Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

o Φορντ ειναι εφυεστατος,εχει εναν νεο πολυεπιπεδο τροπο αφηγησης που σε καθηλωνει,σε κανει και ξεχνας τις οποιες αδυναμιες των φιλμ του,εξαιρετικος το χει με τα χιλια, και πως εμπνεει τους ηθοποιους του που δινουν τρομερες ερμηνιες,ακομα και η μανα της Ανταμς που παιζει μια σκηνη δινει ρεστα..και στις δυο του ταινιες παντως ειναι πεσιμιστης ακομα και η μεγαλυτερη αγαπη δεν μπορει να σε σωσει απο την τραγικοτητα της υπαρξης σου,δεν εχεις δευτερη ευκαιρια...

Αν το district 9 ειναι "πολιτικη αλληγορια" (που θελει να ειναι) ειναι τοσο κοντοφθαλμη οσο και αλλήθωρη.

Πρωτα απ 'ολα οι Γαριδες εχουν υπερδιαστημοπλοιο, και προφανως εχουν διασχισει το συμπαν, ασχετα αν τρεφονται με κοπρανα.
Οσο για τον παραλληλισμο χανεται τελειως απο τον οριζοντα του πολιτικα ορθου οταν διπλα στις γαριδες δειχνει τους Νιγηριανους ετσι οπως δεν μπορει να μην τους δειξει.
Απο κει και περα ειναι καπως αστειο, ολο του το ευρημα που του δινει μια διασκεδαστικη νοτα, οντας η γλωσσα που μιλουν οι γαριδες.

Αλλα τελως παντων και στο σινεμα, οπως παντου, ο καθεις βλεπει τελικα αυτο που το formatage του, θελει η αναμενει να δει.

Η γνωμη μου ειναι οτι η ταινια ειναι κακη, κακογυρισμενη και τεινει προς το γελειο για οποιον πιστευει οτι θα δει Sci Fi. Και ενα σωρο ανακριβειες αλλα και εκκρεμοτητες αιωρουνται σε ολο το φιλμ απο την αρχη εως το τελος.

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

....ακομα και η μεγαλυτερη αγαπη δεν μπορει να σε σωσει απο την τραγικοτητα της υπαρξης σου,δεν εχεις δευτερη ευκαιρια...

Ή δεν την βλεπεις ή-ακομα χειροτερα-δεν θες να την δεις γιατι ακομα επιμενεις να κλαις την πρωτη...

Ειδα το The Last King

Birkebein_A4_main_trykk-700x997.jpg

Ειναι μια ιστορια Βικινγκ ακομα οσοι εχουν πορωθει ηδη με τον Ραγκναρ ειναι οτι πρεπει, αλλα να περιμενουν μαλλον περιορισμενα μεσα, (μικρο μπατζετ), και παρ'οτι ειναι σινεμα ισως λιγοτερο θεαματικο απο την μυθωδη Βικινγκ σειρα.

Παντως ειναι καλο, και παιζει και ο Kristofer Hivju που τον γνωριζουμε σαν μια απο τις πιο ενδιαφερουσες φυσιογνωμιες στο Game of Thrones.

Kαι το σεναριο ειναι βασισμενο πανω σε πραγματικη ιστορια και τις ιντργκες των χωρων αυτων και συγκεκριμενα της Νορβηγιας, δηλαδη αυτη την βαση που απετελεσε τα εθνη της Σκανδιναυιας.

Αλλα τελως παντων και στο σινεμα, οπως παντου, ο καθεις βλεπει τελικα αυτο που το formatage του, θελει η αναμενει να δει.
η... αντιστοιχως δεν βλεπει.. αυτο που δεν θελει να δει.. στην τελικη σημασια εχει τι θελει να πει ο δημιουργος..

ΥΓ βλεπω την αφισσα ανωθεν της ταινιας του φορντ...τα βλεματα...αντικατροπτιζουν επακριβως καθενος ξεχωριστα την ψυχικη τους κατασταση..

