Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τι Αγγλος βρε Galen
ο ανθρωπος ειναι original Αmerik !!
μονο αυτη την μ...... το Slumdog να δεις ξερεις

τωρα τι γραφουν τα χαρτια του
τι μας ενδιαφερουν ....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αδελφέ, επ' ευκαιρία της κουβέντας μας, έβαλα να ξαναδώ από το 2008, που είχε παιχτεί, το Burn After Reading (Καυτό Απόρρητο).

Η εστίαση στη ρηχότητα και στο κυνισμό των χαρακτήρων με τη τεχνική της μεγέθυνσης, δεν γίνεται για να προβληθούν τα αρνητικά στοιχεία των χαρακτήρων και να διαφανεί ο μισανθρωπισμός των δημιουργών, το αντίθετο μάλιστα, η ανάδειξη της κρυμμένης μικρότητας και ανοησίας βοηθά στη συνειδητοποίηση και στη αντιμετώπισή της. Δηλαδή σοκάρει, ότι το χρήμα είναι αυτό που κυβερνά και διαφεντεύει τις ανθρώπινες σχέσεις και η ανθρώπινη κενοδοξία, ματαιοδοξία, μωροφιλοδοξία, όπως θέλεις πες την, είναι το πρώτο που διακρίνεις στο σύγχρονο μ@λ@κ@ της απάνθρωπα ανταγωνιστικής εποχής μας;

Burn After Reading (2008)
των Ίθαν και Τζόελ Κοέν
με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Τζον Μάλκοβιτς, Φράνσις ΜακΝτόρμαντ
Υπόθεση:
Ο Όσμπουρν Κοξ (Τζον Μάλκοβιτς) είναι υπάλληλος της CIA και αποτυχημένος σε όλους τους τομείς της ζωής του: πίνει, η δουλειά είναι χάλια και η γυναίκα του έχει εραστή τον Χάρι Φάρερ (Τζορτζ Κλούνι). Όταν ο Όζι απολύεται από τη δουλειά αποφασίζει να γράψει ένα μνημόνιο με μυστικά της επαγγελματικής του ζωής, που περιέργως φτάνει στα χέρια της άλλης ερωμένης του Χάρι, της Λίντα (Φράνσες ΜακΝτόρμαντ) και του συναδέλφου της Τσαντ (Μπραντ Πιτ). Πεπεισμένοι ότι αυτή είναι η ευκαιρία τους για να βγάλουν καμιά πεντάρα, πηγαίνουν την ..."ανακάλυψή" τους κατευθείαν στους Ρώσους! Σχέσεις και φιλίες ανατρέπονται και κανένας δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί...

Η καταπληκτική ΜακΝτόρμαντ για να φτιάξει το βυζί της τίναξε τα πάντα στον αέρα...:bigcry::flipout:

Οχι Γρηγορη μου, δεν με σοκαρει αυτο. Μου τη δινει οτι ετσι ειναι ολο τους το
κινηματογραφικο συμπαν. Καταλαβαινω τι θελουν να πουν, αλλα
θετικος χαρακτηρας δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.
Πρεπει να κατσεις να ψαχνεις ψυλλους στ'άχυρα για να βρεις.
Αντε ισως ως ενα σημειο η ΜακΝτορμαντ στο Φαργκο? Και αυτη το πληρωνει.
Αν δηλαδη αναδεικνυεις μονο τη μικροτητα και την αθλιοτητα μεσα στο εργο σου
πως βοηθας στην αντιμετωπιση της? Για να γινει αυτο δεν πρεπει ετσι για αλλαγη να
βαλεις και ενα θετικο προτυπο?
Οι παντες γυρω τους ειναι πιασε τον ενα και πετα τον αλλο κατα τους Κοεν.
Και αυτο δεν ειναι μονο βαθια μισανθρωπικο, αλλα και συμπλεγματικο κατ'εμε.

Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να γινουν διδακτικοι
και preachy, αλλα αυτο το "τα παντα ειναι σκατα, ολοι ειμαστε Γ.Τ.Π." που περνανε οι Κοεν
και παρα πολλοι αλλοι τα τελευταια χρονια, εγω το βλεπω και στριβω.
Αμα θελω να αυτομαστιγωθω ή να μαυρισω την ψυχη μου, υπαρχουν πολλοι σπουδαιοτεροι
καλλιτεχνες για να το κανω.
Αμα εχεις μεγαλωσει εχοντας και μια επαφη με τον ουμανισμο του κινηματογραφου
αλλα και της λογοτεχνιας των ανατολικων χωρων, αυτο που δειχνουν οι Κοεν
το βλεπεις και θες να τους χτυπησεις. Εν τελει αν δεν αγαπας τον ανθρωπο δεν προκειται ποτε να
καταφερεις σαν δημιουργος να βγαλεις κατι καλο απο το εργο σου, ουτε καν τη
συνειδητοποιηση της μικροτητας μας, ωστε να την αντιμετωπισουμε.

ps. Οντως καταπληκτικη ηθοποιος η ΜακΝτορμαντ!:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τι Αγγλος βρε Galen
ο ανθρωπος ειναι original Αmerik !!
μονο αυτη την μ...... το Slumdog να δεις ξερεις

τωρα τι γραφουν τα χαρτια του
τι μας ενδιαφερουν ....

Εχμμ
αν ομως ηταν κανενας Γαλλος που γυρνουσε ταινιες για τον Αμερικανικο νοτο,
για παραδειγμα λεμε... ,τοτε δεν θα μας πειραζε και δεν θα τον λεγαμε και Αμερικανο ε?
Ε ας παει να γυρισει και ο Boyle καμμια ταινια για τους Τεξανους ας πουμε, για να παψει
να ειναι Αμερικανος και να τον συμπαθησετε.:silly:

Βρε Αιμιλιε, σου αρεσε το the beach που ειναι μαλλον η χειροτερη ταινια του και τον βριζεις?
Ή το ελεγες ειρωνικα και δεν σε πιανω? Αλλα και ειρωνικα να το ελεγες, τι σχεση εχει το Beach
με το Sunshine ας πουμε? Δεν μπαινουν καν στην ιδια προταση.
Το Beach ειναι η πρωτη αν θυμαμαι καλα "Αμερικανικη" ταινια του και οντως δεν εχει το χαρακτηρα
του σκηνοθετη της.
Δες και τα θριλερ του παντως. Απο το 27 μερες και μονο καταλαβαινεις οτι προκειται για δημιουργο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Οχι Γρηγορη μου, δεν με σοκαρει αυτο. Μου τη δινει οτι ετσι ειναι ολο τους το
κινηματογραφικο συμπαν. Καταλαβαινω τι θελουν να πουν, αλλα
θετικος χαρακτηρας δεν υπαρχει ουτε για δειγμα.
Πρεπει να κατσεις να ψαχνεις ψυλλους στ'άχυρα για να βρεις.
Αντε ισως ως ενα σημειο η ΜακΝτορμαντ στο Φαργκο? Και αυτη το πληρωνει.
Αν δηλαδη αναδεικνυεις μονο τη μικροτητα και την αθλιοτητα μεσα στο εργο σου
πως βοηθας στην αντιμετωπιση της? Για να γινει αυτο δεν πρεπει ετσι για αλλαγη να
βαλεις και ενα θετικο προτυπο?
Οι παντες γυρω τους ειναι πιασε τον ενα και πετα τον αλλο κατα τους Κοεν.
Και αυτο δεν ειναι μονο βαθια μισανθρωπικο, αλλα και συμπλεγματικο κατ'εμε.

