Καλα-καλα, το πιασαμε το υπονοουμενο.
Ουτε 2-3 σελιδες δε βγηκαμε οφτοπικ και αμεσως πεταχτηκε ο τυραννος συντονιστης να μας επαναφερει στην ταξη.
Δυνάστη.
Το Α Cry In the Dark το googlαρα για να το θυμηθω.Δεν θυμαμαι πολλα πραγματα και μαλλον γιατι ηταν αδιαφορο.
Η Δικη της Νυρεμβεργης παραηταν ακαδημαικη για τα γουστα μου,μια ταινια "καταπραυντικη",φτιαγμενη για να μην ενοχλει,πραγμα κατανοητο την εποχη που γυριστηκε,και γι'αυτο δεν εχει και τη στοφα μεγαλης ταινιας.
Πραγμα που εχουν οι 12 Ενορκοι και το Anatomy of a Murder.Οι 12 Ενορκοι ειναι η Αμερικη μετα τον πολεμο,η Ανατομια ειναι το πρωτο πραγματικα ρεαλιστικο δικαστικο δραμα.To The Verdict,επισης του μεγαλου Lumet (12 Ενορκοι),παρ'ολο που εκτυλισεται κι αυτο σε μια δικαστικη αιθουσα εχει να κανει περισσοτερο με τους δαιμονες του πρωταγωνιστη (ενας υπεροχος Paul Newman) και το συστημα με το οποιο τα βαζει,παρα με τις διαδικασιες της δικης.
Το Few Good Men ειναι πρωτολειος Sorkin,ακομα δεν εχει βρει τελειως τις ισορροπιες,αλλα εχει μερικους απολαυστικοτατους διαλογους.
Θα σου προτεινα και το Ανθρωπος για ολες τις Εποχες,το οποιο μπορει να μην ειναι procedural δικαστικο δραμα (ταινια εποχης ειναι αλλωστε),απο την αλλη ο τροπος που αντιμετωπιζει ο κατηγορουμενος τους κατηγορους του στη δικη ειναι ανθολογια (Paul Schofield,τι να λεμε τωρα...)
Αλλη μια ταινια που εχει μια εξαιρετικη σκηνη δικης (στην πραγματικοτητα λαικου δικαστηριου) ειναι το Μ του Φριτζ Λανγκ...
Α,και το 6 δες το οπωσδηποτε.Ειναι καθαροαιμος αμερικανικος ρεαλισμος (αυτος που "εχτισε τα 70'ς)..
Λάθος κατάλαβες φίλε, τουναντίον χάρηκα με την συζήτηση και έπιασα κάθισμα με popcorn παρέα. Συνεχίστε, είναι πολύ ωραία η κουβέντα.:2thumb22sup:
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Συμφωνώ 100% μαζί σου, ιδιαίτερη αδυναμία τρέφω στο 8 (αυτό που εσύ έγραψες εκ παραδρομής 6). Καταπληκτική ατμόσφαιρα, μουσική Quincy Jones και ρεαλισμός αυτός που κάποτε ο Μπακογιαννόπουλος είχε ονοματίσει ως "Το Χόλυγουντ στα χρόνια της αμφισβήτησης".
Λάθος κατάλαβες φίλε, τουναντίον χάρηκα με την συζήτηση και έπιασα κάθισμα με popcorn παρέα. Συνεχίστε, είναι πολύ ωραία η κουβέντα.:2thumb22sup:
...
Μπορεί να έχω μαζέψει έναν τόνο ταινίες που περιμένουν να τις δω, δυστυχώς η ημέρα έχει μόνο 24 ώρες και με μικρό παιδί όμως και δουλειά χρόνος δεν υπάρχει.
Όταν βρήκα λίγο χρόνο προτίμησα να δω μια παλιότερη ταινία που είναι η αγαπημένη μου από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη.
Ειμαι λιγο σαν τους αντρες στις ταινιες του Νικολαιδη.
