Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Καλά προφανώς υπάρχουν και καλές σειρές, απλά αυτές είναι οι εξαιρέσεις, δεν είναι τυχαίο ότι και στο παράδειγμα που ανέφερες από τις εκατοντάδες σειρές που έχουν βγει τα τελευταία χρόνια επέλεξες παλιές σειρές 2 από τις 3, βλέπεις και εσύ ότι με το δίκαννο ψάχνεις πραγματική καλή σειρά. Προσωπικά από το Breaking Bad έχω να δω πραγματική καλή σειρά (εξαιρώ τις μίνι σειρές), άντε να βάλω και του πρώτους κύκλους το GOΤ. Και το Wire Που ανέφερες απίστευτο. Το expanse δεν θέλω να το δω γιατί είμαι fan των βιβλίων και επειδή τα έχω διαβάσει και τα θυμάμαι και πολύ καλά δεν θέλω να ξενερώσω βλέποντας την σειρά.
Υπαρχει ενα σκασμος απο εξαιρετικες σειρες αυτη την περιοδο για ολα τα γουστα, που να αρχισω και που να τελειωνω ( πχ Succession, The Good Fight, For All Mankind, The Morning Show, Mare of Eastown, The Boys, The Kominski Method, Master of None, Bojack Horseman, Narcos, Billions, Ray Donovan, Silicon Valley, Foundation).
Πιστευω οτι διαγουμε την χρυση εποχη της τηλεορασης διοτι λογω των streaming platforms εχει πεσει πολυ χρημα που φερνει πρωτοκλασσατα ονοματα ηθοποιων, σκηνοθετων, σεναριογραφων κλπ ενω πλεον οι παραγωγες ειναι επιπεδου hollywood. Προφανως βγαινουν και απειρες πατατες, αλλα ορεξη να εχεις υπαρχει τεραστια ποσοτητα καλου content εκει εξω, αρκει να ξερεις που να ψαξεις.

ΥΓ. Τεραστια χαζομαρα το να μην δεις το Expanse. Ειναι σειρα που βλεπεται στο καπακι.

Τώρα αν σου πω ότι 5-6 από αυτές που ανέφερες τις ξεκίνησα και τις παράτησα όλες τους από τα πρώτα επεισόδια καθώς πλάτειαζαν υπερβολικά για τα δικά μου δεδομένα και δεν τις άντεχα? Εκει είναι και το θέμα μου, πολλά λεφτά, καλούς ηθοποιούς κλπ. άλλα ΠΟΛΛΑ πάρα πολλά επεισόδια χωρίς λόγο, δεν το αντέχω αυτό, στο πρώτο άντε στο δεύτερο επεισόδιο που πλατειάζει την κόβω την σειρά δεν κάνω υπομονή καθόλου, θέλω πράγματα μεστά, με νόημα και κάθε επεισόδιο να είναι εξαιρετικό και να έχει λόγω ύπαρξης, ίσως μόνο το Mandalorian ήταν κοντά σε αυτό που θέλω από μια σειρά. Για αυτό κυρίως ή διαβάζω το βιβλίο (αν υπάρχει) ή βλέπω ταινίες και αποφεύγω τις σειρές.

Υ.Γ. Το expanse δεν θέλω να το δω, γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τα βιβλία που τα διάβασα στα Αγγλικά και είμαι σίγουρος ότι θα τα έχουν σκοτώσει και θα ξενερώσω, οπότε προτιμώ να απέχω, αν το κάνουν μια ταινία κάθε βιβλίο (λογική Χάρι Πότερ) ευχαρίστως να τις δώ, άλλα σειρά με ατελείωτα επεισόδια όχι.

• Like
Reactions: midros
Τώρα αν σου πω ότι 5-6 από αυτές που ανέφερες τις ξεκίνησα και τις παράτησα όλες τους από τα πρώτα επεισόδια καθώς πλάτειαζαν υπερβολικά για τα δικά μου δεδομένα και δεν τις άντεχα? Εκει είναι και το θέμα μου, πολλά λεφτά, καλούς ηθοποιούς κλπ. άλλα ΠΟΛΛΑ πάρα πολλά επεισόδια χωρίς λόγο, δεν το αντέχω αυτό, στο πρώτο άντε στο δεύτερο επεισόδιο που πλατειάζει την κόβω την σειρά δεν κάνω υπομονή καθόλου, θέλω πράγματα μεστά, με νόημα και κάθε επεισόδιο να είναι εξαιρετικό και να έχει λόγω ύπαρξης, ίσως μόνο το Mandalorian ήταν κοντά σε αυτό που θέλω από μια σειρά. Για αυτό κυρίως ή διαβάζω το βιβλίο (αν υπάρχει) ή βλέπω ταινίες και αποφεύγω τις σειρές.

