Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Now you see me 2

Μακάρι να μην το εβλεπα.
Δεν ειχα διαβάσει καλά reviews, αλλα επειδή ήταν καλό το 1, είπα να του δώσω μία ευκαιρία.
Από τις λίγες φορές στην ζωή μου που ήθελα να την σταματησω.
Χαζό χιούμορ, γελοίο σενάριο, απλά δεν βλέπεται

eye-in-the-sky-poster.jpg

Ξεκινησε μετρια αλλα συνεχιζε ολο και καλυτερα με αποτέλεσμα να μου αρεσει αρκετα.
Δεν είναι πολεμικη περιπετεια αλλα θα ελεγα... πολιτικο θρίλερ.
Πολύ ωραιο καστ, καλη σκηνοθεσια και βγαζει αρκετα απλυτα από όλες τις πλευρες.
Αξιζει θεασης.

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ξεκινησε μετρια αλλα συνεχιζε ολο και καλυτερα με αποτέλεσμα να μου αρεσει αρκετα.
Δεν είναι πολεμικη περιπετεια αλλα θα ελεγα... πολιτικο θρίλερ.
Πολύ ωραιο καστ, καλη σκηνοθεσια και βγαζει αρκετα απλυτα από όλες τις πλευρες.
Αξιζει θεασης.

πολυ καλη, αλλα αξιζει μονο και μονο επειδη ειναι απο τις τελευταιες ταινιες του Alan Rickman.

ειδα το The Phenom
http://www.imdb.com/title/tt3885524/?ref_=nv_sr_1

Μια διαφορετικου τυπου αθλητικη ταινια, οπου το baseball θα μπορουσε να ειναι οποιοδηποτε αθλημα, αλλα στην τελικη δεν εχει και πολυ σημασια. Πιο πολυ θυμιζει ενα πολυ μεγαλο επεισοδιο του In Treatment. Καλο καστ με Giamatti και Hawke, αλλα ο πρωταγωνιστης Johnny Simmons ειναι μακραν ο καλυτερος των τριων. 90' ολα κι ολα και για να ειμαι ειλικρινης θα ηθελα λιγο παραπανω, μιας και τελειωνει λιγο αποτομα.

the_finest_hours-poster.png

Καιρο ειχα να δω ναυτικη περιπετεια...και ναι και πραγματικη ιστορια!
Ηταν καλυτερο από ότι περιμενα παροτι σε αρκετες σκηνες ηταν πολύ "ηρεμες" οι συνθηκες σε σχεση με τον καιρο που επικρατουσε.
Ειχε όμως και καποιες σκηνες πολύ καλες!
Επισης ολη η δομη ηταν καλη, η μουσικη το ιδιο!
Ο Casey Afflek μαλλον κλεβει την δοξα από τον Καπταιν Κερκ!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

midnight-special-wallpaper.jpg

Ξεκινάς λοιπόν μια ταινιούλα χωρίς να περιμένεις πολλά αλλά με την κρυφή ελπίδα ότι μπορεί κάτι να λέει σαν ιδέα (ειδικά αν είσαι φίλος του sci-fi).
Η ταινία κυλά σε καλό ρυθμό για το είδος της, κάπου κάτω από όλα κρύβεται η αγωνία, περιμένεις ότι κάτι θα γίνει...
Εκεί λοιπόν έρχεται το τέλος και ξενερώνεις. Τι θέλησε να πει? Ποιο το τέλος που ερχόταν?
Γιατί την είδα?
Αν την δει κάποιος ας μου πει, εγώ δεν μπορώ να απαντήσω στα παραπάνω...

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εχθες ειδα το 13 hours.πολυ μετριο μου φανηκε.ειχε πιστολιδι 2 ωρες οσο ηταν και η ταινια.

Ξεκινάς λοιπόν μια ταινιούλα χωρίς να περιμένεις πολλά αλλά με την κρυφή ελπίδα ότι μπορεί κάτι να λέει σαν ιδέα (ειδικά αν είσαι φίλος του sci-fi).
Η ταινία κυλά σε καλό ρυθμό για το είδος της, κάπου κάτω από όλα κρύβεται η αγωνία, περιμένεις ότι κάτι θα γίνει...
Εκεί λοιπόν έρχεται το τέλος και ξενερώνεις. Τι θέλησε να πει? Ποιο το τέλος που ερχόταν?
Γιατί την είδα?
Αν την δει κάποιος ας μου πει, εγώ δεν μπορώ να απαντήσω στα παραπάνω...