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Tα γραφεις τοσο ωραια που δυσκολευομαι να διαφωνησω.
Γιατι αν και συμφωνω στα περισσοτερα,σκηνοθεσια,ερμηνειες (και'γω βρηκα την Ανταμς λιγο ρουτινιαρικη,μπορει να "αδειασε" απο το Arrival,λεω εγω τωρα) εγω βρηκα το στορυ αδυναμο,χωρις στερεα βαση

Το οτι το σεναριο δεχεται de facto οτι η πρωταγωνιστρια θα επηρεστει τοσο πολυ απο το σεναριο του πρωην για να ξεκινησουν ολα αυτα μου κανει πολυ αδυναμο

Για μενα η ταινια ηταν ενας θριαμβος της σκηνοθεσιας πανω στο υλικο,πραγμα που δεν ειναι και λιγο.Ο...μοδιστρος αποδεικνυεται ικανοτατος σκηνοθετης,το Simple Man για μενα ηταν καλυτερο απο τουτο δω,με εξαιρετικη ματια και-το σπουδιαιοτερο για μενα-ξερει να παιρνει σπουδαιες ερμηνειες απο τους ηθοποιους.
Παντως,εξαιρουμενων των ενστασεων μου,η ταινια στεκεται πολυ πιο πανω απο το μεσο ορο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί να μην την επηρεάσει; Βρίσκεται σε μια φάση της ζωής της που είναι πολύ ευάλωτη, με τη γκαλερί να έχει οικονομικές δυσκολίες, το δεύτερο γάμο της να είναι σε διάλυση, την κόρη της να έχει φύγει από το σπίτι. Άλλωστε δεν ξέρουμε πόσο καλογραμμένο είναι το βιβλίο, παίζει κι αυτό το ρόλο του. Αλλά περί ορέξεως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Γιατί να μην την επηρεάσει; Βρίσκεται σε μια φάση της ζωής της που είναι πολύ ευάλωτη, με τη γκαλερί να έχει οικονομικές δυσκολίες, το δεύτερο γάμο της να είναι σε διάλυση, την κόρη της να έχει φύγει από το σπίτι. Άλλωστε δεν ξέρουμε πόσο καλογραμμένο είναι το βιβλίο, παίζει κι αυτό το ρόλο του. Αλλά περί ορέξεως...

Mα ακριβως επειδη το στορι θεωρει οτι ενας μεχρι τωρα αποτυχημενος συγγραφεας εχει φτιαξει ενα βιβλιο τοσο πετυχημενο,ωστε να επηρρεασει την Ανταμς τοσο πολυ,και ολα αυτα με σκοπο να παρει το αιμα του πισω.Δηλαδη εκανε ολη αυτη τη μηχανορραφια στο κεφαλι του,γνωριζοντας (πως?) την ευαλωτη κατασταση της Ανταμς και μαλιστα οντας σιγουρος πως αυτο το βιβλιο θα την κανει ανω κατω....
Τι να σου πω?:chinscratch:
Εμενα μου φαινεται οτι αδυνατιζει την ταινια στο συνολο της,ανεξαρτητα αν τα κομματια της ειναι πραγματικα καλα.
Κατα τ'αλλα οντως περι ορεξεως...-bye-

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αυτο του Τομ Φορντ ακουγεται ενδιαφερον !
θα το δω
αλλα .... Αριστουργημα σιγουρα δεν το λεμε

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

αυτο του Τομ Φορντ ακουγεται ενδιαφερον !
θα το δω
αλλα .... Αριστουργημα σιγουρα δεν το λεμε

Ενταξει, δεν είναι Πολίτης Κέην και ίσως ο χαρακτηρισμός "Αριστούργημα" να είναι υπερβολικός, μην ξεχνάς ότι μόλις το είχα δει και ήμουν μεσα στον ενθουσιασμό. Αλλά δες το πρώτα και μετά μας λες τη γνώμη σου. Eίναι must. Για να καταλάβεις είναι ακόμα καλύτερο και απο το Youth.

:flipout:

Εγώ είμαι βέβαιος ότι του Τομ Φορντ θα είναι σκάλες ανώτερο από το 99% των ταινιών που ο Στέλλιος χαρακτηρίζει αριστουργήματα...

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

Εγώ είμαι βέβαιος ότι του Τομ Φορντ θα είναι σκάλες ανώτερο από το 99% των ταινιών που ο Στέλλιος χαρακτηρίζει αριστουργήματα...