My kind of guy...
@Πανο το διορθωσα δυο ποστ πιο κατω.Το 8 εννοουσα βεβαια.Και μια και ανεφερες το σαουντρακ του Κουινσι,για μενα ειναι απο τις πιο παραγνωρισμενες δουλειες του (απο αποψη προβολης).
@Δημιουργε ευχαριστω για τις προτασεις...
Τhanx, αλλα (δυστυχως) το εννοουσα μονο απο την αποψη της αδυναμης θελησης. (Το οτι αγονται και φερονται απο τις γυναικες, ας πουμε... οπως ελεγε και ο ιδιος ο Νικολαιδης).
Στα υπολοιπα, θα ηθελα μεν να τους μοιαζω, αλλα δεν το νομιζω...
Σα να λεμε... μονο τα αρνητικα τους εχω παρει ρε γαμωτο.:bigcry:
Kαι γω τα αρνητικα ειχα στο μυαλο μου οταν στο γραψα....![]()
για χασιμο χρονου
1001 Movies You Must See Before You Die (2013)
http://www.listchallenges.com/1001-movies-you-must-see-before-you-die-2013/checklist/26
http://www.listchallenges.com/1001-movies-you-must-see-before-you-die-all
484 απο τις 1001
(εβαλα μονο αυτες που θυμαμαι, καμια ~80 τις εχω δει αλλα δεν θυμαμαι παρα μονο τον τιτλο, και καποιες αλλες ουτε αυτον..
κατι singing in the rain, μελωδια της ευτυχιας, οσα περνει ο ανεμος..
παντως η λιστα εχει αλλαξει με αρκετες προσθηκες απο ασια και αφρική, επιτελους.
εχει φυσικα πολλες hollywood και μαλιστα κακιστες επιλογες, αλλα η λιστα αυτη ειναι προς καταναλωση.
αν καποιος θελει να γνωρισει περισσοτερο τον παγκοσμιο κινηματογραφο ας δει εδω
http://www.listchallenges.com/1000-greatest-films-they-shoot-pictures-dont-they
περιμενω αποτελεσματα (τουλαχιστον) απο τον Gale'n που εχει ολα τα απογεύματα ελεύθερα..
:ernaehrung004:
Ναι καλα...
Εμεις εδω εχουμε και φεστιβαλ να πηγαινουμε αυτο τον καιρο... Δεν καθομαστε ολη μερα στο home cinema σα μερικους-μερικους.
Αλλα και φεστιβαλ να μην ειχαμε, αν δε δεις Νικολαιδη μην περιμενεις...
Maigret Sets a Trap
![]()
http://www.imdb.com/title/tt5012394/?ref_=nv_sr_1
Τηλεταινια αγγλικης παραγωγης 2016 με πρωταγωνιστη τον Rowan Atkinson σε ενα τελειως διαφορετικο ρολο απο αυτους που τον εκαναν διασημο. Ωραια η ατμοσφαιρα του Παρισιου με μια σχετικα απλη ιστορια. Αξιζει μονο και μονο για τον πρωταγωνιστη. Μονο, κατ εμε, μελανο σημειο το γεγονος οτι ολοι οι ηθοποιοι ειναι αγγλοι και αν και υποτιθεται ειναι μια γαλλικη ιστορια, βρωμαει αγγλια χιλιομετρα μακρια. Δεν ειναι κακο αυτο, απλα σε μπερδευει λιγοΑν ειχαν μεταφερει την ιστορια στο Λονδινο θα ταιριαζε πολυ καλυτερα.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Απο οτι βλεπω στο imdb υπαρχει και 2η τηλεταινια, η οποια ομως δεν εχει προβληθει ακομα. Παντως, με ενθουσιαζει η στροφη αυτη του Atkinson σε δραματικους ρολους και θα ηθελα να τον δω σε μεγαλυτερες παραγωγες στο μελλον.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.