Ειδα πρωτα το Take Shelter αυτου του σκηνοθετη και μου αρεσε παρα πολυ. Καταλαβαινω γιατι λες οτι ξενερωσες με το τελος, αλλα πιστεψε με και στο take shelter τα πραγματα δεν ειναι πολυ καλυτερα. Οι ταινιες του (ή τουλαχιστον αυτες οι δυο) ειναι λιγο αλληγορικες. Για παραδειγμα, υπαρχει μια σκεψη οτι το κεντρικο θεμα της ταινιας ειναι ο αγωνας των γονιων να αναθρεψουν ενα παιδι και ο φοβος που εχουν, οταν ερθει η ωρα, να το αφησουν να πορευτει μονο του στον κοσμο. Αν το καλοσκεφτεις, στεκει ανετα. Αν πας να το δεις σαν καθαροαιμο scifi τοτε εχει πολλα προβληματα. Θελω να δω και αλλες ταινιες του γιατι ειμαι πολυ περιεργος πως ειναι. Λεγονται παντως τα καλυτερα για την τελευταια του ταινια, το Loving.

Γενικα παντως αυτον και τον Βιλνεβ τους παρακολουθω απο κοντα, γιατι ακομα και αν δεν μεινεις απολυτα ικανοποιημενος απο το τελικο αποτελεσμα, τουλαχιστον ποτε δεν εχεις χασει τον χρονο σου. Εχεις δει σιγουρα κατι ενδιαφερον!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ειδα πρωτα το Take Shelter αυτου του σκηνοθετη και μου αρεσε παρα πολυ. Καταλαβαινω γιατι λες οτι ξενερωσες με το τελος, αλλα πιστεψε με και στο take shelter τα πραγματα δεν ειναι πολυ καλυτερα. Οι ταινιες του (ή τουλαχιστον αυτες οι δυο) ειναι λιγο αλληγορικες. Για παραδειγμα, υπαρχει μια σκεψη οτι το κεντρικο θεμα της ταινιας ειναι ο αγωνας των γονιων να αναθρεψουν ενα παιδι και ο φοβος που εχουν, οταν ερθει η ωρα, να το αφησουν να πορευτει μονο του στον κοσμο. Αν το καλοσκεφτεις, στεκει ανετα. Αν πας να το δεις σαν καθαροαιμο scifi τοτε εχει πολλα προβληματα. Θελω να δω και αλλες ταινιες του γιατι ειμαι πολυ περιεργος πως ειναι. Λεγονται παντως τα καλυτερα για την τελευταια του ταινια, το Loving.

Γενικα παντως αυτον και τον Βιλνεβ τους παρακολουθω απο κοντα, γιατι ακομα και αν δεν μεινεις απολυτα ικανοποιημενος απο το τελικο αποτελεσμα, τουλαχιστον ποτε δεν εχεις χασει τον χρονο σου. Εχεις δει σιγουρα κατι ενδιαφερον!

Δεν το βλεπω να στεκει και πολύ...

Ισα ισα που αγνοει την αιμοραγια του καποια στιγμη για να προλαβει να είναι στον προορισμο του στην ωρα του (δεν ξερω να βαζω spoiler alert).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Δεν το βλεπω να στεκει και πολύ...

Ισα ισα που αγνοει την αιμοραγια του καποια στιγμη για να προλαβει να είναι στον προορισμο του στην ωρα του (δεν ξερω να βαζω spoiler alert).

Ξερεις ποσες φορες εχω πιεσει το γιο μου να κανει πραγματα που δεν θελει ή που φοβαται να κανει; :)
Τεσπα, δεν εχει σημασια. Αποψεις ειναι αυτες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Ξερεις ποσες φορες εχω πιεσει το γιο μου να κανει πραγματα που δεν θελει ή που φοβαται να κανει; :)
Τεσπα, δεν εχει σημασια. Αποψεις ειναι αυτες.

Εννοείται! Κουβεντα κανουμε...

