Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Απλα το καλυτερο φιλμ του ειδους που εχω δει .

Αριστουργηματικη ματια απο τον Juan Carlos Fresnadillo στο ιδιο υφος με την πρωτη ταινια αλλα εικαστικα πιο ελκυστικη (φιλμ γαρ....) με πολυ μεγαλυτερο μπατζετ και καθολου θυσιασμενη στο βωμο του ευκολου αιματος.

Εκπληκτικη.

υγ

Ισως οι καλυτερες νυχτερινες σκηνες που εχω δει ποτε σε φιλμ.

The Third Man του Carol Reed.

Πασίγνωστη ταινία από τα 40's, με υπέροχη ατμόσφαιρα μυστηρίου και σασπένς, και ένα ιδιαίτερο πολυεπίπεδο στόρυ από τον Γκρην, με φόντο την υπό συμμαχική κατοχή, μεταπολεμική Βιέννη.

Εξαιρετική ασπρόμαυρη φωτογραφία, περίεργο καδράρισμα με λοξές γωνίες, υπέροχα πορτρέτα σε full frame 1.33 (το θεωρώ το απόλυτο κάδρο για κοντινά στα πρόσωπα).

Το στόρυ έχει να κάνει με έναν Αμερικανό λαθρέμπορο -τον Χάρυ Λάιμ- που δραστηριοποιείται στη μεταπολεμική Βιέννη. Ένας φίλος -Χόλι Μάρτινς- τον τον επισκέφτεται από τις ΗΠΑ, για να διαπιστώσει ότι ο Λάιμ σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Στην προσπάθειά του να διαλευκάνει την υπόθεση θα διαπιστώσει ότι τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν.

Είδα την ταινία σε βιντεοπροβολή στο Πανεπιστημιακό κινηματοθέατρο, στον καινούργιο προβολέα και σε κάδρο 4/3 με διάμετρο 5-6 μέτρα περιπου. Το υλικό που έπαιξε ήταν ματρόσκα 720p από την έκδοση της Criterion και η εικόνα ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.

Εκτός του γεγονότος οτι η ταινία είναι καταπληκτική (περιέχει μια από τις καλύτερες ατάκες στην ιστορία του κινηματογράφου όπου ο Wells εξηγεί στον Cotten την εκδοχή του γιατί ο πόλεμος προάγει περισσότερο το κοινωνικό γίγνεσθαι απ'ότι η ειρήνη), έχει μια από τις καλύτερες ασπρόμαυρες φωτογραφίες που έχω δει, ίσως μαζί με το crossfire. Απίστευτα παιχνίδια φωτός και σκιών, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν οι σημερινοί σκηνοθέτες αφού δεν χρειάζεται λόγω του έγχρωμου φίλμ. Φοβερή μουσική του Anton Karas με δωδεκάχορδη κιθάρα. Απλά αριστουργηματική ταινία.

Είχα διαβάσει ότι μετά την ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ θα ακολουθούσε και για των ΤΡΙΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ειδική συλλεκτική έκδοση.
Έχετε ακούσει τίποτα;

Kαλοκαιρακι και sci-fi ειναι οτι πρεπει.

Αυτη η ταινια ειναι οτι ναναι ομως.

Αν ειχε αλλον πρωταγωνιστη και αλλον σκηνοθετη μπορει να στεκοταν παντως. η σεναριακη ιδεα δεν ειναι κακη αλλα ηθελε λιγη δουλεια ακομα.

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

ειναι κριμα οντως γιατι σαν ιδεα ηταν οντως πολυ καλη.θα μπορουσε να ηταν ταινιαρα.αλλα ως συνηθως εγινε αρπα-κολα και ιδου αλλη μια φολα.

Όλα τα πλάνα του Second Unit, λένε πως γυρίστηκαν με REDONE...

Αναγνώρισες τίποτα, Ναθ;

Ναι το ηξερα οτι εχει γυριστει με RED/

Aλλα οταν βλεπω ταινια δεν προσεχω τα τεχνικα φιλε Γιαννη.

Σε δευτερο χρονο μπορει και να κοιταξω.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Απο τις πιο συγκινητικες ταινιες που ειδα τελευταια.

