Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Στελλαρα, εγω θα σου τα πω εδω, γιατι απο αυτο το νημα σε γνωρισα.
Χρονια ΚΑΛΑ και πολλα στο καλυτερο φτυαρι της κατηγοριας :2thumb22sup: με μαγευτικα ταξιδια ολων των ειδων.
Κανονικα, μουσικα και φυσικα κινηματογραφικα.

Για τον Παρασκευα επρεπε να με ρωτησεις πριν το κανεις. Οχι οτι καταφερα να σε σωσω απο αλλα
και αλλα, τουλαχιστον ομως θα σου ελεγα τι ειχα ακουσει πανω για την ταινια
(...εγω δεν τα κανω αυτα τα λαθη)

Για τους υπολοιπους θα διαφωνησω που τους εβαλες ολους στο ιδιο καζανι.
Αλλο Λανθιμος, αλλο Τσαγγαρη, αλλο Αβρανας.
Ως συνηθως οδοστρωτηρας ησουν βρε ατιμε...

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δύο ανεπανάληπτα έργα. Δύο ταινίες ενός σκηνοθέτη που η τεχνική του και η οπτική του ανάλυση, ήταν πολύ μπροστά για την εποχή του.

Το ασπρόμαυρο μαγεύει και οι γωνίες των πλάνων σε συνδυασμό με τα κοντινά, αναδεικνύουν μια τεχνική που εφαρμόστηκε χρόνια αργότερα.

Η πρώτη ταινία ειναι μια Κουβανο-Ρωσική σύμπραξη, που έπρεπε σύμφωνα με τα θέλω των δύο χωρών να δείξει τον σοσιαλιστικό τρόπο ζωής...

Ο σκηνοθέτης όμως δεν συμβιβάστηκε και έδειξε την Κούβα όπως την είδε αυτός και μόνο αυτός. Η Κούβα σε πλήρη ανάλυση να καρτερά, ανάμεσα στον πλούτο και στην εξαθλίωση των περήφανων κατοίκων της....τον τρόπο με τον οποίο θα διώξει τον Εξουσιαστή-Δικτάτορα, απο την γη της.

Soy CUBA

Soy_Cuba_film_poster.png

H δεύτερη ταινία αφορά τον λαό της Ρωσίας. Αυτόν τον λαό που πέρασε πολλά. Που αγωνίστηκε όσο λίγοι λαοί και νίκησε το Τέρας.

Τι περισσότερο να δείξει ο Καλατόζοφ απο ανθρώπους να παλεύουν με την φωτιά και την μαυρίλα της στάχτης? Και δεν μιλάμε για εφέ ή ζωγραφιές. Μιλάμε για κανονικές φωτιές και κινηματογράφηση απο άλλον αιώνα.....
Όμως ο άνθρωπος έχει απίστευτη δύναμη και θέληση και δεν υποτάσσεται εύκολα, αν το θέλει....

Letter never sent

Letter_Never_Sent.jpg

Δύο ταινίες αριστουργήματα του Παγκόσμιου Κινηματογράφου...

Στελλαρα, εγω θα σου τα πω εδω, γιατι απο αυτο το νημα σε γνωρισα.
Χρονια ΚΑΛΑ και πολλα στο καλυτερο φτυαρι της κατηγοριας :2thumb22sup: με μαγευτικα ταξιδια ολων των ειδων.
Κανονικα, μουσικα και φυσικα κινηματογραφικα.

Για τον Παρασκευα επρεπε να με ρωτησεις πριν το κανεις. Οχι οτι καταφερα να σε σωσω απο αλλα
και αλλα, τουλαχιστον ομως θα σου ελεγα τι ειχα ακουσει πανω για την ταινια
(...εγω δεν τα κανω αυτα τα λαθη)

Για τους υπολοιπους θα διαφωνησω που τους εβαλες ολους στο ιδιο καζανι.
Αλλο Λανθιμος, αλλο Τσαγγαρη, αλλο Αβρανας.
Ως συνηθως οδοστρωτηρας ησουν βρε ατιμε...

Γιωργαρα σ ευχαριστω πολυ

καλο μου εκανε που το ειδα
τωρα ξερω !

All_is_Lost_poster.jpg

Μια ελεγεία στην ανθρώπινη θέληση και στο πείσμα. Η διάρκεια κατα την οποία η αποθέωση της ανθρώπινης ψυχής(το κουράγιο) καταλήγει στην αναμενόμενη παραίτηση, εξιστορείται με εκπληκτικό τρόπο.

Ενας μοναδικός Redford.

3 γραμμές διαλόγου σε όλη την ταινία.

και η εκπληκτική μουσική.

Γυρισμένο στα στούντιο που γυρίστηκε ο Τιτανικός.

μην το χάσετε.....

All_is_Lost_poster.jpg

Μια ελεγεία στην ανθρώπινη θέληση και στο πείσμα. Η διάρκεια κατα την οποία η αποθέωση της ανθρώπινης ψυχής(το κουράγιο) καταλήγει στην αναμενόμενη παραίτηση, εξιστορείται με εκπληκτικό τρόπο.

Ενας μοναδικός Redford.

3 γραμμές διαλόγου σε όλη την ταινία.

και η εκπληκτική μουσική.

Γυρισμένο στα στούντιο που γυρίστηκε ο Τιτανικός.

μην το χάσετε.....
Οφείλω να ομολογήσω ότι πείστηκα πλήρως!

