Ποιά ταινία μόλις είδατε;

ενας Νολαν θα μπορουσε να αποδοσει την μικροτητα και τον τρομο που νιωθει ο πρωταγωνιστης με δεος
ενας jodorowsky με την δημιουργικη του φαντασια να φτιαξει πιο "τρελο" τον γραφειοκρατικο κοσμο
ενας Λανθιμος και ενας Μπουνουελ να κανει πιο surreal και weird την οδυσσεια του πρωταγωνιστη σε αυτον τον κοσμο
Ο Νόλαν δεν "πάει" με τους υπόλοιπους παρέα, δεν είναι auteur κατά την γνώμη μου, αλλά καλός διεκπεραιωτης.Και για τον Λάνθιμο έχω κάποιες αντιρρήσεις.
Ετοιμάζομαι για την καταιγίδα που θα επακολουθήσει αυτών που έγραψα 😁😁😁

Last edited:
  • Haha
Reactions: superfly
ενας Νολαν θα μπορουσε να αποδοσει την μικροτητα και τον τρομο που νιωθει ο πρωταγωνιστης με δεος
ενας jodorowsky με την δημιουργικη του φαντασια να φτιαξει πιο "τρελο" τον γραφειοκρατικο κοσμο
ενας Λανθιμος και ενας Μπουνουελ να κανει πιο surreal και weird την οδυσσεια του πρωταγωνιστη σε αυτον τον κοσμο
θεωρο τον Ουελς υπερεκτιμημενο ( βαλτε :ROFLMAO:απο κατω ) η δικη του Καφκα δεν γινεται ταινια, Λανθιμος και Νολαν ασχετοι μονο για οτι ξερουν ( ξαναβαλτε γελακια ):cool:

Κάφκα μπορούσε άνετα ο Φριτζ Λαγκ.
Από εκεί και πέρα Τέρι Γκίλιαμ και Αφοί Κοεν αυστηρά...
Ωραιοι αυτοι που προτεινες ισως και ο Σοντεμπεργκ
θαρρω οτι εχεις διαβασει την δικη ειδες ποσο προσωπικη ειναι, που ειπαμε εντελως διαφορετιους σκηνοθετες?
Εκανες ολιστικη προσεγγιση, εγω εκοψα σε κομματια την ταινια ωστε να αναλαβει καθενας απο αυτους που προτεινα διαφορα επιμερους στοιχεια, γιατι θεωρω εξαιρετικα δυσκολη την μεταφορα του για τους λογους που αναφερα πριν.
Οποτε και να μην θεωρειτε auter καποους απο αυτους που προτεινα ,δεν πειραζει, δεν θα την αναλαβουν εξ ολοκληρου..:)
Γενικα παντως θαρρω οτι συμφωνω με Στελιο καποια βιβλια δεν ειναι για πειραγμα αστα στην μαγεια τους...

Last edited:
  • Like
Ωραιοι αυτοι που προτεινες ισως και ο Σοντεμπεργκ
θαρρω οτι εχεις διαβασει την δικη ειδες ποσο προσωπικη ειναι, που ειπαμε εντελως διαφορετιους σκηνοθετες?
Εκανες ολιστικη προσεγγιση, εγω εκοψα σε κομματια την ταινια ωστε να αναλαβει καθενας απο αυτους που προτεινα διαφορα επιμερους στοιχεια, γιατι θεωρω εξαιρετικα δυσκολη την μεταφορα του για τους λογους που αναφερα πριν.
Οποτε και να μην θεωρειτε auter καποους απο αυτους που προτεινα ,δεν πειραζει, δεν θα την αναλαβουν εξ ολοκληρου..:)
Γενικα παντως θαρρω οτι συμφωνω με Στελιο καποια βιβλια δεν ειναι για πειραγμα αστα στην μαγεια τους...
Κοίτα καμμία ταινία δεν φτάνει το αντίστοιχο βιβλίο. Νόμος. Είτε είναι Καφκα , Κόνραντ , Τζόις , Καζαντζακης, Τόλκιν Χέρμπερτ διαλέγεις και παίρνεις.
Από εκεί και πέρα υπάρχουν ταινίες που τίμησαν τα βιβλία.
Η Δίκη του Γουέλς είναι μία από αυτές.
Εννοείται ότι ο Γουέλς έβαλε και τη δική του αντίληψη προς το έργο. Όπως είπες πολύ σωστά είναι ένα έργο "προσωπικό" αν και αυτό ισχύει για πάρα πολλά βιβλία.
Είναι θεμιτή η προσωπική ματιά του σκηνοθέτη. Αρκεί να ξέρει τι κάνει....

