Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Unknown με τον Liam Neeson.
Πολυ καλη στο μεγαλυτερο μερος της ( μου τα χαλασε λιγο στο τελος)

MV5BODA4NTk3MTQwN15BMl5BanBnXkFtZTcwNjUwMTMxNA@@._V1._SY317_CR0,0,214,317_.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1401152/

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

In a Better World

Η νικήτρια ταινία των φετινών Οσκαρ στην κατηγορία της "ξενόγλωσσης" από την Δανία. Συγκινητική ταινία υπέροχη φωτογραφία τόσο από την Δανία όσο και από το Σουδάν και καλές ερμηνίες. Προσωπική άποψη ότι δεν φτάνει το Incendies που ήταν η καλύτερη ταινία που είδα από τις περσινές κυρίως γιατί είναι η μόνη που ξεπέρασε τα "κλισέ" και μάλιστα κατά πολύ

Winter's bone:
Μια ταινία για την "άλλη" Αμερική, γιατί υπάρχει και τέτοια, αυτή των φτωχών, καταφρονεμένων και ανασφάλιστων. Το "twin peaks" (χωρίς το σασπένς) συναντά το "southern comfort" (επί το βορειότερο όμως) από αισθητικής άποψης ενώ η ταινία είναι ρεαλιστική και σκληρή συνάμα. Νικήτρια στο Sundance έφτασε και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ, το ότι δεν κέρδισε τίποτα δεν έχει καμία σημασία, μαζί με το True Grit ήταν οι καλύτερες Αμερικανικές ταινίες της χρονιάς.

Last edited:

1)Single Man μέ τον Κολιν Φέρθ και την Τζούλιαν Μουρ τού Τομ Φορντ..
Eνδιαφέρον ντεμπουτο τού Φορντ και μάλιστα απροσμενα πετυχημένο..
Το 24ωρο ενος Βρεττανου καθηγητή,που εργαζεται στις ΗΠΑ και χανει ξαφνικά τον σύντροφό του και αποφασίζει οτι δεν θέλει να ζησει άλλο.
Ωραια σκηνοθεσία,πολυ καλή μουσική και ενας Φέρθ,τόσο-οσο στον ρόλο τού ομοφυλόφιλου συντετριμένου καθηγητή.Θαυμάσια ερμηνεία.

Θάλεγα οτι η ταινία δεν παραμένει στην ομοφυλοφιλια τού πρωταγωνιστή,αλλά την υπερβαινει και στην ουσια ασχολειται μέ την αφορητη μοναξιά ενός ανθρώπου,που σε δευτερόλεπτα αλλάζει η ζωή του χάνοντας αγαπημένο-η σύντροφο.

2)Ο Προφήτης τού Ζακ Οντιάρ..
Βραβευμένη ταινία,που πραγματεύεται την εξέλιξη και τήν ''ανοδο'' ενος νεαρού Αραβα 19 ετών ,που φυλακίζεται για κάποιο αδικημα..
Η ταινία περιγράφει τήν προσπαθειά του να επιβιώσει στην φυλακή,το οτι γιά νά επιβιώσει πρέπει να κάνει μιά χάρη στον Κορσικανό ''διευθυντή τού εγκληματος'' που διοικεί ενα team φυλακισμένων,αλλά και το οτι τελικά ο νεαρός εμφανίζει και ο ιδιος ,με έμμεσο τρόπο τίς δικες του ''φιλοδοξίες'' για να γινει σημαντικός στον υπόκοσμο...

Μεγάλης διάρκειας ταινια(πανω απο 150 λεπτά)πού βλέπεται μέ ενδιαφέρον καί εξάγει το γνωστό συμπέρασμα,πώς η φυλακή ειναι ενα σπουδαίο ''σχολείο'' γιά νά βγεις χειρότερος αποτι οταν μπήκες...

