρανο Ντε Μπερζερακ να παρεις καμια ιδεα καλων συγκρισεων με χιουμορ.

Για πές μου πού έκανα σύγκριση με Σεφερλή σε παρακαλώ.
Για να σε βοηθήσω εδώ έκανα αναφορά στο όνομα του

Και διαβάζω ότι συνεχίζεις να το αναφέρεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Είπες ότι δεν κατάλαβα τί είδα.

Όσο γράφετε τόσο καταλαβαίνω γιατί διαφωνούμε :eek:

Γνωρίζεις το metacritic πως λειτουργεί και τι σημαίνουν τα χρώματα;

50 και κίτρινο χρώμα πάντως σίγουρα δεν είναι πολύ καλό και ενθαρρυντικό.

Αν δεις κόκκινο και κάτω από 30 πάντως δες την γιατί μπορεί να είσαι τόσο κακή, που καταλήγει να γίνεται καλή. Αν βέβαια κάποιος έχει έξτρα χρόνο για χάσιμο.

Οι κριτικες των αμερικανικων μεσων (σιγα τον λαο με την κουλτουρα δηλαδη) δεν ειναι η πλεοψηφια των κριτικων παγκοσμιως ασχετα τι πιστευουν οι ιδιοι

Οι κριτικες των αμερικανικων μεσων (σιγα τον λαο με την κουλτουρα δηλαδη) δεν ειναι η πλεοψηφια των κριτικων παγκοσμιως ασχετα τι πιστευουν οι ιδιοι

Αν και καθουμενος, ορθά έγραψες, αλλά είναι ένα δείγμα και αυτό. Μιας άλλης διαφορετικής γνώμης.

Ασχέτως αν η πλειοψηφία των critic's που περνούν μέρος στο metacritic είναι από την Αμερική. Επίσης έχει άλλο συντελεστή και βαρύτητα, που επηρεάζει το score πχ τα μεγάλα μέσα όπως New York times, Washington post του citizen Bezos κτλ από αλλά μικρότερα. Τα αναφέρουν κάπου στην ιστοσελίδα τους.

Έτσι νομίζω.

Από τις 46

14 positive
26 mixed δηλαδή μπα όχι, πάνε δες κάτι άλλο καλύτερα. (Δεν σου λέμε ότι είναι φολα για να κάνει κάποιες εισπράξεις, Αμερική είσαι)
6 negative

26+6=32
32>14

Screenshot_20211230-184552.jpg

Last edited by a moderator:
Έτσι νομίζω.

Λαθος νομιζεις.

Εσυ αναφερεσαι για να ισχυροποιησεις την αποψη του αλλου μελους (γιατι εσυ ειπαμε δεν εχεις δει καν την ταινια ) σε κατι που δεν υπαρχει.

Πλειoψηφια κριτικων δεν σημαινει τι λενε οι αμερικανοι. Ευτυχως το Νετφλιξ προβαλλεται παγκοσμιως.

Οταν το καταλαβεις θα αλλαξεις ισως δικηγορικη γραμμη.

Last edited:
Εντάξει παιδιά ο καθένας έχει την γνώμη του, δεν υπάρχει λόγος ούτε να πείσουμε τον άλλο, ούτε σημαίνει ότι εμείς έχουμε δίκιο και ο άλλος άδικο, ούτε να το πάμε επι προσωπικού. Δικαίωμα είναι του καθενός μας να του αρέσει κάτι ή όχι. Επίσης ότι αρέσει κάτι σε κριτικούς ή σε κοινό δεν σημαίνει πάλι ότι πρέπει να συμφωνούμε, ας πάμε παρακάτω...

Εντάξει παιδιά ο καθένας έχει την γνώμη του, δεν υπάρχει λόγος ούτε να πείσουμε τον άλλο, ούτε σημαίνει ότι εμείς έχουμε δίκιο και ο άλλος άδικο, ούτε να το πάμε επι προσωπικού. Δικαίωμα είναι του καθενός μας να του αρέσει κάτι ή όχι. Επίσης ότι αρέσει κάτι σε κριτικούς ή σε κοινό δεν σημαίνει πάλι ότι πρέπει να συμφωνούμε, ας πάμε παρακάτω...