Αερολογιες
ποιο χαρακτηρισα αριστουργημα και η ταινια του μοδιστρου ειναι καλυτερη
χωρις να την εχεις δει
:eviltongue:

Χιχιχιχ, τσιμπάς κουφάλα ...

Δεν την έχω δει, αλλά έχω δει την προηγούμενη και έχω καταλάβει ... άλλωστε και συ, πχ. είδες κάποτε μια της προκοπής του Άκι, και από τότε ότι παπαριά μας πετάξει την υμνείς ...

Χιχιχιχ, τσιμπάς κουφάλα ...

Δεν την έχω δει, αλλά έχω δει την προηγούμενη και έχω καταλάβει ... άλλωστε και συ, πχ. είδες κάποτε μια της προκοπής του Άκι, και από τότε ότι παπαριά μας πετάξει την υμνείς ...

για τον Ακι εχεις δικιο δεν κρινω σωστα γιατι ειμαι οπαδος
πες μας ομως μια ταινια του που ειναι παπαρια

Moonlight ,περασε και δεν αγγιξε...
καταρχην το concept...το στορυ της μοιαζει φτιαγμενο να συγκινησει και να εντυπωσιασει με θεμα που δεν πολυπαιζει.. τα φεστιβαλ,ξεκινησα να το βλεπω ετσι καπως με προκαταληψη,στρογγυλεμενο και με τα πολιτικα του μυνηματα,αλλα ομορφα σκηνοθετημενο που αποφευγει τα καθε ειδους κλισε με πολυ καλες ερμηνιες...

ειδα κι εγω μερικες προτεινομενες ταινιες:
1) el cuerpo: για οσους εχουμε δει oldboy ηταν προβλεψιμο,
αν δεν εχετε δει oldboy, δειτε το και θα καταλαβετε,
αρκετες ομοιοτητες
2) A Girl Walks Home Alone at Night: απ τις πιο "κουκουρουκου" movies εχω δει ever, μονο για φαν του ειδους
3) train to busan: επισης για φαν του ειδους, περα απο τις συγκινητικες στιγμες δεν ειχε και πολλα να δωσει, μια απ τα ιδια
4) The Infiltrator: ολα τα λεφτα ο κρανστον, αλλα περαν τουτου λιγα πραγματα..
5) the hidden face: αυτο μαλιστα, μου αρεσε

ειδα κι εγω μερικες προτεινομενες ταινιες:
1) el cuerpo: για οσους εχουμε δει oldboy ηταν προβλεψιμο,
αν δεν εχετε δει oldboy, δειτε το και θα καταλαβετε,
αρκετες ομοιοτητες
2) A Girl Walks Home Alone at Night: απ τις πιο "κουκουρουκου" movies εχω δει ever, μονο για φαν του ειδους
3) train to busan: επισης για φαν του ειδους, περα απο τις συγκινητικες στιγμες δεν ειχε και πολλα να δωσει, μια απ τα ιδια
4) The Infiltrator: ολα τα λεφτα ο κρανστον, αλλα περαν τουτου λιγα πραγματα..
5) the hidden face: αυτο μαλιστα, μου αρεσε

το 2 δεν ειμαι φαν του ειδους αλλα με καθηλωσε
το 3 δεν ειμαι φαν του ειδους αλλα με εντυπωσιασε
τα 1-4-5 δεν τα γνωριζω ουτε θα τα μαθω

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το 1 πολύ καλό
Το 3 δεν μου αρεσε καθολου
Το 5 δεν το ηξερα, να το δοκιμασω? Πειτε καμμια παραπάνω λεπτομερεια..
Για τα 2 & 4 επίσης δεν τα ηξερα και μαλλον δεν θα τα μαθω :flipout:

Re: Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Το 1 πολύ καλό
Το 3 δεν μου αρεσε καθολου
Το 5 δεν το ηξερα, να το δοκιμασω? Πειτε καμμια παραπάνω λεπτομερεια..
Για τα 2 & 4 επίσης δεν τα ηξερα και μαλλον δεν θα τα μαθω :flipout:

το 5 να το δεις, δεν είναι αριστούργημα αλλα είναι ένα ενδιαφέρον και σχετικά πρωτότυπο thriller. Έχει και ωραίες Λατίνες πρωταγωνίστριες.