Υ.Γ. Ο Σόντεμπεργκ που ανέφερες έχει κάνει ταινία με τον τίτλο Κάφκα και είναι "εμπνευσμένη" από τη δίκη.
Αισθητικά τα κατάφερε περίφημα , ως στόρυ όμως είναι μέτρια.

• Like
Reactions: cyclades
λιγο πολυ η ιστορια της μεταφορας των βιβλιων σε μεγαλη η μικρη οθονη η θεατρο, συνηθως εχει αψιμαχιες με αυτους που εχουν διαβασει το βιβλιο και αυτους που δεν
δεν ειμαι απο τους αυστηρους που ζητανε να παιχτουν και οι 572 σελιδες στην οθονη
μεχρι που εχω δει κατι που δεν εχει σχεση ουδεμια με το βιβλιο ,απλα φερει το ονομα του, και βγηκε και καλο χωρις να χει σχεση, το δεχομαι και αυτο (τζαμπα βεβαια ο τιτλος)
απλως εκανα την αναφορα στο οτι ο Καφκα εχει αυτην την ιδιαιτεροτητα κατα την γνωμη μου, πιο δυσκολος να μεταφερθει στο πανι απο τον μεσο ορο των μυθιστορηματων
αν και φαινομενικα μοιαζει ιδανικος.
Το θυμηθηκα του Σοντεμπεργκ, καλα λες, το χω δει ,μαλλον γι αυτο το ειπα..

Last edited:
  • Like
αν και μου αρεσει ο Στιβεν , και επαιζαν Αιρονς και Γκινες δεν την θυμαμαι σχεδον καθολου, δεν μου κανε..

• Like
Meg 2 The Trench[2023]

MV5-BMTM2-NTU1-ZTkt-Njc4-YS00-Nj-Nh-LWE4-Nm-Yt-OTM2-Yj-Fj-OGUz-Nm-Yz-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-ODE5-Nz-E3-OTE-V1-FMjpg-UX1000.jpg

https://www.imdb.com/title/tt9224104

Δεν μπορω να διανοηθω ποσο κακη μπορει να ειναι μια ταινια με budget 130 εκατομμυρια. To Meg 2 ξεπερναει καθε προσδοκια για να παρει χρυσο βατομουρο. Κανει το πρωτο Meg οσκαρικη ταινια ο Statham κυριολεκτικα δεν εχει πατο στις ταινιες που παιζει. Μεχρι τη μεση ας πω οτι ηταν οκ απο εκει και περα εχουμε κατι τρυπαρες εχουμε σημεια που λες δεν μπορει η ταινια μοιαζει με καραμπινατο B-Movie. Τους διαλογους δεν τους γραφει ουτε 5χρονο υποκριτικη απλα δεν υπαρχει απο κανεναν περα απο τους μεγαλοδοντες αντε και το χταποδι σε κανα 2 σκηνες σου εβγαζαν ενα δεος. Και οκ πειτε η ταινια βγηκε απλα για το χαβαλε αλλα ποσο καλυτερη θα ηταν αν εβαζαν λιγο αιματακι? Δηλαδη σκοτωνονται ποσοι ανθρωποι και λιγο αιματακι δε βλεπεις στη θαλασσα. Ρε μπαγλαμαδες για ονομα του θεου δηλαδη. Ταινια που στο 2λεπτο την εχεις ηδη ξεχασει ταινια που απλα ξερεις οτι δεν εχει νοημα να συνδεσεις καμια σκηνη δεν υπαρχει καμια συνοχη κανενας χαρακτηρας ειναι το απολυτο τιποτα. Κριμα γιατι το πρωτο Meg το ειχα βαλει 6.5 ηταν τιμιοτατο για αυτο που ηθελε να ειναι εδω δεν προσπαθησαν καν περα απο 2-3 σκηνες με μεγαλοδοντα/χταποδι. Μεινετε οσο πιο μακρια γινεται. 4/10

