Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.
Tektona εισαι ωραιος !
ασε τα amore και τα υπολοιπα μετρια
και γραψε
THE DANCE OF REALITY

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Tι το θελω και το διαβαζω το νημα ο μαζοχιστης?
Μολις βλεπω μια ταινια και μειωνεται λιγο ο αριθμος αυτων που εχω και με περιμενουν, τσουπ πεταγονται auteur και Ζαγγογιαννης και προσθετουν αλλες 2!:bigcry:

μονο μαζοχιστης δεν εισαι
αν ησουν θα εβλεπες ταινιες που θα ηξερες οτι θα υπεφερες !!
εγω ομως ειμαι
ειδα τον καινουργιο Κλιντ

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

.

[/COLOR]

μονο μαζοχιστης δεν εισαι
αν ησουν θα εβλεπες ταινιες που θα ηξερες οτι θα υπεφερες !!
εγω ομως ειμαι
ειδα τον καινουργιο Κλιντ

Jersey Boys; Είσαι όντως μαζοχιστής. Εγώ περιμένω το American Sniper.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Jersey Boys; Είσαι όντως μαζοχιστής. Εγώ περιμένω το American Sniper.

ναι Jersy boys Κωστα μου :bang:
oso για την Λουση σκετη απολαυση !

Υ.Γ τον αφεοφοβο κι αλλο σκαρωνει !
καποιος αλλος πρεπει να του τα φιαχνει

Μολις βλεπω μια ταινια και μειωνεται λιγο ο αριθμος αυτων που εχω και με περιμενουν, τσουπ πεταγονται auteur και Ζαγγογιαννης και προσθετουν αλλες 2!:bigcry:

Ειπα και εγω να γραψω για μια ταινια για να μην φανω παλι offtopic και τσουπ ο μαζοχιστης Gal'en :flipout:
που δεν του αρεσε το goodnight mommy της γυναικας του Seidl (με το απιστευτα ομορφο animal love) που καταργει ολα τα κλισε των θριλερ μεσω μονταζ και ηχων, με αρκετο χιουμορ και την αισθητικη ενος haneke (συγκεκριμενα το funny games, το οποιο αντιγραψε ο δικος μας κυνοδωντας)

Οχι το goodnight δεν ειναι εξαιρετικο, αλλα ειναι μια ευφυής απολαυστικη ταινια που δεν θα αρεσει ομως στους κλασικους του ειδους.

o Lukas Moodysson του we are the best! μετα το πολυ μετριο αλλα "ευχαριστο" mammoth ξαναεπιστρεφει με μια ακομα παρα πολυ καλη ταινια και δικαιολογει την σκανδιναβικη φημη του.
Φυσικα αξιζει να δεις και τις παλιες του.. ειδικα το lilya 4 ever

το κειμενο μου ειναι χειροτερο απο αυτα των lifo, athens voice και εκεινου στο mad.. :flipout:

Last edited:

Το goodnight mommy καταργει ενα βασικο κλισε των θριλερ και αυτο κατα λαθος.
Σου αποκαλυπτει το τουιστ (και καλα) της ταινιας απο τον πρωτο διαλογο στα πρωτα 5 λεπτα!
Και μετα σου κανει τη μεγαλη αποκαλυψη στο τελος. Σορυ, αλλα το ξεραμε εδω και μιαμιση ωρα καλη μου!
Τεχνικα ειχε σαφως ενδιαφερον. Φωτογραφια, μονταζ ερμηνειες δυνατα. Απο κει και περα το σεναριο ειχε περισσοτερες τρυπες και απο εμενταλ...και η σκηνοθετικη αντιμετωπιση του ηταν ακομα χειροτερη.
Εξηγησε μου σε παρακαλω τη σκηνη που
ενω ο μικρος σκουπιζει, η μητερα κοντοστεκεται πριν μπει στο σαλονι, ενωπιον του αδερφου που δεν υπαρχει. Αυτος που δεν υπαρχει κανει ακρη, εκεινη μπαινει μεσα, κανει ενα βημα και για να κανει ακομα χειροτερα τα πραγματα γυριζει και κοιταζει τον ανυπαρκτο νεκρο αδερφο (που υπαρχει μονο στη φαντασια του μικρου και αυτη το ξερει)
κατι τετοια φτηνα κολπακια δεν κανουν ουτε τα αμερικανακια. Καλο να θες να ανατρεψεις τις συμβασεις, αλλα οχι και την κινηματογραφικη ή ακομα και την κοινη λογικη. Δυστυχως η χειροτερη ταινια που εχω δει ποτε στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης. (και εχω δει ακομα και ελληνικα θριλερακια εκει, με τα οποια θα γελαγε πολυς κοσμος)

