Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Thunderbolt and Lightfoot, 1974 (Η Μεγάλη Ληστεία της Μοντάνα)
Σκηνοθεσία Μάικλ Τσίμινο με τους: Κλιντ Ιστγουντ, Τζεφ Μπρίτζες, Τζορτζ Κένεντ.

Επτά χρόνια έπειτα από ληστεία σε τράπεζα η σπείρα που τη διέπραξε εντοπίζει τον Θάντερμπολτ, για τον οποίο πιστεύει ότι εξαφανίστηκε με τα κλοπιμαία. Εκείνος τους πείθει για την αθωότητά του και μαζί με το νέο του συνεργάτη τους καλούν να οργανώσουν ένα καινούργιο κόλπο.

Το ξεκαθαρίζω και πιθανότατα κάποιοι θα τσιμπίσουν μ'αυτό :flipout:. Είμαι φαν του Κλιντ και μεγάλο τμήμα του έργου του (σαν ηθοποιού ή/και σκηνοθέτη) με ικανοποιεί. Η Μεγάλη Ληστεία της Μοντάνα προηγείται του Ελαφοκυνηγού και σίγουρα είναι ένα στάδιο στην σκηνοθετική πορεία του Τσίμινο. Ταινία που βλέπαμε παλιά στα θερινά, είπα να την δω και σε οικιακό περιβάλλον και μπορώ να πω ότι πέρασα εξίσου καλά...

ΥΓ. Η Pontiac Firebird Trans Am του 1973, καταπληκτική.

Εσενα θα σε μαλωσω...
Γραφεις για πολυ καλες ταινιες αλλα τις αναφερεις εδω μεσα που τις τρωει...η μαρμαγκα.
Και επειδη γραφεις και εξαιρετικα θα σου προτεινα να ανοιγεις νηματα στις παρουσιασεις ωστε να ειναι καλυτερα προσβασιμες.
Ειναι κριμα να χανονται εδω μεσα.

Οσο για την ταινια.....:grinning-smiley-043

(φοβερη drag εμφανιση του Jeff Bridges)...

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ο Spielberg ειναι άριστος σκηνοθετης διεκπεραιωσης, κοινως επαγγελματιας σκηνοθετης, όχι ομως δημιουργός σκηνοθέτης.
Εμένα πιο πολυ μου φαίνεται αριστος λογιστής. :)

Τα παει καλα με τα νούμερα..

Μακράν αυτος με την μεγαλύτερη διορατικότητα ως προς το μελλον του κινηματογραφου οπου επεσε μέσα ειναι ο Antonιοnι

Συμφωνω απολυτα !

Thunderbolt and Lightfoot, 1974 (Η Μεγάλη Ληστεία της Μοντάνα)

Το ξεκαθαρίζω και πιθανότατα κάποιοι θα τσιμπίσουν μ'αυτό :flipout:. Είμαι φαν του Κλιντ και μεγάλο τμήμα του έργου του (σαν ηθοποιού ή/και σκηνοθέτη) με ικανοποιεί

ΥΓ. Η Pontiac Firebird Trans Am του 1973, καταπληκτική.

Γρηγορη δεν λεει τιποτα η Pontiac πιστεψε με
ολα αυτα μονο ογκο ειχαν !

οσο για τον πρωταγωνιστη συγνωμη αλλα θα προτιμησω τον Γιαννη Βογλη
στο Χωμα βαφτηκε κοκκινο

.

στο Χωμα βαφτηκε κοκκινο

.

Kαλα που δεν τον προτιμησες στα Κοριτσια στον ηλιο.:jester:

στο Χωμα βαφτηκε κοκκινο

.
Στέλιο μου, δεν έχεις δίκιο, American muscle car.
Pontiac Firebird
...
The 455 engine available in the second generation Firebird Trans Am was arguably the last high-performance engine of the original muscle car generation. The 455 cu in (7.5 L) engine made its first appearance in the Firebird in 1971 as the 455-HO, which continued through the 1972 model year. In 1973 and 1974, a special version of the 455, called the Super Duty 455 (SD-455), was offered. The SD-455 consisted of a strengthened cylinder block that included 4-bolt main bearings and added material in various locations for improved strength. Original plans called for a forged crankshaft, although actual production SD455s received nodular iron crankshafts with minor enhancements. Forged rods and forged aluminum pistons were specified, as were unique high-flow cylinder heads.

Για τον Κλιντ, σε προϊδέασα ότι θα είμαι επιδοκιμαστικός. Τι να κάνουμε, έχουμε και τις αδυναμίες μας, όσον αφορά τώρα "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" του Βασίλη Γεωργιάδη, κάθε καλοκαίρι κανονίζω την προβολή της στο σπίτι και την ευχαριστιόμαστε σε επίπεδο σπαγγέτι Λεόνε... Να φροντίσω;

Παιδιά, ο Στέλλιος είναι ακραία σινεφίλ ... μεγάλωσε στο Στούντιο με γάλα και πατατάκια... μην τον συνορίζεσθε ...

Στέλιο μου τα muscle cars τα αγαπάμε όχι για το κράτημά, το οποίο ήταν απαράδεκτο, τους αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι ουσιαστικά δεν είχαν λόγο να κατασκευαστούν.
Συν τοις άλλοις θυμίζουν μια πιο αθώα εποχή συγκεκριμένα αυτή προ της πετρελαϊκής κρίσης του '73.
Από εκεί και μετά άρχισαν τα light προϊόντα, από γιαούρτι μέχρι αυτοκίνητα!!!!

αχ, είχα μια Bonneville μεταχειρισμένη το 2004, σε μια ολιγόμηνη παραμονή μου στις Η.Π. ... είχε 185.000 μίλια και όμως δεν έτριζε τίποτε ... αληθινή κυρία ... Pontiac και ξερό σι-ντί ένα πράμα ...
19824_Pontiac-Bonneville_1.jpg

ήταν έτσι ακριβώς, ακόμη και το χρώμα ...

και για να επανέλθω ον-τόπικ, είδα το Σ/Κ το Αμούρ του Χάνεκε και το Shame του Μακ-Κουήν ... και τα δύο καλά, πλην κατώτερα των (ίσως υπερβολικά ψηλών) προσδοκιών μου ... πάντως μία εκπληκτική σκηνή ανθολογίας στο πρώτο, όταν ο Τραντινιάν τραγουδά στην Ρίβα για να την παροτρύνει να διατηρήσει την ικανότητα ομιλίας της... κρίμα δεν την βρίσκω στο YT, αν ήξερα πως γίνεται θα την ανέβαζα ο ίδιος ...

Στέλιο μου τα muscle cars τα αγαπάμε όχι για το κράτημά, το οποίο ήταν απαράδεκτο, τους αλλά για τον απλούστατο λόγο ότι ουσιαστικά δεν είχαν λόγο να κατασκευαστούν.
Συν τοις άλλοις θυμίζουν μια πιο αθώα εποχή συγκεκριμένα αυτή προ της πετρελαϊκής κρίσης του '73.

αχχχχ...νιάτα....νιάτα...
τζόβενα είστε. :2thumb22sup:
εγώ, πάω λίγο πιο πίσω

tumblr_mc9z4gLjox1rrov60o1_1280.jpg

fins και ξερό ψωμί.
η Κυρία παραπάνω πρωταγωνιστούσε στο Christine του Κάρπεντερ.
Plymouth Fury.
Εγώ προτιμώ την Belvedere :firstprize:

Μάγκες, εγώ τέλη '70, αρχές '80 οδηγούσα ένα τέτοιο και αναρωτιόμουν πως να ήταν μια Mustang...

OpelOlympiaRekord.jpg

Τρελός έρωτας, τα αυτοκίνητα με τις καθαρές γραμμές, το νικελένιο εξοπλισμό τους, την οπίσθια κίνηση με την υπερστροφή και τα κοκάλινα τιμόνια.

Πάνο, Πάνο, Σπύρο, Κώστα :worshippy:.

:firstprize:

Βρωμουσαν αντριλα και εσταζαν αδρεναλινη...Και ειχαν και φοβερη "φωτογενεια".Εγραφαν (και γραφουν) στον κινηματογραφικο φακο απιστευτα.
Λες και τα περναγαν πρωτα απο οντισιον στο χολιγουντ και υστερα εβγαιναν στην παραγωγη.
Mεχρι και ο Μελβιλ απαρνηθηκε τους εμβληματικους "Βατραχους" για να χρησιμοποιησει αμερικανικα θηρια...
Εστριβαν μονο με "επικλησεις" στα θεια,αλλα με τις ευθειες που εχουν οι Αμερικανοι δεν τους ενδιεφερε το θεμα..
Ιταλοι δεν υπηρχε περιπτωση να γινουν (ουτε προκειται) αλλα αυτα τα αυτοκινητα ειχαν προσωπικοτητα.

Εμενα αγαπημενη ηταν και παραμενει η Mustang Fastback του Steve....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

:firstprize:

Βρωμουσαν αντριλα και εσταζαν αδρεναλινη...Και ειχαν και φοβερη "φωτογενεια".Εγραφαν (και γραφουν) στον κινηματογραφικο φακο απιστευτα.
Λες και τα περναγαν πρωτα απο οντισιον στο χολιγουντ και υστερα εβγαιναν στην παραγωγη.
Mεχρι και ο Μελβιλ απαρνηθηκε τους εμβληματικους "Βατραχους" για να χρησιμοποιησει αμερικανικα θηρια...
Εστριβαν μονο με "επικλησεις" στα θεια,αλλα με τις ευθειες που εχουν οι Αμερικανοι δεν τους ενδιεφερε το θεμα..
Ιταλοι δεν υπηρχε περιπτωση να γινουν (ουτε προκειται) αλλα αυτα τα αυτοκινητα ειχαν προσωπικοτητα.

Εμενα αγαπημενη ηταν και παραμενει η Mustang Fastback του Steve....

ακριβως ετσι
απο αυτη την αποψη παω πασο
καμμια αντιρρηση

ετσι τα αγαπαω και εγω

Παιδιά, ο Στέλλιος είναι ακραία σινεφίλ ... μεγάλωσε στο Στούντιο με γάλα και πατατάκια... μην τον συνορίζεσθε ...

μμμμμ για ποιο Στουντιο μιλας ?
εγω εκει δυο τετραγωνα ποιο πανω εμενα ενα διαστημα

Jagten

Η Δανέζικη ταινία που είχε πολύ καλές κριτικές , μπορώ να πώ ότι με εντυπωσίασε με την απλότητα ,
την φωτογραφία και πάνω από όλα την ερμηνεία του Mads Mikkelsen.
Μη την χάσετε , πιστεύω από τις καλύτερες του 2012.

the-hunt-promo.jpg

Jagten

Η Δανέζικη ταινία που είχε πολύ καλές κριτικές , μπορώ να πώ ότι με εντυπωσίασε με την απλότητα ,
την φωτογραφία και πάνω από όλα την ερμηνεία του Mads Mikkelsen.
Μη την χάσετε , πιστεύω από τις καλύτερες του 2012.

View attachment 94425

ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!!

Olympous Has Fallen. Μέτρια προς κακή ταινία με το χειρότερο τα VFX, που δεν θυμάμαι πότε είδα τελευταία τόσο άσχημα ψηφιακά εφε. Με τέτοιο cast η ταινία κανονικά έπρεπε να έσπερνε.