Ξεκίνησε μέτρια και συνέχισε χειρρότερα... -bye-
Πολύ δήθεν κι απόλυτα προβλέψιμη.

Το Finest Hours απρόσμενα καλό. :a0210:

Ξεκίνησε μέτρια και συνέχισε χειρρότερα... -bye-
Πολύ δήθεν κι απόλυτα προβλέψιμη.

Το Finest Hours απρόσμενα καλό. :a0210:
Είστε λίγο αδικοι. Είναι από τις λίγες φορές που μία σύγχρονη στρατιωτική επιχείρηση εξετάζεται από τόσα διαφορετικά επίπεδα.

Το good kill ήταν επίσης ενδιαφέρουσα ταινία, αλλά έσταζε μόνο στο ανθρώπινο κόστος.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Είστε λίγο αδικοι. Είναι από τις λίγες φορές που μία σύγχρονη στρατιωτική επιχείρηση εξετάζεται από τόσα διαφορετικά επίπεδα.

προσωπικα μου αρεσε το ότι κανεις δεν παιρνει αποφαση -φυλαει τον πωπο του- και τελικα αυτοι που τις παιρνουν είναι οι μικρότεροι στην ιεραρχια -οι αναλωσιμοι...

Kαλοι ειναι και οι δυο.Ειναι εξαιρετικοι κινηματογραφιστες (τα καδρα τους ειναι θαυμασια,το ιδιο και οι σεκανς τους),ξερουν να αφηγουνται τις ιστοριες τους (μαστορες στο ρυθμο),εχουν ωραια ατμοσφαιρα,και-πραγμα δυσευρετο στους νεους σκηνοθετες-παιρνουν σταθερα καλες-εως σπουδαιες-ερμηνειες απο τους ηθοποιους τους καθε φορα.
Στη ζυγαρια παντως ο Νικολς μ'αρεσει περισσοτερο,κυριως γιατι ξερει να διαλεγει καλα σεναρια και να "βγαζει" απο αυτα τα καλυτερα στοιχεια τους.
Ακομα και το Midnight Special που ειχε το πιο αδυναμο σεναριο απ'ολες τις ταινιες του ηταν μια καλη ταινια.
Σε αντιθεση ο Βιλνεβ μ'αφηνει καθε φορα με ενα γαμωτο στο τελος.Ολες οι ιστοριες του ειναι καλες,αλλα παντα κατι λειπει ή κατι χαλαει στο τελος τη...φασολαδα.
Κυριως φταει οτι ο ιδιος δεν ξερει ακριβως τι θελει να πει και να κανει σε καθε ταινια του,την γεμιζει ιδεες,την πηγαινει σε δυο τρεις διαφορετικες κατευθυνσεις αλλα χωρις συνεκτικοτητα και χωρις στο τελος να επικεντρωνεται πουθενα,αφηνοντας τες ξεκρεμαστες.
Στο Prisoners θελησε να γινει Φιντσερ,ειχε μια καλη ιστορια,πηρε σπουδαιες ερμηνειες αλλα τελικα η ταινια (περα απο το "ευκολο" φιναλε εντελως εξω απο την μεχρι εκεινη τη στιγμη ατμοσφαιρα της ταινιας)δεν ηξερε τι ηθελε να γινει.Στο Σικαριο μας χαριζει μια πραγματικα εξαιρετικη σεκανς (η σκηνη στο Χουαρεζ του Μεξικου ειναι μαθημα ρυθμου με μια μονιμη αορατη απειλη να σε κραταει στην τσιτα) αλλα απο εκει και περα κι αυτη η ταινια στερουταν εστιασμου.Ειχε Training Day (η αβγαλτη ιδεαλιστρια μπατσινα που μπλεκει με το σκοτεινο συστημα) με ολιγον απο Miami Vice (στην urban ατμοσφαιρα) για να καταληξει...Steven Seagal (τους καθαριζω ολους και δε μενει ρουθουνι).
Η καινουρια του αποπειρα στο "ενηλικο" scifi συζητιεται πολυ,αλλα εγω κραταω μικρο καλαθι.Μακαρι να ειναι καλη και γιατι οχι η πρωτη πραγματικα μεγαλη ταινια (μετα απο αρκετες).
Το ινδαλμα του παντως (ο Φιντσερ) ως δευτερη ταινια στην καριερα του ειχε το Seven....