Για funny games και κυνοδοντα δεν ξεκιναω καν, γιατι δεν θα τελειωναμε ουτε αυριο.

Τη Lilya εννοειται την εχω δει.
Το we are the best δρομολογηθηκε ηδη. Thanks!

Και εγώ στην ίδια περίπτωση με εσένα έχω πεσei.

Μετά τα όσα είδα , ήρθα εδώ και έβαλα στην λίστα τα Fury ( Furi με brand pitt ) και το Dance Of Reality.

Αντί να μειώνονται οι ταινίες , αυξάνονται...

Ευτυχώς που δεν έχω PC και το VideoClub μου δεν έχει όλες τις ταινίες που λέτε :p

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Η λευκή κορδέλα ΧΑΛΙΑ ; το αμούρ μέτρια ; τι ακριβώς ζητάς από μια ταινία ; και γιατί κατευθύνεσαι σε τέτοιες ταινίες αν όντως ξέρεις τι ζητάς ; γιατί πρέπει κανείς να σου εξηγήσει την του Λυντς ; εκεί είναι όλο το θέμα, να καταννοήσεις ότι μια ταινία, ένα έργο τέχνης γενικώτερα, είναι κυρίως η αίσθηση που πρέπει να σου αφήνει, μια αναμόχλευση αυτών που έχεις ταξινομήσει αισθητικά μέσα σου, όχι σώνει και καλά μια ιστορία με μέση αρχή και τέλος ... όπως ένας πίνακας, που τον κοιτάς και σε κάποιες περιπτώσεις σου επιτρέπει να φτιάξεις μέσα σου μια δική σου ιστορία περί αυτού ... ή ένα τραγούδι που δεν καταλαβαίνεις τα λόγια, πλην διαισθητικά φτιάχνεις το σενάριο του μέσα από αυτά που η μουσική και η ερμηνεία σου περνά ...

:worshippy::worshippy:

:worshippy::worshippy:

You guys keep applausing words that are pretty much copied from GOD knows where....

Keep paying attention on BULLSHIT , i won't make you the favor to accept your Taunts...

Όπως θα έλεγαν και στην αγγλετερα.

Αν σας νοιάζει καθόλου , εγώ έχω σκοτώσει εκατοντάδες γριές επειδή μου τα είχαν κάνει ΠΛΑΝΗΤΕΣ με την ανημπόρια τους και τις αναπηρίες που κουβαλούσαν στην καμπούρα τους. ( Reffering to Amour )

Άντε μην το παίξω και εγώ αμπελοφιλόσοφος σαν τον Δήμο , βγω από τα όρια μου και γίνει του χαβιέρ bardem ( αλλιώς λεγεμε Sugar ;) ) το κάγκελο.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

You guys keep applausing words that are pretty much copied from GOD knows where....

Keep paying attention on BULLSHIT , i won't make you the favor to accept your Taunts...

Όπως θα έλεγαν και στην αγγλετερα.

