Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Χαχα..και εγώ βαθμολογώ απο 1-10 με τον ίδιο τρόπο (6: watchable, 7: καλή, 8: πολύ καλή, 9: must see, 10: 'δεν υπάρχει' :

Δηλαδή
5 ανεκτή
4 κακή
3πολύ κακή
2 δεν...
1 φέρε το μαχαίρι...
0 τι;;;;;;;;;

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τζανγκο

οι πρωτες του ταινιες ειχαν ενα ανατρεπτικο στιλιαριζμα ....
οι τελευταιες του ειναι σαν ενα χαβαλεδιστικο κομικς
τις βλεπω ομως ευχαριστα,αλλα οταν τελειωνουν τις παιρνω με ενα τσιμπιδακι
και τις πεταω στα σκουπιδια .....
στην τελευταια του μ αρεσε ο Waltz τιποτε αλλο !

.

και εγω την είδα χτες......

Συμφωνώ απόλυτα με τον Στέλιο και επιπροσθέτως βρήκα για πρώτη φορά σε ταινία του, τελείως άσχετη την μουσική υπόκρουση....

Μολις ειδα το Immortal (Ad Vitam) !!!

Eκστασιασμενος !!!! Τουλαχιστον .....

Ιmmortal Ad Vitam.jpg

Αν το Βlade Runner θεωρειται 10/10 σε Cult SciFi movie, τοτε το Immortal πιανει ανετα 9/10.
Για την ακριβεια εχει ορισμενες σκηνες τοσο σουρεαλιστικες που ξεπερνα το Blade Runner (ημαρτον Riddley).
Θα το χαρακτηριζα πολυ προχειρα μια μιξη Blade Runner και Dune (την επικοτητα του δευτερου).
H μιξη ψηφιακων και πραγματικων ηθοποιων δενει εκπληκτικα. Το ιδιο και το στορυ το οποιο ειναι
φευγαααααααατο οσο δεν παει αλλο. Ενα μελλον οπου αρχαιοι θεοι ερχονται σε επαφη με γεννετικα
μεταλλαγμενους ανθρωπους ειναι ... τουλαχιστον ... πρωτοτυπο. Θα ελεγα μαλλον ονειρικο concept.

Δεν περιμενα να εκστασιαστω απο μια ταινια που, αναθεμα, αν την πηρε κανεις χαμπαρι να παιζει σε
ελληνικους κινηματογραφους το 2004. Μαλλον γαλλικη η παραγωγη, αν κρινω απο τον πρωτοτυπο
τιτλο : Immortel (Ad Vitam). Σαρλοτ Ραμπλινγκ (που γενικως την βρισκω αταλαντη) σε ανεβασμενες
ερμηνειες. Το ιδιο και ο Thomas Kretschman (Αλ Νικοπολ). Που αλλου εχει παιξει αυτος ο ηθοποιος
βρε παιδια (δηλωνω αστοιχειωτος, βαρατε). Εκει ομως που "καθισα κατω" ηταν στις ψηφιακες
ερμηνειες του Horus (αλλα κα του Anubis και της Bastet). TI στιβαροτητα-γοτθικοτητα ειναι αυτη ?
Αταλαντευτοι και αμειλικτοι σε σοκαριστικο βαθμο. Ισως να ευθυνεται και το digital head γερακιων,
λυκων και γατων. Τι να πω ... προσπαθω να συνελθω.

Την υποθεση ΝΟΜΙΖΩ οτι την ειδα σε παλιο κομικ αλλα δεν θυμαμαι ουτε τιτλο ουτε συγγραφεα.
Αυτο που αιχμαλωτιζει απο την πρωτη σκηνη (και αυτο που με εκανε να δω την ταινια) ειναι εκεινη
η τεραστια πυραμιδα να αιωρειται πανω απο την Νεα Υορκη. ΜΠΑΑΑΑΜ .... στο κεφαλι ..... !!!

Να την δειτε παιδια (.... οσοι δεν την ειδατε).

Anubis & Bastet.jpg

Horus.jpg

Last edited:

Ο Thomas Kretschmann έχει παίξει στο King Kong του Peter Jackson (ήταν ο μάτσο καπετάνιος του λαθρεμπορικού σκυλοπνίχτη που μεταφέρει τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη στο χαμένο νησί). Το φιλμ βασίζεται στο κλασσικό κόμικ του Enki Bilal "Η Γιορτή των Αθανάτων". 'Εχει και συνέχεια (το κόμικ), είναι το πρώτο μέρος μιάς τριλογίας.

Χαχα..και εγώ βαθμολογώ απο 1-10 με τον ίδιο τρόπο (6: watchable, 7: καλή, 8: πολύ καλή, 9: must see, 10: 'δεν υπάρχει' :

Δηλαδή
5 ανεκτή
4 κακή
3πολύ κακή
2 δεν...
1 φέρε το μαχαίρι...
0 τι;;;;;;;;;

Όχι...

5 "κρέας για τα κανόνια"
4 ένα απλο ηρεμηστικό αρκεί
3 ενα απλο ηρεμηστικό δεν αρκεί
2 τζάμπα καίει η λάμπα
1 οτιδήποτε καλύτερο απο το Cabin in the woods
0 το Cabin in the woods

:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

και εγω την είδα χτες......

Συμφωνώ απόλυτα με τον Στέλιο και επιπροσθέτως βρήκα για πρώτη φορά σε ταινία του, τελείως άσχετη την μουσική υπόκρουση....

η μουσικη υποκρουση ηταν ενα κολαζ εντυπωσιασμου απο εναν επιδειξιομανη ! ( παραδεχομαι ομως ειναι κινηματογραφος οι ταινιες του )

Ο Thomas Kretschmann έχει παίξει στο King Kong του Peter Jackson (ήταν ο μάτσο καπετάνιος του λαθρεμπορικού σκυλοπνίχτη που μεταφέρει τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη στο χαμένο νησί). Το φιλμ βασίζεται στο κλασσικό κόμικ του Enki Bilal "Η Γιορτή των Αθανάτων". 'Εχει και συνέχεια (το κόμικ), είναι το πρώτο μέρος μιάς τριλογίας.

Σ'ευχαριστω Κωστα ....

Αν μου υποδειξεις ΚΑΙ ΠΟΥ μπορω να βρω τα comics ... θα σε κανω εικονισμα !

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Συνεχισα να εντρυφω στο Ασιατικο σινεμα με το The man from nowhere.
Ακομα μια φορα δεν απογοητευτηκα.

Σ'ευχαριστω Κωστα ....

Αν μου υποδειξεις ΚΑΙ ΠΟΥ μπορω να βρω τα comics ... θα σε κανω εικονισμα !

Τοσα κομιξαδικα εχετε στο Σαλονικα...
Αν βαριεσαι το παραγγελνεις και απο amazon.

Last edited:

Δανέζικο είναι, ψάξε στη γειτονιά. Λίγο πιο βόρεια; ;)

Χαχα! Το βρήκα, thanks! Το έψαχνα καιρό τώρα, απο τότε που το είχαν ξαναπεί τα παιδιά εδώ, αλλά δε το έβρισκα (στα ιδια λημέρια) με τόση ευκολία όπως τώρα! Θα επανέλθω με αξιολόγηση!

Gal'en

Δεν αγοραζω κομικς καθε μηνα.
Εννοειται οτι υπεθεσα οτι ειναι κατι ΕΥΚΟΛΟ να βρω και αγορασω.
Μην βαρας ! ... (κροκος ειμαι και θα χυθω :laugh:)

Gal'en

Δεν αγοραζω κομικς καθε μηνα.
Εννοειται οτι υπεθεσα οτι ειναι κατι ΕΥΚΟΛΟ να βρω και αγορασω.
Μην βαρας ! ... (κροκος ειμαι και θα χυθω :laugh:)

Η τριλογια του Μπιλαλ,στην οποια βασιζεται η ταινια οπως ειπε και ο Κωστας,ειναι απο τα πιο καλτ-αρτ κομικ που εχουν κυκλοφορησει.Σπουδαια δουλεια.
Η ταινια ειναι περισσοτερο μια μιξη της τριλογιας παρα μια μεταφορα του πρωτου κομικ.Ο Κρετσμαν ειναι ο ιδανικος Νικοπολ.
Ειχε κυκλοφορησει στην Ελλαδα απο τη Βαβελ.

Ο Κρετσμαν εχει παιξει επισης και στο Τhe Fall,και στο Valkyrie.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

η μουσικη υποκρουση ηταν ενα κολαζ εντυπωσιασμου απο εναν επιδειξιομανη ! ( παραδεχομαι ομως ειναι κινηματογραφος οι ταινιες του )

Ναι, αν έλλειπε κιόλας θα ήταν καλύτερη...(νομίζω τα σπάσανε και με τον Μιρικόνε οταν άκουσε τις "επεμβάσεις" που έκανε ο Ταραντίνο)...αχαχαχχα!!!

Μα το έχει ο άτιμος....(περι κινηματογράφου)....

Υ.Γ The Hunt... Καλό. Μου αρέσει πολύ ο Mads Mikkelsen...

Ειπα Βαβελ αλλα εννοουσα οτι η τριλογια εχει κυκλοφορησει απο τις Εκδοσεις Παρα Πεντε.
Δεν ειχε δημοσιευτει σε τευχη της Βαβελ αν θυμαμαι καλα.

Υ.Γ The Hunt... Καλό. Μου αρέσει πολύ ο Mads Mikkelsen...

Μορφη ο Mads...Και σπουδαια φατσα...

Last edited by a moderator:

μόλις είδα το
Αν.. (What if..) 2012

Πολύ ευχάριστη έκπληξη για ελληνική δημιουργία (βαθμ. 8)

6: οκ, 7: entertaining, 8: πολύ καλή, 9: must see, 10: 'δεν υπάρχει'

Το ΝΟ http://www.imdb.com/title/tt2059255/

Δεν ξερω αν ειναι αληθινη ιστορια αλλα εχει αξια.
Μας δειχνει πως επεσε ο Πινοσε στη Χιλη μετα απο ενα δημοψηφισμα που οργανωσε ο ιδιος κατω απο την πιεση των αμερικανων για να νομιμοποιησει τη θεση του
Εχουμε απο τη μια μερια το καθεστως και απο την αλλη ενα ετεροκλητο συνασπισμο απο δεξιους μεχρι κομμουνιστες.
Ευχαριστη ταινια, αλλα το κλου ειναι η σταση που κρατουν οι σκληροπυρηνικοι κομμουνιστες
στην ανορθοδοξη στρατηγικη που στηνει ενας νεαρος αριστερος τεχνοκρατης για να νικησει το θηριο,
που δεν ειναι αλλη απο το να καταφερει να νικησει το φοβο που προκαλει το θηριο στις ψυχες των απλων ανθρωπων.