Με τραγική κατάληξη…
Μου δημιούργησε μεικτά συναισθήματα λύπησης αλλά και θαυμασμού!

απίστευτο αλλά αληθινό... με την φύση δεν τα βάζεις..

Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Με τραγική κατάληξη…
Μου δημιούργησε μεικτά συναισθήματα λύπησης αλλά και θαυμασμού!

Δημιούργησε και πολλές σκέψεις εκτός από συναισθήματα για το τι θέλουμε πραγματικά στη ζωή μας ή μάλλον το τι χρειαζόμαστε πραγματικά.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Μεγάλη ταινία το fargo. Με τον μεγαλύτερο κακό όλων των εποχών. Peter Stormare Rulez!!!

μα τι να πουμε τωρα για Κοεν
καθε ταινια και μια εκπληξη !
κανενας σκηνοθετης δεν μπορει να φιαξει αυτους
τους εκπληκτικους χαρακτηρες .

Taking Chance

Η πως ένα έθνος τιμά τους -στρατευμένους- νεκρούς του. Σε επίπεδο στρατιωτικό και οικογενειακό αλλά και υπηρεσιών , απλών ανθρώπων , κοινωνίας κλπ.
Ισως να έχει τα αρνητικά της (σχεδόν όλα όσα διαδραματίζονται στην ταινία είναι τέλεια) αλλά εμένα μου φάνηκε αριστούργημα. Με μια ανθρώπινη έκπληξη στο τέλος.
Όταν τη βλέπετε προσπαθήστε να μην αντιπαραβαλετε την αντίστοιχη ελληνική πραγματικότητα και πρακτική σε παρόμοιες περιπτώσεις , γιατί θα χαλιέστε συνέχεια. Εγώ δεν τα κατάφερα.
Μην τη χάσετε.
(Αληθινή ιστορία , σίγουρα πασπαλισμένη με κινηματογραφικές ωραιοποιήσεις)

The Italian Job (Blu-Ray)

Παλιά και με Αγγλικό στύλ αλλά πολύ καλή.

The reader

το ειδα χτες βραδυ...ιδιατερη ταινια και λιγο απροβλεπτη...την ειδα χωρις να ξερω το στορυ και στην αρχη νομιζα οτι ηταν μια σχετικα ανάλαφρη ιστορια για της σχεσεις μια μεγαλυτερη γυναικας με ενα πιτσιρικα μεχρι που ολ ααλλαξαν με το δικαστήριο, τα εγκληματα των ναζι, το καταποσο εχουν συμβιβαστει οι γερμανοι με το παρελθον τους κ.α.
καλη ταινια αν και μου αφησε μια αισθηση ανολοκλήρωτου

η Γουινσλετ παντως εξαιρετικη:grinning-smiley-043

in-bruges-poster.jpg

Η "αποστολή στη Μπρυζ" με έπιασε κυριολεκτικά στον ύπνο. Προετοιμάστηκα να δω μια κοινότυπη "αστυνομική περιπέτεια" σε Ευρωπαϊκό φόντο, στη πραγματικότητα όμως μιλάμε (αναλογικά πάντα) για το Ευρωπαίκό Pulp Fiction.

Εξαιρετικοί διάλογοι και χαρακτήρες μοναδικά σκιαγραφημένοι από το σενάριο αλλά και από τις ερμηνείες. Άλλαξα άποψη για τον Colin Farrell που δίνει ρέστα σαν "πειραγμένος" rookie στα κυκλώματα.
Συνολικά μια ταινία που σε σπρώχνει σε σκέψεις, σε όμορφα γέλια, σε λύπες, σε σουρεαλιστικά τρεχάματα του μυαλού, κι ενα σωρό ακόμα συναισθήματα.
Το περιβάλλον της Μπρυζ μοναδικό επίσης!

Mια πατατα που χε ομως πλακα (fuck me sideways :flipout:), ενα αριστουργημα απο αυτα που βλεπουμε σπανια.

Ο Ντελ Τορο αρχιζει και γινεται ο κορυφαιος σκηνοθετης του Φανταστικου κινηματογραφου.

Mετρια ταινια που στεκεται μονο χαρη στους πρωταγωνιστες της.

Βλεπεται ευχαριστα αλλα ξεχνιεται ευκολα.