Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

10 Cloverfield Lane

10CloverfieldLane.jpg

http://www.imdb.com/title/tt1179933/?ref_=nv_sr_1

Κακη δεν ηταν αλλα ουτε και κατι ιδιατερο.Περναει μια χαρα η ωρα εχει αρκετο μυστηριο και το τελευταιο 20λεπτο ειναι ιδιαιτερα εντονο.Αφηνει ερωτηματα οπως και καθε ταινια που περνει μερος ο J.J.Ιδιαιτερα καλο μπασο.6.5/10

9/10

Την ειδα σινεμα και τραβηξα και τη γυναικα μου μαζι. Ειμαι λιγο θετικα προκατειλημμενος απεναντι της επειδη παρακολουθω τον σκηνοθετη της Dan Trachtenberg απο το '08, απο τα Totally Rad Show podcast που εκανε και ανυπομονουσα να δω δειγμα δουλειας του σε feature length. Αυτο https://www.youtube.com/watch?v=4drucg1A6Xk ηταν το εργο που το εδωσε παρα πολυ ωθηση και ειναι πραγματικα εντυπωσιακοτατο.

Πισω στην ταινια.. μου αρεσε παρα πολυ! Αν και την διαφημιζαν ως scifi, χρησιμοποιωντας το brand name του cloverfield, τα πιο δυνατα της σημεια ειναι μεσα στο υπογειο. Παιζει συνεχως με το τι ξερουν ή υποπτευονται οι χαρακτηρες, ενω εχει και ανατροπες. Πολυ καλη η Winstead και στεκεται ανετα απεναντι στον Goodman. Ειδικα αυτην την εποχη οπου γινεται πολυ κουβεντα στο hollywood για τους ρολους minorities και γυναικων, νομιζω οτι ο χαρακτηρας της ειναι λαμπρο παραδειγμα πως μπορει να γραφτει σωστα ο ρολος μιας γυναικας.

Κατ' εμε χαλαει λιγο στο τελος και το τελευταιο 10λεπτο δεν χρειαζοταν καν, αλλα τεσπα.....

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tο Death and the Maiden το ειχα δει οταν βγηκε στο σινεμα, και απο τοτε το ξαναειδα μια φορα στην ΤΒ για να επιβεβαιωσω τελικα την ... απογοητευση μου.

Περιμενα περισσοτερα ισως απο το φιλμ, αλλα μου φανηκε ενα "απλο" θριλερ, με λιγο εξωτισμο λογο political.

H Sigurnay καλη οπως παντα. Παλι "απλα" καλη αλλα οχι συντριπτικη οπως στο Alien και το Aliens που παραμενουν για μενα αναφορες του σινεμα.

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Έγω θα γράψω για την ταινία που δεν είδα....Η μάλλον δεν κατάφερα να δω.... The witch....
Μέχρι τη μέση άντεξα....
Μόνο το εξώφυλλο άξιζε...
ef6fc856edb24c49d16c603f51d7998d.jpg

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Θα συμφωνούσα χωρίς δισταγμό αν δεν υπήρχε το The Year of Living Dangerously (1982).

Θα συμφωνήσω 1000%. Μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες και η πιο ερωτική εμφάνισή της. Εξαιρετική σκηνοθεσία από τον Weir, όπως σχεδόν σε όλες τις ταινίες του, πολύ ωραίες ερμηνείες "to the point", όλα συνέκλιναν ευμενώς στο να προκύψει μία ταινία-αριστούργημα.

Μου αρεσουν γενικα τα κατασκοπευτικα θριλλερ, ενω απολαυσα και τις τρεις ταινιες που ανεφερες. Το Jack Strong, δεν το εχω δει, αλλα μπαινει αμεσως στη λιστα προς θεαση! Να σου προτεινω επισης να ριξεις μια ματια στο The Reluctant Fundamendalist. Δεν ειναι κατασκοπευτικο, αν και εχει καποια στοιχεια, αλλα πιστευω οτι θα σου αρεσει.
Eυχαριστω, θα το ψαξω..

maxresdefault.jpg

Απλά αριστούργημα.
Εκπληκτικοί διάλογοι, απίστευτα φυσικές ερμηνείες και ανατροπές που σε αφήνουν άφωνο.
10/10

Απάντηση: Re: Ποια ταινια μόλις ειδατε?