Δεν θελω σε καμμια περιπτωση να γινουν διδακτικοι
και preachy, αλλα αυτο το "τα παντα ειναι σκατα, ολοι ειμαστε Γ.Τ.Π." που περνανε οι Κοεν
και παρα πολλοι αλλοι τα τελευταια χρονια, εγω το βλεπω και στριβω.
Αμα θελω να αυτομαστιγωθω ή να μαυρισω την ψυχη μου, υπαρχουν πολλοι σπουδαιοτεροι
καλλιτεχνες για να το κανω.
Αμα εχεις μεγαλωσει εχοντας και μια επαφη με τον ουμανισμο του κινηματογραφου
αλλα και της λογοτεχνιας των ανατολικων χωρων, αυτο που δειχνουν οι Κοεν
το βλεπεις και θες να τους χτυπησεις. Εν τελει αν δεν αγαπας τον ανθρωπο δεν προκειται ποτε να
καταφερεις σαν δημιουργος να βγαλεις κατι καλο απο το εργο σου, ουτε καν τη
συνειδητοποιηση της μικροτητας μας, ωστε να την αντιμετωπισουμε.

ps. Οντως καταπληκτικη ηθοποιος η ΜακΝτορμαντ!:ernaehrung004:

Ο Μαγιακόφσκι είχε πει:

«Η Τέχνη δεν είναι ένας καθρέφτης για ν΄αντανακλά τον κόσμο, αλλά ένα σφυρί για να τον διαμορφώσει…»

Κι ακόμα:

«Η Τέχνη δεν πρέπει ν’ αντανακλά σαν τον καθρέφτη, αλλά σαν φακός να μεγεθύνει»

:worshippy:

Trainspotting και τα μυαλά στα κάγκελα

Οσο για τη συγκεκριμένη σκηνη .. ένα έχω να πω

Τα σέβη μου στον σκηνοθέτη
Και στην Rosario Dawson

Ο Μαγιακόφσκι είχε πει:

«Η Τέχνη δεν είναι ένας καθρέφτης για ν´αντανακλά τον κόσμο, αλλά ένα σφυρί για να τον διαμορφώσει…»

Κι ακόμα:

«Η Τέχνη δεν πρέπει ν’ αντανακλά σαν τον καθρέφτη, αλλά σαν φακός να μεγεθύνει»

:worshippy:

:2thumb22sup:
Σωστες αποψεις. Αλλα οποιος δεν αγαπαει τον ανθρωπο αμφιβαλλω αν κανει Τεχνη.
"I tell you, the more I think, the more I feel that there is nothing more truly artistic than to love people."
Vincent Van Gogh

Trainspotting και τα μυαλά στα κάγκελα

Οσο για τη συγκεκριμένη σκηνη .. ένα έχω να πω

Τα σέβη μου στον σκηνοθέτη
Και στην Rosario Dawson

Η αληθεια ειναι, οτι η περιγραφη του Αιμιλιου σε συνδυασμο με το γεγονος οτι παιζει η Ροζαριο :love:
πετυχε το αντιθετο αποτελεσμα. Τωρα θελω να το δω ακομα περισσοτερο.:p

ο Αιμιλιος εχει παντα δικιο !
αυτη η Ροζαριο νομιζεις οτι με το στομα της θα δαγκωσει τα ματια της !

θυμαμαι το trainspotting οταν ειχε βγει, Χαμος ! κριτικη και κοινο το ειχαν αποθεωσει
και μεγαλη ειπρακτικη επιτυχια
ηταν με κατι ναρκωμανιακς

ο ανθρωπος φανταζοτανε οτι ηταν ο νεος Κιουρμπικ ( κουρδιστο )

.

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Βρε Αιμιλιε, σου αρεσε το the beach που ειναι μαλλον η χειροτερη ταινια του και τον βριζεις?
Ή το ελεγες ειρωνικα και δεν σε πιανω? Αλλα και ειρωνικα να το ελεγες, τι σχεση εχει το Beach
με το Sunshine ας πουμε? Δεν μπαινουν καν στην ιδια προταση.
Το Beach ειναι η πρωτη αν θυμαμαι καλα "Αμερικανικη" ταινια του και οντως δεν εχει το χαρακτηρα
του σκηνοθετη της.
Δες και τα θριλερ του παντως. Απο το 27 μερες και μονο καταλαβαινεις οτι προκειται για δημιουργο.

Καθόλου η χειρότερη του.... Το οτι μου άρεσε δεν σημαίνει οτι το θεωρώ αριστούργημα..... Αλλιώς θα έλεγα, "έπαθα πλάκα" ή "Καταπληκτική" ή "Ταινίαρα", κλπ κλπ...