Υ.Γ. Το expanse δεν θέλω να το δω, γιατί έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τα βιβλία που τα διάβασα στα Αγγλικά και είμαι σίγουρος ότι θα τα έχουν σκοτώσει και θα ξενερώσω, οπότε προτιμώ να απέχω, αν το κάνουν μια ταινία κάθε βιβλίο (λογική Χάρι Πότερ) ευχαρίστως να τις δώ, άλλα σειρά με ατελείωτα επεισόδια όχι.
Μαλλον δεν εχεις υπομονη. Ολες αυτες ειναι αξιολογες σειρες και μπορω να σου προτεινω αλλες 50 ευκολα.
Παντως, το expanse το αποθεωνουν και οσοι το εχουν διαβασει οποτε...

Ναι δεν έχω υπομονή, ίσως είναι ότι στον ελεύθερό μου χρόνο ασχολούμαι με αρκετά πράγματα, οπότε δεν θέλω να τρώω τόσες ώρες σε σειρές, για αυτό κοιτάζω σε σειρές κυρίως μινι σειρές (που και αυτές πολλές φορές τις βαριέμαι και τις αφήνω στην μέση) παίζει να δοκιμάζω να δω πάνω από 30 σειρές κάθε χρόνο και μόλις 2-3 βλέπω όλο τον κύκλο.

Μπορεί να ισχύει αυτό που λες για το expnase άλλα να κάτσω να δω 60+ επεισόδια 60+ ώρες για κάτι που θα μπορούσε ωραιότατα να βγει μέσα και σε 10-15 ώρες όχι δεν θα το κάνω την στιγμη μάλιστα που ξέρω και το τι συμβαίνει, προτιμώ να δω κάτι άλλο που δεν υπάρχει σε βιβλίο, γιατί όπως είπα αν υπάρχει κάτι σε βιβλίο έχει την άμεση προτεραιότητά μου.

• Like
Reactions: Νότης
Μαλλον δεν εχεις υπομονη. Ολες αυτες ειναι αξιολογες σειρες και μπορω να σου προτεινω αλλες 50 ευκολα.
Παντως, το expanse το αποθεωνουν και οσοι το εχουν διαβασει οποτε...
Προφανώς πάντως δεν ειναι μόνο θέμα υπομονής αλλά κυρίως, γούστου / αισθητικής / πες το οπως θες του καθενός (οι περισσότερες από τις αγαπημένες μου σειρές (τις ελάχιστες που έχω) είναι πολυ αργών ρυθμων).

Κι εγώ τελευταια πάντως, προτιμώ 1000 φορές να ανοίξω ένα (ακόμη και μέτριο, εν τελει) βιβλίο (που (το βιβλίο) δεν ήταν και ποτε η καλυτερη μου) παρά να δω μια ακόμη σειρά που κατα 99% θα είναι μια απο τα (βαρετά) ίδια και τα ίδια (και δεν αναφέρομαι φυσικά σε επίπεδο παραγωγής ή θεματολογια κλπ).

Στο σπίτι το Netflix παίζει πολύ συχνά και όποτε λέω «ΟΚ, ας το δούμε αυτό, το εκθειαζει τόσος κόσμος», σε 1/2 επεισοδια το πολύ, νοιωθω ότι βλεπω για 100αστη φορά το ίδιο, βαρετό, πραγμα (ισως με άλλο θέμα, ηθοποιούς κλπ).

Απλα μερικές σειρές είναι τόσο καλοφτιαγμένες τεχνικά που δεν φτάνω να τις παρατήσω αμέσως αλλά παίζει να τελειώσω έναν κύκλο πχ (σπάνιο).

Αλλα συνήθως στο τέλος η αίσθηση είναι ότι απλά πέταξα τον χρόνο μου.

