Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βerberian sound studio
Πολυ καλο.
Απο αυτα που ειχα διαβασει το περιμενα διαφορετικο.
Η ταινια αποτιει φορο τιμης στα giallo (ειδικα στο αρτιο τεχνικο της κομματι),
αλλα παει αρκετα πιο περα απο κει. Ειναι ενα σινεφιλικο εργο με την πρωταρχικη εννοια του ορου
(της αγαπης προς το μεσο του κινηματογραφου) και χρησιμοποιει με πολυ ενδιαφεροντα
σεναριακα τροπο την ταινια μεσα στην ταινια.
Να προειδοποιησω πως οσοι περιμενουν και ολιγη απο σπλατερια, στην παραδοση αρκετων
giallo θα απογοητευτουν. Η ταινια εχει μια μυστηριακη και υπνωτιστικη ατμοσφαιρα που εξυπηρετειται
απολυτα και απο το ρυθμο της ταινιας (χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι αργος).
Απαιτει επισης απο το θεατη να αφεθει να υποβληθει σε αυτην. Αν κανεις δεν το κανει
θα τη μισησει. Αν ομως το καταφερει, τοτε η ταινια τον αποζημιωνει με το παραπανω.
Ο πρωταγωνιστης δινει μια απολυτα ταιριαστη και υποταγμενη στο νοσηρο κλιμα της ταινιας ερμηνεια.
Ενδιαφερον ειναι και το υπολοιπο καστινγκ που συμπεριλαμβανει και το "δικο" μας Bond girl
σε ομιλωντα ρολο αυτη τη φορα.
Θα την προτεινα ανεπιφυλακτα σε οσους αγαπουν τον κινημτογραφο (σαν ολοτητα, οχι μονο
αυτο που βλεπουμε, αλλα και τη μαγικη διαδικασια πισω απο την καμερα.)
http://www.imdb.com/title/tt1833844/?ref_=sr_1
ps αν και δεν απορω με την (εντελως αδικα) χαμηλη της βαθμολογια δεδομενου οτι το horror στοιχειο της
δεν ειναι αυτο που ζητοουν οι horror fans των multiplex, δεν μπορω να μην απορησω λιγο που εχουν
δευτερο ονομα αυτο της ελληνιδας.

ενδιαφερον !!
θα το ψαξω

ενδιαφερον !!
θα το ψαξω

περιμενω εντυπωσεις!
Ξεχασα επισης να γραψω οτι εχει και παρα πολυ ωραιο τελος.
Και οσοι με γνωριζουν ξερουν οτι σπανιοτατα το λεω αυτο πια για ταινια.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

searchingforsugarmans.jpg

Εκπληκτικό πνεύμα... Εκπληκτικός ο άνθρωπος οταν παραμένει πιστός στις αρχές του και στις αξίες του.

Απίστευτη ιστορία που ξεγυμνώνει την μουσική βιομηχανία και αποκαλύπτει οτι ο καλλιτέχνης πρέπει να παραμένει πιστός στις αξίες του. Αν δεν το κάνει καλύτερα να σταματά.
Σιχάθηκα τους "καλλιτέχνες" που βγάζουν δισκάκια και εκμεταλλεύονται την "φήμη" που απέκτησαν οταν ήταν 18αρικα αμούστακα και μίλαγαν για επαναστάσεις και τώρα ζουν την ζωή τους απομονωμένοι απο τον κόσμο που τους έκανε "θεούς".....

Ρε Στέλιο πραγματικά ρε πούστη μου.... Υπάρχει ομορφιά σε αυτόν τον κόσμο, αλλά μας την κρύβουν τόσο καλά που νοιώθουμε τυφλοί......

Να μαστε καλά ρε.....

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

lady.jpg

Πάρα πολύ ωραία ταινία, και είναι αληθινή ιστορία. Λίγο στενάχωρη προς το τέλος. Φανταστικές ερμηνείες.

silver-linings-playbook-movie-poster.jpg

Πολυ ωραια ταινια.
Επιανα τον εαυτο μου να χαμογελα αβιαστα και να συμμετεχει συναισθηματικα στην ταινια...
Η Λωρενς πολυ καλη (αν και στο Winters bone ηταν μαλλον καλυτερη η ερμηνεια της) οπως πολυ καλος ηταν και ο Ντε Νιρο!!

δυστυχως χθες εκανα το λαθος να δω το παρακατω...

x88q0txqvvlq840pqah.jpg

Απλα μακρια... Απαραδεκτο...

Και για να σας προσγειώσω στην πραγματικότητα...

The Ring Two (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0377109/?ref_=sr_1

Αφού δεν χεσ...κα πάνω μου με θρίλερ, μάλλον κωμωδία ήταν.
Α, τσάκισα και τα πατατάκια...δηλαδή πήρα και κιλά.
ΧΑΛΙΑ

Gal'en Quote Originally Posted by Gal'en View Post
Φτουυυυυυυυυ
Δεν μπορουσες να ρωτηξεις πρωτα?
Το εβγαλες και επος
Διαβασε το γκραφικ νοβελ παραυτα για να εξιλεωθεις.
Οταν δεις τι εχουν κοψει στην ταινια, τοτε τα ξαναλεμε.
(και δεν εννοω σε πλοκη και σκηνες, εννοω σε ιδεολογικο επιπεδο)

Μήπως υπάρχει κάποιο λινκ για αγορά του και για μας εδώ στην επαρχία;

δυστυχως χθες εκανα το λαθος να δω το παρακατω...

x88q0txqvvlq840pqah.jpg

Απλα μακρια... Απαραδεκτο...

Την είδες όλη; Είσαι θηρίο ανήμερο τότε... Εγώ άντεξα μόνο ένα 10-λεπτο... :ernaehrung004:

Την είδες όλη; Είσαι θηρίο ανήμερο τότε... Εγώ άντεξα μόνο ένα 10-λεπτο... :ernaehrung004:

Αφου δεν μας λες τι βλεπεις και ειναι καλο ωστε να ανοιξουμε τα στραβα μας...

Πήγες γήπεδο? :flipout:

lincoln-movie.jpg

Η ταινια σηκωνει αρκετο γραψιμο.
Για την ωρα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι,imho,προκειται για την καλυτερη ταινια του Σπηλμπεργκ.
Οσον αφορα τον Daniel απλα δεν υπηρχε στην ταινια.
Υπηρχε ο Λινκολν,νετα σκετα...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

lincoln-movie.jpg

Η ταινια σηκωνει αρκετο γραψιμο.
Για την ωρα το μονο που μπορω να πω ειναι οτι,imho,προκειται για την καλυτερη ταινια του Σπηλμπεργκ.
Οσον αφορα τον Daniel απλα δεν υπηρχε στην ταινια.
Υπηρχε ο Λινκολν,νετα σκετα...

και γω είδα προχθές, με 10 χρόνια καθυστέρηση, τις συμμορίες της Νέας Υόρκης και έπαθα την συνήθη καραπλακάρα μου με τον Ντάνιελ... απίστευτος ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

και γω είδα προχθές, με 10 χρόνια καθυστέρηση, τις συμμορίες της Νέας Υόρκης και έπαθα την συνήθη καραπλακάρα μου με τον Ντάνιελ... απίστευτος ...

Ο Day-Lewis ειναι ηθοποιαρα - δες και το αλλο οπου υποδυεται εναν αναπηρο ζωγραφο (" το αριστερο μου ποδι" νομιζω!)

Σπυρο θα σου πω κατι.
Στις Συμμοριες ηταν πολυ καλος αν και εγερνε επικινδυνα προς τη καρικατουρα.Ισως εφταιγε και το μουστακι,δεν ξερω...
Εδω φιλε,αν και να πω την αμαρτια μου φοβομουν οτι μπορει να εμφανιζοταν υπερβολικα δραματικος,ειναι ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο-ς.
Εξαφανιζεται τελειως,εχει αλλαξει μεχρι και τη φωνη του-δεν κανω πλακα,ειναι φοβερα μετρημενος,εχει απιστευτο ταιμινγκ και ισορροπια.
Παιζει "βουβα" αλλα με φοβερη ενταση.
Ειναι αυτο που λεει και ενας φιλος μας walking on thin ice....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ο Day-Lewis ειναι ηθοποιαρα - δες και το αλλο οπου υποδυεται εναν αναπηρο ζωγραφο (" το αριστερο μου ποδι" νομιζω!)

Ευχαριστώ ! από το 'ωραίο μου πλυντήριο' και μετά έχω δει όλες τις ταινίες του ...

Και για να σας προσγειώσω στην πραγματικότητα...

The Ring Two (2005)
http://www.imdb.com/title/tt0377109/?ref_=sr_1

Αφού δεν χεσ...κα πάνω μου με θρίλερ, μάλλον κωμωδία ήταν.
Α, τσάκισα και τα πατατάκια...δηλαδή πήρα και κιλά.
ΧΑΛΙΑ

Ακομα και τα cgi του αθλια ηταν. Εκεινο το ελαφι ακομα το σκεφτομαι και γελαω.
Και να σκεφτεις οτι το εκανε ο σκηνοθετης του αυθεντικου Γιαπωνεζικου!
Ασυγκριτα καλυτερο το πρωτο, του Βερμπινσκι.

Μήπως υπάρχει κάποιο λινκ για αγορά του και για μας εδώ στην επαρχία;

Σιγα μην χαλασουμε χατηρι στα επτανησα
http://www.barnesandnoble.com/w/v-for-vendetta-graphic-novel-alan-moore/1111329274
http://www.amazon.co.uk/Vendetta-New-TP-David-Lloyd/dp/140120841X
(Το πρωτο δεν ορκιζομαι οτι στελνει Ελλαδα).
Αλλιως μπορεις απο το Ιταλικο ή το Γερμανικο (φτου φτου) Αμαζον.
Βεβαια μπορεις να τηλεφωνησεις και σε κανενα κομιξαδικο εδω στην Ελλαδα,
αλλα η τιμη ενδεχεται να σου πεσει βαρια.
Τα λεφτα του παντως τα αξιζει μεχρι τελευταιας δεκαρας και με το παραπανω.

Σπυρο θα σου πω κατι.
Στις Συμμοριες ηταν πολυ καλος αν και εγερνε επικινδυνα προς τη καρικατουρα.Ισως εφταιγε και το μουστακι,δεν ξερω...
Εδω φιλε,αν και να πω την αμαρτια μου φοβομουν οτι μπορει να εμφανιζοταν υπερβολικα δραματικος,ειναι ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο-ς.
Εξαφανιζεται τελειως,εχει αλλαξει μεχρι και τη φωνη του-δεν κανω πλακα,ειναι φοβερα μετρημενος,εχει απιστευτο ταιμινγκ και ισορροπια.
Παιζει "βουβα" αλλα με φοβερη ενταση.
Ειναι αυτο που λεει και ενας φιλος μας walking on thin ice....

Εδω φιλοι μου θα πρεπει να διαφωνησω. Ο Ντανιελ στις Συμμοριες ηταν οντως καρικατουρα.
Δεν εφταιγε μονο το ηλιθιο μακιγιαζ αλλα και η ερμηνεια του, για την οποια ομως χρεωνω πιο
πολυ τη διδασκαλια του σκηνοθετη. Και αυτο γιατι κατ εμε οι Συμμοριες ηταν η χειροτερη ταινια του
σκορσεζε (μεχρι τοτε), ενος σκηνοθετη που εμενα με ειχε συνηθισει σε ταινιες απο πολυ καλες
και πανω.
Για την ακριβεια η ερμηνεια του Ντανιελ (τον οποιο ειχα πολυ ψηλα στην εκτιμηση μου απο το
"Εις το ονομα του πατρος" και μετα) μου φανηκε τοσο αταιριαστα κακη εν συγκρισει με το ταλεντο του
οσο εκεινη του Τζερεμι Αιρονς στο Dungeons and Dragons! Απο τοτε ειχα να παθω τετοιο σοκ
με τοσο σπουδαιο ηθοποιο.

Ακομα και τα cgi του αθλια ηταν. Εκεινο το ελαφι ακομα το σκεφτομαι και γελαω.
Και να σκεφτεις οτι το εκανε ο σκηνοθετης του αυθεντικου Γιαπωνεζικου!
Ασυγκριτα καλυτερο το πρωτο, του Βερμπινσκι.

Σιγα μην χαλασουμε χατηρι στα επτανησα
http://www.barnesandnoble.com/w/v-for-vendetta-graphic-novel-alan-moore/1111329274
http://www.amazon.co.uk/Vendetta-New-TP-David-Lloyd/dp/140120841X
(Το πρωτο δεν ορκιζομαι οτι στελνει Ελλαδα).
Αλλιως μπορεις απο το Ιταλικο ή το Γερμανικο (φτου φτου) Αμαζον.
Βεβαια μπορεις να τηλεφωνησεις και σε κανενα κομιξαδικο εδω στην Ελλαδα,
αλλα η τιμη ενδεχεται να σου πεσει βαρια.
Τα λεφτα του παντως τα αξιζει μεχρι τελευταιας δεκαρας και με το παραπανω.

Εδω φιλοι μου θα πρεπει να διαφωνησω. Ο Ντανιελ στις Συμμοριες ηταν οντως καρικατουρα.
Δεν εφταιγε μονο το ηλιθιο μακιγιαζ αλλα και η ερμηνεια του, για την οποια ομως χρεωνω πιο
πολυ τη διδασκαλια του σκηνοθετη. Και αυτο γιατι κατ εμε οι Συμμοριες ηταν η χειροτερη ταινια του
σκορσεζε (μεχρι τοτε), ενος σκηνοθετη που εμενα με ειχε συνηθισει σε ταινιες απο πολυ καλες
και πανω.
Για την ακριβεια η ερμηνεια του Ντανιελ (τον οποιο ειχα πολυ ψηλα στην εκτιμηση μου απο το
"Εις το ονομα του πατρος" και μετα) μου φανηκε τοσο αταιριαστα κακη εν συγκρισει με το ταλεντο του
οσο εκεινη του Τζερεμι Αιρονς στο Dungeons and Dragons! Απο τοτε ειχα να παθω τετοιο σοκ
με τοσο σπουδαιο ηθοποιο.

Κατα βαση δεν διαφωνουμε.Το αντιθετο,θα λεγα.
Οι Συμμοριες ειναι για μενα ενα απο αυτα που λεμε "αρρωστα αριστουργηματα".
Ταινια με μεγαλες προθεσεις,τεχνικα αψεγαδιαστη,πανεμορφη αλλα με κακο σεναριο.Οποτε οσο και να προσπαθησει ο δημιουργος,οτι και να κανει,η ταινια στο συνολο θα ειναι,το πολυ,μετρια.
Ο Ντανιελ ηταν σαφεστατα χωρις καθοδηγηση.Και γω θεωρω ισως την πιο μετρια ερμηνεια του.Γνωριζοντας τις δυνατοτητες του,ετσι?
Επισης οποιος επιμεληθηκε την εμφανιση του εκανε τραγικα λαθη.Και πιστευω οτι του αφαιρεσε πολυ απο την ερμηνεια του.
Απο την αλλη υπηρχαν στιγμες που σου παγωνε το αιμα.Και αυτο δεν ειναι και λιγο.