Μου άρεσαν λοιπόν.... Η Αμερικανική του ματιά, πιστεύω οτι τον χαντάκωσε.... Σε αντίθεση με τον Στέλιο μου άρεσε παρα πολύ το Trainspotting και το θεωρώ το καλύτερο του. Ο κόσμος των drugs είναι αυτός, με τις υπερβολές και τις αλληγορίες του. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν μέσα στην ασθένεια τους και δεν ζουν "με" την ασθένεια τους....

Κιούμπρικ δεν είναι, όπως και δεν θα είναι ποτέ κανείς..... Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες θα επηρεάσουν με διαφορετικό τρόπο τον καθένα...

Το Sunshine μου άρεσε λόγω της διαστροφής του και εμένα μου αρέσουν οι "αδύναμες" πλευρές των ανθρώπων, οι άρρωστες, κ.ο.κ...... Δεν μπορώ τους "απόλυτους", τους "δήθεν", τους αποστειρωμένους.....

Αυτό είναι που μου αρέσει και στους Κοέν... Δεν θέλω την θετική πλευρά του ανθρώπου, θέλω την αρνητική διάσταση, όχι γιατί δεν μου αρέσει η θετικότητα(είμαι θετικός σαν άνθρωπος), αλλά δεν θα κερδίσω τίποτα απο αυτή.... Για να γνωρίσω έναν άνθρωπο θα πρέπει να μάθω τα αρνητικά του...όχι τα θετικά του.

Συμφωνώ με την οπτική του Πάνου....

Υ.Γ Το Sunshine να σου πω την αλήθεια δεν το θυμάμαι και πολύ, αλλά θυμάμαι οτι απλά μου άρεσε.....

Last edited:

:2thumb22sup:
Σωστες αποψεις. Αλλα οποιος δεν αγαπαει τον ανθρωπο αμφιβαλλω αν κανει Τεχνη.
"I tell you, the more I think, the more I feel that there is nothing more truly artistic than to love people."
Vincent Van Gogh
...
Ανθρωπισμός, μηδενισμός, ωμότητα, θωπεία αυτιών, λαϊκισμός...

Έννοιες διακριτές αλλά με ευαίσθητες ισορροπίες που εύκολα ανατρέπονται και μπορεί να περιέρχονται από την μια κατάσταση στη άλλη.
Ο μισανθρωπισμός του Χάνεκε τον εμποδίζει να κάνει τέχνη και από που συνάγεται έλλειψη σεβασμού προς τον άνθρωπο στο έργο των Κοέν; Επειδή χλευάζουν τους κοκκινόσβερκους, τους αριβίστες νεογιάπις και τους ανεγκέφαλους μπάτσους;

Καταλαβαίνω τι λες και δεν διαφωνώ μαζί σου στην ουμανιστική προσέγγιση, αλλά όπως και ο ειρηνιστής μπορεί να εκφυλιστεί σε πασιφιστή, έτσι και ο ουμανιστής μπορεί να καταλήξει γραφικός, όταν στερείται αυτογνωσίας και διάθεση βελτίωσης.

Είμαστε πολύ :offtopic: και προτείνω να το συνεχίσουμε την επόμενη φορά που θα πάμε για :ernaehrung004: μαζί με τους λοιπούς, αλλά εκλεκτούς συνδαιτυμόνες.

.

καλα ο Ρομπερτ Ντε Νιρο ειναι Θεος δεν παιζεται

ξερω οτι αν η ταινια δεν ειναι πατατα δεν το ρισκαρει να παιξει
και ο σκηνοθετης πρεπει να εχει οτι χειροτερο σε βιογραφικο

εδω ξεπερασε καθε προσδοκια μου
ειναι με ανεση η μεγαλυτερη λεμονοφλουδα της χρονιας !