Lunana: A Yak in the Classroom[2019]

lunana-a-yak-in-the-classroom-ver3.jpg

https://www.imdb.com/title/tt10189300

Μια ηρεμη και οικογενειακη ταινια απο το Μπουταν της Νοτιας Ασιας. Ο Ουγκεν ενας νεος δασκαλος που εχει στοχους ομως να γινει τραγουδιστης στην Αυστραλια καλειτε να παει να δειξει στη Lunana ενα μικρο χωριο μολις 58 κατοικων με 9 παιδια. Στο πηγαινε δυσκολευτηκε στην ανοδο μιας και μιλαμε για 4800 μετρα υψομετρο οταν εφυγε ομως δυσκολευτηκε να αποχωριστει τους ανθρωπους του χωριου. Ανθρωπους που του εμαθαν τον σεβασμο την αγαπη των Γιακ και της φυσης την ηρεμια που σου προσφερει ενα τετοιο μερος. Προταθηκε για Οσκαρ το 2022 καλυτερης ξενογλωσσης ταινιας δικαιως για μενα. Δεν ειναι η ταινια που θα ξεσηκωσει τα πληθη αντιθετως τα κατευναζει με την ηρεμια της ψυχης και την κουλτουρα των ανθρωπων που ζουν σε αυτα τα μερη μιας και δεν μαθαινουν να αγαπανε τα υλικα αγαθα βρισκουν το πραγματικο νοημα στην αλληλεπιδραση και το σεβασμο μεταξυ τους. Το Μπουταν δεν ειναι τυχαια μια απο τις πιο ευτυχισμενες χωρες του κοσμου. Εχουν βρει το νοημα της ζωης αντιθετως με το κυνηγι του χρηματος στον Δυτικο κοσμο και μπραβο τους. Η ταινια δειχνει ακριβως αυτη την ηρεμια της ψυχης στην απλοτητα των ανθρωπων και της φυσης. 7.4/10

• Like
Reactions: stargr
Τώρα με βάζεις στην πρίζα να την ξαναδώ!!!!😆😆😆

Υπάρχει συντομότερος δρόμος.
Δες λίγο τη δουλειά του Ezra Stoller και ύστερα βάλε τις κλασικές δηλώσεις του αντιπροέδρου του Εδεσσαϊκού..
Thank me later. 🤝

εισαι μεγαλος δρακουλιαρης :)
μ αρεσεις γιατι το χαιρεσαι και το δειχνεις αυτο..
Thanks! Τα δρακουλιάρικα
είναι το rock n' roll του σινεμά..
π.χ. Bubba Hot -Tep
Απαράδεκτον!!, αλλά αξιαγάπητο..

FantasticHeavyHogget-mobile.mp4

• Like
Ο Νόλαν δεν "πάει" με τους υπόλοιπους παρέα, δεν είναι auteur κατά την γνώμη μου, αλλά καλός διεκπεραιωτης.Και για τον Λάνθιμο έχω κάποιες αντιρρήσεις.
Ετοιμάζομαι για την καταιγίδα που θα επακολουθήσει αυτών που έγραψα 😁😁😁
σωστοτατος ....

The Face of Another[Tanin No Kao][1966]

