Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Εγώ είμαι βέβαιος ότι του Τομ Φορντ θα είναι σκάλες ανώτερο από το 99% των ταινιών που ο Στέλλιος χαρακτηρίζει αριστουργήματα...

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

:flipout::ADFADF1:

Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

καλησπερα παιδια,

Εγω ειδα τα

• Shut In (δεν μπορω να πω οτι με τρελανε, περιμενα περισσοτερα για την αναμονη)
  • Nocturnal Animals (απορω γιατι δεν γυρισανε ολη την ταινια απο αυτα που διαβασε αλλα επρεπε να μας δειχνει οτι τα διαβαζε -οταν την δειτε θα καταλαβετε-)
  • The Lincoln Lawyer ( απο τις ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ταινιες!!!)
  • The Disappointments Room (τρωγετε)
  • The Autopsy of Jane Doe (δεν θα πηγαινα να την δω στο σινεμα, γιατι θα εκλαιγα τα λεφτα μου)
  • Passengers (πολυ ωραια ταινια, αξιζει)
  • The Accountant (απο τις καλες)
  • Sully (Αξιολογη ταινια, αξιζει)
  • The Girl on the Train ( αρκετα περιεργη ταινια μεχρι την μεση γιατι σε παει μπρος πισω στην πλοκη αλλα απο την μεση και μετα ειναι καλη)

το 2 δεν ειμαι φαν του ειδους αλλα με καθηλωσε
το 3 δεν ειμαι φαν του ειδους αλλα με εντυπωσιασε
τα 1-4-5 δεν τα γνωριζω ουτε θα τα μαθω
Το 1 4 5 είναι εξαιρετικά μάθε τα

Send From Note 3 With Note 7 Port Rom

Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αν το district 9 ειναι "πολιτικη αλληγορια" (που θελει να ειναι) ειναι τοσο κοντοφθαλμη οσο και αλλήθωρη.

Πρωτα απ 'ολα οι Γαριδες εχουν υπερδιαστημοπλοιο, και προφανως εχουν διασχισει το συμπαν, ασχετα αν τρεφονται με κοπρανα.
Οσο για τον παραλληλισμο χανεται τελειως απο τον οριζοντα του πολιτικα ορθου οταν διπλα στις γαριδες δειχνει τους Νιγηριανους ετσι οπως δεν μπορει να μην τους δειξει.
Απο κει και περα ειναι καπως αστειο, ολο του το ευρημα που του δινει μια διασκεδαστικη νοτα, οντας η γλωσσα που μιλουν οι γαριδες.

Αλλα τελως παντων και στο σινεμα, οπως παντου, ο καθεις βλεπει τελικα αυτο που το formatage του, θελει η αναμενει να δει.

Η γνωμη μου ειναι οτι η ταινια ειναι κακη, κακογυρισμενη και τεινει προς το γελειο για οποιον πιστευει οτι θα δει Sci Fi. Και ενα σωρο ανακριβειες αλλα και εκκρεμοτητες αιωρουνται σε ολο το φιλμ απο την αρχη εως το τελος.

Φίλε μου κατά την ταπεινή γνώμη το βλέπεις από λάθος οπτική γωνία . Αν περίμενες μια διαστημική χολιγουντιανή περιπέτεια τότε είναι λογικό να απογοητευτείς ! Μην ξεχνάς ότι η ταινία είναι από την Νότια Αφρική με σαφείς υπαινιγμούς στον ρατσισμό και τα ghetto αλλά και τους μετανάστες και πως αντιμετωπίζονται αυτοί από τον σύγχρονο κόσμο (επίκαιρο αυτό έτσι?) . Παρόλα αυτά τα εφέ είναι εντυπωσιακά , οι εξωγήινοι είναι και συνάμα τρομακτικοί αλλά και ' ανθρώπινοι ' και γενικά το sci-fi υπάρχει και είναι εκεί αλλά από διαφορετική προσέγγιση από αυτήν που μας έχει "μάθει" το Χόλυγουντ ( για να μην παρεξηγηθώ είμαι φαν των Star Wars , Star Trek κτλ.). Τέλος για να μην μακρηγορώ μια μη αμερικανική ταινία με 8.0 βαθμολογία στο IMDB (αν και γενικά υπάρχουν πολλές υπερτιμημένες βαθμολογίες στο IMDB) δεν μπορεί να είναι τόσο κακή!

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:

Φίλε μου κατά την ταπεινή γνώμη το βλέπεις από λάθος οπτική γωνία . Αν περίμενες μια διαστημική χολιγουντιανή περιπέτεια τότε είναι λογικό να απογοητευτείς ! Μην ξεχνάς ότι η ταινία είναι από την Νότια Αφρική με σαφείς υπαινιγμούς στον ρατσισμό και τα ghetto αλλά και τους μετανάστες και πως αντιμετωπίζονται αυτοί από τον σύγχρονο κόσμο (επίκαιρο αυτό έτσι?) . Παρόλα αυτά τα εφέ είναι εντυπωσιακά , οι εξωγήινοι είναι και συνάμα τρομακτικοί αλλά και ' ανθρώπινοι ' και γενικά το sci-fi υπάρχει και είναι εκεί αλλά από διαφορετική προσέγγιση από αυτήν που μας έχει "μάθει" το Χόλυγουντ ( για να μην παρεξηγηθώ είμαι φαν των Star Wars , Star Trek κτλ.). Τέλος για να μην μακρηγορώ μια μη αμερικανική ταινία με 8.0 βαθμολογία στο IMDB (αν και γενικά υπάρχουν πολλές υπερτιμημένες βαθμολογίες στο IMDB) δεν μπορεί να είναι τόσο κακή!

Sent from my iPad using Tapatalk

8.0 στο IMDB αλλα και με metascore 80
που σημαινει οτι αρεσε και στους κριτικους

90% TOMATOMETER
82% AUDIENCE SCORE

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Μολις γυρισα απο τον Δαναο
ολα τα λεφτα το 5αλεπτο της Μισελ Γουιλιαμς !!
ωραια δουλεμενο απο τον Λονεργκαν σεναριο σκηνοθεσια !
η πολη διπλα στη Θαλασσα συμπασχη με τον ηρωα της ταινιας με μια μελαγχολια που μολις παει να γινει μελο
προσγειωνεται στη ρεαλιστικη απεικονηση της πραγματικοτητος και καταφερνει να μην σε κοροιδεψη
εξαιρετικη φωτογραφια αλλα και η ερμηνεια απο τον Κ.Αφλεκ

i daniel blake, αλλο ενα κοινωνικοπολιτικο "μανιφεστο" του Λοουτς,ταινια ξεστραβωμα γι οσους ζουν στον μικροκοσμο τους, αλλα τους εχουν μεινει ψηγματα ανθρωπιας, γιατι αλλιως δεν...

lion-movie.jpg

Καταπληκτικό δημιούργημα με φόντο τη μακρινή Ινδία, με πολύ καλές ερμηνείες. Δεν νομίζω να καταφέρει κάποιος να μην κλάψει στο τέλος. Ειδικά όσοι έχουν γεννηθεί αλλού, έφυγαν για άλλες πολιτείες, πολύ μακρινές και για πολλά χρόνια δεν επέστρεψαν. Πολλά συναισθήματα.
Dev Patel (Slumdog Millionaire), Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo, HER), David Wenham (Top of the Lake, Banished, The proposition κτλ), Nicole Kidman (άπειρα...).
Tην παράσταση κλέβει αναμφισβήτητα ο μικρός Sunny Pawar, πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό της ταινίας. Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ!!!

Απάντηση: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

images

Το ειδα χθες χωρις να ξερω κατι για τον ηρωα (μου ειχε ξεφυγει).