11:14

pfyfyjik.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0331811/?ref_=fn_al_tt_1

Ωραια ταινια που δενει 5 διαφορετικα γεγονοτα σε ενα και η ιστορια ξετυλιγεται σιγα σιγα. 7/10

Primer

primer.jpg

http://www.imdb.com/title/tt0390384/?ref_=nv_sr_1

Δυσκολη ταινια και αρκετα δυσνοητη σε πολλα σημεια.Μεχρι το πρωτο 50λεπτο καταλαβαινεις τη γινεται επειτα πολυ μπερδεμα.Και αλλες ταινιες ασχολουνται με το time travel αλλα εδω το παρατραβηξαν. 6.5/10

To Primer θεωρεται απο της καλυτερες, αν οχι η καλυτερη ταινια με ταξιδι στο χρονο. Την ειδα πριν 3-4 χρονια αλλα και εγω θυμαμαι οτι εκει γυρω στην 1 ωρα εχασα τη μπαλα. Οταν την ξαναδω θα εχω μαζι μου μολυβι και χαρτι :)

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

To Primer θεωρεται απο της καλυτερες, αν οχι η καλυτερη ταινια με ταξιδι στο χρονο. Την ειδα πριν 3-4 χρονια αλλα και εγω θυμαμαι οτι εκει γυρω στην 1 ωρα εχασα τη μπαλα. Οταν την ξαναδω θα εχω μαζι μου μολυβι και χαρτι :)
Βρε σαν ταινια είναι πολύ καλή αλλά το θέμα είναι να καταλαβαίνεις και τι γίνεται όχι επειδή είναι δυσνοητη τη λέμε αυτόματα και καλή. Θέλει σίγουρα 2-3 θεασεις για την κατανόηση κάποιων σημείων.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πού να δείτε και την επόμενη του σκηνοθέτη, το Upstream Color. Εκεί πραγματικά, αν δεν διαβάσεις μετά την θέαση κάποια ανάλυση δεν πρόκειται να καταλάβεις τι ήθελε να πει ο ποιητής (?).

Last edited:

Πού να δείτε και την επόμενη του σκηνοθέτη, το Upstream Color. Εκεί πραγματικά, αν δεν διαβάσεις μετά την θέαση κάποια ανάλυση δεν πρόκειται να καταλάβεις τι ήθελε να πει ο ποιητής (?).

Μη σου πω οτι και αναλυση να διαβασεις, παλι ζορικα ειναι τα πραματα...:nounder:

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μη σου πω οτι και αναλυση να διαβασεις, παλι ζορικα ειναι τα πραματα...:nounder:

ζοριστηκες λιγο με το cemetery of splendor .. και goodnight mommy..
ακουσες cemetery και ειπες να μπεις.. αλλα κατεληξες με goodnight πριν καν τελειωσει..

τι λεει το les abysses;

p4915_d_v8_aa.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τα εχει ολα.. πολυ πριν απο το αστραφτερο City of God.
R.I.P. Hector Babenco

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

ακουσες cemetery και ειπες να μπεις.. αλλα κατεληξες με goodnight πριν καν τελειωσει..

τι λεει το les abysses;

Κακοηθειες...
Πρεπει να ημουν απο τους ελαχιστους στην αιθουσα που δεν κοιμηθηκαν στο splendor.
Mε το goodnight ζοριστηκα μονο στο τελος, που ειχα μπροστα μου τους δημιουργους του και επρεπε να συγκρατηθω για να μη βγαλει κακη φημη το φεστιβαλ

Ο Παπατακης ειναι προτεραιοτητα
(αν δε δω πρωτα το Kung Fu Panda) :jester:

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

τι λεει το les abysses;

p4915_d_v8_aa.jpg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

τα εχει ολα.. πολυ πριν απο το αστραφτερο City of God.
R.I.P. Hector Babenco

Τι μου θύμισες, πολύ ωραία ταινία, αν θυμαμαι καλά η ελληνική μετάφραση ήταν "Πιξότε, το χαμίνι του Σάο Παουλο". 20 χρόνια πριν την Πόλη του Θεού.

Jack Strong
Eξαιρετικο κατασκοπευτικο θριλερ χαμηλου προυπολογισμου, η πως οι Πολωνοι βαζουν γυαλια στο χολιγουντ,αφηνω στην ακρη ορισμενα κλισε και την καπως "μονομπαντη" οπτικη της ταινιας ,με κρατησε ομως σε αγωνια πολυ περισσοτερο απο την γεφυρα των κατασκοπων, το το thinker,tailor,soldier,spy η το a most wanted man ,που ισως να στοχευαν πιο πολυ στο να παρουσιασουν οσο πιο ευγλωττα μπορουν το κλιμα της εποχης η να ειχαν καλυτερες ερμηνιες,αλλα γω θα λεγα το Jack Srtong ειναι ο ορισμος του κατασκοπευτικου θριλερ κατα τον ψυχρο πολεμο..
Σε οσους αρεσει το ειδος τους διαβεβαιω οτι δεν θα παει χαμενο ουτε λεπτο απο το διωρακι..