Αυτό ακριβώς λέω απο την αρχή.

Τώρα βέβαια περιμένω να μου δείξουν πού έκανα τη σύγκριση με τον Σεφερλή :p

Λαθος νομιζεις.

Εσυ αναφερεσαι για να ισχυροποιησεις την αποψη του αλλου μελους (γιατι εσυ ειπαμε δεν εχεις δει καν την ταινια ) σε κατι που δεν υπαρχει.

Πλειψηφια κριτικων δεν σημαινει τι λενε οι αμερικανοι. Ευτυχως το Νετφλιξ προβαλλεται παγκοσμιως.

Οταν το καταλαβεις θα αλλαξεις ισως δικηγορικη γραμμη.
Εντάξει το κατάλαβα.
Ότι δεν πρόκειται να παραδεχτείς κάτι και γενικεύεις γιατί δεν υπάρχει άλλο επιχείρημα.

Υπενθυμίζω ότι μιλούσαμε από την αρχή συγκεκριμένα για IMDb ψήφους από users και critic's.

Αλλά και σε άλλα παρεμφερείς σαιτ να δούμε, υπάρχει η ίδια τάση.

55%

Αθάνατες ελληνικές ατάκες

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το τερματίσαμε, και ο φίλος karamera έχει δίκιο, πάμε παρακάτω.

Για το Dont Look Up έγραψα μόλις βγήκε στο παρόν θέμα αλλά παρακάτω μια δικη μου εκτενεστερη αναλυση μιας και είδα ότι γράφτηκαν αρκετές απόψεις.

Ειναι καθαρη σκιαγραφηση της καταντιας του σημερινου ανθρωπου. Η Arianna Grande ειναι ο ορισμος της καταντιας και σε μια παρομοια περιπτωση απλα θα εβγαζε τραγουδι να τραγουδησει την καταντια του ανθρωπου. Αλλοι το εριξαν στο θεο να τους σωσει αλλοι χλευασαν το ολο εγχειρημα με πρωτη την προεδρο επειτα εχουμε την καταντια των δημοσιογραφων. Η ταινια αρχικα και εμενα μου φανηκε κακη μετα το πρωτο 10λεπτο οταν το καλοσκεφτηκα ομως ειναι τοσο επικαιρη που ισως ειναι η πιο αληθινη ταινια των τελευταιων χρονων. Παρομοιες σουρεαλιστικες καταστασεις δεν ζουμε και σημερα με οτι συμβαινει? Προφανως ειχε και ενα τονο παραπανο κωμωδιας αλλα αυτο εγινε για να υπερτονισει την καταντια του ανθρωπινου γενους και οτι ισως καποια στιγμη πρεπει να αλλαξουμε τον πυρηνα γιατι η βλακεια πηγαζει απο το κεφαλι. Dont look up που σημαινει μην κοιταμε πανω περα απο την κυριολεκτικη εννοια εχει και την μεταφορικη εννοια η οποια για μενα σημαινει να μην "κοιταμε τα σοβαρα προβληματα της κοινωνιας μας" σαν να θελει να μας πει μεινετε αμοιβαδες μεχρι να ερθει το τελος. My 2 cents.

Δε διαφωνώ στο νόημα που γράφεις και στα μηνύματα που περνάει.
Τη βρήκα πολύ ανώριμη και για το επίπεδο των σαχλών αστείων και όλου του σεναρίου.
Για ανίδεο 18χρονο Αμερικανάκι ναί, μπορεί να τον ιντριγκάρει. Αλλά εγώ προσωπικά απλά βαρέθηκα.
Σαν ντοκιμαντέρ τύπου social dilemma θα ήταν χίλιες φορές καλύτερο αλλά δε ξέρω αν το κοινό που απευθύνεται θα τσιμπούσε.

Το τραγικό είναι εν τέλη ότι εδώ μέσα δε δεχόμαστε κάποιος άλλος να έχει διαφορετική άποψη απο εμάς.
Που στην τελική (χάρη σε εσάς το έμαθα) οι μισοί κριτικοί την θάβουν!!!

