Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Το προβάλαμε χτες στην πανεπιστημιακή λέσχη.

Κια φυσικά θα τιμησω τις επόμενες μέρες και το "αδερφάκι" του το shortcuts. Δεν μπορώ να αποφασίσω -ακόμα και μετά από τόσες θεάσεις- ποιο από τα δύο μου αρέσει περισσότερο...

Shortcuts χωρις 2η σκεψη για μενα.Ο Παιχτης ηταν εξαιρετικος αλλα το αλλο ηταν αριστουργημα.Το ενα ηταν μια σατιρα για το Χολλιγουντ,το αλλο ομως ηταν μια υπεροχη απεικονηση της συγχρονης Αμερικης.Θεμα πολυ πιο δυσκολο στο χειρισμο και πολυ πιο σημαντικο.Το αποτελεσμα ξεπερασε ομως καθε προσδοκια.
Απο τις σπουδαιοτερες ταινιες των τελευταιων 30 χρονων...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Shortcuts χωρις 2η σκεψη για μενα.Ο Παιχτης ηταν εξαιρετικος αλλα το αλλο ηταν αριστουργημα.Το ενα ηταν μια σατιρα για το Χολλιγουντ,το αλλο ομως ηταν μια υπεροχη απεικονηση της συγχρονης Αμερικης.Θεμα πολυ πιο δυσκολο στο χειρισμο και πολυ πιο σημαντικο.Το αποτελεσμα ξεπερασε ομως καθε προσδοκια.
Απο τις σπουδαιοτερες ταινιες των τελευταιων 30 χρονων...

Έτσιιιιιιιιιι!!!!!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

ούτε τον καμπόη δεν ήξερε να κάνει.
αλλά ο μεγάλος χαβαλές ήταν σε κάτι 'Πράσινα Μπερέ' και τέτοια.
ο Πρέκας μπροστά του είναι Σαιξπηρικό ιερό τέρας του πάλκου.

:award::award::award:

Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Είδα χτες την The Fighter πολύ καλή ταινία ,λίγο με κούρασε ή όλη ιστορία με την οικογένεια.

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

χθες ειδα την κορεατικη the man from nowhere
The%20Man%20from%20Nowhere.jpg

2 ωρες δεν ξεκολας τα ματια απο την οθονη. Οι ατιμοι ξερουν να κανουν ταινιες. Ενταση, πλοκη, σεναριο, κινηματογραφηση, μονταζ, ερμηνιες σε πολυ υψηλα στανταρς. Λογικα εκοψε τα περισσοτερα εισιτηρια περυσι στον Ν.Κορεα.

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Είδα χτες την The Fighter πολύ καλή ταινία ,λίγο με κούρασε ή όλη ιστορία με την οικογένεια.

Το είδα και εγώ χθες. Και εμένα με κούρασε λίγο η οικογένεια αλλά η ερμηνεία του Bale ήταν απίστευτη.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

χθες ειδα την κορεατικη the man from nowhere
2 ωρες δεν ξεκολας τα ματια απο την οθονη. Οι ατιμοι ξερουν να κανουν ταινιες. Ενταση, πλοκη, σεναριο, κινηματογραφηση, μονταζ, ερμηνιες σε πολυ υψηλα στανταρς. Λογικα εκοψε τα περισσοτερα εισιτηρια περυσι στον Ν.Κορεα.

Το έχω δει. Η κορεάτικη απάντηση στο Leo. Εξαιρετικό, δείτε το.

Κι εδω το είδα χθες.
Με χαλασε η ηθοποιια καποιων και ιδίως του νοηθου του μπάτσου.
Κανουν αυτες τις χαζοεκφρασεις οπως οι παλιες ταινιες καρατε που βλεπαμε

Είδα το Faster πριν λίγες μέρες.
Δεν περίμενα να μου αρέσει ,τελικά η ταινία ήταν καλούτσικη για το είδος της.

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Το έχω δει. Η κορεάτικη απάντηση στο Leo. Εξαιρετικό, δείτε το.

αυτο κανουν οι κιτρινοι ( εγω βλεπω μονο Κορεατικες )
κλεβουν , βαζουν και την δικια τους μαστορια
και γραφουν εργαρες !!

.

Ξαναείδα χτες με δέος και περισυλλογή και απόλαυσα για άλλη μια φορά την σιωπηλή έντασή της.
Μια απ τις καλύτερες ταιν'ιες ever.
Και σε HD !
Υποκλίνομαι..

das_weisse_band.jpg

Και προχτές (σας πάω ανάποδα..:smash:),το πρόσφατο του απλά ..Μεγάλου.
( Ο Στέλιος βγάζει φλύκταινες αλλά εγώ "λυγίζω" σε κάθε δουλειά του).
Ξέρει να σου διεγείρει το συναίσθημα,χωρίς να στο εκβιαζει ή να το εκμαιεύει.
Ετσι απλά,όμορφα αλλά έντονα.
Ξέρει να σου χαρίζει την ένταση,την συγκίνηση,τον σκεπτικισμό,την λύτρωση ,τα πάντα.
Σε πιάνει απ τα μούτρα, απ τους τίτλους κι όλας.
Ξενύχτησα χωρίς να το καταλάβω.
Υπέροχος ,έφτιαξε μια ταινία που, αν είχε πάει σε άλλα χέρια θα την άφηνες στα μισά,ενώ εδώ σε παρασύρει μέχρι τέλους,αβίαστα,γλυκά και χωρίς περιττά στολίδια και φτιασιδιές.

Την ξαναβλέπω άνετα και άφοβα..

Hereafter-1.jpg

Το Tron Legacy είδα χτες.
Δεν ξέρω άν μου άρεσουν τα παιχνίδια ίσως να μου άρεσε περισσότερο.

χτες ειδα το Munich ΜΟΝΑΧΟ

συγκλονιστικη ταινια με την σκηνη της ολανδεζας να μενει πολυ ...

πολυ καλη αλλα και μεγαλη διαρκεια !!!!!

Happy_go_lucky.jpg

Mου ειχε ξεφυγει.Τον Μαικ Λη τον αγαπαω.Ξερει να φτιαχνει ιστοριες βασισμενες στην καθημερινοτητα,τη ρουτινα με πρωταγωνιστες απλους καθημερινους ανθρωπους (οπως ολοι μας) και να τις λεει με υπεροχο τροπο,παντα με μια νοτα αισιοδοξιας και ας σερνονται απο πισω πραγματικα δραματα.
Τετοια ειναι και το Happy - Go - Lucky.Mια ταινια που μεσα απο την καθημερινοτητα και τη ρουτινα μιας everyday κοπελας μας δινει ενα μαθημα ρεαλισμου,κωμωδιας και δραματος χωρις φιοριτουρες,περιττους διαλογους και θεατρινισμους.Μια πανω απ'όλα ανθρωπινη ταινια που γιορταζει την απλη ζωη.
Καταπληκτικη η Sally Hawkins,ο Mike Leigh αποδεικνυει για αλλα μια φορα οτι εχει φοβερο ματι στο να διαλεγει γυναικες ηθοποιους για τις ηρωιδες του.Brenda Blethyn(Secrets and Lies),Imelda Staunton (Vera Drake) και τωρα η Sally Hawkins σε παρασερνει με το χαμογελο της και την αλαφροίσκιωτη,αλλα καθολου χαζοχαρουμενη ερμηνεια της.
Εξαιρετικη ταινια...

Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

ειδα το in a better world -το φετινο οσκαρ καλυτερης ξενογλωσης-. Πολυ καλη με πολλα μηνυματα , καταπληκτικο σεναριο- δυσκολα θα μπορουσε αυτο το σεναριο να ηταν χολυγουντιακο.

Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Happy_go_lucky.jpg

Mου ειχε ξεφυγει.Τον Μαικ Λη τον αγαπαω.Ξερει να φτιαχνει ιστοριες βασισμενες στην καθημερινοτητα,τη ρουτινα με πρωταγωνιστες απλους καθημερινους ανθρωπους (οπως ολοι μας) και να τις λεει με υπεροχο τροπο,παντα με μια νοτα αισιοδοξιας και ας σερνονται απο πισω πραγματικα δραματα.
Τετοια ειναι και το Happy - Go - Lucky.Mια ταινια που μεσα απο την καθημερινοτητα και τη ρουτινα μιας everyday κοπελας μας δινει ενα μαθημα ρεαλισμου,κωμωδιας και δραματος χωρις φιοριτουρες,περιττους διαλογους και θεατρινισμους.Μια πανω απ'όλα ανθρωπινη ταινια που γιορταζει την απλη ζωη.
Καταπληκτικη η Sally Hawkins,ο Mike Leigh αποδεικνυει για αλλα μια φορα οτι εχει φοβερο ματι στο να διαλεγει γυναικες ηθοποιους για τις ηρωιδες του.Brenda Blethyn(Secrets and Lies),Imelda Staunton (Vera Drake) και τωρα η Sally Hawkins σε παρασερνει με το χαμογελο της και την αλαφροίσκιωτη,αλλα καθολου χαζοχαρουμενη ερμηνεια της.
Εξαιρετικη ταινια...

Την είχα δει όταν βγήκε και την ξαναείδα σήμερα, πραγματικά ωραία ταινία στο στυλ του Μάικ Λι και, όπως σωστά έγραψες, χωρίς κανένα περιττό στοιχείο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

Την είχα δει όταν βγήκε και την ξαναείδα σήμερα, πραγματικά ωραία ταινία στο στυλ του Μάικ Λι και, όπως σωστά έγραψες, χωρίς κανένα περιττό στοιχείο.

Ειναι χαρακτηριστικο των Εγγλεζων Πανο.Μινιμαλιστες μεχρι το κοκαλο.
Απλες ιστοριες,απλες σκηνοθεσιες πλην του εφετζη Ριτσι και ομως σε συνεπαιρνουν.Μαλλον εχει να κανει μ'αυτα που προκρινουν σε μια ιστορια σε σχεση μ'αυτα που αφηνουν και στις ισορροπιες που κρατανε.Ποτε δεν γινονται υπερβολικοι.Και παντα στο τελος σου μενει μια γευση αισιοδοξιας,ενα ευχαριστο feeling ακομα και σε δραματικες ιστοριες...