Το ειδα και ηταν οντως πολυ καλο! Θα μου επιτρεψεις να σου προτεινω το

http://www.imdb.com/title/tt0806029/?ref_=fn_al_tt_1
L'affaire Farewell

(λιγο) πιο Hollywood, αλλα με εναν φανταστικο Κουστουριτσα (μπροστα απο τις καμερες) και μουσικη απο τον Clint Mansell που σε στοιχειωνει

Επισης, ριξε μια ματια στο The Quiet American (με επισης μαγευτικο soundtrack) http://www.imdb.com/title/tt0258068/?ref_=nv_sr_1 , οπου μαλλον ειδαμε την τελευταια καλη ερμηνεια του Brendan Fraser (αντε και στο crash του '04).

Last edited:

truth-poster.jpg

TRUTH

Πολύ καλη ταινια, αναφέρεται σε καιρους που εχουν περασει ανεπιστρεπτί...
Ψαξιμο για την αληθεια, χρονος να το κανεις, ο κοσμος ενημερώνεται από τις ειδήσεις...
Παλιες ιστοριες, ρετρο διαθεση.
Μια Μπλανσετ πολύ καλη, ενας Ρεντφορντ αρκετα καλος.
Επιτροπες ανακριτικες που ρωτάνε εν ψυχρω αν καποιος είναι φιλελεύθερος.
«Were you or have you ever been a liberal?»

Αξιζει μιας θεασης παντως ακομα και από νεοτερους.

steve-jobs-movie-poster.-header.png

Steve Jobs (2015)

Δεν το ειχα δει οταν ειχε πρωτοβγει γιατι ειχα αποθαρρυνθει απο τη γκρινια που υπηρχε σχετικα με το ποσο πιστη στα γεγονοτα ηταν. Λατρευω Sorkin και οτι εχω δει απο Boyle μου αρεσει, αλλα μετα το Social Network (που μου αρεσε) δεν ηθελα να δω και αλλες μυθοπλασιες.
Αποφασισα να την δω, καθως ακουγα αρκετες φορες τελευταια, το ποσο καλη ταινια ειναι (ανεξαρτητα απο τα γεγονοτα).

Μου αρεσε ΠΑΡΑ πολυ! Φανταστικοι διαλογοι (γεια σου ρε Σορκιν!) και πολυ καλη ηθοποιϊα απο τους 3 βασικους (Φασμπιντερ, Χαντσον, Μπριντζες), ενω και ο Γκολντμπεργκ δεν υστερει καθολου. Τελειως θεατρικο στησιμο και ειναι αξιο λογου πως μια τοσο "στατικη" ταινια δεν σε αφηνει ουτε λεπτο να βαρεθεις. Οι 2 ωρες περασαν νερακι και στο τελος ηθελα κι αλλο (την αποθεωση πριν απο την παρουσιαση του iphone ας πουμε). Οαση μεσα στο χαμο των μπαμ-μπουμ που μας εχουν κατακλεισει τελευταια. Αυτη και το Spotlight μαλλον ειναι οι αγαπημενες μου ταινιες του '15.

Και ....

μολις ξαναχτυπησα εναν ξεγυρισμενο Kowalski .... uncensored !!! :proud:

http://www.imdb.com/title/tt0067927/

naked-biker-chick-vanishing-point.jpg

.... αρνουμενος να διευρυνω το συμπαν μου περα απο το παρον .... ηλιακο συστημα. :proud:

Για διακοσιοστη φορα ..... :flute:

Last edited:

Μα δεν έχουμε πολύ καιρό ακόμη.. πότε θα ψάξεις ??
Εκτός και βρήκες κανα κόλπο από κάποια ταινία! :cool:

Και δώσε μου ότι στοιχείο έχεις για την νεαρά!! :p

Τι να ψαξω ? :hmmmm2:..... για θυμισε μου :p ..... (ειμαι και :grandpa:)

Η καλλιπυγος νεαρα ... ΔΕΝ ειναι ηθοποιος.
Ειναι του τμηματος Costume and Wardrobe !!!!

http://www.imdb.com/name/nm0856749/

16-strength.jpg

Μονο που εδω .... ξεμεινε απο ρουχαλακια :laugh::laugh
Και μιας και βρισκοταν στις απεραντες ερημιες ... τι πιο φυσιολογικο
απο μερικες βολτες πανω στην Honda .... σε αδαμιαια περιβολη. :love:

Last edited: