Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οχι και ελαχιστοι οι περισσοτεροι ηθοποιοι στο Χολιγουντ ειναι εξαιρετικοι
αλλα εγω θελω χαρακτηρες
σαν αυτους που φιαχνουν οι αφοι Κοεν !!

.

Τοτε καλυτερα να μην πω τη γνωμη μου για τους Κοεν.
Μη σε συγχυσω καλοκαιριατικα και με τετοιες θερμοκρασιες.:p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μην την πεις γιατί θα συγχύσεις και τον διαχειριστή της κατηγορίας (yours truly) που είναι μεγάλος φαν των Κοέν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μην την πεις γιατί θα συγχύσεις και τον διαχειριστή της κατηγορίας (yours truly) που είναι μεγάλος φαν των Κοέν.

Oυδεις ασφαλτος.:p
Αντε, τοτε θα πω μονο οτι η πρωτη τους ταινια ηταν πραγματικα σπουδαια!
Αν ειχαν σταματησει εκει θα ειχα μονο καλα λογια να πω για αυτους.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
Galen Ερχεται !

γραφουν...
για τους ρεμπελους του 50 !!

inside_llewyn_davis.jpg

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Φαίνεται τώρα?

wqy7px.jpg

Last edited by a moderator:

τι κανω λαθος και οταν βαζω μια φωτο η ενα video clip δεν φαινεται ?
ενω εγω την βλεπω στην αρχη
μου εχει ξαναγινει

Μεγάλε, οι Κοέν έχουν τουλάχιστον εννιά ταινίες - Blood Simple (1984), Raising Arizona (1987), Miller's Crossing (1990), Barton Fink (1991), Fargo (1996), The Big Lebowski (1998), O Brother, Where Art Thou? (2000), No Country for Old Men (2007), Burn After Reading (2008) - που κινούνται από το πολύ καλό μέχρι το εξαιρετικό. Η ξεδιάντροπη και ξεγυμνωτική ματιά τους στη κοινωνία και η αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου ενίοτε με ωμότητα και άλλοτε με καυστικό χιούμορ προσφέρουν ένα κινηματογράφο αντισυμβατικό για τα δεδομένα του Χόλιγουντ. Βέβαια ο χαμαιλεοντισμός του Χόλιγουντ, του επιτρέπει όταν κάτι δεν ακολουθεί τις νόρμες του να το αγκαλιάζει και μέσω των μηχανισμών του να το εκφυλίζει. Εδώ θέλει προσοχή από τη μεριά των Κοέν, γιατί τα πολλά βραβεία, η ευρεία αποδοχή και η επιτυχία μπορεί να αποπροσανατολίσει και αποδιοργανώσει.

Τώρα, το Inside Llewyn Davis (2013), το περιμένω με ενδιαφέρον δεδομένου του θέματος, που αφορά τους μπίτνικ και τη φολκ μουσική σκηνή των αρχών του '60.
:ernaehrung004:

Last edited:

τι κανω λαθος και οταν βαζω μια φωτο η ενα video clip δεν φαινεται ?
ενω εγω την βλεπω στην αρχη
μου εχει ξαναγινει

Νομίζω έχει σχέση με ποιον browser χρησιμοποιείς. Εγώ χρησιμοποιώ chrome, προφανώς εσύ κάποιον άλλον.
Αν δεν είχα δυνατότητα moderation στην κατηγορία δεν θα έβλεπα την εικόνα σου όπως μπόρεσα να την δω και να την ξαναποστάρω.
Σε άλλες κατηγορίες που δεν έχω αυτήν τη δυνατότητα πολλές φορές δεν μπορώ να δω φωτογραφίες.
Εσύ την βλέπεις προφανώς λόγω cookies του δικού σου υπολογιστή που αφορούν αυτήν την εικόνα που έψαξες και πόσταρες.
Λογικά και ο Galen χρησιμοποιεί άλλον browser.

Μεγάλε, οι Κοέν έχουν τουλάχιστον εννιά ταινίες - Blood Simple (1984), Raising Arizona (1987), Miller's Crossing (1990), Barton Fink (1991), Fargo (1996), The Big Lebowski (1998), O Brother, Where Art Thou? (2000), No Country for Old Men (2007), Burn After Reading (2008) - που κινούνται από το πολύ καλό μέχρι το εξαιρετικό. Η ξεδιάντροπη και ξεγυμνωτική ματιά τους στη κοινωνία και η αποδόμηση του αμερικανικού ονείρου ενίοτε με ωμότητα και άλλοτε με καυστικό χιούμορ προσφέρουν ένα κινηματογράφο αντισυμβατικό για τα δεδομένα του Χόλιγουντ. Βέβαια ο χαμαιλεοντισμός του Χόλιγουντ, του επιτρέπει όταν κάτι δεν ακολουθεί τις νόρμες του να το αγκαλιάζει και μέσω των μηχανισμών του να το εκφυλίζει. Εδώ θέλει προσοχή από τη μεριά των Κοέν, γιατί τα πολλά βραβεία, η ευρεία αποδοχή και η επιτυχία μπορεί να αποπροσανατολίσει και αποδιοργανώσει.

Τώρα, το Inside Llewyn Davis (2013), το περιμένω με ενδιαφέρον δεδομένου του θέματος, που αφορά τους μπίτνικ και τη φολκ μουσική σκηνή των αρχών του '60.

Αντικειμενικά αυτές είναι οι καλύτερες, βέβαια εγώ ως φαν μπορώ να πω κι άλλες όπως το True Grit.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γρηγορη μου εχω δει αρκετες απο αυτες. Σε ολες διακρινω τα ιδια πραγματα που σε εσας αρεσουν, αλλα σε εμενα οχι. Πρωταγωνιστες και μη ανθρωπακια και αθλια υποκειμενα μπλεκονται με δολοφονους(No Country for Old Men), ή πασης φυσεως αλλα αποβρασματα, ή γινονται οι ιδιοι τετοια (Fargo). To κοινο πρωταγωνιστων
και περιφερειακων χαρακτηρων ειναι η εξαιρετικη τους ικανοτητα να καθιστουν αδυνατη την σε οποιοδηποτε
επιπεδο ταυτιση του θεατη μαζι τους και το συναγομενο εξ αυτης ενδιαφερον του θεατη για τα προσωπα που βλεπει. Αυτο προσπαθουν να το καλυψουν εξυπνα με ιστοριες που ποτε δεν ξερεις που θα οδηγηθουν
σεναριακα, με πολλα twists. (Η αληθεια ειναι, ευτυχως οχι με τα συνηθη γελοια twists του Χολιγουντ.)
Στο Βlood simple που οπως προανεφερα το θεωρω εξαιρετικη ταινια καταφεραν να με κανουν να νοιαστω
για τους πρωταγωνιστες τους. Ηταν η πρωτη και τελευταια φορα. Αντιλαμβανομαι οτι ο σκοπος τους ειναι
η αποδομηση, ομως enough is enough. Θα μπορουσα να το δω σε μια ταινια αυτο το πραγμα, αλλα μετα τις
10 υπαρχει θεμα. Γενικα δεν εχω θεμα με δημιουργους που εχουν εμμονες και ειναι συνεπεις σε αυτες.
Δικαιωμα τους. Αλλα αυτο το βαθυ μισανθρωπισμο που βγαζουν οι ταινιες τους, αυτη την πληρη
αδιαφορια για τον ανθρωπο, τη θεωρω αποκρουστικη.
Απο κει και περα ακριβως εξαιτιας των σεναριων τους εχουν καταφερει να τους λατρεψει μια μεγαλη μεριδα
κριτικων κινηματογραφου που τους θεωρουν εξαιρετικα ιντελεκτσουαλ (μαλλον γιατι οι ιδιοι ειναι
μετριας, to say the least, ευφυιας). Φυσικα ολοι αυτοι δεν εχουν να πουν κατι για τη ρηχοτατη δραματουργια
του συνολου του εργου τους και την εσωτερικη διαμαχη των χαρακτηρων τους που αναλωνεται συνηθως στο:
"να παρω τα λεφτα και να τρεξω ή οχι? ας τα παρω μωρε".
Εν γενει και για να σας δωσω μια εντυπωση του ποσο υπερεκτιμημενους τους θεωρω σε σχεση με την αξια τους θα σας πω οτι για μενα ειναι οι Νταλαρες του κινηματογραφου.
Αυτα απο μενα, ελπιζω να μην σας στεναχωρησα, μαζευω τα μπογαλακια μου σιγα σιγα, γιατι κατω απο τριμηνο
δεν βλεπω να μου ριχνει ο opsim.:flipout:

Α...
Μιας και μιλησα για εμμονες να πω επισης οτι μου φαινεται περιεργο που ο Στελιος εχει αναφερθει παλιοτερα
στις εμμονες του Νικολαιδη, αλλα στους συγκεκριμενους δεν δειχνει να τον απασχολουν εξισου.

@Galen. Μάλλον δεν έχεις δει τα Hudsucker Proxy και Barton Fink. Εκεί η ταύτιση του θεατή με τον πρωταγωνιστή είναι πολύ εύκολη. Στο Big Lebowski τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά παραμένει μιά απίστευτα διασκεδαστική ταινία με εντελώς απρόσμενο τρόπο. Κάθε δέκα λεπτά απειλεί να διολισθήσει σε αστυνομική με προβλεπόμενη έκβαση, αλλά κάτι πάντα κάτι σουρεαλιστικό συμβαίνει και το γυρίζει σε μαύρη κωμωδία.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

@Galen. Μάλλον δεν έχεις δει τα Hudsucker Proxy και Barton Fink. Εκεί η ταύτιση του θεατή με τον πρωταγωνιστή είναι πολύ εύκολη. Στο Big Lebowski τα πράγματα δυσκολεύουν, αλλά παραμένει μιά απίστευτα διασκεδαστική ταινία με εντελώς απρόσμενο τρόπο. Κάθε δέκα λεπτά απειλεί να διολισθήσει σε αστυνομική με προβλεπόμενη έκβαση, αλλά κάτι πάντα κάτι σουρεαλιστικό συμβαίνει και το γυρίζει σε μαύρη κωμωδία.

Nαι ομολογω οτι στις 2 πρωτες που αναφερεις ειχα βρει λιγο μεγαλυτερο ενδιαφερον,
χωρις να ταυτιστηκα ποτε ιδιαιτερα με τους πρωταγωνιστες.
Οντως ξεχωριζουν ομως καπως απο τις υπολοιπες.
Για το Μεγαλο Λεμποφσκι δεν τολμω να πω τη γνωμη. Αληθεια...
Και ας γουσταρω τρελλά συνηθως να βλεπω τον Μπριτζες ακομα και στις πιο χαζοταινιες που εχει παιξει
στην αρχη της καριερας του. Αυτο ηταν απο τις πιο επιπονες κινηματογραφικες μου εμπειριες.
Ειλικρινα, και μονο που το σκεφτομαι ποναω.

.

TRANCE

ποτε δεν μ αρεσε ο Danny Boyle
σκηνοθετης του ευκολου εντυπωσιασμου
αν το γυρισει στα βιντεοκλιπ θα ειναι πολυ καλος
η νεα του ταινια τρεχει μεσα σε ενα χαοτικο σεναριο
με κατι απιστευτα κακους χαρακτηρες
ο πρωταγωνιστης ειναι ενα παιδακι που βγηκε απο
ταινια γρανιτα απο λεμονι Νο 5 και το ριξανε σε ταινια δρασης

οι γρηγορες εναλλαγες σκηνων θα ευχαριστησουν ομως το κοινο του 2013
εγω ειμαι παλαιοτερος ..

.

ΜΕΓΑ ΜΠΟΥΡΔΑ.....

Αυτή η τρελή επιμονή των Αμερικάνων τα τελευταία χρόνια στην ωμή βία με εντελώς όμως γελοίο τρόπο και η γυμνή ανήθικη εικόνα για να μπορέσουν να δείξουν μπούτι, βυζί και κώλο, μπας και....πραγματικά με κουράζει αφάνταστα.

Επίπεδα σενάρια, βαριεστημένοι ηθοποιοί, απίστευτα κλισέ κάι άνευρη σκηνοθεσία, ενώ προσπαθεί για το αντίθετο. Η ταχύτητα των πλάνων δεν σημαίνει νεύρο αγαπητέ Boyle....

Κρίμα...

καλα το Δεκεμβρη θα τη βγαλουν στην αμερικη απο οτι βλεπω!!
τι κανουν τοσο καιρο??

αγαπητε Gal'en σεβαστες οι ενστασεις φυσικα, ομως δεν ειναι "μετριας ευφυίας" οι Cohen, δε μπορουν να φτασουν την ευφυία και intellectual δυναμικο ενος Godard, αλλα ειναι υψηλη
τωρα βεβαια αυτο στο λεει καποιος που εχει δει το Big Lebowski τρεις φορες.....

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καλα το Δεκεμβρη θα τη βγαλουν στην αμερικη απο οτι βλεπω!!
τι κανουν τοσο καιρο??

αγαπητε Gal'en σεβαστες οι ενστασεις φυσικα, ομως δεν ειναι "μετριας ευφυίας" οι Cohen, δε μπορουν να φτασουν την ευφυία και intellectual δυναμικο ενος Godard, αλλα ειναι υψηλη
τωρα βεβαια αυτο στο λεει καποιος που εχει δει το Big Lebowski τρεις φορες.....

Οχι ρε συ. Δεν ειπα εγω τετοιο πραγμα. Ο χαρακτηρισμος πηγαινε ξεκαθαρα στη μεριδα των κριτικων
που μας τους πλασαρουν σαν ιδιοφυιες. Δεν ειπα οτι ειναι αυτοι οι ιδιοι "μετριας ευφυίας"!
Αν το εχεις δει 3 φορες, υποκλινομαι.:worshippy:
Εγω με την αρχη της δευτερης θα ημουν διατεθειμενος να ομολογησω οτιδηποτε.
Αλλα μονο δεμενο σε καρελα (αλα Κουρδιστο Πορτοκαλι) θα με καταφερναν να το κανω αυτο.

ΜΕΓΑ ΜΠΟΥΡΔΑ.....

Αυτή η τρελή επιμονή των Αμερικάνων τα τελευταία χρόνια στην ωμή βία με εντελώς όμως γελοίο τρόπο και η γυμνή ανήθικη εικόνα για να μπορέσουν να δείξουν μπούτι, βυζί και κώλο, μπας και....πραγματικά με κουράζει αφάνταστα.

Επίπεδα σενάρια, βαριεστημένοι ηθοποιοί, απίστευτα κλισέ κάι άνευρη σκηνοθεσία, ενώ προσπαθεί για το αντίθετο. Η ταχύτητα των πλάνων δεν σημαίνει νεύρο αγαπητέ Boyle....

Κρίμα...

Αγγλος ειναι ο ανθρωπας ρε Αιμιλιε, οχι Αμερικανος.:p
Αμα δεις τις πρωτες του ταινιες κανει μπαμ!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γρηγορη μου εχω δει αρκετες απο αυτες. Σε ολες διακρινω τα ιδια πραγματα που σε εσας αρεσουν, αλλα σε εμενα οχι. Πρωταγωνιστες και μη ανθρωπακια και αθλια υποκειμενα μπλεκονται με δολοφονους(No Country for Old Men), ή πασης φυσεως αλλα αποβρασματα, ή γινονται οι ιδιοι τετοια (Fargo). To κοινο πρωταγωνιστων
και περιφερειακων χαρακτηρων ειναι η εξαιρετικη τους ικανοτητα να καθιστουν αδυνατη την σε οποιοδηποτε
επιπεδο ταυτιση του θεατη μαζι τους και το συναγομενο εξ αυτης ενδιαφερον του θεατη για τα προσωπα που βλεπει. Αυτο προσπαθουν να το καλυψουν εξυπνα με ιστοριες που ποτε δεν ξερεις που θα οδηγηθουν
σεναριακα, με πολλα twists. (Η αληθεια ειναι, ευτυχως οχι με τα συνηθη γελοια twists του Χολιγουντ.)
Στο Βlood simple που οπως προανεφερα το θεωρω εξαιρετικη ταινια καταφεραν να με κανουν να νοιαστω
για τους πρωταγωνιστες τους. Ηταν η πρωτη και τελευταια φορα. Αντιλαμβανομαι οτι ο σκοπος τους ειναι
η αποδομηση, ομως enough is enough. Θα μπορουσα να το δω σε μια ταινια αυτο το πραγμα, αλλα μετα τις
10 υπαρχει θεμα. Γενικα δεν εχω θεμα με δημιουργους που εχουν εμμονες και ειναι συνεπεις σε αυτες.
Δικαιωμα τους. Αλλα αυτο το βαθυ μισανθρωπισμο που βγαζουν οι ταινιες τους, αυτη την πληρη
αδιαφορια για τον ανθρωπο, τη θεωρω αποκρουστικη.
Απο κει και περα ακριβως εξαιτιας των σεναριων τους εχουν καταφερει να τους λατρεψει μια μεγαλη μεριδα
κριτικων κινηματογραφου που τους θεωρουν εξαιρετικα ιντελεκτσουαλ (μαλλον γιατι οι ιδιοι ειναι
μετριας, to say the least, ευφυιας). Φυσικα ολοι αυτοι δεν εχουν να πουν κατι για τη ρηχοτατη δραματουργια
του συνολου του εργου τους και την εσωτερικη διαμαχη των χαρακτηρων τους που αναλωνεται συνηθως στο:
"να παρω τα λεφτα και να τρεξω ή οχι? ας τα παρω μωρε".
Εν γενει και για να σας δωσω μια εντυπωση του ποσο υπερεκτιμημενους τους θεωρω σε σχεση με την αξια τους θα σας πω οτι για μενα ειναι οι Νταλαρες του κινηματογραφου.
Αυτα απο μενα, ελπιζω να μην σας στεναχωρησα, μαζευω τα μπογαλακια μου σιγα σιγα, γιατι κατω απο τριμηνο
δεν βλεπω να μου ριχνει ο opsim.:flipout:

Α...
Μιας και μιλησα για εμμονες να πω επισης οτι μου φαινεται περιεργο που ο Στελιος εχει αναφερθει παλιοτερα
στις εμμονες του Νικολαιδη, αλλα στους συγκεκριμενους δεν δειχνει να τον απασχολουν εξισου.
Αδελφέ, επ' ευκαιρία της κουβέντας μας, έβαλα να ξαναδώ από το 2008, που είχε παιχτεί, το Burn After Reading (Καυτό Απόρρητο).

Η εστίαση στη ρηχότητα και στο κυνισμό των χαρακτήρων με τη τεχνική της μεγέθυνσης, δεν γίνεται για να προβληθούν τα αρνητικά στοιχεία των χαρακτήρων και να διαφανεί ο μισανθρωπισμός των δημιουργών, το αντίθετο μάλιστα, η ανάδειξη της κρυμμένης μικρότητας και ανοησίας βοηθά στη συνειδητοποίηση και στη αντιμετώπισή της. Δηλαδή σοκάρει, ότι το χρήμα είναι αυτό που κυβερνά και διαφεντεύει τις ανθρώπινες σχέσεις και η ανθρώπινη κενοδοξία, ματαιοδοξία, μωροφιλοδοξία, όπως θέλεις πες την, είναι το πρώτο που διακρίνεις στο σύγχρονο μ@λ@κ@ της απάνθρωπα ανταγωνιστικής εποχής μας;

Burn After Reading (2008)
των Ίθαν και Τζόελ Κοέν
με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζον Μάλκοβιτς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ
Υπόθεση:
Ο Όσμπουρν Κοξ (Τζον Μάλκοβιτς) είναι υπάλληλος της CIA και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του: πίνει, η δουλειά είναι χάλια και η γυναίκα του έχει εραστή τον Χάρι Φάρερ (Τζορτζ Κλούνι). Όταν ο Όζι απολύεται από τη δουλειά αποφασίζει να γράψει ένα μνημόνιο με μυστικά της επαγγελματικής του ζωής, που περιέργως φτάνει στα χέρια της άλλης ερωμένης του Χάρι, της Λίντα (Φράνσες ΜακΝτόρμαντ) και του συναδέλφου της Τσαντ (Μπραντ Πιτ). Πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους για να βγάλουν καμιά πεντάρα, πηγαίνουν την ..."ανακάλυψή" τους κατευθείαν στους Ρώσους! Σχέσεις και φιλίες ανατρέπονται και κανένας δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί...

Η καταπληκτική ΜακΝτόρμαντ για να φτιάξει το βυζί της τίναξε τα πάντα στον αέρα...:bigcry::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αγγλος ειναι ο ανθρωπας ρε Αιμιλιε, οχι Αμερικανος.:p
Αμα δεις τις πρωτες του ταινιες κανει μπαμ!

Εχεις ένα δίκιο, αλλά μιλούσα για την αισθητική του που πια, είναι Αμερικανοθρεμένης λογικής....μιας και τα γυρίζει στο Hollywood(εκτός των πρώτων, όπως αναφέρεις). Δεν έχω δει τα θριλεράκια του...τα υπόλοιπα τα τίμησα και μου άρεσαν, το The Beach, το Sunshine και το Slumdog...

και μετά μου λέτε οτι το Hollywood δεν τους χαλάει.......χαχαχαχαχαχχα!!!!