Ενω με ένα βιβλιο πχ (ακόμη και μέτριο) το μυαλό έχει αναγκαστεί να δουλέψει, έστω και λίγο και αυτό από μόνο του είναι ένα καλό και απολαυστικο, εν τελει, «φρεσκάρισμα».

Μου θυμίζει λίγο τη φάση «γυμναστική», που (αν την κανεις χρονια) ξέρεις (πλέον) ότι θα νοιώσεις ευεξία αλλά ακόμα και τότε, πολλές φορές, «βαριέσαι» να την κανεις.

Κατι αντίστοιχο συμβαίνει με την τηλεόραση / σειρές. »Ας δούμε κάτι χαλαρό«. Και στο τέλος απλά βλέπουμε συνέχεια ανούσιες σαχλαμάρες.

Προσωπικα πιστευω ότι η υπερπαραγωγη εχει κάνει κακό (ακομη και σε απόλυτα νούμερα καλών σειρών που βγαίνουν) γιατι όλα είναι πλέον στον αυτομάτο / αρπακόλα (και ξαναλέω, δεν αναφέρομαι σε μπατζετ αλλά σε έμπνευση).

Προφανώς αυτή είναι η δίκη μου άποψη / εμπειρία . Περι ορέξεως, φυσικά…. 😉

Οπωσδηποτε θα δω και το δευτερο ειδικα εφοσον εχει μεσα SOAD ( λογικα το σκατζοχοιρακι θα το τραγουδαει).

Εχμ...
Εεεεε....

giphy.webp

Όχι, είναι τέλεια σκηνή... εγώ πάντως κυριολεκτικά έκλαψα!

Προφανώς πάντως δεν ειναι μόνο θέμα υπομονής αλλά κυρίως, γούστου / αισθητικής / πες το οπως θες του καθενός (οι περισσότερες από τις αγαπημένες μου σειρές (τις ελάχιστες που έχω) είναι πολυ αργών ρυθμων).

Κι εγώ τελευταια πάντως, προτιμώ 1000 φορές να ανοίξω ένα (ακόμη και μέτριο, εν τελει) βιβλίο (που (το βιβλίο) δεν ήταν και ποτε η καλυτερη μου) παρά να δω μια ακόμη σειρά που κατα 99% θα είναι μια απο τα (βαρετά) ίδια και τα ίδια (και δεν αναφέρομαι φυσικά σε επίπεδο παραγωγής ή θεματολογια κλπ).

Στο σπίτι το Netflix παίζει πολύ συχνά και όποτε λέω «ΟΚ, ας το δούμε αυτό, το εκθειαζει τόσος κόσμος», σε 1/2 επεισοδια το πολύ, νοιωθω ότι βλεπω για 100αστη φορά το ίδιο, βαρετό, πραγμα (ισως με άλλο θέμα, ηθοποιούς κλπ).

Απλα μερικές σειρές είναι τόσο καλοφτιαγμένες τεχνικά που δεν φτάνω να τις παρατήσω αμέσως αλλά παίζει να τελειώσω έναν κύκλο πχ (σπάνιο).

Αλλα συνήθως στο τέλος η αίσθηση είναι ότι απλά πέταξα τον χρόνο μου.

Ενω με ένα βιβλιο πχ (ακόμη και μέτριο) το μυαλό έχει αναγκαστεί να δουλέψει, έστω και λίγο και αυτό από μόνο του είναι ένα καλό και απολαυστικο, εν τελει, «φρεσκάρισμα».

Μου θυμίζει λίγο τη φάση «γυμναστική», που (αν την κανεις χρονια) ξέρεις (πλέον) ότι θα νοιώσεις ευεξία αλλά ακόμα και τότε, πολλές φορές, «βαριέσαι» να την κανεις.

Κατι αντίστοιχο συμβαίνει με την τηλεόραση / σειρές. »Ας δούμε κάτι χαλαρό«. Και στο τέλος απλά βλέπουμε συνέχεια ανούσιες σαχλαμάρες.

Προσωπικα πιστευω ότι η υπερπαραγωγη εχει κάνει κακό (ακομη και σε απόλυτα νούμερα καλών σειρών που βγαίνουν) γιατι όλα είναι πλέον στον αυτομάτο / αρπακόλα (και ξαναλέω, δεν αναφέρομαι σε μπατζετ αλλά σε έμπνευση).