Μου αρεσε πολύ!
Και η υλοποίηση και φυσικα ο πρωταγωνιστης!

lion-movie.jpg

Καταπληκτικό δημιούργημα με φόντο τη μακρινή Ινδία, με πολύ καλές ερμηνείες. Δεν νομίζω να καταφέρει κάποιος να μην κλάψει στο τέλος. Ειδικά όσοι έχουν γεννηθεί αλλού, έφυγαν για άλλες πολιτείες, πολύ μακρινές και για πολλά χρόνια δεν επέστρεψαν. Πολλά συναισθήματα.
Dev Patel (Slumdog Millionaire), Rooney Mara (The Girl with the Dragon Tattoo, HER), David Wenham (Top of the Lake, Banished, The proposition κτλ), Nicole Kidman (άπειρα...).
Tην παράσταση κλέβει αναμφισβήτητα ο μικρός Sunny Pawar, πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό της ταινίας. Κ-Α-Τ-Α-Π-Λ-Η-Κ-Τ-Ι-Κ-Ο-Σ!!!

την ειδα και γω χτες,στο πρωτο μισο ειχε ενδιαφερον,ρυθμο και εναν υπεροχο πιτσιρικα,μολις παει Τανζανια και ενηληκιωνεται η ταινια γινεται φλατ και αδιαφορη οπως και ο ηθοποιος που ενσαρκωνει τον ηρωα,μονο η Κιντμαν το σωζει καπως με καποιες σκηνες που λες αυτη ειναι η αληθινη μανα,οχι ηθοποιος,παραταυτα στο δραματικο και προβλεψιμο φιναλε συγκινηθηκα και μου ξυπνησε παιδικες μνημες (εστω και εαν δεν τραβηξα τιποτα απο αυτα που τραβηξε ο ηρωας )...

Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Αερολογιες
ποιο χαρακτηρισα αριστουργημα και η ταινια του μοδιστρου ειναι καλυτερη
χωρις να την εχεις δει
:eviltongue:
Λοιπόν, την είδα και εμμένω στην αρχική μου τοποθέτηση !

Sent from my Le 1 Pro using Tapatalk

Moana

moana-fallback_fde4d101.jpeg

Επέμενε η κόρη μου να τη δούμε, γιατί ήθελε να ακούσει τα τραγούδια του Lin-Manuel Miranda. Ευχάριστη ταινία, όπως είναι πάντα οι ταινίες της Disney/Pixar. Moυ άρεσε το "σπάσιμο του 4ου τοίχου" σε κάποιες ατάκες όπως στη σκηνή που ο Μάουι λέει: "αν αρχίσεις να τραγουδάς τώρα θα ξεράσω!". Αν έχετε παιδιά σε προεφηβική ηλικία δείτε το άφοβα.

Allied

Allied-Movie-Poster.jpg

Απογοήτευση. Το σενάριο είναι μέτριο,αλλα στα χέρια ενός εμπνευσμένου σκηνοθέτη θα μπορούσε να έχει σαν αποτέλεσμα μια καλή ταινία. Δυστυχώς ο Zemeckis δεν είναι εμπνευσμένος πλέον, αν ήταν ποτέ. Η ταινία υποφέρει από προχειρότητα που ξεκινάει από τα σκηνικά και την αναπαράσταση της εποχής. Οι σκηνές στην Καζαμπλάνκα δεν είναι πειστικές, ούτε το φως, ούτε οι κομπάρσοι σε κάνουν να πιστέψεις ότι βλέπεις μια αραβική πόλη, το πορτρέτο του Χίτλερ στο γραφείο του γερμανού διπλωμάτη είναι σαν του Σατανά, ένας αξιωματικός της γερμανικής Αντικατασκοπείας πεθαίνει με παράξενο τρόπο και κανείς δεν υποπτεύεται κάτι... Στο Λονδίνο μετά οι απιθανότητες και ανακρίβειες πολλαπλασιάζονται: Η αδερφή του Brad Pitt έχει μια ανοιχτά λεσβιακή σχέση (κάτι που τότε ήταν ποινικά κολάσιμο, θα πήγαινε φυλακή), O Brad τρώει μια τεράστια μπριζόλα (παρόλο που τα τρόφιμα ήταν με δελτίο) κ.ο.κ.

Όλα αυτά θα τα συγχωρούσαμε αν υπήρχε καλή καθοδήγηση των πρωταγωνιστών αλλά δεν...Ο Πιτ δεν πείθει καθόλου σαν κατάσκοπος/στρατιώτης κλπ.
Από τη στιγμή που του λένε ότι η γυναίκα του μπορεί να είναι κατάσκοπος έχει μια φάτσα λες και του σκότωσαν τη μάνα, πως μπορεί να κρύψει οτιδήποτε; Ο καθένας θα καταλάβαινε ότι κάτι κρύβει, όχι μια εκπαιδευμένη πράκτορας!
μόνο η Κοτιγιάρ προσπαθεί να κάνει κάτι με το ρόλο της, αλλά μάταια, η ταινία δεν σώζεται με τίποτα. Κρίμα.

Moana

Απογοήτευση. μόνο η Κοτιγιάρ προσπαθεί να κάνει κάτι με το ρόλο της, αλλά μάταια, η ταινία δεν σώζεται με τίποτα. Κρίμα.

εε με τετοιο σκηνοθετη περιμενες να δεις καλη ταινια ?

Απάντηση: Ποια ταινία μόλις είδατε;

Δεν είναι και για πέταμα η ταινία αλλά τουλάχιστον αξιοπρεπής (αν είναι δόκιμος ο όρος).

Tα γραφεις τοσο ωραια που δυσκολευομαι να διαφωνησω.
Γιατι αν και συμφωνω στα περισσοτερα,σκηνοθεσια,ερμηνειες (και'γω βρηκα την Ανταμς λιγο ρουτινιαρικη,μπορει να "αδειασε" απο το Arrival,λεω εγω τωρα) εγω βρηκα το στορυ αδυναμο,χωρις στερεα βαση

Για μενα η ταινια ηταν ενας θριαμβος της σκηνοθεσιας πανω στο υλικο,πραγμα που δεν ειναι και λιγο.Ο...μοδιστρος αποδεικνυεται ικανοτατος σκηνοθετης,το Simple Man για μενα ηταν καλυτερο απο τουτο δω,με εξαιρετικη ματια και-το σπουδιαιοτερο για μενα-ξερει να παιρνει σπουδαιες ερμηνειες απο τους ηθοποιους.
Παντως,εξαιρουμενων των ενστασεων μου,η ταινια στεκεται πολυ πιο πανω απο το μεσο ορο.

Nocturnal Animals.
Δεν νομίζω ότι "άδειασε" η πρωταγωνίστρια: το φινάλε ήταν ακριβώς όπως η ζωή της.
Πολύ καλή ταινία για μένα (****/5). Η καλλιέπειά της είναι παγίδα: Αυτό που ακούς στο τέλος, είναι ουρλιαχτό. Fortissimo - αλλά παιγμένο με ...πνιγέα (σουρντίνα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Moana

Επέμενε η κόρη μου να τη δούμε, γιατί ήθελε να ακούσει τα τραγούδια του Lin-Manuel Miranda. Ευχάριστη ταινία, όπως είναι πάντα οι ταινίες της Disney/Pixar. Moυ άρεσε το "σπάσιμο του 4ου τοίχου" σε κάποιες ατάκες όπως στη σκηνή που ο Μάουι λέει: "αν αρχίσεις να τραγουδάς τώρα θα ξεράσω!". Αν έχετε παιδιά σε προεφηβική ηλικία δείτε το άφοβα.