Αν σας νοιάζει καθόλου , εγώ έχω σκοτώσει εκατοντάδες γριές επειδή μου τα είχαν κάνει ΠΛΑΝΗΤΕΣ με την ανημπόρια τους και τις αναπηρίες που κουβαλούσαν στην καμπούρα τους. ( Reffering to Amour )

Άντε μην το παίξω και εγώ αμπελοφιλόσοφος σαν τον Δήμο , βγω από τα όρια μου και γίνει του χαβιέρ bardem ( αλλιώς λεγεμε Sugar ;) ) το κάγκελο.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δεν καταλαβαίνω που είδες την χλεύη, συμφωνώ απολύτως με την προσέγγιση του κινηματογράφου που εξέφρασε ο Δημοκηδής όπως και ο superfly και πολλοί άλλοι.
Όπως έχεις εσύ το δικαίωμα της άποψής σου το ίδιο έχουν και άλλοι. Επίσης το ποστ που κουοτάρεις δεν γράφει τίποτα προσβλητικό προς εσένα, εκφράζει απλά την αντίθεσή του προς τα γραφόμενά σου αντίθετα από το δικό σου που χαρακτηρίζεις τις ταινίες του γούστου του Δημοκηδή και άλλων "bullshit".

Καλώς opsim , αφού είναι έτσι , γράψε λάθος :p

Το bullshit πήγαινε για τα γραφόμενα του Δήμου , εγώ είπα ότι οι ταινίες ήταν μέτριες αλλα τόνισα ότι εκτίμησα το περιεχόμενο τους ( εκτος από την λευκη κορδέλα που όπως ανέφερα με έπαιρνε συνεχεια ο ύπνος D: )

Ξέχασα να αναφέρω μέσα στην φούρια μου ότι μόλις είδα τον Into The Wild.

2v9xa9z.jpg

Uhm... Η ταινία δεν με αφορά για να είμαι ειλικρινείς , οποτε θα συμφωνήσω με ότι λέει ο Glorious Mikeius για τον τύπο που ξαφνικά θέλησε να το παίξει MASTER OF THE WILD.

Αυτά τα ολίγα...

Οποτε.... :worshippy: :worshippy: Mikeius

Ακόμα να πω πως σύμφωνο εν μέρει με τον δήμο , διαφορετικά δεν θα σας άκουγα και θα έβλεπα μονο σιχαμερές hollywood ταινίες που τις έχω σκυλοβαρεθεί.

Μπορώ να πω ότι μέσα σε όσα έχω δει μέχρι τώρα , οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ που με βοηθήσατε να ανακαλύψω τις ταινίες Mullholland Drive ( που ακόμα δεν ξέρω που μου πάνε τα τέσσερα με αυτή την ταινία ) , There Will Be Blood και φυσικά το αριστουργηματικό No Country For Old Μen...

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το οξύμωρο ειναι οτι ολες αυτές οι ταινίες που αναφέρεις ως εξαιρετικές/αριςυουργηματικες εχουν χρηματοδοτηθεί απο θυγατρικές εταιρίες των μεγάλων στούντιο του Hollywood.

Καλές ταινίες φτιάχνονται σε καθε γωνία της γης και φυςικα και στο Hollywood. :)

Το οξύμωρο ειναι οτι ολες αυτές οι ταινίες που αναφέρεις ως εξαιρετικές/αριςυουργηματικες εχουν χρηματοδοτηθεί απο θυγατρικές εταιρίες των μεγάλων στούντιο του Hollywood.

Καλές ταινίες φτιάχνονται σε καθε γωνία της γης και φυςικα και στο Hollywood. :)

Και που να το ξέρω....? Να μυρίσω τα δάκτυλα μου? :p Μη μου πεις ότι και το requiem for a dream είναι χρηματοδοτούμενο από hollywood D:

Με αφορμη τις αντιθετες γνωμες για ταινιες, καλο ειναι να γραφουμε και το λογο που δε μας αρεσε ή το αντιθετο.
και αυτο γιατι κατι που για εναν ειναι αριστουργημα για καποιον αλλον μπορει να ειναι σκουπιδι
αλλος θελει να βλεπει φανταστικες ιστοριες, αλλος ρεαλιστικες,
αλλον τον ενδιαφερουν τα εφφε, ο γρηγορος ρυθμος κλπ, αλλος θελει να βλεπει τις εικονες οπως στη ζωγραφικη, αργα

ειδα το Δυο μερες και μια νυχτα - http://www.imdb.com/title/tt2737050/
Στα υψηλα επιπεδα των Dardenne, που οπως παντα κανουν κοινωνικο σχολιο για την κοινωνια της κρισης και τη συμπεριφορα απεναντι στους αδυναμους.
Κανενας χωρος για φαντασια.

THE HOMESMAN.jpg"THE HOMESMAN" (Ο ΕΜΠΙΣΤΟΣ κι οχι "Μεχρι το τελος" που λεει εδω: http://www.imdb.com/title/tt2398231/?ref_=nv_sr_1)
Παρ´οτι συμπαθω αρκετα τον Τ.Λ.Τζόουνς, αυτή του η σκηνοθετικη δουλεια δεν μου αρεσε αρκετα. Κατι με χαλαγε στη θεασή της: μερικες φορες νομιζα οτι οι ηθοποιοι ειναι "ερασιτεχνες" εντελως, ουτε η Hilary Swank, ουτε οι τρεις "τρελες", ουτε ....κανενας με επεισε για την ερμηνεια του. Αμηχανοι μου φανηκαν, η δε αυτοκτονια εντελως αναιτιολογητη (με το ο,τι πως τιποτα μεχρι τοτε δεν εδειχνε οτι βαδιζε στον "δρομο" των αλλων - οταν την ειδα κρεμασμενη νομισα πως ηταν καποια απο τις αλλες!). Καλα, η εξαιρετικη Μεριλ απο αλλο...ανεκδοτο εντελως. Γενικα, πλην της εξαιρετικης φωτογραφιας, ελαχιστα και απογοητευτικη παρα το καλο θεμα της - κριμα για τον Τ.Λ.Τ. (γερασε κι αυτος!)

Eιδα το dance of reality μετα απο την υποδειξη του Στελιου,ο jodorowsky ειναι μεγας μαεστρος της εικονας,στο εικαστικο κομματι λιγες ταινιες μπορουν να την συναγωνιστουν,προκειται γαι αυτοβιογραφια με μπολικη δοση αυτοσαρκασμου και την φαντασια να ερχεται ως φυσικη συνεχεια της πραγματικοτητας ισως ως λυτρωση,οι σουρεαλιστικες εικονες δενουν με την φυσικη ροη της ταινιας σαν νερακι,δυσκολα συναντας κατι τετοιο στον χωρο,λυρισμος,ρεαλισμος , σουρελισμος και αλληγορια σε σωστες δοσεις και εναρμονισμενες μεταξυ τους.
Ο Jodorowsky κοντα στα 90 παραμενει ενα παιδι με αστειρευτη φαντασια και ταλεντο,μπορει καποιος να τοποθετησει την ταινια στην καλτ κουλτουρα,αλλα αυτο ειναι καλτ με αρ...

Eιδα το dance of reality μετα απο την υποδειξη του Στελιου,ο jodorowsky ειναι μεγας μαεστρος της εικονας,στο εικαστικο κομματι λιγες ταινιες μπορουν να την συναγωνιστουν,προκειται γαι αυτοβιογραφια με μπολικη δοση αυτοσαρκασμου και την φαντασια να ερχεται ως φυσικη συνεχεια της πραγματικοτητας ισως ως λυτρωση,οι σουρεαλιστικες εικονες δενουν με την φυσικη ροη της ταινιας σαν νερακι,δυσκολα συναντας κατι τετοιο στον χωρο,λυρισμος,ρεαλισμος , σουρελισμος και αλληγορια σε σωστες δοσεις και εναρμονισμενες μεταξυ τους.
Ο Jodorowsky κοντα στα 90 παραμενει ενα παιδι με αστειρευτη φαντασια και ταλεντο,μπορει καποιος να τοποθετησει την ταινια στην καλτ κουλτουρα,αλλα αυτο ειναι καλτ με αρ...

Κρίμα να μην το έχει το Video Club μου :/

Αν υπάρχει καμια ταινία στο ίδια κυβικά με το Dance Of Reality , πείτε...

Τι τραβάω για ένα pc τον 200-300 euro ah...

Καταραμένη φτώχεια :p

Λεφτά υπάρχουν όμως για το βιντεοκλαμπ! :) Τότε ξεχνάς τις περισσότερες από αυτές τις ταινίες...

Το goodnight mommy καταργει ενα βασικο κλισε των θριλερ και αυτο κατα λαθος.
Σου αποκαλυπτει το τουιστ (και καλα) της ταινιας απο τον πρωτο διαλογο στα πρωτα 5 λεπτα!
Και μετα σου κανει τη μεγαλη αποκαλυψη στο τελος. Σορυ, αλλα το ξεραμε εδω και μιαμιση ωρα καλη μου!
Τεχνικα ειχε σαφως ενδιαφερον. Φωτογραφια, μονταζ ερμηνειες δυνατα. Απο κει και περα το σεναριο ειχε περισσοτερες τρυπες και απο εμενταλ...και η σκηνοθετικη αντιμετωπιση του ηταν ακομα χειροτερη.
Εξηγησε μου σε παρακαλω τη σκηνη που
ενω ο μικρος σκουπιζει, η μητερα κοντοστεκεται πριν μπει στο σαλονι, ενωπιον του αδερφου που δεν υπαρχει. Αυτος που δεν υπαρχει κανει ακρη, εκεινη μπαινει μεσα, κανει ενα βημα και για να κανει ακομα χειροτερα τα πραγματα γυριζει και κοιταζει τον ανυπαρκτο νεκρο αδερφο (που υπαρχει μονο στη φαντασια του μικρου και αυτη το ξερει)
κατι τετοια φτηνα κολπακια δεν κανουν ουτε τα αμερικανακια. Καλο να θες να ανατρεψεις τις συμβασεις, αλλα οχι και την κινηματογραφικη ή ακομα και την κοινη λογικη. Δυστυχως η χειροτερη ταινια που εχω δει ποτε στο φεστιβαλ Θεσσαλονικης. (και εχω δει ακομα και ελληνικα θριλερακια εκει, με τα οποια θα γελαγε πολυς κοσμος)

Για funny games και κυνοδοντα δεν ξεκιναω καν, γιατι δεν θα τελειωναμε ουτε αυριο.

Τη Lilya εννοειται την εχω δει.
Το we are the best δρομολογηθηκε ηδη. Thanks!

http://en.wikipedia.org/wiki/Against_Interpretation

Οι μεγαλυτερες ασθενειες που εχουμε προσαψει στην τεχνη.. ειναι το μηνυμα, η επεξηγηση, (που πρεπει αναγκαστικα πλεον να δινεται απο τα χρονια του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη) η δραματοποιηση και ο διαχωρισμος της μορφης απο το περιεχομενο..... αυτα, κυριως για ολους εμας στον δυτικο κοσμο..

Ισως αυτος ειναι και ο λογος που αργησε να αναγνωριστει ο Οζου στον δυτικο πολιτισμο..
Στις ταινιες του (εν μερει και στις ταινιες του Bresson που θεωρησε την μοντερνα κινηματογραφικη αντιληψη και αφηγηση) δεν υπαρχει ιχνος δραματοποιησης, δεν υπαρχει παθος, συγκρουσεις, δεν υπαρχει η τραγωδια και το δραμα οπως εχει καθιερωθει στο δυτικο ημισφαιριο, τιποτα δεν εκβιαζεται και δεν επιβαλλεται. οι χαρακτηρες αντιμετωπιζονται στην πιο καθαρη τους μορφη, ως υπαρξιακα οντα και οχι προσδιορισμενοι απο την ιδιαιτεροτητα του ψυχισμου τους. Κατι αντιστοιχο και για τα μοντελα/ηθοποιους του Bresson.
(τα παραπανω ειναι ενος ειδος περιληψης απο κειμενα τριτων)

...βρηκα και εγω, ως δυτικος, μια δικη μου εξηγηση για να "δικαιολογουμε" σε τριτους.. ενω αρκει ενα απλο θαυμαστικο, η μια κραυγη ενθουσιασμου..

μηπως με την ενσυναισθηση κατανοουμε καλυτερα;
ειναι η ενσυναισθηση αποκομενη απο την λογικη;
μπορει το περιεχομενο να αποκοπει απο την μορφη;