Προφανώς αυτή είναι η δίκη μου άποψη / εμπειρία . Περι ορέξεως, φυσικά….

Όπως δεν μπορείς πραγματικά να κρίνεις ένα ξακουστό βιβλίο διαβάζοντας ένα-δυο κεφαλαια, το ίδιο ισχύει και για μια ξακουστή σειρα βλέποντας 1-2 επεισόδια.
Αν το καλοσκεφτείς, είναι περισσότερο θέμα υπομονής.
Υπάρχει εκεί έξω αξιόλογο content σε βιβλία, ταινίες, σειρές, μουσικές ακόμα και video games.
Από εκεί και πέρα είναι προσωπικό μας θέμα το πως θα διαχειριστούμε τον ελεύθερο χρόνο μας.

Προφανώς είναι θέμα υπομονής, απλά η διαφορά είναι ότι στις σειρές γίνονται επίτηδες μεγάλες για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα, έσοδα κλπ. Σχεδόν όλες αν μειώνονταν στο μισό ή και πιο κάτω θα ήταν πολύ πιο μεστές και πολύ καλύτερες. Προσωπικά δεν μπορώ να ακολουθήσω τέτοιο δρόμο, αρνούμαι να παίξω τα παιχνίδια των εταιριών και όχι δεν θα φάω 70-80 ώρες για μια ιστορία που σε αυτές τις ώρες μπορείς να κάνεις πολύ καλύτερα και πιο ουσιαστικά πράγματα, όπως έγραψε και ο φίλος από πάνω με ελάχιστες εξαιρέσεις όταν βλέπω επεισόδια σειρών στην συνεχεία έχω την αίσθηση ότι έκαψα/πέταξα/έχασα τον χρόνο μου σε κάτι ανούσιο και χωρίς λόγο. Αποκομίζω την ίδια αίσθηση που έχω π.χ. αν βλέπεις survivor, ανεγκέφαλη δραστηριότητα που σε κάνει μάλιστα μετά από ένα σημείο να μην έχεις και κριτική σκέψη θεωρώντας ότι βλέπεις καλό.

Υ.Γ. Ενα πρόσφατο παράδειγμα ήταν και το Punisher, είχα ακούσει και διαβάσει πολύ καλά λόγια, ότι έχει και αρκετή δράση για αυτούς που τους αρέσει και είπα άντε να δοκιμάσω να το το δω. Ε δεν πρέπει να έχω δει πιο τραγική σειρά, είδα 3 επεισόδια και πραγματικά βαρέθηκα την ζωή μου, ανούσιο, βαρετό, ελάχιστη δράση, αδιάφοροι χαρακτήρες, άσχετα και χωρίς λόγω ύπαρξης side stories.....έκτρωμα με όλη την σημασία της λέξης και ο κόσμος το λατρεύει, μάλλον εκπέμπω σε εντελώς διαφορετικά μήκη κύματος από τον περισσότερο κόσμο εκει έξω και μάλλον πρέπει να σταματήσω να χάνω την ώρα μου ψάχνοντας το ''ιερό δισκοπότηρο''. Δεν είναι οι σειρές για μένα και όσο και να προσπαθώ τόσο πιο πολύ απογοητεύομαι.

• Like
Reactions: spcav
The Commuter[2018]

The-Commuter-New-Poster-1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt1590193

Ακομα ενα πολυ αξιολογο θριλερ μυστηριου στα προτυπα του Non-Stop μονο που εδω αντι για αεροπλανο βρισκομαστε μεσα σε τρένο. Ξεκιναει με χαλαρους ρυθμους κλασικα και μολις μπαινει στη μεση η βασικη ιστορια αρχιζει το μυστηριο που θα ολοκληρωθει στο τελος. Αρκετο μυστηριο και ας ξερουμε το τελος μιας και εδω και 15 χρονια ολες οι ταινιες του Neeson ειναι παρομοιες δεν παυουν ομως να βλεπονται ευχαριστα μιας και η ενταση και η αγωνια επικρατει σε ολες πανω κατω. Ταινιες που θα εβαζε το star το βραδυ κατι που σημαινει βλεπονται απο ολους απλα κανεις δεν περιμενει καποιο κεντρικο νοημα. Ταινιες για ποπ κορν. Στο τελος πρεπει να επεσε μεγαλο budget με το τρενο αρκετα αξιολογη σεκανς αν και λιγο too much σε σημεια. 6.8/10

Συνεχίζω το off topic γιατί με εντυπωσιάζει η αναφορά στην έλλειψη νέων αξιόλογων σειρών. Succesion, invincible, StartUp, Doom patrol, Fargo, The Boys, Dopesick είναι μερικές από αυτές που είδα τον τελευταίο χρόνο και δεν ένιωσα πως έχασα τον χρόνο μου. Δεν θα συγκρίνω μια σειρά με ταινίες του Carl Theodor Dreyer, του Bergman ή του Ζuławski, έτερον εκάτερον. Με άλλη διάθεση κάθομαι να δω μία σειρά, με άλλη μια υπαρξιακή ταινία και φυσικά τελείως διαφορετικές οι άλλες ασχολίες (διαβάζω, κάνω sex, ακούω μουσική, ισιώνω τα καλώδια μου κτλ). Θεωρώ πως το επίπεδο των τηλεοπτικών σειρών έχει ξεφύγει τα τελευταία χρόνια. Σκουπίδια βγαίνουν άπειρα, αλλά ποτέ ξανά δεν υπήρχαν τόσες αξιόλογες επιλογές στην μικρή οθόνη. Αν όντως κάποιος δεν αντέχει καθόλου τις καινούργιες παραγωγές πλέον είναι διαθέσιμες και παλιότερες "σειρές" διαφορετικού ύφους (Δεκάλογος - Κισλόφσκι, Ιστορίες από ένα γάμο - Μπέργκμαν) και ειδικά εμείς που το έχουμε με την τεχνολογία έχουμε πλέον πρόσβαση στα πάντα. Τα λοιπά μου φαντάζουν "εμείς μικροί παίζαμε μπάλα με κονσερβοκούτι αλλά ήμασταν ευτυχισμένοι".
p.s Μου είχε ξεφύγει το Ray Donovan, δείτε το.

Το Ray Donovan το είχα ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2015 αν θυμάμαι καλά, στο τέταρτο επισοδειο το παράτησα, σαχλαμαρα από τις λιγες για μένα. Από όσα είπες μόνο στο Fargo άντεξα να δω τον πρώτο κύκλο αλλά δεν μου άρεσε τόσο ώστε να συνεχίσω στον επόμενο. Συμπαθητικό ήταν πάντως, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα που είπες ή δεν τα έχω δει ή τα παράτησα στα πρώτα επεισόδια.

Υ.Γ. Χοντρικα οι μόνες σειρές που μου αρεσουν και κατάφερα να τις τελειώσω είναι αυτές που ξεπερνάνε το 9 βαθμολογία στο IMDb, καθόλου τυχαίο μάλλον, The wire, GOT, Breaking bad, Chernobyl κλπ.

McCabe & Mrs. Miller 7/10​

Αρκετά καλό δραματικό γουέστερν του Ρόμπερτ Άλτμαν στο οποίο ο Γουόρεν Μπίτι και η Τζούλι Κρίστι διοικούν έναν οίκο ανοχής σε μια απομακρυσμένη περιοχή της παλιάς Δύσης μέχρι που μια μεγαλύτερη επιχείρηση θέλει να τους απορροφήσει και αν δε δεχτούν να τους εξοντώσει. Πολύ καλές ερμηνείες αλλά αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν τα τραγούδια του Λέοναρντ Κόεν που συνόδευαν τη ταινία.

Meet John Doe 8/10​

Για όσους αγαπούν τον παλιό κλασσικό αμερικάνικο κινηματογράφο. Στην ταινία του Φρανκ Κάπρα ένας περιπλανώμενος άφραγκος προσλαμβάνεται από μια εφημερίδα ως το ιδανικό πρόσωπο να προσελκύσει πολίτες με τη διαμαρτυρία του ως προς τη κατάντια της κοινωνίας και με απώτερο σκοπό από τα αφεντικά του να εκμεταλλευτούν τη κατάσταση και να δημιουργηθεί ένα πολιτικό κίνημα. Πανέξυπνο σενάριο, οι συντελεστές υπηρετούν άριστα το ρόλο τους. Προτείνεται.

Το Ray Donovan το είχα ξεκινήσει κάποια στιγμή το 2015 αν θυμάμαι καλά, στο τέταρτο επισοδειο το παράτησα, σαχλαμαρα από τις λιγες για μένα. Από όσα είπες μόνο στο Fargo άντεξα να δω τον πρώτο κύκλο αλλά δεν μου άρεσε τόσο ώστε να συνεχίσω στον επόμενο. Συμπαθητικό ήταν πάντως, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα που είπες ή δεν τα έχω δει ή τα παράτησα στα πρώτα επεισόδια.

Υ.Γ. Χοντρικα οι μόνες σειρές που μου αρεσουν και κατάφερα να τις τελειώσω είναι αυτές που ξεπερνάνε το 9 βαθμολογία στο IMDb, καθόλου τυχαίο μάλλον, The wire, GOT, Breaking bad, Chernobyl κλπ.
Αν σου άρεσαν όλες κι όλες 6 σειρές και παρόλα αυτά συνεχίζεις να ξεκινάς καινούργιες για να τις παρατήσεις, χαρά στο κουράγιο σου. Ζηλευτή επιμονή.

Αν σου άρεσαν όλες κι όλες 6 σειρές και παρόλα αυτά συνεχίζεις να ξεκινάς καινούργιες για να τις παρατήσεις, χαρά στο κουράγιο σου. Ζηλευτή επιμονή.
Δεν μου αρέσουν μόνο 6, π.χ. τον τελευταίο καιρό μου άρεσαν και τα κορεάτικα Kingdom, squid game άλλα και το Mandalorian κλπ. απλά είμαι δύσκολος και δεν ενθουσιάζομαι εύκολα.

Munich: The Edge of War[2021]

MV5-BODIw-MDE0-MTkt-ZTVj-NS00-OTVm-LTg1-MDEt-OWNh-Mm-Uz-Ym-Nk-M2-Uy-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-NTg1-MDQz-MDU-V1-FMjpg-UX1000.jpg

https://www.imdb.com/title/tt7475578

Ταινια που βασιζεται σε πραγματικα γεγονοτα τα οποια συνεβησαν το 1937 στο Μοναχο μεταξυ Χιτλερ και αλλων πρωθυπουργων για το κλεισιμο μιας συμφωνιας ειρηνης. Η ιστορια μας περα απο αυτο ειναι φανταστικη και δειχνει 2 φιλους οι οποιοι μετα απο την αποφοιτηση τους 6 χρονια μετα θα συναντηθουν στο Μοναχο για ενα συγκεκριμενο λογο ο καθενας με διαφορετικη οπτικη των γεγονοτων. Ειναι μια καλη ταινια αν και κραταει 2+ ωρες δεν καταλαβα ποτε περασε η ωρα ειναι ηρεμη με λιγα ξεσπασματα και υποτονικη στο 95% της και θα κρατησω τους αξιοπρεπεις ηθοποιους και οτι δεν ξεφευγει με υπερβολες ειναι αρκετα μετρημενη στο πως βλεπουν καποιοι ανθρωποι απο διαφορετικη οπτικη καποια πραγματα. 7/10

Midsommar 7/10​

Αρκετά καλό και ιδιαίτερο θρίλερ του Άρι Άστερ ο οποίος είχε κάνει το εξίσου καλό Hereditary. Η ταινία έχει να κάνει με θρησκευτικό καλτ και το ρόλο που μπορεί να παίξει στη πορεία κάποιων ανθρώπων που μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνος. Η Φλόρενς Πιου πολύ καλή. Δε βγαίνουν συχνά τέτοιες ταινίες και είχε αρκετό ενδιαφέρον αλλά δε φτάνει με τίποτα το εξαιρετικό The Wicker Man.

Molly's Game 7/10​

Πολύ καλό βιογραφικό δράμα σχετικά με την αληθινή ιστορία της Μόλι Μπλουμ η οποία οργάνωνε παιχνίδια πόκερ που διακυβεύονταν υψηλά ποσά στοιχημάτων και τελικά έγινε στόχος του FBI. Η ταινία είχε καλό ρυθμό και δε βαρέθηκα στιγμή. Επίσης ήταν πολύ καλοπαιγμένη ειδικά από την Τζέσικα Τσαστέιν. Αξίζει.

• Like
Reactions: paulmarinis
Børning[2014]

MV5-BMTY3-ODQ2-MTk4-Nl5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-Njcz-MTU3-NTE-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt3102440

Ενα μικρο κρυμμενο διαμαντι απο Νορβηγια στα προτυπα των Fast & Furious των πρωτων των κλασικων ομως οχι των τελευταιων που εχουν γινει Avengers. Γρηγορα αμαξια εξαιρετικη μουσικη τρομερες σεκανς και πολυ ομορφα τοπια φτιαχνουν ενα 90λεπτο που δεν θα περασει απαρατηρητο απο τους λατρεις των γρηγορων αυτοκινητων. Το σεναριο μπορει να μην λεει πολλα ειναι ομως οτι πιο απολαυστικο εχω δει τους τελευταιους μηνες. Η ταινια μας ξεκινα με κοντρα και επειτα μας παει 14 χρονια μετα και θα βρεθουμε στη μεση μιας μεγαλης κοντρας 2200 χιλιομετρων αναμεσα σε 2 ανδρες παρεα ομως με αλλα 20 γρηγορα αμαξια διπλα τους. Φυσικα δεν λειπει και η αστυνομια να προσπαθει να τους χαλασει τα σχεδια. Γρηγορο στην τσιτα συνεχεια και πολυ τρελα φτιαχνουν μια πολυ απολαυστικη ταινια χωρις φανφαρες και χαζομαρες που βλεπουμε σε παρομοιες Αμερικανικες ταινιες. 7.2/10

• Like
Reactions: protrudi
TheFeast_WebReady_1Sht.jpg

"Η Γιορτή" είναι μία παράξενη ταινία με απόκοσμη ατμόσφαιρα,
που δεν προιδεάζει τον θεατή γι'αυτό που θα ακολουθήσει..
Η απειλητική ατμόσφαιρα δένει με την αργή καύση αλλά θα κουράσει τους φάν της δράσης.
Οι φίλοι του αλληγορικού σινεμά θα βρούν θέματα όπως η οικογενειακή δυσλειτουργία,
η απληστία των πολιτικών, η ασέβεια στο περιβάλλον,
και οι φίλοι του gore μερικές ανατριχιαστικές σκηνές.
Πάντως δεν κάνει για όλους..
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited by a moderator:
Η ταινία που είδα προσφάτως και μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι το «Όλα στη φόρα / Nothing to Hide»
Γαλλική παραγωγή, όπου αποκαλύπτονται τα μυστικά των ανθρώπων της σύγχρονης εποχής και των
κινητών τηλεφώνων. Απολαυστικό και ταυτοχρόνως διδακτικό.
Ανάμεσα στα θέματα που διαπραγματεύεται η ταινία, με μια πιό προσεκτική ματιά, ανακαλύπτει κανείς
τις διαφορετικές πρακτικές και συνήθειες των άλλων λαών, σε σχέση με τις δικές μας συνήθειες. Είναι προς
συζήτηση το τι εννοούν οι Γάλλοι όταν λένε «υπάρχει πολύ φαγητό» στους καλεσμένους τους...
(Netflix 4/5)

Last edited by a moderator:
Fallen Angels[1995]

Fallen-Angels-1995-Wong-Kar-Wai-theatric

https://www.imdb.com/title/tt0112913

Ενα απο τα αριστουργηματα του Kar-Wai Wong ενος εξαιρετικου σκηνοθετη σε μια ταινια που εχει πολλα να πει. Ανεκληρωτες αγαπες απιαστα ονειρα το κυνηγι της ευτυχιας το Εκπτωτοι Αγγελοι ειναι μια ταινια που εχει αφησει εποχη. Εχει απο τα πιο ομορφα soundtrack ξεχωριζω το Forget Him της Shirley Kwan μοναδικο μερικες εξαιρετικα καλογυρισμενες σκηνες δρασης και γενικα το στυλ της ξεφευγει απο τα συνηθισμενα. Μην την χασει κανεις δεν βγαινουν πια τετοιες ταινιες. 8.5/10