Εγώ μόλις είδα το Another Earth.
Αρκετά ενδιαφέρον δράμα με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας. Παίζει ωραία με υπαρξιακά ζητήματα και θέματα επίλυσης παλαιών ανοιχτών υποθέσεων.
Βέβαια έχει ένα τέλος που απλά εγώ προσωπικά δεν μπορώ σχεδόν ούτε να σχολιάσω!

Καλές προβολές σε όλους σας!

Γιωργαρα σ ευχαριστω πολυ

καλο μου εκανε που το ειδα
τωρα ξερω !

:flipout:

Μαζοχιστη...

Σε αλλα νεα, ειδα το The Flu.
Αλλη μια ταινια στην οποια οι Κορεατες κανουν αυτο που περιεγραψες γλαφυρα,
παιρνουν τις πρωτες υλες απο τους Αμερικανους και μας προσφερουν καλυτερο αποτελεσμα
απο κεινους.

Whiskyposter.jpg

Mία άγνωστη, σχετικά, ταινία απο μία μικρή χώρα όπως η Ουρουγουάη. Μια ιστορία τριών ανθρώπων που πρέπει να περάσουν ένα μικρό χρονικό διάστημα μαζί. Τόσο απλά. Τόσο λιτά και τόσο όμορφα ο Juan Pablo Rebella, μας εισαγάγει στον κόσμο της μιζέριας που γεννά η καθημερινότητα και στην παραίτηση απο την ίδια την ζωή.

Ένας εκπληκτικός καμβάς συναισθημάτων, που αλληλεπιδρά μόνο με τα βλέμματα και εναλλάσσει τόσα πολλά κρυμμένα πάθη καθώς ταυτόχρονα τα πνίγει στο χρονοντούλαπο της μίζερης μικρής ζωής τους.

Μπράβο τους που μέσα στην φτώχεια και την προσπάθεια για μια αξιοπρεπή ζωή, οι συντελεστές παραδίδουν μια τόσο όμορφη ταινία.

http://www.imdb.com/title/tt0331370/

Dallas_Buyers_Club_poster.jpg

Του έδωσαν 30 ημέρες......

Μερικοί θα πέσουν απο τα σύννεφα, άλλοι θα πουν εξαιρέσεις.... Το θέμα είναι...Η επιστήμη ειναι στην υπηρεσία του Ανθρώπου ή του Χρήματος?

Ο καθένας ας δώσει την απάντηση του...

Πολύ καλός ο McConaughey, αλλά αυτοί οι "αβανταδόρικοι" ρόλοι που δίνουν οι Αμερικάνοι, έχουν καταντήσει κουραστικοί..... Άθλια η Jennifer Garner...Πολύ καλός εξίσου ο Leto.

Mεριλ Στριπ
Κειτ Μπλανσετ
Τζουλια Ρομπερτς

Οι φετεινες εκπληκτικες γυναικιες ερμηνειες
επαγγελματικες ειδικα φιαγμενες για Οσκαρικες κατακτησεις

Υπαρχει ομως και μια αλλη απο την Χιλη
ποσο ποιο απλη και αληθινη
δεν παιζει

Ειναι η ...

gloria_lelio1.jpg

Ο Μονομάχος (Gladiator)
ναι, πάλι...
Είναι απλά ταινιάρα!

Παλια ταινιαρα του 1993 . 12 angry men. Στην αμερικη 12 jurors( den ξερω πος λεγονται στα ελληνικα) και προσπαθουν να βγαλουν μια ετυμηγορία

Haine.jpg

Με την εκπληκτική του σκηνοθεσία ο Kassovitz, μας δείχνει οτι το Κράτος γεννά την βία..... Επηρεασμένος απο τα γεγονότα της δολοφονίας εν ψυχρώ ενός ανθρώπου απο το Ζαιρ, το 1993, του ήρθε η ιδέα για την ταινία. Γυρισμένη στις φτωχογειτονιές του Παρισίου και στην πολυπολιτισμική γωνιά του, μας δείχνει οτι η φτώχεια και η εξαθλίωση γεννούν βία. Την βία την καταστέλλει με βία το Κράτος, που δημιουργεί εξ αρχής την φτώχεια και οι αθώοι πεθαίνουν, εφόσον δεν διαθέτουν τα "μέσα" των "ισχυρών".

Μου άρεσε πολύ το "μοτο" της ταινίας, στο κλείσιμο της....

"Είναι μια ιστορία για την πτώση μιας κοινωνίας .....

που καθώς πέφτει, επαναλαμβάνει στον εαυτό της:

"Ως εδώ όλα καλά.....

"Ως εδώ όλα καλά.....

"Ως εδώ όλα καλά....."

Αλλά σημασία δεν έχει η πτώση

Αλλά η προσγείωση"

Ο Κασσέλ είναι εξαιρετικός....

Παλια ταινιαρα του 1993 . 12 angry men. Στην αμερικη 12 jurors( den ξερω πος λεγονται στα ελληνικα) και προσπαθουν να βγαλουν μια ετυμηγορία

Μάλλον εννοείς αυτήν

http://www.imdb.com/title/tt0118528/

Είναι του 1997, remake μιάς κλασσικής ταινίας του 1957, σκηνοθεσία Sidney Lumett, πρωταγωνιστής ο Henry Fonda.

http://www.imdb.com/title/tt0050083/

Αν σου άρεσε το remake, το πρωτότυπο θα σε αφήσει άφωνο, πίστεψέ με.