Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αυτό δεν το ήξερα!
Θα χάρηκε πολύ το σύνθημα που έλεγε ο Robert Carlisle στον κινηματογραφικό του γιό στο "Full Monty" όπου ο χαρακτήρας του ήταν οπαδός της Sheff. United.

Το ονειρο του ηταν να γινει ποδοσφαιριστης,αλλα ενας σοβαρος τραυματισμος τον σταματησε..Ειναι γενημα θρεμμα του Sheffield...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Κοιτάζοντας τη "Σινεφίλ" κατηγορία δαπίστωσα ότι το αφιέρωμά μας στον Ταρκόφσκι είναι αρκετά περιορισμένο, δυσανάλογα μικρό για το μέγεθος αυτού του δημιουργού, κάτι πρέπει να κάνουμε γι'αυτό.
Πάντως Σπύρο μπορείς να ξεκινήσεις για τον Καθρέφτη και να μου δώσεις την ευκαιρία να ξαναδώ την ταινία μετά από πολύ καιρό.

Nα 'τανε μονο αυτος....Εχουμε δουλεια μπολικη γι'αυτο βαλτε ενα χερακι...Και Πανο μην νομιζεις οτι θα ξεγλιστρησεις πετωντας το μπαλακι στο Σπυρο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Nα 'τανε μονο αυτος....Εχουμε δουλεια μπολικη γι'αυτο βαλτε ενα χερακι...Και Πανο μην νομιζεις οτι θα ξεγλιστρησεις πετωντας το μπαλακι στο Σπυρο...

Να'ξερες πόσες ταινίες έχουν "μαζευτεί" για θέαση....

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Black_death_poster.jpg

Οι ταινιες της Ηammer ζουν και βασιλευουν.....
Η συγκεκριμενη ανετα θα μπορουσε να ειχε βγει στα 60ς απο τα συγκεκριμενα θρυλικα στουντιο καθως η απουσια εφε και η "βρωμικη" εικονα της,τής δινουν μια πρωτογονη αισθηση.
Η ιστορια θυμιζει ελαφρως το Τhe Wicker Man μεταφερμενο στη μεσαιωνικη Αγγλια.
Μαυρη και αρρωστημενη ατμοσφαιρα,αρκετα σκληρη και βιαιη,πεσιμιστικη,χωρις "ηρωες" και σιγουρα χωρις τελικη εξιλεωση.
Αξιζει σιγουρα μια θεαση καθως ειναι πολυ καλυτερο απο οτιδηποτε "μεσαιωνικο" βγηκε τον τελευταιο καιρο...

Με πρίζωσες και με εξιτάρισες τώρα !!
Θέλω να το δώ..

Μήπως ξέρεις αν κυκλοφορεί και σε Χάι Ντεφινασιόν ??:antlers:

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Gantz (Ιαπωνία)

μεταφορά από μάνγκα. πρωτότυπο σουρεαλιστικό σενάριο. οι φιλοι του sci-fi και των ηλεκτρ.παιχνιδιων να το δουν, καθώς και όσοι έχουν ανησυχίες για τη μετά θάνατο ...ζωή!!!

Από ένα σημείο και μετά μάλλον προβλέψιμο.

Κοιτάζοντας τη "Σινεφίλ" κατηγορία δαπίστωσα ότι το αφιέρωμά μας στον Ταρκόφσκι είναι αρκετά περιορισμένο, δυσανάλογα μικρό για το μέγεθος αυτού του δημιουργού, κάτι πρέπει να κάνουμε γι'αυτό.
Πάντως Σπύρο μπορείς να ξεκινήσεις για τον Καθρέφτη και να μου δώσεις την ευκαιρία να ξαναδώ την ταινία μετά από πολύ καιρό.

Συμφωνώ οτι τό αφιέρωμα ήταν περιορισμένο..Καί θάλεγα ότι κάπου ''χάθηκε'' στόν δρόμο ..
Εχει παρεξηγηθεί ακόμα και η Πίστη πού εκφράζει ο Ταρκόφσκι,πού άλλως τε είναι συνδεδεμένη καί μέ τόν Ρώσικο μυστικισμό πού αντιπροσωπεύει και ο Ντοστογιέφσκυ.
Αλλά ο Ταρκόφσκι ασχολείται μέ την Ζωή καί τά όσα συμβαίνουν τήν ίδια στιγμή ταυτόχρονα(μικρά καί μεγάλα)που τά περνάμε απαρατήρητα ή καί δεδομένα.