Θάλεγα οτι και τις δυό ταινιες τις παρακολουθησα με ενδιαφέρον,χωρις ομως νά μπορώ να τις θεωρήσω πάνω απο καλές.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Winter's bone:
Μια ταινία για την "άλλη" Αμερική, γιατί υπάρχει και τέτοια, αυτή των φτωχών, καταφρονεμένων και ανασφάλιστων. Το "twin peaks" (χωρίς το σασπένς) συναντά το "southern comfort" (επί το βορειότερο όμως) από αισθητικής άποψης ενώ η ταινία είναι ρεαλιστική και σκληρή συνάμα. Νικήτρια στο Sundance έφτασε και στις υποψηφιότητες των Όσκαρ, το ότι δεν κέρδισε τίποτα δεν έχει καμία σημασία, μαζί με το True Grit ήταν οι καλύτερες Αμερικανικές ταινίες της χρονιάς.

Και για μενα εξαιρετική ταινια με χαμηλό budget σε σχεση με τις άλλες ..
Η καταγραφή τού Dustball (αυτής της κατεστραμένης περιοχής)θυμίζει ,στιγμές,ντοκυμανταίρ...Τοσο αληθοφανείς ειναι οι σκηνές...

Και για να ξαναγραψω την κακία μου...
Καλά αυτό το πράγμα ο ''Μαυρος Κυκνος'' ειναι δυνατον νά ειναι καν στις υποψηφιοτητες??Για μένα έπρεπε να πάρει την ''Σάπια ντομάτα'' της πενταετιας...

Μολις γύρισα απο το cinema πήγα να δω ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Να το δειτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...

(εννοείτε οτι κάνω πλάκα, 22.00 αρχισε και 22.45 ήμουν σπίτι, πρώτη φορά στην ζωή μου έφυγα απο το σινεμά στην μέση..)

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μολις γύρισα απο το cinema πήγα να δω ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.
Να το δειτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ...

(εννοείτε οτι κάνω πλάκα, 22.00 αρχισε και 22.45 ήμουν σπίτι, πρώτη φορά στην ζωή μου έφυγα απο το σινεμά στην μέση..)

χαχα! Σχεδόν με έπεισες να πάω να το δω :FSGSFGS4:

Πάντως ούτε μεχρι την μέση έκατσες, μάλλον μόνο μέχρι την αρχή αν προσθέσης τις διαφημίσεις & τον χρόνο επιστροφής.:creep:

the adjustment bureau.
σαν να έφαγα όλο το βράδι με μια γκόμενα και τελικά δε μου έκατσε.

La prima cossa bella (http://www.imdb.com/title/tt1467273/)

Δεν ειναι και κανενα αριστουργημα, νοσταλγικη. Η πρωτη σκηνη ολα τα λεφτα!

εκεινο που μου εκανε ιδια;ιτερη εντυπωση ηταν η μαεστρια του σκηνοθετη να μετετρεπει την τραγωδια σε κωμωδια.
βλεπεται ευχαριστα, εγινε και εμπορικη επιτυχια στην Ιταλια περσυ

Winter's bone:

Και για μενα εξαιρετική ταινια με χαμηλό budget σε σχεση με τις άλλες ..
Η καταγραφή τού Dustball (αυτής της κατεστραμένης περιοχής)θυμίζει ,στιγμές,ντοκυμανταίρ...Τοσο αληθοφανείς ειναι οι σκηνές...

Παρα πολύ καλή ταινία, κάτι σαν την άλλη όψη του Deliverance του John Boorman. Μου άρεσε που δείχνει μιά Αμερική στον αντίποδα αυτής που μας δείχνει το Χόλιγουντ: φτώχεια, φόβος της εξουσίας, ανυπαρξία προοπτικών (η μόνη ελπίδα φυγής για τη νεαρή πρωταγωνίστρια είναι να καταταγεί στο στρατό), καθυστέρηση (δεν υπάρχει πουθενά τηλεόραση, κινητό τηλέφωνο, υπολογιστής). Η μόνη διασκέδαση που βλέπουμε είναι μιά μάζωξη στο σπίτι για να παίξουν δημοτικά τραγούδια. Θαυμάσια ερμηνεία της νεαρής πρωταγωνίστριας.

Monsters Inc. Ενδιαφέρον στόρυ, συγκινητικό στο τέλος, αλλά όχι το καλύτερό μου από την pixar.

Αυστηρώς κατάλληλο. Πλάκα είχε. "Τζούλη, παρ´τονα!!!"

Super 8

Ξεκινάει με πολλά υποσχόμενα εφφέ και καλή υπόθεση, αλλά δυστυχώς καταλήγει να θυμίζει απλά Goonies ή E.T. χωρίς να σε έχει προετοιμάσει ότι θα δεις κάτι τέτοιο...
Ταινία να την δεις ένα Σαββατομεσήμερο στην τηλεόραση με τα παιδιά/ανήψια σου

Μπορει να μην συμβαδιζει με τα τρεχοντα αλλα ειδα το Arlington Road του 1999 και επαθα την πλακα μου! Τζεφ Μπριτζες και Τιμ Ρομπινς τα σπανε!!!

Το τελος δε με αφησε ξερο.... και για οσους δεν, απλα δειτε το!

Μπορει να μην συμβαδιζει με τα τρεχοντα αλλα ειδα το Arlington Road του 1999 και επαθα την πλακα μου! Τζεφ Μπριτζες και Τιμ Ρομπινς τα σπανε!!!

Το τελος δε με αφησε ξερο.... και για οσους δεν, απλα δειτε το!

Πράγματι πάρα πολύ καλή ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από δυο σπουδαίους ηθοποιούς. Μου έχει μείνει και η εναρκτήρια σκηνή και το αναπάντεχο φινάλε. Το είχα δει τότε στις αίθουσες. Ο σκηνοθέτης Μαρκ Πέλινκτον γύρισε κατόπιν το Χρησμό της Πεταλούδας και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του τουλάχιστον στην Ελλάδα. Τι μου θύμησες...

aw22w4.jpg

My Darling Clementine
Κλασική ταινία με τα όλα της, με τον Henry Fonda στην καλύτερη περίοδο της ζωής του (στην πρώτη ταινία του μετά τον πόλεμο) 1946 .

Poster_sm.jpg

Ειπα να δω το αυθεντικο και οχι το ριμεικ...

Αρκετα καλο.
Εξαιρετικο soundtrack, πολυ ωραια δενουν και τα τοπια με την υποθεση...

Αξιζει να δω και το συγχρονο του?

Last edited:

Πράγματι πάρα πολύ καλή ταινία με εξαιρετικές ερμηνείες από δυο σπουδαίους ηθοποιούς. Μου έχει μείνει και η εναρκτήρια σκηνή και το αναπάντεχο φινάλε. Το είχα δει τότε στις αίθουσες. Ο σκηνοθέτης Μαρκ Πέλινκτον γύρισε κατόπιν το Χρησμό της Πεταλούδας και έκτοτε αγνοούνται τα ίχνη του τουλάχιστον στην Ελλάδα. Τι μου θύμησες...
Ακριβως μια απο τα ιδια,ειχα παει για αλλη ταινια στο σινεμα και τελικα ειχα δει αυτη,φυσικα δεν το μετανιωσα καθολου, που δεν ειχα βρει εισητηρια για την αλλη, που ουτε καν την θυμαμαι. :grinning-smiley-043

Χθες,μετα απο 18 χρονια,ειδα για πρωτη φορα το "The Piano" της Καμπιον,με Καιτελ,Χολι Χαντερ,Σαμ Νιλ και την πιτσιρικα-τοτε- Αννα Πακουιν (του True Blood).Eνω, η μουσικη επενδυση της ταινιας ηταν παντα απο τις αγαπημενες μου,για καποιο περιεργο λογο,δεν ειχα δει ποτε την ταινια.Πολυ καλη και σε ερμηνειες (+ οτι με πηγε τοσα χρονια πισω).
Στο καπακι ειδα το "The Boat That Rocked" για το "πειρατικο" ραδιοφωνο στη Μ.Βρεττανια την δεκαετια του 60 και το πλοιο απο το οποιο εκανα εκπομπες οι "πειρατες".Εξαιρετικη μουσικη,σε μια πολυ καλη ταινια, που αξιζει να δει κανεις.Παντως ειχα καιρο να ευχαριστηθω τοσο πολυ μια "κινηματογραφικη βραδυα" σπιτι.