Το Don't Look Up το βρήκα πολύ βαρετό.
Για την κατηγορία του μπορεί να είναι καλό αλλά δεν θα το αποκαλούσα ταινία.

Ναί περνάει μηνύματα αλλά δε χρειάζομαι 1μιση ώρα για να τα δεχτώ.
Θα τη βαθμολογούσα 5-6/10

Το τραγικό είναι εν τέλη ότι εδώ μέσα δε δεχόμαστε κάποιος άλλος να έχει διαφορετική άποψη απο εμάς.
Αυτό που γράφεις είναι πολύ αστείο. Γιατί αν ψάξεις λίγο σε άλλα νήματα θα δεις ότι στο παρελθόν έχουμε διαφωνήσει όλοι με όλους! Με τον steliospapa ας πούμε, είναι ζήτημα να έχουμε "συναντηθεί" σε 5 ταινίες-το Don't look Up είναι μία απο αυτές. Αν διαβάσεις για Clint Eastwood και Αγγελόπουλο, εδώ μέσα έχουν γίνει καβγάδες τρικούβερτοι! Ας μην επεκταθούμε σε άλλες τέχνες και μουσικές: Ο Δημοκηδής ας πούμε, δήλωσε κάποτε ότι δεν του αρέσουν λέει τα κοντσέρτα για πιάνο του Μότσαρτ, πλην του Αρ.9, "Jeunehomme". Εδώ κανονικά έπρεπε να του κόψω την καλημέρα, αλλά ας έχει χάρη...

Αυτό που γράφεις είναι πολύ αστείο. Γιατί αν ψάξεις λίγο σε άλλα νήματα θα δεις ότι στο παρελθόν έχουμε διαφωνήσει όλοι με όλους! Με τον steliospapa ας πούμε, είναι ζήτημα να έχουμε "συναντηθεί" σε 5 ταινίες-το Don't look Up είναι μία απο αυτές. Αν διαβάσεις για Clint Eastwood και Αγγελόπουλο, εδώ μέσα έχουν γίνει καβγάδες τρικούβερτοι! Ας μην επεκταθούμε σε άλλες τέχνες και μουσικές: Ο Δημοκηδής ας πούμε, δήλωσε κάποτε ότι δεν του αρέσουν λέει τα κοντσέρτα για πιάνο του Μότσαρτ, πλην του Αρ.9, "Jeunehomme". Εδώ κανονικά έπρεπε να του κόψω την καλημέρα, αλλά ας έχει χάρη...

To "δεν κατάλαβε τι είδε" δείχνει άλλα πράγματα.
Δε νομίζω να περιμένεις κάποιος περαστικός απο το νήμα να το διαβάσει όλο για να αποκρυπτογραφήσει πώς μιλάτε ο ένας στον άλλο.

Ο τρόπος σας ήταν πάρα πολύ άσχημος και δεν έχω ακόμα διαβάσει κάποιον να αναγνωρίζει το λάθος του.
Οπότε ας το ξεχάσουμε και να σταματήσουμε την κοροϊδία.

• Like
Reactions: GKalantas
Αγαπητε το 'κουρασες' το θεμα.....
Παμε παρακατω μερα που ειναι σημερα, Καλη Χρονια σε ολους σας με Υγεια

To "δεν κατάλαβε τι είδε" δείχνει άλλα πράγματα.
Δε νομίζω να περιμένεις κάποιος περαστικός απο το νήμα να το διαβάσει όλο για να αποκρυπτογραφήσει πώς μιλάτε ο ένας στον άλλο.

Ο τρόπος σας ήταν πάρα πολύ άσχημος και δεν έχω ακόμα διαβάσει κάποιον να αναγνωρίζει το λάθος του.
Οπότε ας το ξεχάσουμε και να σταματήσουμε την κοροϊδία.
Το ίδιο είχε γίνει και λίγα ποστ πιο πίσω, μην ανησυχείς, είναι γνωστή η συγκεκριμένη συμπεριφορά και επαναλαμβανόμενη. Οπότε θα ξανασυμβεί και παρακάτω.

Εγώ μάλιστα απάντησα με την ίδια ακριβώς έκφραση που χρησιμοποίησαν, αλλά δεν τους άρεσε.

• Wow
Reactions: teodor_ch