Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Είδα λοιπόν κι εγω τις 2 κορεάτικες : the housemaid - Bedevilled. H πρώτη πράγματι ήταν πιο στυλιζαρισμένη αλλα η δευτερη με καθηλωσε κι έμεινε στο μυαλό μου για μερες μετα. Συνολικα θεωρω το bedevilled καλυτερη ταινια ,πολυεπίπεδη που δινει τροφη για σκεψη και προβληματισμο.
Άλλη κορυφαια ατακα της ταινιας εκτος απο το "ησουν αγενης" ειναι το "Κοίταξα τον ηλιο και μου μιλησε. Μου ειπε οτι αν κρατηθω κι άλλο θα αρρωστησω".
Σε μια εποχη που κυριαρχεί η αγένεια κι η απόλυτη αδιαφορία για το διπλανό μας (ειτε γνωστό ,είτε άγνωστο) βρισκει νόημα αυτη η ταινία. Και παρά το ότι δεν είμαι fan του splatter σε αυτην την ταινία δε με ενοχλησε καθολου ,τουναντίον...

Το Solomon Kane το είχα δει και εγώ λίγο ποιο παλιά ,καλούτσικη ταινία.

Εγω αντεξα περιπου 25 λεπτα (και γενικα δεν σταματαω ταινιες)...

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Είδα το The Tourist χτες δε με συγκήνισε ιδιαίτερα.

Kακό δεν είναι, αλλά όταν οι action hero, παίζουν μόνο σε λίγες στιγμές δράσης, τότε ναι μάλλον ήταν λάθος η επιλογή τους.

Απίστευτα στατικός ο Ντεπ, έξαιρετικά συγκρατημένη η Τζολί.

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Είδα λοιπόν κι εγω τις 2 κορεάτικες : the housemaid - Bedevilled. H πρώτη πράγματι ήταν πιο στυλιζαρισμένη αλλα η δευτερη με καθηλωσε κι έμεινε στο μυαλό μου για μερες μετα. Συνολικα θεωρω το bedevilled καλυτερη ταινια ,πολυεπίπεδη που δινει τροφη για σκεψη και προβληματισμο.
Άλλη κορυφαια ατακα της ταινιας εκτος απο το "ησουν αγενης" ειναι το "Κοίταξα τον ηλιο και μου μιλησε. Μου ειπε οτι αν κρατηθω κι άλλο θα αρρωστησω".
Σε μια εποχη που κυριαρχεί η αγένεια κι η απόλυτη αδιαφορία για το διπλανό μας (ειτε γνωστό ,είτε άγνωστο) βρισκει νόημα αυτη η ταινία. Και παρά το ότι δεν είμαι fan του splatter σε αυτην την ταινία δε με ενοχλησε καθολου ,τουναντίον...

Συμφωνω, αν και η housemaid έχει κοψει πολυ περισσότερα εισιτηρια απο το bedevilled, η δευτερη ειναι ασυγκριτα πιο καθηλωτικη σου μενει στο μυαλο ,δινει τροφη για σκεψη και επιτέλους μια ταινια όπου η βια δεν ειναι αναιτια, (ακους Μr Tarantino?). Φυσικα και αυτή ειχε τα θεματικια τις , όπως είχε διαφορες κορυφώσεις - θα μπορουσε να τελειώσει σε 2 διαφορετικα σημεια, και ενω οι ερμηνεια της χωριατοπούλας ειναι πολυεπιπεδη και εξελισεται με την πλοκη, οι ερμηνειες των "κακων" ειναι καπως φλατ ειναι απλως κακοι. Επίσης η "πεταλουδιτσα" που εμφανιζεται καπου στην μεση της δρασης , εξαφανιζεται απο την εξέλιξη χωρις αλλη εξεγηση -λετε να εμεινε απληρωτη και να την εκανε χαχαχα). Παντως αυτη η ταινια αξιζει να την δει ο καθένας, θα του χαραχτει για καιρο στην μνημη. Και κακα τα ψεματα ρε παιδια το ολο σκηνικο και οι συμπεριφορες στο απομονωμένο χωριουδακι δεν σας θυμισαν κατι απο "παλια" ελληνικη επαρχια -για οποιον εχει εικονα ή έχει διαβασει σχετικα βεβαια...

Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Περιμένω να δω τα "Winters Bone" και "True Grit" (ελέω Κοέν το δεύτερο) για να δω αν υπήρχαν καλύτερες ταινίες για βράβευση.

το πρώτο είναι, απλά, Αριστούργημα: μια συγκλονιστική ταινία-Υμνος σε βασικές ανθρώπινες αρετές.
το δεύτερο είναι Κοέν: το διαπερνάει ένας τρομαχτικός σαρκασμός, από άκρη σ άκρη. οι Αμερικάνοι, μάλλον θα νιώσουν λίγο ...άβολα.
Τον Jeff Bridges τον βρήκα άκρως πιο απολαυστικό από τον ακροδεξιό μπουχέσα παλιά: πιο τρωτό, πιο ανθρώπινο - κι έχει μιά τρομαχτική δόση αυτοσαρκασμού το παίξιμό του που, στα μάτια μου τουλάχιστον, ήταν εξαιρετική.

Last edited:

το πρώτο είναι, απλά, Αριστούργημα: μια συγκλονιστική ταινία-Υμνος σε βασικές ανθρώπινες αρετές.
το δεύτερο είναι Κοέν: το διαπερνάει ένας τρομαχτικός σαρκασμός, από άκρη σ άκρη. οι Αμερικάνοι, μάλλον θα νιώσουν λίγο ...άβολα.
Τον Jeff Bridges τον βρήκα άκρως πιο απολαυστικό από τον ακροδεξιό μπουχέσα παλιά: πιο τρωτό, πιο ανθρώπινο - κι έχει μιά τρομαχτική δόση αυτοσαρκασμού το παίξιμό του που, στα μάτια μου τουλάχιστον, ήταν εξαιρετική.

Κώστα,
εμένα τουλάχιστον με έπεισες για το True Grit, έχωντας δει το no country....
εκτιμώ ότι η συνεχεια δεν θα με απογοητεύσει.-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

αδικαιολογητες σκηνες βιας ,ελειψη σοβαροτητος σε θεματα πατροτητος
τους εχασα τους Κοεν ,μια χαρα ενοιωσαν οι Αμερικανοι εκανε ρεκορ εισπραξεων στο usa
ο Μπριτζες ειναι κλωνος του ακροδεξιου

και στις δυο ταινιες εχουμε κοριτσακια- παληκαρια που ψαχνουν να βρουν
τον χαμενο Μπαμπα

.

Last edited:

Coming soon to a theatre near me....-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

και στις δυο ταινιες εχουμε κοριτσακια- παληκαρια που ψαχνουν να βρουν
τον χαμενο Μπαμπα

.

Ο ακροδεξιός "Δούκας" δεν έπαιξε ποτέ σε κάτι αντίστοιχο του "The last Picture show", "Heaven's gate" ή "The Great Lebowski" Στέλιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Ο ακροδεξιός "Δούκας" δεν έπαιξε ποτέ σε κάτι αντίστοιχο του "The last Picture show", "Heaven's gate" ή "The Great Lebowski" Στέλιο.

φυσικα, ο Δουκας μονο τον καουμπου ηξερε να κανει
και εμενα δεν μ αρεσε ποτε
ομως εδω αναφερωμαι στην συγκεκριμενη ταινια και μονο

y.Γ last picture show / havens gate ταινιαρες !!!!
αλλα αλλους θυμαμαι για πρωτους !!!
ο lebowski προσωπικα δεν μου αρεσε γουστα ειναι αυτα ( μην με γιουχαρετε !!)

