Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Out of the Furnace
Ταινια εκδίκησης. Πολυ αργοι ρυθμοι με εκαναν στο 20 λεπτο να θελω να την σταματησω.
Τιποτα ιδιαιτερο σαν ταινια.

The Book Thief
Ομορφη ιστορια, με μετεφερε στο κλιμα της τοτε εποχης.
Προτεινεται για θεαση.

MV5BMTQxNDY2NjMwNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNzExMDg0OQ__._V1_.jpg

Ντοκυμαντερ αναφερεται στις Backup singers
εσεις που ειστε και μουσικοφιλοι θα σας αρεσει
πηρε και Οσκαρ

Χθες ηταν μερα για popcorn ταινιες.
Ειχα ορεξη για κατι ελαφρυ.
Ξεκινησα λοιπον με το Thor σε 3D θεαση.
Οσο αδιαφορο ηταν το 3D, αλλο τοσο αδιαφορη ηταν και η ταινια.
Ενω μ αρεσουν αρκετες ταινιες της marvel, δυστυχως το Thor δεν ανηκει σε αυτες.
Ο Chris Hemsworth μετά το Rush όπου ανεβασε τον πηχη, μου εκανε πολυ φθηνός οταν τον εβλεπα στο Thor.
Ακυρη επισης ηταν και η χημεια με την Portman. Πιο αταιριαστο ζευγαρι δεν μπορουσε να βρεθει.

Για να εξιλεωθώ με την επιλογη μου για το Thor, ακολουθησε το Homefront.
Statham ειναι αυτος. Περιπετεια αναζητω. Δεν προκειται να με απογοητευσει.
Όντως το Homefront ηταν μια καλή περιπετεια. Για ευκολη θεαση χωρις πολλα-πολλα.
Το μοναδικο μειον ηταν o James Franco. Δεν κανει για κακός. Ειναι ψυχουλα το παλικαρι, κακως τον επελεξαν να κανει τον σκληρο.
Παλι καλα που ειχε και αλλους κακους η ταινια.

220px-Snatch_ver4.jpg

Αυτο το εχει δει κανεις?
Ειδα ενα μικρο του μερος και μου αρεσε πολυ!
Ηδη το ψαχνω αλλα...

Αggelos πολυ καλη, και ...υπαρχει!

220px-Snatch_ver4.jpg

Αυτο το εχει δει κανεις?
Ειδα ενα μικρο του μερος και μου αρεσε πολυ!
Ηδη το ψαχνω αλλα...

Ωραιοτατο, νατο δεις κι αυτο και το Lock, Stock and Two Smoking Barrels !!!

http://www.imdb.com/title/tt0375679/?ref_=nv_sr_1
ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!!!!!!
Περίληψη

Ενα μαύρος επιθεωρητής ερευνά ένα πιθανό ρατσιστικό έγκλημα. Ενας λατίνος οικογενειάρχης παλεύει να κρατήσει την οικογένειά του ασφαλή, όπως ακριβώς και ο Ιρανός καταστηματάρχης, με τον οποίο συγκρούεται. Ενας λευκός αστυνομικός δεν κρύβει το στυγνό ρατσισμό του από τον νεαρό συνεργάτη του, ο οποίος νομίζει ότι είναι αδιάφθορος. «Νομίζεις ότι ξέρεις ποιος είσαι; Δεν έχεις ιδέα» είναι η ατάκα η οποία αντιπροσωπεύει την ταινία, αλλά και την εν δυνάμει αλληλέγγυα ή σατανική ανθρώπινη φύση. Με απλό τρόπο, ο σκηνοθέτης μας ξεναγεί δύο μέρες στο χαοτικό Λος Αντζελες του ρατσισμού, της τυφλής οργής και των όπλων. Ενα all star cast, εκρηκτικές ερμηνείες, στη μεγαλύτερη φετινή εισπρακτική επιτυχία του ανεξάρτητου σινεμά στις ΗΠΑ. Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To crash που αναφέρεις είναι από τις λίγες ταινίες που δεν κατάλαβα ποτέ γιατί θεωρούνται καλές.
Για εμένα και μόνο μία μετριότητα.

| Full Size Photo |

okls2.jpg

File under "Unsung Masterpieces".

Εχω χάσει το λογαριασμό πόσες φορές την έχω δεί.
Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη ταινία των Κοέν - είναι όμως αυτή στην οποία έχω τη μεγαλύτερη αδυναμία (με διαφορά στήθους από τον Lebowski και το Raising Arizona).
Θυμάμαι όταν την πρωτοείδα, στο Ιντεάλ. Είχα βγεί παραμιλώντας. Τη σύστησα ολόψυχα στους φίλους μου - σε κανέναν δεν άρεσε.
Παίχτηκε στα Σινεμά μόλις 2 εβδομάδες. Κατέβηκε μέσα σε κόλαφο.

Last edited by a moderator:

xvm4.jpg

| Full Size Photo |

The Grand Budapest Hotel - Wes Anderson

Το σκηνικό είναι η Ευρώπη του μεσοπολέμου, βαρειά άρρωστη, ένας κόσμος που αργοπεθαίνει περιμένοντας τον Αρμαγεδώνα. Ο πιο ευρωπαιόφιλος Αμερικάνος σκηνοθέτης τη φιλοτεχνεί λατρευτικά μέσα από την εικόνα ενός μεγάλου ευρωπαϊκού ξενοδοχείου σ´ένα κινηματογραφικό tour de force απίστευτης χάρης και, ταυτόχρονα, παραληρηματικής στυλιστικής θηριωδίας: ένα συμπόσιο για τις αισθήσεις τόσο πληθωρικό που μοιάζει να οργανώθηκε από τους μάγιστρους του Ηλιογάβαλου όταν κάλεσε για δείπνο τον Γαργαντούα και τον Παντανγκρυέλ. Αμφιταλαντευόμενη ανάμεσα στην μελαγχολία και στη φάρσα η ταινία είναι σαρωτική: ένα pas de deux της πιο λεπτεπίλεπτης κομψότητας με την πιο ξετσίπωτη γκλαμουριά, νοσταλγική, ποιητική στο έπακρο - όταν δεν την ξελογιάζει ένα ξέφρενο burlesque που σου φέρνει στο νού οδοστρωτήρα με καμένα φρένα και σε στέλνει αδιάβαστο. Το αστρικό cast στεφανώνει ο Ralph Fiennes που δίνει τα ρέστα του: φτιαγμένη από στόφα Μεγάλου βρετανού ηθοποιού, η φιγούρα του ξεπεσμένου δανδή Maitre d’ hotel διατρέχει ένα τεράστιο φάσμα από Ιερά Τέρατα, παραπέμποντας σε οποιονδήποτε ανάμεσα στον John Gielgud και στον Freddie Jones, στον Michael Hordern και στον Tom Courtenay, στον Michael Gambon και στον Victor Spinetti.

Κινηματογραφική κατασκευή με αισθητικό και συγκινησιακό εκτόπισμα μεγατόνων.

Εξαίσιο!

Last edited by a moderator:

Υποκλινομαι στον μεγαλυτερο ανεξαρτητο Αμερικανο συγχρονο σουρεαλιστη WeS Anderson
και τρεχω να το δω

Last edited:

hudsucker-proxy1.jpg

File under "Unsung Masterpieces".

Εχω χάσει το λογαριασμό πόσες φορές την έχω δεί.
Δεν ξέρω αν είναι η καλύτερη ταινία των Κοέν - είναι όμως αυτή στην οποία έχω τη μεγαλύτερη αδυναμία (με διαφορά στήθους από τον Lebowski και το Raising Arizona).
Θυμάμαι όταν την πρωτοείδα, στο Ιντεάλ. Είχα βγεί παραμιλώντας. Τη σύστησα ολόψυχα στους φίλους μου - σε κανέναν δεν άρεσε.
Παίχτηκε στα Σινεμά μόλις 2 εβδομάδες. Κατέβηκε μέσα σε κόλαφο.

Άρεσε σε κάποιους φίλους σου εδώ μέσα. Σε μένα συγκεκριμένα. Και ναι, είναι αριστούργημα tων Κοέν, ίσως δεύτερο μετά το Fargo...

Λύμπε μας πρίζωσες ... και γω λατρεύω Wes ... σπεύδω ...

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Τι καστ που εχει το Budapest Hotel!!!

davis_poster_web.jpg

Βυθισμενο στο πιο μελαγχολικο μπλε που εχω δει τα τελευταια 20 χρονια (απο την ενταση του Mann),η τανια ειναι πιο κοντα σε ενα "λυπημενο" Ω Αδερφε Που Εισαι.
Λιγοτερο αλαφροισκιωτο και σουρεαλ,περισσοτερο αινιγματικο,σαφεστατα πιο μοναχικο και blues,σπαρτιατικα λιτο σαν εκτελεση και εκφραση καθ'εικονα και ομοιωση της μουσικης της ταινιας.
Αν και ειναι μια ταινια για τη μοναξια του καλλιτεχνη,που παλευει μεταξυ σεμνοτητας και αυτοκαταστροφης θα ηθελα να δω περισσοτερα.
Κυριως γιατι η μοναξια του καλλιτεχνη υπαρχει εξ'αιτιας των δαιμονων του και η συγκρουση του με αυτους ειναι η πηγη της δημιουργιας του.
Το αν η απουσια του παραπανω συστατικου ειναι ηθελημενη για να τονισει (ισως ?) την ανεπαρκεια του μουσικου,μου διαφευγει.
Αλλα θα ηθελα να το δω και δεν μου εφτασε αυτο που ειδα.
Οχι παντως οτι προκειται για ταινια που προσπερνας.Με τιποτα.
Οτι αφηνει εξω απο τα παραπανω το κερδιζει ανεπαντεχα (και ευσπροσδεκτα imho) σε συναισθημα,πρεπει να'ναι απο τις πιο φορτισμενες συναισθηματικα ταινιες των Κοεν.

Απο εκει και περα υπαρχει το δηλητηριωδες χιουμορ των Κοεν,το οποιο ξεπεταγεται στις πιο αναπαντεχες στιγμες και η μουσικη της ταινιας ειναι υπερανω κριτικης.
Ο Τ Βone εκανε παλι το θαυμα του,και ο Oscar Isaak δινει ρεστα και ως ερμηνεια αλλα και ως performer.Περα απο το οτι η φωνη του ειναι εξαιρετικη ειναι η γενικοτερη ερμηνεια του στα τραγουδια που σε καθηλωνει.

Last edited:
Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

hpmv.jpg

Κανονικα θα'πρεπε να το ανεβασω στα Θριλερ.
Ομως το Berberian Sound Studio ειναι κατι πολυ παραπανω απο horror.
Βγαλμενη απο τις καλυτερες στιγμες του Πολανσκι-στην πραγματικοτητα εχουμε να κανουμε με ταινια του Πολανσκι χωρις αυτον στη σκηνοθεσια.
Ο Βρεττανος Peter Strickland εχει σπουδασει τον Ρομαν χωρις αμφιβολια και στο προσωπο του Toby Jones βρισκει τον ιδανικο εκφραστη του μοναχικου ηρωα.
Ο Jones θα μπορουσε να ειναι ο Ενοικος.
Εξαιρετικη σκηνοθεσια,αφηγηματικα και εικαστικα υπεροχη-οι ρυθμοι,τα χρωματα και τα ρετρο σκηνικα παραπεμπουν αισθητικα στο Tinker,Taylor,Soldier,Spy-ατμοσφαιρα πνιγηρη,η ταινια ειναι μια σπουδαια "κλεψια" απο φιλμ αλλων εποχων.Γυρισμενο ολοκληρο σχεδον σε ενα στουντιο ηχου της δεκαετιας του 70 παραλληλα ειναι και μια μουσειακη εκθεση στουντο ηχου των 70'ς (αφου αυτη ειναι η "εποχη" της) με θρυλικα μηχανηματα να παρελαυνουν μπροστα στα ματια σου και με μεγαλη σκηνοθετικη μαεστρια να αναδεικνυονται σε πρωταγωνιστες του φιλμ.Χωρια που ειναι και μια πολυ ενδιαφερουσα αναπαρασταση του τροπου κατασκευης των ηχητικων εφε εκεινη την εποχη.
Νagra μαγνητοφωνα,Revox μπομπινοφωνα,AKG μικροφωνα και ακουστικα,κονσολες ηχου-δεν πιστευεις οτι ορισμενες φορες μπορει να δειχνουν....απειλητικα.

Η ιστορια εχει να κενει με εναν μαεστρο των ηχητικων εφε ο οποιος επισκεφτεται την Ιταλια για να δουλεψει σε ενα φιλμ.
Συντομα ομως θα καταλαβει οτι το φιλμ δεν ειναι αυτο που νομιζε αλλα ενα Giallo....

Προτεινεται ανεπιφυλακτα...

Είχα πολύ καιρό να δω ταινία "θρίλερ" και σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να δω αυτήν. Σε μια εποχή που τα θρίλερ βασίζονται σε φτηνούς εντυπωσιασμούς, εφέ και πολλή "σπλατεριά", η ταινία αυτή με μοναδικό "ξεκοιλιάσματα" αυτά των λαχανικών για την αναπαραγωγή ηχητικών εφέ θυμίζει ότι δεν χρειάζονται υπερεξελιγμένα τεχνικά μέσα για να γίνεις τρομαχτικός.
Η ταινία είναι φόρος τιμής στις giallo ταινίες των late 60's - early 70's και όχι μόνο όταν η φαντασία υπερπλεόναζε των μέσων. Από την πρώτη σκηνή, με τα credits της ταινίας που γυρίζεται στο στούντιο, αλλά και σε όλη τη διάρκειά της με τα ηχητικά εφέ που έβγαιναν από αναλογικές κονσόλες - φετίχ αλλά και από τα μηχανήματα - θρύλους που ανέφερες, η ταινία κατορθώνει να παίζει με το μυαλό όχι μόνο του πρωταγωνιστή αλλά και του θεατή μπερδεύοντας τα όρια πραγματικότητας και φαντασίας ενώ παίζει και με το μότο "η τέχνη μιμείται τη ζωή ή το αντίστροφο?".
Ο Toby Jones είναι μεγάλη "φάτσα", σεσημασμένη και από άλλες ταινίες, και είναι φοβερός στο ρόλο του "ανθρωπάκου" που προσπαθεί να κρατηθεί από την πραγματικότητα με όποιον τρόπο μπορεί.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Είχα πολύ καιρό να δω ταινία "θρίλερ" και σε ευχαρριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να δω αυτήν. Σε μια εποχή που τα θρίλερ βασίζονται σε φτηνούς εντυπωσιασμούς, εφέ και πολλή "σπλατεριά", η ταινία αυτή με μοναδικό "ξεκοιλιάσματα" αυτά των λαχανικών για την αναπαραγωγή ηχητικών εφέ θυμίζει ότι δεν χρειάζονται υπερεξελιγμένα τεχνικά μέσα για να γίνεις τρομαχτικός.
Η ταινία είναι φόρος τιμής στις giallo ταινίες των late 60's - early 70's και όχι μόνο όταν η φαντασία υπερπλεόναζε των μέσων. Από την πρώτη σκηνή, με τα credits της ταινίας που γυρίζεται στο στούντιο, αλλά και σε όλη τη διάρκειά της με τα ηχητικά εφέ που έβγαιναν από αναλογικές κονσόλες - φετίχ αλλά και από τα μηχανήματα - θρύλους που ανέφερες, η ταινία κατορθώνει να παίζει με το μυαλό όχι μόνο του πρωταγωνιστή αλλά και του θεατή μπερδεύοντας τα όρια πραγματικότητας και φαντασίας ενώ παίζει και με το μότο "η τέχνη μιμείται τη ζωή ή το αντίστροφο?".
Ο Toby Jones είναι μεγάλη "φάτσα", σεσημασμένη και από άλλες ταινίες, και είναι φοβερός στο ρόλο του "ανθρωπάκου" που προσπαθεί να κρατηθεί από την πραγματικότητα με όποιον τρόπο μπορεί.

Ημουν σιγουρος φιλαρακι....:award:

o oldman ειχε ανοιξει ενα θεμα Παλιές Ενδιαφέρουσες Ταινίες
νομιζω πως ταινιες σαν τον johnny Guitar οταν υπαρχει μια παρουσιαση σαν αυτη του Galen
να μεταφερονται εκει ( αν το επιτρεπει φυσικα και το μελος )
εδω μεσα χανονται

οι κυριοι διαχειρισται ασ δουλεψουν λιγακι !

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

o oldman ειχε ανοιξει ενα θεμα Παλιές Ενδιαφέρουσες Ταινίες
νομιζω πως ταινιες σαν τον johnny Guitar οταν υπαρχει μια παρουσιαση σαν αυτη του Galen
να μεταφερονται εκει ( αν το επιτρεπει φυσικα και το μελος )
εδω μεσα χανονται

οι κυριοι διαχειρισται ασ δουλεψουν λιγακι !

Το μέλος δεν έχει δικαίωμα άποψης αφού δεν έχει δώσει ακόμα όρκο υποταγής στην Star Trek saga!!!:flipout::flipout::flipout:
Τα ποστς μετακινήθηκαν στο εν λόγω νήμα.