![]()
Anna Karenina
Σαν story δεν χρειάζεται πολλά-πολλά, χιλιοειπωμένο και χιλιοπαιγμένο. Το (μόνο?) ενδιαφέρον εστιάζεται στη σκηνοθετική άποψη του Joe Wright που όντως είναι κάτι έξω απ´τα συνηθισμένα. Κάποιους θα τους ξενίσει, σε κάποιους ίσως αρέσει.
Ήμουν έτοιμος να τη σταματήσω στο 20-λεπτο, τελικά αποφάσισα να τη δώ ολόκληρη και μπορεί να μην τρελάθηκα αλλά δεν το μετάνοιωσα κιόλας.
Καταρχήν ευχαριστώ τον Αιμίλιο..................... για την πάρα πολύ ταινία που συνέστησε.
Hodejegerne
Πολύ καιρό είχα να απολαύσω δράση δοσμένη σε εξαιρετικές δόσεις και μάλιστα από την Νορβηγία.
Δείτε την.
Hodejegerne Η ταινία είναι έπος.
dark shadows ...
o Τιμ ακόμη κι όταν δεν είναι σε μεγάλη φόρμα, δεν παύει να είναι ενδιαφέρων ... βέβαια επειδή τον αγαπώ πολύ, πάντα θα περιμένω το (ξανα)φορμάρισμα του ...
The perks of being a wallflower
Η συνταγή «πατέρας και κόρη υπό καταδίωξη σε ξένη χώρα», (μετά τις δύο «Αρπαχτές» –sorry- «Αρπαγές» με τον Λιαμ Νίσον, ήθελα να γράψω), βρίσκει εφαρμογή και σε αυτή την ταινία, η οποία διαθέτει και σενάριο που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον και καταιγιστική δράση και αρκετά αληθοφανείς ερμηνείες από πατέρα (Άαρον Έκχαρτ) και κόρη (Λιάνα Λιμπεράτο), η οποία δεν χάνει κάθε λίγο την ευκαιρία να τον επιπλήξει που της κρατούσε μυστικά, λες και μπορούσε να της φανερώσει ότι δούλευε για τη CIA.
Κατά τα άλλα, η ταινία βάζει και μια άλλη διάσταση αρκετά αξιοσημείωτη: αυτή του αμερικανού μετανάστη σε ευρωπαϊκή πόλη (πρωτεύουσα της ΕΕ, μάλιστα), που μένει χωρίς δουλειά και χωρίς χαρτιά να τον νομιμοποιούν (τον φαντάζεστε αυτόν στην Ελλάδακαι βρίσκει βοήθεια από μετανάστες οφειλόμενους στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. Μόνο γι’ αυτό λόγο, η ταινία αποκτά άλλο βάρος. Πέραν του γεγονότος, μάλιστα, ότι για άλλη μια φορά βλέπουμε πόσο αδίστακτες είναι οι μυστικές υπηρεσίες, μέσα στις οποίες μερικοί δρουν και κινούνται με απώτερο σκοπό τη δική τους επιβίωση χωρίς να νοιάζονται για τη χώρα που υπηρετούν. Αλλά δεν θα κάνω και κήρυγμα…
Οι λάτρεις των ταινιών με καταιγιστική δράση, θα τη λατρέψουν και οι λάτρεις της μουσικής, θα θυμηθούν το soundtrack των «Επικίνδυνων αποστολών».
του Άγγελου Πολύδωρου
Το Kes, που ειναι η πρωτη ταινια του Ken Loach που βγηκε στις αιθουσες (1969).
Η βρεττανικη εργατικη ταξη των 60s μεσα απο την ιστορια ενος 15χρονου μαθητη.
Νεορεαλισμος με συμβολισμους σε πολλα επιπεδα και δεν ειμαι σε θεση να τα "πιασω" ολα.
Στο επιπεδο του 400 Blows, τοσο καλη, μονο που εδω αποτυπωνεται με ακριβεια ο βρεττανικος ψυχισμος.
Εχω δει αρκετες ταινιες του Loach, αλλα αυτη ειναι η καλύτερή του για μενα.
Αργησα, μερικες φορες απορω πως γινεται να χανονται τετοια αριστουργηματα...
Sinister
Συμπαθεστατο θριλερακι....
Το Kes, που ειναι η πρωτη ταινια του Ken Loach που βγηκε στις αιθουσες (1969).
![]()
http://www.rottentomatoes.com/m/kes/
http://www.imdb.com/title/tt0064541/
Η βρεττανικη εργατικη ταξη των 60s μεσα απο την ιστορια ενος 15χρονου μαθητη.
Νεορεαλισμος με συμβολισμους σε πολλα επιπεδα και δεν ειμαι σε θεση να τα "πιασω" ολα.
Στο επιπεδο του 400 Blows, τοσο καλη, μονο που εδω αποτυπωνεται με ακριβεια ο βρεττανικος ψυχισμος.
Εχω δει αρκετες ταινιες του Loach, αλλα αυτη ειναι η καλύτερή του για μενα.
Αργησα, μερικες φορες απορω πως γινεται να χανονται τετοια αριστουργηματα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.