Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν ο Παπακαλιάτης ήταν Ισπανός ή Γάλλος, Πορτογάλος κτλ και Αν ήταν hollywood,bollywood κτλ τότε όλοι θα μιλάγανε για ταινιάρα.
Κανείς δεν αγιάζει στον τόπο του.
(δεν είμαι fan του δεν έχω δει καμία σειρά του αλλά το Αν ήταν αξιόλογο).

http://www.imdb.com/title/tt0056049/
Αριστούργητικη καταγραφή (θα μπορουσε να ειναι και ντοκυμαντερ) μιας οικογένειας που καλλιεργούν γη αποκομμένη απο τον υπολοιπο κόσμο, εκει που τα αισθηματα κρατανε μονο μια στιγμη, η δουλεια δεν μπορει να σταματήσει. Εκεί που οι γονεις κουβαλανε το αψυχο σωμα του γιου τους, εκει που το χαστουκι δεν ειναι παρατηρηση αλλα υπενθύμιση για να επιστρεψεις στην δουλεια. Πανεμορφες συνθέσεις πλάνων υπό τους φυσικούς ήχους του τοπιου αλλα και ενα εκπληκτικό soundtrack. Η ταινία δεν έχει διαλόγους, υπάρχει μόνο σε DVD απο την συλλογή Masters Of Cinema (Eureka) και είναι η καλύτερη δουλεια του Shindo με εξαιρετικά χαμηλό budget.

Last edited:

balthazar_onesheet_v5.jpg

Robert Bresson: "Au Hasard Balthazar" (1966)

:worshippy:

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

θα πρεπει να ανοιξει ενα νεο θεμα
που θα παρουσιαζονται ταινιες σαν αυτη οπως και την προηγουμενη
του μεγαλου Ιαπωνα δασκαλου Καneto shindo
εγω δεν τις γνωριζα
ευχαριστω που μου δινετε το εναυσμα να τις ψαξω ....

alothi.jpg

Δεν ξέρω αν φαίνεται μόνο σε μένα, αλλά οι τελευταίες ταινίες του Ριτσαρντ Γκιρ είναι πολύ μέτριες. Πάνε οι καλές εποχές........

View attachment 91295

Δεν ξέρω αν φαίνεται μόνο σε μένα, αλλά οι τελευταίες ταινίες του Ριτσαρντ Γκιρ είναι πολύ μέτριες. Πάνε οι καλές εποχές........

Δε σου φαίνεται. Η συγκεκριμένη είναι όντως πολύ μέτρια, δεν άρεσε καθόλου ούτε σε μένα ούτε στη γυναίκα μου. Ο Ρίτσαρντ Γκιρ περιφέρεται συνεχώς με το ίδιο ύφος και το ίδιο κοστούμι, οι πρωταγωνιστές μπαινοβγαίνουν στην ίδια λιμουζίνα, τα σκηνικά δεν αποπνέουν καμμία πολυτέλεια, ακόμα και η Laetitia Casta ως ερωμένη δε λέει τίποτα (γέρασε και ξίνισε κι αυτή). Απογοήτευση...

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

θα πρεπει να ανοιξει ενα νεο θεμα
που θα παρουσιαζονται ταινιες σαν αυτη οπως και την προηγουμενη
του μεγαλου Ιαπωνα δασκαλου Καneto shindo
εγω δεν τις γνωριζα
ευχαριστω που μου δινετε το εναυσμα να τις ψαξω ....

+1

Ευχαριστώ Λύμπε...

Συμπύκνωση ανθρωπίνων και απάνθρωπων στιγμών, σκέψεων και αποφάσεων.

Last edited:

Cult cult cult.

Πιό cult δεν γίνεται !!!!

"Janet ,damn it"

Το καστ υπέροχο,η μουσική παίζει στα αυτιά πολλή ώρα μετά την θέαση και σε κάνει να θες να το ξαναδείς στο καπάκι..

Το έχω σε Αμερικάνικο digi book Blu ray,με ελληνικούς υπότιτλους αλλά εγώ προτιμώ τους Αγγλικο'ύς,στα τραγούδια.
Οποιος δεν το χει δεί ας σπεύσει.

Rocky-Horror-Picture-Show.jpg

Αυτό το πράγμα με τα musical που για τους αγγλοσάξονες είναι η επιτομή της θεατρικής τέχνης και για μας (κάποιους τουλάχιστον) γελοίος ευτελισμός του...
Εγώ ξεκίνησα να το δω, χωρίς να ξέρω πως είναι musical, κανά 25λεπτό άντεξα.