το soundtrack είναι καλό; να το ψάξω;
ο Lin-Manuel Miranda είναι ο ...υπαίτιος για το Hamilton, ένα θεατρικό στο Broadway που η μουσική του -τη συνέθεσε ο ίδιος- μας έδωσε προπέρυσι (2015) ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Last edited by a moderator:

Tα γραφεις τοσο ωραια που δυσκολευομαι να διαφωνησω.
Γιατι αν και συμφωνω στα περισσοτερα,σκηνοθεσια,ερμηνειες (και'γω βρηκα την Ανταμς λιγο ρουτινιαρικη,μπορει να "αδειασε" απο το Arrival,λεω εγω τωρα) εγω βρηκα το στορυ αδυναμο,χωρις στερεα βαση

Για μενα η ταινια ηταν ενας θριαμβος της σκηνοθεσιας πανω στο υλικο,πραγμα που δεν ειναι και λιγο.Ο...μοδιστρος αποδεικνυεται ικανοτατος σκηνοθετης,το Simple Man για μενα ηταν καλυτερο απο τουτο δω,με εξαιρετικη ματια και-το σπουδιαιοτερο για μενα-ξερει να παιρνει σπουδαιες ερμηνειες απο τους ηθοποιους.
Παντως,εξαιρουμενων των ενστασεων μου,η ταινια στεκεται πολυ πιο πανω απο το μεσο ορο.

Nocturnal Animals.
Δεν νομίζω ότι "άδειασε" η πρωταγωνίστρια: το φινάλε ήταν ακριβώς όπως η ζωή της.
Πολύ καλή ταινία για μένα (****/5). Η καλλιέπειά της είναι παγίδα: Αυτό που ακούς στο τέλος, είναι ουρλιαχτό. Fortissimo - αλλά παιγμένο με ...πνιγέα (σουρντίνα).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το soundtrack είναι καλό; να το ψάξω;
ο Lin-Manuel Miranda είναι ο ...υπαίτιος για το Hamilton, ένα θεατρικό στο Broadway που η μουσική του -τη συνέθεσε ο ίδιος- μας έδωσε προπέρυσι (2015) ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Σε μενα λες για το Χάμιλτον; Η κόρη μου δεν ακούει τίποτα άλλο τους τελευταίους μήνες :-) Το σάουντρακ δεν το βρήκα σπουδαίο, αλλά στην κόρη μου άρεσε πολύ.

Σε μενα λες για το Χάμιλτον; Η κόρη μου δεν ακούει τίποτα άλλο τους τελευταίους μήνες :-) Το σάουντρακ δεν το βρήκα σπουδαίο, αλλά στην κόρη μου άρεσε πολύ.

Thanks Κώστα.
Αν κρίνω από το Hamilton, μιά χαρά τη βρίσκω την κόρη σου. Ανεξαρτήτως ηλικίας. :a0210:

Είδα χθες το "At the of the tunel". Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη από την Αργεντινή. Πολύ καλή ! Σενάριο, πλοκή, ρυθμός, αγωνία...

Attachments

• attheendofthetunel.jpg
    attheendofthetunel.jpg
    58.3 KB · Views: 138
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποιά Ταινία Μόλις Είδατε?

Nocturnal Animals.

Δεν εχω καμμια ενσταση ως προς το φιναλε.Φαινοταν να ερχεται απο μιλια μακρια,το εστηνε ο σκηνοθετης αψογα σκηνη προς σκηνη απο την αρχη.
Οτιδηποτε αλλο ως φιναλε θα ηταν εκβιαστικο και αυθαιρετο.Και ειναι ακριβως οπως το περιεγραψες "μουσικα".
Εμενα με ξενισε αυτο που γραφω στα σποιλερ.Κυριως γιατι μου προσπερασε τους λογους για τους οποιους θεωρει ο πρωην οτι αυτο το στορι σιγουρα θα ταρακουνισει την Ανταμς.
Δεν διεισδυσε,το σεναριο,στη σχεση τους οσο θα ηθελα.