a-GGt1-C8-WP6nmn3e-JJIRKlj-Ohz-ENn-Ri-large.jpg

https://www.imdb.com/title/tt0061065

Κρυφο διαμαντι που δεν γνωριζα του Ιαπωνα Hiroshi Teshigahara βγηκε σε μια εποχη που δεν περιμενεις ταινια με τετοια θεματολογια αλλα οι Ιαπωνες ανεκαθεν δεν φοβοντουσαν να διαφοροποιηθουν. Σοβαρα ηθικοπλαστικη και εξαιρετικα πειθαρχημενη αναλαμβανει ενα τεραστιο θεμα που μαστιζει τη συγχρονη κοινωνια μας. Αυτο της εμφανισης και ποσο επηρεαζει τους γυρω μας αλλα και την ιδια την προσωπικοτητα μας. Ενας ανδρας μετα απο ολικα εγκαυματα στο προσωπο κυκλοφορει με επιδεσμους μονιμα. Οταν ενας πρωτοποριακος γιατρος αναλαμβανει να δημιουργησει απο το μηδεν ενα νεο προσωπο για τον ασθενη τα ευρηματα θα ειναι τρομερα. Ταυτοχρονα παρακολουθουμε και τη ζωη μιας πανεμορφης γυναικας η οποια ομως απο τη μια πλευρα του προσωπου της εχει τεραστια παραμορφωση με εγκαυματα. Η θεματολογια και το πως καταπιανεται με το θεμα ειναι απιστευτη. Υπαρχει απολυτη ελευθερια οταν φοραμε ενα προσωπο αλλου και ειμαστε κυριολεκτικα ο κανενας? Η αγαπη μπορει να προσπερασει την εμφανιση και να δει πραγματικα στην καρδια καποιου? Η προσωπικοτητα μας ακομα και τα ρουχα μας αλλαζουν απλα αλλαζοντας το προσωπο μας? Δεν περιμενα πραγματικα να βγει μια τετοια ταινια το 1966 ποσο μαλλον να ασχοληθει με το θεμα σφαιρικα και εις βαθος χωρις υπεκφυγες. Επικαιρη 57 χρονια μετα και ο ορισμος της ανεξιτηλης στο χρονο ταινιας. 9/10

μα ποτε περιμενες να δεις τετοια ταινιαρα το 2023
και φυσικα το 1966
σ ευχαριστω που μου το θυμησες να το ξαναδω

γιατι η μπαρμπι δεν σου κανει?:p
μια χαρα ταινια ειναι
αλλα εγω ειμαι της παλιας κοπης αφου το ξερεις
τωρα ερχεται και η αλλη μεγαλη εργαρα του διεκπαιρωτη ( εξοχο του opsim ! ) με τα imax και αυτον τον γουρλωματη του νετφλιξ πρωταγωνιστη
ευτυχως υπαρχουν ακομη για λιγο ο Μαρτιν ο Γουντι ο Ακι

Elemental[2023]

Elemental-Bench-Payoff-Poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt15789038

Καιρο ειχα να δω νεα ταινια της Pixar και οι εντυπωσεις ειναι αναμεικτες. Δημιουργος ειναι ο Peter Sohn ο οποιος εχει φτιαξει και το σχετικα μετριο καλοσαυρο και το Elemental ειναι μια απο τα ιδια δεν αγγιζουν ουτε για αστειο ταινιες των Lasseter/Stanton/Unkrich που εχουν δημιουργησει ταινιες που ειναι κλασικες σημερα. Το Elemental προσπαθει αγαπησα τον κοσμο ο οποιος εχει λεπτομερεια εχει χρωματα ειναι πανεμορφος με λιγα λογια και οταν ξεκινησε η ταινια ειχα μεγαλες προσδοκιες στην αξιοποιηση του. Εξυπνο να φτιαχτει μια ταινια με τα στοιχεια της γης νερο/φωτια/χωμα/αερας θεωρω κακο ομως μιας και ειμαστε στην εποχη της διαφορετικοτητας να προσπαθεις να περασεις ακριβως αυτο. Δεν θα πρεπει το wokeness να περναει σε παιδικα animations το force επιλογων σε παιδια δεν ειναι καλο. Προσπαθησα να μου αρεσουν καποιες σκηνες με χιουμορ και 2-3 το καταφερνουν οπως και καποιες πιο συναισθηματικες αλλα στη συνολικη εικονα δεν ειναι ταινια επιπεδου Pixar. Δεν ξερω που θα παει αυτη η δουλεια με το force της διαφορετικοτητας μεσα απο τις ταινιες του Hollywood εδω και λιγα χρονια παντως εχουν παρει λαθος στροφη και μονο σε καλο δεν τους βγαινει και το θεμα ειναι οτι δεν το βλεπουν. Πρεπει ακομα και στα animation να ακολουθησουν το κλιμα της εποχης. 6.5/10