Ο ''Καθρέφτης'' είναι μιά ταινία συναισθημάτων τού ιδίου πρός τά πρόσωπα πού αγάπησε (όπως καί όσο τά αγάπησε τό καθένα ξεχωριστά).

Καί στά Ρώσικα νά την δεί κανείς χωρίς υπότιτλους θά ''καταλάβει'' πολλά..
Η δύναμη τών εικόνων του(αλλά και τό περιεχόμενό τους αυτό καθ'εαυτό) δέν υπάρχει σέ άλλον ισάξιό του Σκηνοθέτη..

Κάποια στιγμή θά δοκιμάσω νά γράψω μερικά πραγματάκια,παρ´ότι ειναι πολύ δύσκολο.
Πάντως ειναι μεγάλο κρίμα πού πέθανε 54 ετών(4/4/32-28/12/86) και ολοκλήρωσε επτά ταινίες.

Υ.Γ
Μέ τον κινηματογράφο καί τά βιβλία ,οσο μεγαλώνει κανείς,επέρχεται ένας κορεσμός,μιάς καί πολλά έχουν ειπωθεί καί μάλιστα ήδη μέ ιδιαίτερα εύστοχο τρόπο..
Θεωρώ πλέον σπατάλη χρόνου νά καταναλώνομαι μέ φτηνό νεωτερισμό καί η επιστροφή γιά πολλοστή φορά στίς πηγές είναι μεγάλη ανακούφιση..
Μάς ''έφαγε'' η πολλή πληροφορία στην Τέχνη..............................

Μέ τον κινηματογράφο καί τά βιβλία ,οσο μεγαλώνει κανείς,επέρχεται ένας κορεσμός,μιάς καί πολλά έχουν ειπωθεί καί μάλιστα ήδη μέ ιδιαίτερα εύστοχο τρόπο..
Θεωρώ πλέον σπατάλη χρόνου νά καταναλώνομαι μέ φτηνό νεωτερισμό καί η επιστροφή γιά πολλοστή φορά στίς πηγές είναι μεγάλη ανακούφιση..

Εδω συμφωνω μαζι σου 100%.Ειμαι και εγω σε μια τετοια φαση.....

@Δημητρη δεν ξερω μαναμ γιατι εγω απλο dvd νοικιασα...Δεν εχω blue ray (αρκουμαι στο upscaling απο hdmi :Banane0:)...

Last edited:

Μαζί σας κι εγώ...λες γι'αυτό το λόγο να ακούω Isaac Hayes αυτή τη στιγμή???χεχε
Υ.Γ. Πάντως οι ταινίες που έχω να δω είναι καλές όπως λένε καλοί φίλοι και με καλό γούστο επίσης.

Εδω συμφωνω μαζι σου 100%.Ειμαι και εγω σε μια τετοια φαση.....

Γιά νά μήν βγούμε άλλο off-topic βρήκα ένα εξαιρετικό blog πού πέραν μερικών ωραίων αναφορών έχει καί τρείς του ταινίες μέ αγγλικούς υπότιτλους(Καθρέφτης,Σολάρις,Στάλκερ) σύν μιά πρωτόλεια μέ ελληνικούς..!!!!!
Δεν τον γνωρίζω τον blogger κύριο Ιωάννη Κυριαζή αλλά τού αξίζουν πολλά μπράβο.

http://gianniskyriazis.blogspot.com/2010/05/4-1932-28-1986.html

Υ.Γ.
Προσωπικά τίς έχω αγοράσει όλες από τό αγγλικό amazon εδώ και καιρό..Περίμενα πιό πλούσια πληροφόρηση στά ''παρένθετα'',αλλά καί έτσι μιά χαρά είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μαζί σας κι εγώ...λες γι'αυτό το λόγο να ακούω Isaac Hayes αυτή τη στιγμή???χεχε
Υ.Γ. Πάντως οι ταινίες που έχω να δω είναι καλές όπως λένε καλοί φίλοι και με καλό γούστο επίσης.

Για πες,για πες...

Last edited:

Καί στά Ρώσικα νά την δεί κανείς χωρίς υπότιτλους θά ''καταλάβει'' πολλά..
Η δύναμη τών εικόνων του(αλλά και τό περιεχόμενό τους αυτό καθ'εαυτό) δέν υπάρχει σέ άλλον ισάξιό του Σκηνοθέτη..

Για το λόγο που γράφεις, πάντα θεωρούσα τις ταινίες του Αντρέι κατάλληλες για τη μεγάλη οθόνη. Εκεί αποκτούν την πραγματική τους υπόσταση. Έχω δει τρεις ταινίες του εκ των οποίων μόνο τη μία σε κινηματογράφο λόγω επανέκδοσης (Αντρέι Ρουμπλιόφ). Η σύγκριση ήταν συντριπρική. Επαναφορά του κινηματογράφου στην πηγή: την Εικόνα.

Last edited by a moderator:

Υ.Γ

Τεράστια συζήτηση αυτή! Για τα βιβλία πάντως, και ειδικότερα για τη λογοτεχνία, θα συμφωνήσω. Ούτε που θυμάμαι πόσο καιρό έχω να διαβάσω κάτι πέραν των κλασικών.
Για τον κινηματογράφο πάντως κρατάω μία επιφύλαξη. Ίσως αυτό να οφείλεται στο γεγονός ότι κινηματογραφικά ανδρώθηκα μέσα στις αίθουσες κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Δε μου είναι εύκολο να αποκηρύξω τους δικούς μου "ήρωες" που ανακάλυψα εκεί ύστερα από μεγάλη τριβή με τις σκοτεινές αίθουσες.
Από ένα σημείο και μετά, αναγκαστικά αρχίζεις και κοιτάς προς τα πίσω. Γιατί θέλεις να ανακαλύψεις του προπάτορες της Τέχνης που τόσο σε έχει μαγέψει. Ας είναι καλά οι διανομείς που εδώ και πολλά καλοκαίρια μας προσφέρουν ποιοτικές επανεκδόσεις.
Κατόπιν σκέψης έχω καταλήξει στα εξής: κάθε μορφή Τέχνης αποτελεί μία κεραία της εποχής της. Στο βαθμό που θες να αποκωδικοποιήσεις την εποχή σου, οφείλεις να κοιτάξεις και προς τα εκεί. Και τα λέω εγώ αυτά που ούτε από έξω δεν έχω περάσει από τη σύγχρονη λογοτεχνία.
Εντούτοις, η υπερπροσφορά κουράζει και αποπροσανατολίζει.
Θα το ξαναπώ: τεράστια συζήτηση, ίσως μάλιστα δίχως τέλος και οριστικά συμπεράσματα.

Το νοτιοκορεάτικο Akmareul boatda του Jee-woon Kim (The good the bad the weird) με τον καταπληκτικό Min-sik Choi του Oldboy.
Και το φιλανδικό The Priest of Evil.
Επίσης ωραία συζήτηση ανοίξατε αλλά που χρόνος..

Είδα αυτό χτες http://www.rottentomatoes.com/m/1223281-runaways/ και τολμώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Παρότι δεν είχα δει υψηλές βαθμολογίες, η ταινία ήταν εξαιρετική, με δύο άψογες πραγματικά πρωταγωνίστριες (αποκάλυψη για εμένα η Kristen Stewart, δεν περίμενα με τίποτα τέτοια ερμηνεία, πολύ καλή και η Dakota Fanning), και σωστά δοσμένη την ατμόσφαιρα αυτής της τρομερής δεκαετίας (της καλύτερης κατά τη γνώμη μου), όπου πραγματικά κυριαρχεί το sex, drugs and r'n'r. Σε όσους αρέσει αυτή η μουσική και η δεκαετία, συστήνεται ανεπιφύλακτα.

μολις ειδα το Incendies... εχω μεινει αφωνος...

το Inception μπερδεψε την λογικη μου...

το Incendies τα συναισθηματα μου...

ακομα δεν μπορω να συνειδητοποιησω οτι ειδα μια απο τις καλυτερες ταινιες της ζωης μου...

δειτε το ΤΩΡΑ.-

TheTourist_3.jpg

THE TOURIST

Florian Henckel von Donnersmarck...

π@π@ρας πρεπει να εισαι ωστε να σου δινουν Αντζελινα, Ντεπ και Παρισι-Βενετια σαν σκηνικο και να βγαζεις -εκτος απο τα συκωτια των θεατων- αυτο το απαραδεκτο αποτελεσμα...

ΑΙΣΧΟΣ! Δεν αξιζει ουτε για καποιον που θελει να θυμηθει καποια μερη στην πανεμορφη Βενετια...