φυσικα το ξερετε οτι ο καλυτερος του φιλος ειναι ο ΤΖΟΝ τραβολτα
μαζι ειχαν ερθει περυσι διακοπες στα Ελληνικα νησια

τωρα να το δω ολο μεχρι τελους χωρις πηδηματακια δεν τα καταφερα

KillingSeason_iTunes_310x228_20130709072432.jpg

.

Ο Τραβολτα εχει παχυνει τοσο που ουτε τα μουσια τον σωζουν, ουτε ο σκουφος ....
Σαν τον Θεμο παει να γινει .... ΟLA 55 :laugh:

Καθόλου η χειρότερη του.... Το οτι μου άρεσε δεν σημαίνει οτι το θεωρώ αριστούργημα..... Αλλιώς θα έλεγα, "έπαθα πλάκα" ή "Καταπληκτική" ή "Ταινίαρα", κλπ κλπ...

Μου άρεσαν λοιπόν.... Η Αμερικανική του ματιά, πιστεύω οτι τον χαντάκωσε.... Σε αντίθεση με τον Στέλιο μου άρεσε παρα πολύ το Trainspotting και το θεωρώ το καλύτερο του. Ο κόσμος των drugs είναι αυτός, με τις υπερβολές και τις αλληγορίες του. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν μέσα στην ασθένεια τους και δεν ζουν "με" την ασθένεια τους....

Κιούμπρικ δεν είναι, όπως και δεν θα είναι ποτέ κανείς..... Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και οι εκάστοτε κοινωνικές συνθήκες θα επηρεάσουν με διαφορετικό τρόπο τον καθένα...

Το Sunshine μου άρεσε λόγω της διαστροφής του και εμένα μου αρέσουν οι "αδύναμες" πλευρές των ανθρώπων, οι άρρωστες, κ.ο.κ...... Δεν μπορώ τους "απόλυτους", τους "δήθεν", τους αποστειρωμένους.....

Αυτό είναι που μου αρέσει και στους Κοέν... Δεν θέλω την θετική πλευρά του ανθρώπου, θέλω την αρνητική διάσταση, όχι γιατί δεν μου αρέσει η θετικότητα(είμαι θετικός σαν άνθρωπος), αλλά δεν θα κερδίσω τίποτα απο αυτή.... Για να γνωρίσω έναν άνθρωπο θα πρέπει να μάθω τα αρνητικά του...όχι τα θετικά του.

Υ.Γ Το Sunshine να σου πω την αλήθεια δεν το θυμάμαι και πολύ, αλλά θυμάμαι οτι απλά μου άρεσε.....

Το The Beach ήθελα να γράψω...εκεί που λεω για διαστροφή....

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γρηγορη θα συμφωνησω απολυτα με το μεγαλυτερο κομματι του τελευταιου σου ποστ.
Ειδικα στο που μπορει να καταληξει ο καθενας οταν χανει το μετρο.
Οι Κοεν σε αυτα που ανεφερα παραπανω θεωρω οτι δεν ειχαν ποτε μετρο.

Αιμιλιε συμφωνω επισης με τα περισσοτερα απο το τελευταιο σου ποστ.
Θα διαφωνησω μονο ως προς το Beach και την τελευταια σου παραγραφο.
Για να γνωρισεις καποιον πρεπει να τον μαθεις απο ολες τις αποψεις.
Και τις αρνητικες και τις θετικες. Αν επικεντρωνεις μονιμως στις μεν θα χασεις τις δε.

Για τον Χανεκε να πω οτι δεν εχει την παραμικρη σχεση με τους Κοεν.
Για να καταλαβετε τη διαφορα και το γιατι δεν μου αρεσει αυτο που κανουν οι Κοεν
σκεφτειτε το χαρακτηρα του δασκαλου στη Λευκη Κορδελα και του αγοριου-πρωταγωνιστη
στη δασκαλα του πιανου. Αν ηταν ταινιες των Κοεν αυτοι οι χαρακτηρες
(που προφανως και εχουν τα σκοτεινα τους σημεια, οπως και πρεπει) θα ηταν
εντελως διεστραμμενοι. Και το λεω εγω που δεν εχω κανενα θεμα με την
κινηματογραφικη διαστροφη και αρρωστια, ισα ισα λατρευω πχ τον Κρονεμπεργκ.
Αλλα και αυτος στις ακραιες εκφανσεις της διαστροφης που εχει κατα καιρους παρουσιασει
δεν ξεχναει ποτε και την ανθρωπια.(Σκεφτειτε πχ την πρωταγωνιστρια στους Διχασμενους)

Κλεινω εδω το οφ τοπικ απο μερους μου γιατι ο grio εχει δικιο, ξεφυγαμε.
Μηπως οντως να κανονιζαμε να τα πουμε και απο κοντα? :ernaehrung004:
Να φαμε τα μουστακια μας σαν ανθρωποι ρε αδερφε, οχι ιντερνετικα.:jester:

:ernaehrung004:

Y.Γ Τo Insidious έλεγα ρε....Εσύ το είχες γράψει??(Galen)...

Δεν ξερω αν το ειχα προτεινει ή ειχα απαντησει απλα για αυτο, αλλα ειναι η καλυτερη
τρομου των τελευταιων ετων. Αν σου αρεσει το horror,αυτο και το Sinister ειναι οτι πιο
της προκοπης εχει βγει την τελευταια πενταετια. Μακραν.
Και αξιοπρεπεις ταινιες και πετυχαινουν απολυτα το σκοπο τους.
Και πανω απ'ολα ειναι βασισμενες στην ατμοσφαιρα και οχι στις σφαγες και τους κουβαδες αιμα.
Μην κατσεις και τα δεις μεσημεριατικα ε?

Δεν ξερω αν το ειχα προτεινει ή ειχα απαντησει απλα για αυτο, αλλα ειναι η καλυτερη
τρομου των τελευταιων ετων. Αν σου αρεσει το horror,αυτο και το Sinister ειναι οτι πιο
της προκοπης εχει βγει την τελευταια πενταετια. Μακραν.
Και αξιοπρεπεις ταινιες και πετυχαινουν απολυτα το σκοπο τους.
Και πανω απ'ολα ειναι βασισμενες στην ατμοσφαιρα και οχι στις σφαγες και τους κουβαδες αιμα.
Μην κατσεις και τα δεις μεσημεριατικα ε?

ναι ρε είχες σχολιάσει....

την έχω για θέαση μέσα στον Αυγουστο...(home alone)....

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μ'αρεσε η παραπανω κουβεντα.
Αν και τελικα οταν μιλας για σκηνοθετες με καθαρα προσωπικη ματια τελικα καταληγεις στο πιο αλανθαστο κλισε που λεει ή τους λατρευεις ή τους μισεις.
Οι Κοεν αποτελουν για μενα τους μεγιστους κανιβαλους των λεπτομερειων της ζωης της συγχρονης αμερικης.
Παιρνουν τις "ασημαντες" λεπτομερειες του συγχρονου αμερικανου (ειτε προκειται για το χαρακτηρα του ατομου,ειτε για τη καθημερινη ζωη του) τις μεγενθυνουν και...επιδιδονται σε ενα κανιβαλισμο προκειμενου να την σαρκασουν και να τη σατιρησουν.Λειτουργουν σαν ενας παραμορφωτικος καθρεπτης οπου ο τονισμος της ασχημιας προεχει της οποια περιγραφης της ρεαλιστικης πραγματικοτητας.
Αποτελουν βασικα τους....τρελους του χωριου.
Οσο ο Πεκινπα σφυροκοπουσε μεσα απο τα γουεστερν το τελος της αθωοτητας της μεταπολεμικης Αμερικης αλλο τοσο κανουν το ιδιο οι Κοεν για το τελος της Αμερικης του Ρηγκαν.
Ολες οι ταινιες τους αποπνεουν αυτο το το πραγμα ξεκινοντας απο την ιδια τη σκηνοθετικη εκφραση τους.Απο εκει και περα ειτε σου αρεσει,ειτε το αφηνεις...

Οσον αφορα τον Danny Boyle,μπορει να εχει γυρισει και παπατζες (Η Παραλια,Slumdog Millonare),για τα δικα του μετρα,αλλα γενικα ειναι ενας παρα πολυ καλος σκηνοθετης που ξερει να αφηγηθει μια ιστορια.Καμμια ταινια του δεν κρεμαει απο ρυθμο.
Αγαπημενη μου παραμενει το Shallow Grave (Μικρα Εγκληματα Μεταξυ Φιλων),που δειχνει τι μπορει να πετυχει ενας σκηνοθετης (αν εχει τα αντερα) μεσα σε 4 τοιχους,απο την αλλη το Trainspotting δικαιωματικα παραμενει το Πανικος στο Needle Park των 90'ς...
Και σαφεστατα δεν προκειται για φτηνο εντυπωσιασμο Στελλιο.Βe carefull with that axe sometimes...

Μόνο ένας εφιυης δημιουργός θα μπορούσε να δώσει ενα τόσο ταιριαστο τιτλο σε μια ταινία με θεμα την ζωη ναρκωμανων. trainspotting

Αν υπαρχει ταύτιση ή οχι με τους πρωταγωνιστες των ταινιών, δεν ειναι σε καμία περίπτωση κριτήριο για το αν ενα φιλμ ειναι καλο ή όχι. Ενα φιλμ μπορει να μελεταει, περιγραφει, και φυσικα να σχολιάζει το θεμα του, και να αφηνει σε εμάς να κρίνουμε και να εξάγουμε τα δικα μας συμπεράσματα. Ολα αυτα βεβαια στον μοντερνο κινηματογραφο, οπου δεν υπακουει στους συμβολισμους και τους ακαδημαικους κανονες αλλα ειναι πλεον ενας ελευθερος τροπος οπτικης γραφης (κάμερα στιλο) Οπου πλέον μπορούμε να κινηματογραφησουμε ενα οπτικο ποίημα, ενα οπτικο πολιτικο αρθρο, ενα οπτικό μυθιστόρημα, ενα οπτικό δοκίμιο, ή οτι αλλο θελουμε να επικοινωνήσουμε μέσω της οπτικής γραφής. Αναφέρομαι για τις ταινίες των Coen οπου αν και χρησιμοποιηουν την γλωσσα του Hollywood, δημιουργούν πολυεπιπεδες αριστουργηματικες ταινίες καταρρίπτοντας τους κανόνες που οι ίδιοι θέτουν.

Last edited:
Μόνο ένας ευφυης δημιουργός θα μπορούσε να δώσει ενα τόσο ταιριαστο τιτλο σε μια ταινία με θεμα την ζωη ναρκομανων. trainspotting

Το edit στα κειμενα εχει πολυ λίγο χρόνο ειδικά αν γράφεις απο κινητο οπου γίνονται εύκολα λάθοι λόγω μικρού πληκτρολογιου.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Λοιπον συνδυαζοντας τα υπογραμμισμενα με αυτο που ελεγες οτι εχεις βαλει και θριλερ στην ουρα
για να δεις, μου ηρθε εξαιρετικη προταση.
Heartless
του Philip Ridley.
Μην σε τρομαξει η χαμηλη βαθμολογια στο imdb.
O τυπος κανει ταινιες σπανιοτατα, αλλα αξιζουν τον κοπο. (Πιο ακριβοθωρητος και απο τον Μαλικ μεχρι πριν λιγα χρονια)
Οποιος εχει δει το Reflecting Skin καταλαβαινει.(αν δεν το εχεις δει, δες και αυτο.)
Επαναλαμβανομενο μοτιβο στις ταινιες του ειναι η στιγμη που οι πρωταγωνιστες του
ερχονται αντιμετωποι με τους εσωτερικους τους δαιμονες.
Παει γαντι με αυτα που εγραψες. Λογικα θα πρεπει να σου αρεσει...

superfly συμφωνουμε.
Ειδικα στο "Αν και τελικα οταν μιλας για σκηνοθετες με καθαρα προσωπικη ματια τελικα καταληγεις στο πιο αλανθαστο κλισε που λεει ή τους λατρευεις ή τους μισεις." συμφωνω απολυτα.:ernaehrung004:

Last edited: