Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Gal'en

Δεν αγοραζω κομικς καθε μηνα.
Εννοειται οτι υπεθεσα οτι ειναι κατι ΕΥΚΟΛΟ να βρω και αγορασω.
Μην βαρας ! ... (κροκος ειμαι και θα χυθω :laugh:)

Αν βρεις την τριλογία στην Ελλάδα πες μου και μένα. Το έψαχνα στα αγγλικά για μιά ξαδέρφη μου και απογοητευτήκαμε, κάνει ίσα με 100 δολ στο amazon μεταχειρισμένο.

Το The flight..Διαβάζοντας σχόλια φίλων την περίμενα πολύ χειρότερη.Τα πρώτα 30 λεπτά είναι καθηλωτικά.Απο κει και πέρα η ταινία κυλάει αργά μεν,οχι βαρετά όμως,εν τέλει αν εξαιρέσω το ηθοπλαστικό αμερικανικό κομμάτι μου άρεσε.Ο Washington είναι μεγάλος ηθοποιός και παίζει οτιδήποτε,ενω θεωρώ οτι ο χαρακτήρας που ενσαρκώνει είναι πολύ καλα σκιαγραφημένος.

a-late-quartet-posters_1.jpg

vintage Walken :worshippy:

Όπως έγραψε και ο Πάνος το σενάριο δεν διεκδικούσε ιδιαίτερες δάφνες αλλά οι ερμηνείες ήταν καταπληκτικές. Αν και δηλωμένος φαν του Seymour Hoffman οφείλω να πω ότι το "ματς" το κέρδισε ο Walken σε μία σπάνια ερμηνεία. Η απόλυτη οικονομία στην ερμηνεία του, ούτε ένα παίξιμο των ματιών δεν ήταν περιττό, πραγματικά ήταν εξαιρετικός.

ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΛΙΜΑΝΤΖΑΡΟ
stars-8.gif

LES NEIGES DU KILIMANDJARO / THE SNOWS OF KILIMANJARO
του Ρομπέρ Γκεντιγκιάν
με τους Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν - Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Μέριλιν Καντό

Υπόθεση:
Παρόλο που έχει χάσει τη δουλειά του πρόσφατα, ο Michel ζει ευτυχισμένος με την γυναίκα του Marie-Claire. Το ζευγάρι είναι ερωτευμένο για πάνω από τριάντα χρόνια. Τα παιδιά και τα εγγόνια τους τους δίνουν χαρά, όπως και οι καλοί φίλοι που τους περιβάλλουν. Είναι και οι δύο περήφανοι για τους πολιτικοποιημένους αγώνες και τις ηθικές αξίες τους. Όμως, αυτή η ευτυχία θα διαταραχθεί από δύο οπλισμένους νεαρούς που θα τους επιτεθούν βίαια και θα αρπάξουν τα χρήματα που τους δώρισαν οι φίλοι τους για ένα ταξίδι στο Κιλιμάντζαρο. Το σοκ γίνεται μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτουν ότι την επίθεση την είχε οργανώσει ο Christophe, ένας πρώην συνάδελφος του Michel, που απολύθηκε την ίδια μέρα με εκείνον. Τα πράγματα μπλέκουν κι άλλο, αφού ο Christophe μεγαλώνει μόνος του τα δύο μικρά αδέρφια του

http://www.myfilm.gr/9220

Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο
Του Δημήτρη Κανέλλη
Από τις πιο ανθρωποκεντρικές ταινίες της χρονιάς. Η ολόθερμη –παρά τον ψυχρό της τίτλο – επαφή των ανθρώπων μέσα από τις ταξικές και κοινωνικές αντιθέσεις τους. Ανατροπές, καυστικό χιούμορ, συναίσθημα, θαυμάσιες ρεαλιστικές ερμηνείες και ρεσιτάλ ισορροπημένης σκηνοθεσίας. Μην την χάσετε.

Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκετιγκιάν.​
Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν - Πιερ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν.

Ο Μισέλ και η γυναίκα του ζουν μια ήρεμη και ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή, που στηρίζεται και στις δυνατές και ειλικρινείς φιλικές σχέσεις που έχουν αναπτύξει σχεδόν τριάντα χρόνια. Το ζευγάρι είναι αριστερών πεποιθήσεων και ο Μισέλ είναι σχεδόν «ερωτευμένος» με τον πρόεδρο του Κ.Κ. Γαλλίας Ζαν Ζορές. Μια ημέρα όμως το ζευγάρι και οι φίλοι του δέχονται επίθεση μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και οι ληστές τούς παίρνουν ό,τι χρήματα βρίσκουν. Με το πέρασμα του χρόνου οι αστυνομικοί ανακαλύπτουν τους ληστές, που δεν είναι άλλοι από κάποιους νεότερους συναδέλφους του Μισέλ. Μάλιστα ο ένας από αυτούς διέπραξε τη ληστεία για να βρει χρήματα και να ταΐσει τα πεινασμένα και εγκαταλειμμένα από τους γονείς τους μικρότερα αδέλφια του. Το ζευγάρι σοκάρεται και όταν συνέρχεται ψυχολογικά, αποφασίζει να πάρει υπό την προστασία του τα δυο μικρά παιδιά. Μια από τις αξιολογότερες και πιο ευαισθητοποιημένες κοινωνικοπολιτικά ταινίες των τελευταίων χρόνων. Η ηθική της εργατικής τάξης και αλληλεγγύης μπαίνει στο μικροσκόπιο του Γκετιγκιάν, ο οποίος μας προσφέρει μια έντονα πολιτική αλλά και βαθιά ανθρώπινη ιστορία, που φέρνει σε αντιπαράθεση και τελικά σε συμφιλίωση δυο εντελώς διαφορετικές γενιές εργαζομένων. Έτσι από την ψύχρα των χιονισμένων βουνών του Κιλιμάντζαρο – που σχεδίαζε να επισκεφτεί το ζευγάρι – καταλήγουμε στη ζεστή και γεμάτη κατανόηση επαφή των ανθρώπων, που η ταξική και η κοινωνική τους συνείδηση αποδεικνύεται λυτρωτική και αυθεντικά επαναστατική. Για σκεφτείτε το: τα θύματα παίρνουν υπό την προστασία τους τούς συγγενείς του ανθρώπου που τους λήστεψε και τους κακοποίησε και που δικαίως καταλήγει στη φυλακή, έχοντας όμως και αυτός πλήρη συνείδηση της κυνικής και παράνομης συμπεριφοράς του, αλλά και της έλλειψης νοήματος που διέπει τη μέχρι τώρα ζωή του. Η παλιά γενιά δείχνει τον δρόμο, μοιάζει να λέει ο Γκετιγκιάν, που καταφέρνει να μη φορτώσει την αφήγησή του με το παραμικρότερο ίχνος μελοδραματισμού και κυρίως δημαγωγίας. Απολαύστε την. Ο θρίαμβος του ταξικού ανθρωποκεντρισμού.

http://topontiki.gr/article/31618/

Πολύ καλή!!!!:firstprize:

Είδα και εγώ το Sessions φοβισμένος καθώς δεν είμαι για "στενάχωρες" ταινίες τον τελευταιο καιρό. Ευχάριστη έκπληξη να τελειώνει η ταινία με τέτοιο "δύσκολο" θέμα και να μένεις με χαμόγελο. Παρα πολύ καλή για όποιον θέλει να δει κάτι ευχάριστο αν και νομίζω ότι και καλλιτεχνικά η ταινία ήταν μάλλον η καλύτερη αμερικάνικη. Ακόμα και η απλοικότητα των χαρακτήρων είναι ιδανική
8.5/10

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

μόλις είδα το
Αν.. (What if..) 2012

Πολύ ευχάριστη έκπληξη για ελληνική δημιουργία (βαθμ. 8)

6: οκ, 7: entertaining, 8: πολύ καλή, 9: must see, 10: 'δεν υπάρχει'

Κι εγώ εξεπλάγην ευχάριστα. Θα του έβαζα 7 στα 10. Και να σκεφτείς ότι είχα στραβομουτσουνιάσει όταν διαπίστωσα τι επρόκειτο να δούμε.

Χαχα! Το βρήκα, thanks! Το έψαχνα καιρό τώρα, απο τότε που το είχαν ξαναπεί τα παιδιά εδώ, αλλά δε το έβρισκα (στα ιδια λημέρια) με τόση ευκολία όπως τώρα! Θα επανέλθω με αξιολόγηση!

Λοιπόν, το είδα χτες το The hunt! Πολύ καλό! Ευχαριστώ για την πρόταση!

Άλλη καλή σκανδιναβική (Νορβηγική) είναι το Headhunters (Hodejegerne), όποιος δεν το έχει δεί ας του ρίξει ένα βλέφαρο,
αξίζει.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Django Unchained
Christoph Waltz και Leonardo DiCaprio ολα τα λεφτα
Χαιροσουν να τους βλεπεις.
2 ωρες και 45 λεπτα περασαν απολαυστικα !!!

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (Δυο Καπνισμένες Κάνες)
Απο τις πολυ καλες ταινιες που εχω δει.Φυσικα αυτο οφειλεται στον Guy Ritchie.Προσωπικα την απολαυσα παρα πολυ και την προτεινω ανεπιφυλακτα.

http://www.imdb.com/title/tt0120735/?ref_=sr_3

Είδα το "Trouble with the Curve", δεν είναι αριστούργημα αλλά δείχνει πως μπορεί να γίνονται και ευχάριστες ταινίες της σειράς που να μη βλαστημάς τις 2 ώρες που έχασες να τις δεις.

MV5BMTUwNjMyMzQ3M15BMl5BanBnXkFtZTcwMjcwNDMyOA@@._V1_SY317_CR0,0,214,317_.jpg

Είπαμε να δούμε χτες κα´τι χαλαρό αλλά η επιλογή ήταν λάθος
http://www.imdb.com/title/tt1758830/
This is 40 αλλά ούτε για 5 δεν άξιζε, είχε κάποιες στιγμές γέλιου καφρίλικου, οι βρισιές ήταν περισσότερες και από ελληνική επιθεώρηση αλλά αυτό που ήταν αδικαιολόγητο ήταν η τεράστια διάρκεια για τέτοια ταινία (2 ώρες και 17 λεπτά μαζί με τους τίτλους).
Δεν την προτείνω σε καμία περίπτωση.

Αν

Αν...ο πρωταγωνιστής ήταν άλλος
Αν...ο σεναριογράφος είχε βοηθό στη σκιαγράφηση των αρσενικών χαρακτήρων ή ήταν άλλος

τότε νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν μια αρκετά ενδιαφέρουσα ταινία. Οπως είναι μέχρι 6 από μένα.

Εγω προσωπικα αν η ταινια sto imdb δεν παιρνει απο 7,2-7,3 και πανω με αρκετα votes βεβαια δεν ασχολουμαι και πολυ.

Εγω προσωπικα αν η ταινια sto imdb δεν παιρνει απο 7,2-7,3 και πανω με αρκετα votes βεβαια δεν ασχολουμαι και πολυ.

το θέμα είναι πως να αποφύγεις τις πατάτες με κάτι 7.5-8.2
αλλά και το ότι χάνεις αρκετά 'διαμαντάκια' με 6.5-7.2
γι αυτό κι εγώ έχω το ίδιο μέτρο όσον αφορά το rating, αλλά διαβάζω και κάποια user reviews
(όπως επίσης κι εδώ μέσα) προσπαθώντας να ψυχανεμισθώ τι ρόλο βαράει η ταινία και αν θα με χαλάσει κάτι

Είπαμε να δούμε χτες κα´τι χαλαρό αλλά η επιλογή ήταν λάθος
http://www.imdb.com/title/tt1758830/
This is 40 αλλά ούτε για 5 δεν άξιζε, είχε κάποιες στιγμές γέλιου καφρίλικου, οι βρισιές ήταν περισσότερες και από ελληνική επιθεώρηση αλλά αυτό που ήταν αδικαιολόγητο ήταν η τεράστια διάρκεια για τέτοια ταινία (2 ώρες και 17 λεπτά μαζί με τους τίτλους).
Δεν την προτείνω σε καμία περίπτωση.

για χαλαρή θέαση, χωρίς κάφρικο humor, είδα ευχάριστα το "Larry Crowne (2011)"
- Tom Hanks, Julia Roberts
βαθμολογία ένα ευχάριστο 6
[ 6: οκ, 7: entertaining, 8: πολύ καλή, 9: must see, 10: 'δεν υπάρχει' ]

Last edited by a moderator:

Zero Dark Thirty 7/10
Καλη γενικα, μετριο σεναριο, σκηνοθετικα θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερη και να την ανεβασει γενικα. Πολυ καλη ερμηνεια απο τη Jessica Chastain που κατα τη γνωμη μου κραταει ολη την ταινια.

Silver Linings Playbook 8/10
Ωραιοτατη. Πολλα μυνηματα περασμενα ομως με ευπεπτο τροπο. Τρομερη ερμηνευτικα η Jennifer Lawrence. Απολαυστικος αλλη μια φορα ο Robert De Niro.

Django Unchained 8/10

Δυνατη αλλα με καποια "χουγια". Θα προτιμουσα να μη συμετεχει ο δημιουργος στην ταινια. Εξυπνοι διαλογοι με ερμηνευτικη προσεγγιση για παραδειγμα απο τον Christoph Waltz.
Δεικτικη οσον αφορα την εποχη και πολυ καυστικη. Η μουσικη παντα με το "ξεκαρφωμα" που μου αρεσει στις ταινιες του Tarantino, κατι που φαινεται οτι προσπαθησε να ακολουθησει κι ο RZA στο The Man with the Iron Fists 4/10 που μονο μουσικα μου αρεσε !

Lincoln 6/10

Απλα αδιαφορο. Ακομα κι ερμηνευτικα δεν νομιζω καν οτι πλησιασε τις ερμηνιες του Daniel Day-Lewis στα There Will Be Blood και Gangs of New York.

The Hobbit An Unexpected Journey 5/10
Σκετο παραμυθακι. Μεχρι εκει.

Robot & Frank 6/10
Περιεργο, αν και θα μπορουσε να ειναι καλυτερο σε αυτα που ηθελε να παραθεσει.