-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Δεκτο Στελιο να μη σου αρεσε.Αλλα δεν ξερω αν μπορουν πολλοι να παιξουν τον χαρακτηρα του Dude,ετσι οπως τον επαιξε ο Τζεφ...Λες και εκανε τον roadie μια ζωη...:music-smiley-005::worshippy::worshippy:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

και εμενα δεν μ αρεσε ποτε
ομως εδω αναφερωμαι στην συγκεκριμενη ταινια και μονο

y.Γ last picture show / havens gate ταινιαρες !!!!
αλλα αλλους θυμαμαι για πρωτους !!!

-bye-

Θα την δω σύντομα Στέλιο. -bye-

Είδα και το Black Swan ,καλή ταινία θα έλεγα,από την μέση και μετά άρχιζε όμως να με κουράζει.

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Nομίζω ότι πρόκειται για εξαιρετική ταινία

images

Desert flower

Το γνωστό best seller, με θέμα δύσκολο, ασυνήθιστο και σοκαριστικό, πρόκειται για ένα συγλονιστικό οδοιπορικό από τα βάθη της ερήμου της Σομαλίας, στην λάμψη και τα φώτα της διεθνούς πασαρέλας.

Πραγματεύετε το αποτρόπαιο έθιμο της της κλειτοριδεκτομής, που συναντάται στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, αιματηρή και επίπονη διαδικασία που και η ίδια γνώρισε, σε πολύ μικρή ηλικία.

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Χτες είδα ξανά μετά από καιρό το The Player του Άλτμαν. Ταινία για την κινηματογραφική βιομηχανία, που δείχνει τα πράγματα εκ των έσω, όσο ίσως καμία άλλη. Ο Τιμ Ρόμπινς απολαυστικός, Η Γκρέτα Σκάκι Θεά, Η Γούπι Γκόλντμπεργκ να βγάζει τρελό γέλιο από ένα σημείο και μετά. Η δύναμη της ταινίας όμως είναι το στόρυ. Πραγματικά πολύ δυνατό και με πολύ ειρωνικό τέλος. Ξέρεις από τα μέσα της ταινίας τι θα συμβεί στο τέλος, κι όμως η ταινία σε κρατάει καθηλωμένο. Α και ο Άλτμαν σε τρελά κέφια, κόντρα σε κάθε σκηνοθετική φόρμα του Χόλλυγουντ εκείνης της περιόδου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

ούτε τον καμπόη δεν ήξερε να κάνει.
αλλά ο μεγάλος χαβαλές ήταν σε κάτι 'Πράσινα Μπερέ' και τέτοια.
ο Πρέκας μπροστά του είναι Σαιξπηρικό ιερό τέρας του πάλκου.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Χτες είδα ξανά μετά από καιρό το The Player του Άλτμαν. Ταινία για την κινηματογραφική βιομηχανία, που δείχνει τα πράγματα εκ των έσω, όσο ίσως καμία άλλη. Ο Τιμ Ρόμπινς απολαυστικός, Η Γκρέτα Σκάκι Θεά, Η Γούπι Γκόλντμπεργκ να βγάζει τρελό γέλιο από ένα σημείο και μετά. Η δύναμη της ταινίας όμως είναι το στόρυ. Πραγματικά πολύ δυνατό και με πολύ ειρωνικό τέλος. Ξέρεις από τα μέσα της ταινίας τι θα συμβεί στο τέλος, κι όμως η ταινία σε κρατάει καθηλωμένο. Α και ο Άλτμαν σε τρελά κέφια, κόντρα σε κάθε σκηνοθετική φόρμα του Χόλλυγουντ εκείνης της περιόδου.

Οπως παντα....:love::love::worshippy::worshippy:

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Πού το θυμήθηκες βρέ..??

Οντως εξαιρετική ταινία .

Πού το θυμήθηκες βρέ..??

Οντως εξαιρετική ταινία .

Το προβάλαμε χτες στην πανεπιστημιακή λέσχη.

Κια φυσικά θα τιμησω τις επόμενες μέρες και το "αδερφάκι" του το shortcuts. Δεν μπορώ να αποφασίσω -ακόμα και μετά από τόσες θεάσεις- ποιο από τα δύο μου αρέσει περισσότερο...