Συμφωνω μεχρι ρανιδος για τον Βιλνεβ,σε ολες τις ταινιες του εχεις μεγαλες προσδοκιες και μενεις με το παγωτο στο χερι γι αυτο κρατω και γω μικρο καλαθι πια για την νεα του ταινια..
πραγματικα δεν ξερει τι θελει στην εκβαση των ιστοριων του και μας κανει καποιες φορες να πιστεψουμε εμεις οτι κατι δεν πιασαμε ,αλλα φευ..ουτε στο μικρο δατυλακι δεν εμοιασε του Φιντσερ που κατα την αποψη μου σε λιγες δεκαετιες θα μνημονευεται σαν τον Χιτς της εποχης του..

Last edited:

το prisoners (φυλακισμενοι) θα μπορούσε να γίνει ενα αριστουργημα εγκλεισμου και εσωτερικότητας.
μονο σε μια σκηνη πήγε στην εσωτερικοτητα, μετα ξεκάθαρα προτίμησε να ακολουθησει την γραμμή του σεναριου.

μιας και αναφερομαστε σε καλογραμμένα σενάρια, ενα περίφημο δείγμα που αναφέρθηκε πιο πάνω και το απόλαυσα προσφατα.

Inherit-the-Wind-poster.jpg

λιγότερο καλό το

RazqXCd.jpg

και το

The-Defiant-Ones-1958-original-vintage-UK-quad-film-movie-poster_large.jpg

ενω βαρέθηκα στο sci fi "on the beach"
on-the-beach-movie-poster-1959-1020461082.jpg

Αuteur, αν θες να δεις εξαιρετικο sci-fi εκεινης της εποχης, υπαρχει παντα το Seconds.

Ξερω-ξερω, θα το βαλεις κι αυτο στη λιστα με τις υπολοιπες προτασεις μου...

Αuteur, αν θες να δεις εξαιρετικό (αλλα λεν οι "ειδήμονες") sci-fi εκεινης της εποχης, υπαρχει παντα το Seconds.

Ξερω-ξερω, θα το βαλεις κι αυτο στη λιστα με τις υπολοιπες προτασεις μου...

να τα πάρω με την σειρα;

εμενα παλι με πιασε μια διψα για δικστικο δραμα και δεν ηξερα απο που να ρχισω και επιασα μια λιστα του αμερικανικου ινστιτουτου
για τα καλυτερα δικαστικα ολων των εποχων, τα μισα τα ειχα ξαναδει.αυτη ειναι η λιστα...
1) Σκιές και Σιωπή (1962) To Kill a Mockingbird
2) Οι Δώδεκα Ένορκοι (1957) 12 Angry Men
3) Κράμερ Εναντίον Κράμερ (1979) Kramer vs. Kramer
4) Η Ετυμηγορία (1982) The Verdict
5) Ζήτημα Τιμής (1992) A Few Good Men
6) Μάρτυς Κατηγορίας (1957) Witness for the Prosecution
7) Ανατομία ενός Εγκλήματος (1959) Anatomy of a Murder
8) Εν Ψυχρώ (1967) In Cold Blood
9) Κραυγή στο Σκοτάδι (1988) A Cry in the Dark
10) Τα Απόρρητα της Νυρεμβέργης (1961) Judgment at Nurember
Δεν εχω δει ακομα το 6.8 και 9 ,οι 12 ενορκοι του Λουμετ ειναι το απολυτως διαχρονικο, με μια μικρογραφια της κοινωνιας μεσα σε ενα δωματιο που σε πνιγει σιγα σιγα καθως η θεση τη καμερας ανεβαινει,ενω δεν ενθουσιαστηκα απο το Σκιες και Σιωπη που καταλαμβανει την πρωτη θεση, που μαλλον της διδεται λογω του οτι ο Πεκ αναλαμβανει την υπερασπιση ενος αφρο σε μια ταινια του 1962 οπου οι αφροαμερικανοι ειχαν ακομα διαφορετικες θεσεις στα μπαρ πολλων πολιτειων της αμερικης...δηλαδη πρωτοποριακο για την εποχη του...ευπροσδεκτες οι δικες σας προτασεις..

Last edited: